Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kalmik είπε

Δυστυχώς η αγορά εργασίας είναι μια πολύ στρεβλή περίπτωση στην Ελλάδα και μάλλον η χειρότερη στην ΕΕ. Γιατί επηρεάζεται α. από τη γενικότερη οικονομική κρίση β. την χρεωκοπία του ελληνικού κράτους που εφάρμοσε τη συνταγή οριζόντιας περικοπής κόστους εργασίας για να βελτιώσει "υποτίθεται" την ανταγωνιστικότητα και γ. την υπερπροσφορά εργασίας ειδικά στη βάση της εργασιακής πυραμίδας κυρίως λόγω της πληθώρας παράτυπων μεταναστών που δέχονται να δουλέψουν με οποιαδήποτε αμοιβή. Αυτό το μείγμα είναι εκρηκτικό. Καμία κυβέρνηση από το 2010 και μετά που χρεωκοπήσαμε και με υπογραφές ξεπουλήσαμε τα πάντα (δημόσιο χρέος στο 200% του ΑΕΠ, περιουσία ελληνικού κράτους στο ΤΑΙΠΕΔ, κηδεμονία από "τρόικες" και θεσμούς, κατάλυση οικονομικής ανεξαρτησίας) δεν θέλει να αντιμετωπίσει κατάματα το πρόβλημα και έτσι, τελείως αμοραλιστικά, αφήνουν μια ολόκληρη γενιά να πεθάνει εργασιακά. 

Και καπως ετσι σε οριζοντα μιας γενιας , οι μισθοι θα ειναι Βουλγαριας , Ρουμανιας

Επεξ/σία από jimmyl
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, jimmyl είπε

Και καπως ετσι σε οριζοντα μιας γενιας , οι μισθοι θα ειναι Βουλγαριας , Ρουμανιας

Οι μισθοί με αναγωγή του κόστους ζωής είναι ήδη χαμηλότεροι από Βουλγαρία και Ρουμανία. Ψάξε το PPP κάθε χώρας και θα δεις ότι είμαστε κάτω από αυτές, στα ίδια επίπεδα με Τουρκία 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Macosj είπε

Οι μισθοί με αναγωγή του κόστους ζωής είναι ήδη χαμηλότεροι από Βουλγαρία και Ρουμανία. Ψάξε το PPP κάθε χώρας και θα δεις ότι είμαστε κάτω από αυτές, στα ίδια επίπεδα με Τουρκία 

Δεν νομίζω ότι η οικονομική κατάσταση μιας χώρας στο σύνολο της μπορεί να αποτυπωθεί μόνο από έναν οικονομικό δείκτη. 

Δεν ειμαι σε θέση να τεκμηριωσω ποια χώρα τα πάει καλύτερα γιατί πρέπει να γίνει συνδυασμός διαφόρων ποσοτικων και ποιοτικών παραμέτρων της οικονομίας με παράλληλα άλλες γνώσεις.

Παντως αυτό που βλέπω είναι ότι η ζωή σε Βουλγαρία Ρουμανία και Τουρκία είναι ίδια η χειρότερη από ότι σε εμάς. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν νομίζω ότι η οικονομική κατάσταση μιας χώρας στο σύνολο της μπορεί να αποτυπωθεί μόνο από έναν οικονομικό δείκτη. 

Δεν ειμαι σε θέση να τεκμηριωσω ποια χώρα τα πάει καλύτερα γιατί πρέπει να γίνει συνδυασμός διαφόρων ποσοτικων και ποιοτικών παραμέτρων της οικονομίας με παράλληλα άλλες γνώσεις.

Παντως αυτό που βλέπω είναι ότι η ζωή σε Βουλγαρία Ρουμανία και Τουρκία είναι ίδια η χειρότερη από ότι σε εμάς. 

Η ζωή σε αυτές ακόμα είναι χειρότερη από εδώ μόνο για έναν παράγοντα:εδω έχουν χαρτζιλίκι από τους γονείς επειδή αυτοί έζησαν καλές εποχές έχουν καλούς μισθούς, συντάξεις, σπίτια κτλ. Σε αυτές τις χώρες οι γονείς είναι πιο φτωχοί από την νέα γενιά. Σε λιγα χρόνια αν συνεχίσουμε έτσι ( που είναι το μόνο σίγουρο) ή νέα γενιά θα ζήσει καταστάσεις δεκαετίας 60

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κρινοντας απο τον φιλικο/συγγενικο κυκλο μου, οσοι ειναι μακροχρονια ανεργοι, πολυ ξεκαθαρα, δεν φταιει η αγορα εργασιας.

Ειτε εχουν σοβαρα ελατωματα και δεν τους ενδιαφερει να τα βελτιωσουν.

