Ukforthemoment Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, MastroGiannis είπε Έχεις καμιά ιδέα για το τι χρειάζεται αλλαγή; Ναι και το έγραψα.Αν περιμένεις το μάνα εξ ουρανού θα περιμένεις πολύ.Αν βέβαια κάποιος βολευεται με κάρτα ανεργίας και χαρτζιλίκι απο την σύνταξη οκ.μην παραπονιέται όμως για την άδικη κοινωνία. 3
agnostos13 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μου αρέσει που συζητάμε αν είναι σωστό να παίρνει κάποιος 400 και να κάθεται αντί να παίρνει 400 για να δουλεύει και όχι γιατί υπάρχουν ακόμα κάποιοι που δουλεύουν με 400 ευρώ για 8 και 10 ώρες την ημέρα! Nice... Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από agnostos13 6
Bomber-21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Σίγουρα είναι τραγικό να δουλεύει άνθρωπος με 400 ευρώ (κάποτε δούλευα κι εγώ για 486 ευρώ 9ωρο και είχα απελπιστεί). Αν θες όμως από τα 400 να πας σε καλύτερα λεφτά κάποια στιγμή, είναι σίγουρα καλύτερο να παραμείνεις στην αγορά εργασίας παρά να παίζεις playstation στο σπίτι βλαστημώντας τη μοίρα σου. 3
StamTheMan Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, manolis115 είπε Θα σου πω. Αν έχεις σπίτι παίρνεις αυτόματα 200 ευρώ ΚΕΑ. Αν παίρνεις και ένα ενοίκιο αλλά 250-300 από σπίτι που δεν φαίνεται στο όνομα σου να τα 400 τον μήνα. Και η λογικη και τα μαθηματικα δεχθηκαν σοβαρο πληγμα σημερα. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από StamTheMan 7
agnostos13 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Bomber-21 είπε Σίγουρα είναι τραγικό να δουλεύει άνθρωπος με 400 ευρώ (κάποτε δούλευα κι εγώ για 486 ευρώ 9ωρο και είχα απελπιστεί). Αν θες όμως από τα 400 να πας σε καλύτερα λεφτά κάποια στιγμή, είναι σίγουρα καλύτερο να παραμείνεις στην αγορά εργασίας παρά να παίζεις playstation στο σπίτι βλαστημώντας τη μοίρα σου. Σίγουρα είναι καλύτερο για την επιχείρηση που μπορεί να βγάλει τη δουλειά με 400 αντί να δίνει έναν αξιοπρεπή μισθό... Από εκεί και πέρα σηκώνει πολύ κουβέντα.
manolis115 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ νομίζω πως πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία για το καλό του πλανήτη όχι το δικό μας. Για να μην μπορούμε μόνο εμείς να έχουμε παιδιά αλλά και οι επόμενες γενιές. Έχουμε μεγάλη ευθύνη για το τι κάνουμε στην ζωή μας. Όλοι μας. Άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Φυσικά είναι καλό να δουλεύει ο άνθρωπος. Σε ανθρώπινες συνθήκες όμως που τον σέβονται και δεν τον αντιμετωπίζουν σαν δούλο. Όταν δουλεύεις για 400 ευρώ 8 και 10 ώρες σε συνθήκες που δεν σε σέβονται χωρίς να κατηγορώ γιατί μπορεί να έχεις ανάγκη κάνεις κακό σε όλους. Το ίδιο ότι κάνεις κακό σε όλους ισχύει σε κάτι που θα πω τώρα και είναι πολύ controversial ίσως και μπερδεμένο. Όσα λεφτά και να βγάζει κάποιος πρέπει ο καθένας να σκεφτεί πως τα ξοδεύει. Δεν είναι εγκληματική για την μόλυνση του πλανήτη αυτή η μόδα με τα συνεχή φτηνά ταξίδια με το απίστευτα ρυπογόνο αεροπλάνο στο εξωτερικό για διασκέδαση; Η άλλες συνήθειες υπερκαταναλωτισμού που τις έχει μεγάλο μέρος του πληθυσμού με μεγάλη η μεσαία οικονομική δυνατότητα που σταδιακά φτάνουν τον πλανήτη στα όρια του; Ποίος κάνει περισσότερη ζημιά στο μέλλον της ανθρωπότητας; Ο μίζερος που λέτε, η ο κουβαρντάς που όταν πεθάνει θα έχει πολύ μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το που οδεύει αυτός ο πλανήτης γιατί εξαιτίας του έχουν ξοδευτεί οι πόροι τόσο ασυλλόγιστα λες και είναι απεριόριστοι για να διασκεδάσουν δύο τρεις γενιές ανθρώπων και να υπερκαταναλώσουνε; Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από manolis115 2 2
Bomber-21 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 6 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Σίγουρα είναι καλύτερο για την επιχείρηση που μπορεί να βγάλει τη δουλειά με 400 αντί να δίνει έναν αξιοπρεπή μισθό... Από εκεί και πέρα σηκώνει πολύ κουβέντα. Σίγουρα αλλά εδώ μιλάμε για εμάς, τους εργαζομένους. Άλλο να είσαι ενεργός μέσα στην αγορά που μπορεί να βρεις ευκαιρίες και άλλο να παραιτείσαι στον καναπέ.