Ειτε για καποιο λογο ειναι καραψωνισμενοι και εχουν τρελες απαιτησεις απο οποιον τους προσφερει εργασια, σε σχεση με τις πραγματικες συνθηκες της αγορας αλλα και με τις ικανοτητες/δυνατοτητες τους.

Ειτε ψαχνουν για δουλεια αποκλειστικα και μονο στο δημοσιο (αραγε γιατι; ).

Ειτε ειναι απλα τεμπεληδες αλλά το λενε με τροπο (εχει κριση και δε βρισκω δουλεια εδω και 10 χρονια).

Δεν υποστηριζω οτι δεν υπαρχουν ατυχοι ανθρωποι ή ανθρωποι που εχουν πχ καποια θεματα υγειας και αδικουνται απο τους εργοδοτες ή αλλες αντιστοιχες περιπτωσεις. Λεω τι βλεπω, χρονια τωρα, στο δικο μου κυκλο, αποκλειστικα.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Εξ' οσων γνωρίζω, μία χαρά πάνε, φοιτητές κυρίως και 20ρηδες.

Πάντως αν πράγματι δεν πάνε τότε καλό είναι αυτό. Ας μάθουν οι εργοδότες να πληρωνουν καλύτερα. 

Όσα θέλει το αφεντικό θα πληρώνει. Ας πάει ο γκρινιάρης Έλληνας άεργος να ανοίξει δική του επιχείρηση να δει την γλυκα

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Το 2014 με είχε τρακαρει ένας με το μηχανάκι. Ετών 40 αυτός , με ένα παιδί, χωρισμενος, δήλωνε άνεργος, έμενε στο πατρικό του.

Εν τέλει έμαθα το 2019 που τον ξαναείδα στο δικαστήριο, γιατί είχαμε τραυματιστεί τότε και οι δύο.

Δούλευε 7 μέρες την βδομάδα σε καφέ στο Κολωνάκι, τα έπαιρνε όλα μαύρα, έμπαινε-έβγαινε από ταμείο ανεργίας, φουλ επιδόματα και έβγαζε πιο πολλά από μένα τον μήνα. Εγώ έπαιρνα ένα 500αρι καθαρό τότε, 9ωρο + 2-3 ώρες πήγαινε έλα στην δουλειά.

Κάποιοι χωρισμένοι με παιδί, θέλουν να δηλώνουν άνεργοι για να μην πληρώνουν διατροφή.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Το 2014 με είχε τρακαρει ένας με το μηχανάκι. Ετών 40 αυτός , με ένα παιδί, χωρισμενος, δήλωνε άνεργος, έμενε στο πατρικό του.

Εν τέλει έμαθα το 2019 που τον ξαναείδα στο δικαστήριο, γιατί είχαμε τραυματιστεί τότε και οι δύο.

Δούλευε 7 μέρες την βδομάδα σε καφέ στο Κολωνάκι, τα έπαιρνε όλα μαύρα, έμπαινε-έβγαινε από ταμείο ανεργίας, φουλ επιδόματα και έβγαζε πιο πολλά από μένα τον μήνα. Εγώ έπαιρνα ένα 500αρι καθαρό τότε, 9ωρο + 2-3 ώρες πήγαινε έλα στην δουλειά.

Κάποιοι χωρισμένοι με παιδί, θέλουν να δηλώνουν άνεργοι για να μην πληρώνουν διατροφή.

Αυτός δεν είναι άνεργος,απατεώνας είναι .

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, filidonas είπε

Καταρχήν να πω πως υπήρξα κι εγώ άνεργος αλλά και φίλοι, συγγενείς οπότε ξέρω πόσο δύσκολο είναι να βρεις δουλειά. Βλέπω τα διάφορα προγράμματα που βγάζει ο ΟΑΕΔ και μοριοδοτεί την ανεργία. Ανάμεσα λοιπόν σε όλα αυτά βλέπω άτομα που έχουν κάνει αίτηση με 5+ χρόνια ανεργίας.

Το να είσαι άνεργος για 5+ χρόνια, κατα τη γνώμη μου κάτι σημαίνει. Δε γίνεται αυτό το πράγμα. Πως ζεις τόσα χρόνια; Ποιος σε πληρώνει και ποιος ανέχεται να σε πληρώνει για να κάθεσαι;

Υπάρχουν αρκετοί, συνήθως νοικοκυρές που δεν έχουν σκοπό να δουλέψουν και απλά ανανεώνουν την κάρτα για να φαίνονται άνεργοι-ες. Και αν κάτσει κάτι καλό το τσιμπάνε. Εντάξει αυτοί, τους αφήνουμε απ έξω. Αλλά οι άλλοι;

Θυμάμαι το βιντεάκι με τον Ανδρέα τον άνεργο που ήταν άνεργος ...κανα 8αρι χρόνια. Αυτοί τώρα θεωρούνται άνεργοι ή άεργοι; Σωστά το κράτος έχει βάλει όριο μοριοδότησης τα 5 χρόνια ανεργίας αλλά και αυτό μου φαίνεται πολύ.

Ένας φίλος μου, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις και σπουδές, που όμως είχε ανάγκη για δουλειά ποτέ δεν έμεινε άνεργος τόσα χρόνια. Επίσης ένας άλλος που με τα βιας τελείωσε το σχολείο, μπορεί ακόμα και τώρα να μην έχει μόνιμη δουλειά αλλά κουτσά στραβά κάτι έβρισκε πάντα.

Τι πιστεύετε εσείς;

Καταρχήν να πω πως πιστεύω ότι είσαι πιτσιρικάς και δεν έχουν δει ακόμα  τα μάτια σου τι συμβαίνει στην αγορά. Η επίσημη ενέργεια στην χώρα μας είναι 15% (και το ανεπίσημο 20% και βάλε). Το μεγαλύτερο κομμάτι των ανέργων και δη των μακροχρόνιων ανέργων δεν είναι 20χρονοι και 30χρονοι αλλά στην συντριπτική τους πλειοψηφία άνθρωποι άνω των 50 χρόνων που φυτοζωούνε μέχρι να πιάσουν τα όρια για την σύνταξη.

Ξέρεις ποσό δύσκολο είναι να βρεις νέα δουλειά στα 50 και 55 όταν σε απολύσουν; Ποιος θα σε προσλάβει; όταν το κόστος σου στον εργοδότη είναι 2μιση με 3 φορές μεγαλύτερο από αυτό ενός 25χρονου. Αυτό ισχύει παντού όχι μόνο στην Ελλάδα . Η χώρα μας είναι από τις πιο γερασμένες στην Ευρώπη με μέση ηλικία τα 45 έτη. 45!! Αυτό σημαίνει πως παρόλο που τα ποσοστά ανεργειας στους νέους ξεπερνάνε το 25%, δεν αποτελούν παρά ένα πολύ μικρό κομμάτι των ανέργων αυτής της χώρας.

Για να καταλάβεις ποσό δύσκολο είναι να βρεις νέα δουλειά μετά τα 50, δες τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου των τραπεζών που βγάζουν κάθε λίγο και λιγάκι αλλά ελάχιστοι αποδέχονται. Σου λέει ο άλλος είμαι 50 χρόνων αν δεχτώ την εθελουσία θα πάρω μεν κάποια λεφτά αλλά άλλη δουλειά δε πρόκειται να βρω, ειδικά στα τραπεζικά, μέχρι να συνταξιοδοτηθώ. Γιαυτο και όσοι συνήθως δέχονται είναι στα 60-φευγα.

Πολλοί 50ρηδες που είτε έχουν μείνει χωρίς δουλειά αλλά έχουν μαζέψει λεφτά, είτε έχουν πάρει μέρος σε κάποιο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου συνήθως ανοίγουν συνοικιακά μαγαζιά όπως σαντουιτσαδικα, καφετέριες, φαγάδικα, κτλ., για τα ένσημα και κάνα φράγκο μέχρι να μπορέσουν να πάρουν σύνταξη. Δεν έχουν όμως όλοι την ίδια δυνατότητα.

Εγώ προσωπικά έχω κλείσει τα 40, και ξέρω πως από δω και πέρα όσο περνάνε τα χρόνια και πλησιάζω τα 50 τόσο πιο δύσκολο θα είναι να βρω αυτό που θέλω σαν εργασία σε περίπτωση που απολυθώ.

Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλά αλλά παραδείγματα, όπως για τις γυναίκες άνω των 40 με παιδιά αλλά θα γράφω για μέρες και δεν θέλω να κουράζω. Να κανείς τον σταύρο σου που και εσύ έχεις δουλειά και να εύχεσαι να μην βρεθείς ποτέ στην θέση ενός ανθρώπου, απολυμένου στα 50-55. Δεν είναι όλοι οι άνεργοι τίποτα τεμπέληδες παρά μόνο μερικοί ελάχιστοι.

• Like 8
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αυτός δεν είναι άνεργος,απατεώνας είναι .

Όλοι όσοι το έχουν 'Επάγγελμα άνεργος'

Όπως είπε και ο ts, όσοι δεν θέλουν να δουλέψουν, είναι αεργοι.

Όσοι όντως δεν μπορούν πραγματικά να δουλέψουν, έχουν χαρτί από γιατρό και πιστοποιητικά αναπηρίας κλπ όπου ανήκουν σε άλλες κατηγορίες αυτοί και είναι σεβαστοί από όλους.

6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Εγώ δεν είμαι σε θέση να εργαστώ λόγω προβλημάτων υγείας

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Κρινοντας απο τον φιλικο/συγγενικο κυκλο μου, οσοι ειναι μακροχρονια ανεργοι, πολυ ξεκαθαρα, δεν φταιει η αγορα εργασιας.

Ειτε εχουν σοβαρα ελατωματα και δεν τους ενδιαφερει να τα βελτιωσουν.

Ειτε για καποιο λογο ειναι καραψωνισμενοι και εχουν τρελες απαιτησεις απο οποιον τους προσφερει εργασια, σε σχεση με τις πραγματικες συνθηκες της αγορας αλλα και με τις ικανοτητες/δυνατοτητες τους.

Ειτε ψαχνουν για δουλεια αποκλειστικα και μονο στο δημοσιο (αραγε γιατι; ).

Ειτε ειναι απλα τεμπεληδες αλλά το λενε με τροπο (εχει κριση και δε βρισκω δουλεια εδω και 10 χρονια).

Δεν υποστηριζω οτι δεν υπαρχουν ατυχοι ανθρωποι ή ανθρωποι που εχουν πχ καποια θεματα υγειας και αδικουνται απο τους εργοδοτες ή αλλες αντιστοιχες περιπτωσεις. Λεω τι βλεπω, χρονια τωρα, στο δικο μου κυκλο, αποκλειστικα.

Fake news!! Καραμπινάτο ελληνικό στερεότυπο, συνήθως το λένε για να δώσουν ρετσινιά στον άνεργο ότι είναι τεμπέλης και ότι αυτός ευθύνεται που δεν μπορεί να βρει δουλειά.. 

Αν δεν έχεις κάποιον βουλευτή γνωστό, η κάποιον κολλητό με άκρες η αν δεν γίνεις γκόμενα/γκόμενος με εργοδότη δουλειά δεν πρόκειται να βρείς στην Ελλάδα όσα πτυχία και περγαμηνές και αν έχεις..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Όλοι όσοι το έχουν 'Επάγγελμα άνεργος'

Όπως είπε και ο ts, όσοι δεν θέλουν να δουλέψουν, είναι αεργοι.

Όσοι όντως δεν μπορούν πραγματικά να δουλέψουν, έχουν χαρτί από γιατρό και πιστοποιητικά αναπηρίας κλπ όπου ανήκουν σε άλλες κατηγορίες αυτοί και είναι σεβαστοί από όλους.

Το δεύτερο μεγάλο λάθος, για να πάρεις χαρτί αναπηρίας και σύνταξη θέλεις τουλάχιστον 67% αναπηρία, δηλαδή ένας κουτσος από το κράτος δεν θεωρείται ανάπηρος, παρά μόνο αν έχει κομμένο άκρο. Τα περισσότερα  προβλήματα υγείας δεν θεωρούνται αναπηρία ( επίσημα, γιατί από την κοινωνία και τους εργοδότες θεωρούνται) 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τις απαντήσεις πολλών καταλαβαίνω ότι η ηλικία σας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 30-35 έτη, max.

Ειλικρινά σας εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσετε το φάσμα της ανεργίας στην άκρως παραγωγική ηλικία των 48 χρονών plus.
Διότι τότε θα γνωρίσετε από την καλή και την ανάποδη την έννοια της φράσης:
«Λυπούμαστε αλλά είστε overqualified για την συγκεκριμένη θέση. Θα κρατήσουμε το βιογραφικό σας και θα σας ειδοποιήσουμε όμως αν στο μέλλον προκύψει κάποια άλλη ευκαιρία».

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Macosj είπε

Το δεύτερο μεγάλο λάθος, για να πάρεις χαρτί αναπηρίας και σύνταξη θέλεις τουλάχιστον 67% αναπηρία, δηλαδή ένας κουτσος από το κράτος δεν θεωρείται ανάπηρος, παρά μόνο αν έχει κομμένο άκρο. Τα περισσότερα  προβλήματα υγείας δεν θεωρούνται αναπηρία ( επίσημα, γιατί από την κοινωνία και τους εργοδότες θεωρούνται) 

Έχω δει κουτσους και τυφλούς να δουλεύουν. Αυτοί είναι παράδειγμα προς μίμηση για την θέληση τους και δύναμη 💪 ψυχής που έχουν.

Δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση το 'χώρισα με το Μαράκι, δεν μπορώ να δουλέψω' που έχω δει δυστυχώς σε αρκετούς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...