Raylan Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όπως είχε πει κάποιος κάποτε, οι καλές δουλειές στην Ελλάδα είναι πιασμένες και οι κακές χεσμένες.. Για να γίνεις σήμερα δημόσιος υπάλληλος είναι πλέον άπιαστο όνειρο, άντε καμιά κοινωφελή η συμβασιούχος το πολύ για 8 μήνες, και μετά πάλι ανεργία ξανά στο περίμενε και έχει ο θεός.. Μόρια ανεργίας έως 60 μήνες (5 χρόνια)είναι μόνο σε κοινωφελής εργασία, και όμως υπάρχει κόσμος που είναι τόσο καιρό άνεργος, εμένα δεν μου κάνει εντύπωση, πως την βγάζουν? Ξέρω πολλούς που βολεύονται από το KEA και χαρτζιλίκι από τους γονείς και περιμένουν αν τους κάτσει κάνα τυχερό στον δήμο για 8μήνο η καμιά δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.. Μέχρι πρότινος απασχολούσα κοπέλα στο μαγαζί από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 με 13:00 για 280€ το μήνα χωρίς ΙΚΑ για να μην χάσει το KEA, και έκανε από το σπίτι της 15km για να έρθει και άλλα τόσα να γυρίσει.. Οπότε, μερικοί δουλεύουν και μαύρα για να μην χάσουν τα επιδόματα... Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από Raylan
StamTheMan Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 16 λεπτά πριν, Raylan είπε KEA και χαρτζιλίκι από τους γονείς Η μιση Ελλαδα σε μια προταση. Συνηθως αυτοι μενουν και σε οικογενειακη πολυκατοικια,κατεβαινουν στους γονεις για φαγητο και ολα καλα. Αλοιμονο σε εμας που κανουμε 2 και 3 δουλειες ( πραγματικες,οχι σαν αυτες στο τικτοκ ) . 5
@pnea1973 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Φαντασία να υπάρχει.Αλλωστε ποιος δεν έχει δυο γκαρσονιέρες που δεν είναι στο ονομα του αλλά τις νοικιάζει και κονομάει; Εγώ!!!! Ούτε στο όνομά μου ούτε σε κάποιο άλλο 1
valkon Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Όποιο αφεντικό δίνει βασικό τελείωσε. Δεν πάει ο κόσμος να δουλέψει για ψίχουλα πλέον, ειδικά οι 20αριδες που δεν έχουν λεφτά έτσι και αλλιώς να νοικιάσουν.
kalmik Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δυστυχώς η αγορά εργασίας είναι μια πολύ στρεβλή περίπτωση στην Ελλάδα και μάλλον η χειρότερη στην ΕΕ. Γιατί επηρεάζεται α. από τη γενικότερη οικονομική κρίση β. την χρεωκοπία του ελληνικού κράτους που εφάρμοσε τη συνταγή οριζόντιας περικοπής κόστους εργασίας για να βελτιώσει "υποτίθεται" την ανταγωνιστικότητα και γ. την υπερπροσφορά εργασίας ειδικά στη βάση της εργασιακής πυραμίδας κυρίως λόγω της πληθώρας παράτυπων μεταναστών που δέχονται να δουλέψουν με οποιαδήποτε αμοιβή. Αυτό το μείγμα είναι εκρηκτικό. Καμία κυβέρνηση από το 2010 και μετά που χρεωκοπήσαμε και με υπογραφές ξεπουλήσαμε τα πάντα (δημόσιο χρέος στο 200% του ΑΕΠ, περιουσία ελληνικού κράτους στο ΤΑΙΠΕΔ, κηδεμονία από "τρόικες" και θεσμούς, κατάλυση οικονομικής ανεξαρτησίας) δεν θέλει να αντιμετωπίσει κατάματα το πρόβλημα και έτσι, τελείως αμοραλιστικά, αφήνουν μια ολόκληρη γενιά να πεθάνει εργασιακά. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, valkon είπε Όποιο αφεντικό δίνει βασικό τελείωσε. Δεν πάει ο κόσμος να δουλέψει για ψίχουλα πλέον, ειδικά οι 20αριδες που δεν έχουν λεφτά έτσι και αλλιώς να νοικιάσουν. Εξ' οσων γνωρίζω, μία χαρά πάνε, φοιτητές κυρίως και 20ρηδες. Πάντως αν πράγματι δεν πάνε τότε καλό είναι αυτό. Ας μάθουν οι εργοδότες να πληρωνουν καλύτερα. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από Basilhs23___
Macosj Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Άλλο ένα θέμα από ψεκασμενοφιλελευθερους. Σου εξήγησαν οι απο πάνω ποιο είναι αυτοί με τα 5 χρόνια ανεργιας. Αλλά, γενικά αυτό το ποστ προωθεί μια στάση ότι άνεργος = τεμπελης. Όλοι ξέρουμε την ανεργία που υπάρχει στην χώρα, ιδίως δε σε ειδικευμενους. Δουλειές υπάρχουν ακόμα για ντελιβερι, καφέ, σεζόν σε ξενοδοχείο. Ειδικά οι νέοι πτυχιούχοι αν δεν έχουν μέσο δουλειά στο αντικείμενο ελλαντα δεν βρίσκουν με τίποτα. Για αυτό λέω, πτυχίο ( όχι ανθρωπιστικών σπουδών) άριστα ξένη γλώσσα και έφυγες για εξωτερικό. Καλύτερα να είμαι λάντζα Γερμανία και ταυτόχρονα να ψάχνω να βρω εκιε κάτι στο αντικείμενο μου, παρά να περιμένω στο ελλαντα ποτε θα δουλέψω στο ίδιο αντικείμενο και την εξέλιξη που ΔΕΝ θα έχω εδώ Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από Macosj 3
nospipi Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 3 ώρες πριν, MastroGiannis είπε Ίσως τότε διεκδικήσουν το παρόν τους, που το δανείστηκε η προηγούμενη γενιά ως μέλλον τους και τους το δίνει τώρα σε μορφή φιλοδωρήματος ταΐζοντάς τους με ενοχές Σαν στιχος των active member ηταν αυτο ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις