Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν να πω πως υπήρξα κι εγώ άνεργος αλλά και φίλοι, συγγενείς οπότε ξέρω πόσο δύσκολο είναι να βρεις δουλειά. Βλέπω τα διάφορα προγράμματα που βγάζει ο ΟΑΕΔ και μοριοδοτεί την ανεργία. Ανάμεσα λοιπόν σε όλα αυτά βλέπω άτομα που έχουν κάνει αίτηση με 5+ χρόνια ανεργίας.

Το να είσαι άνεργος για 5+ χρόνια, κατα τη γνώμη μου κάτι σημαίνει. Δε γίνεται αυτό το πράγμα. Πως ζεις τόσα χρόνια; Ποιος σε πληρώνει και ποιος ανέχεται να σε πληρώνει για να κάθεσαι;

Υπάρχουν αρκετοί, συνήθως νοικοκυρές που δεν έχουν σκοπό να δουλέψουν και απλά ανανεώνουν την κάρτα για να φαίνονται άνεργοι-ες. Και αν κάτσει κάτι καλό το τσιμπάνε. Εντάξει αυτοί, τους αφήνουμε απ έξω. Αλλά οι άλλοι;

Θυμάμαι το βιντεάκι με τον Ανδρέα τον άνεργο που ήταν άνεργος ...κανα 8αρι χρόνια. Αυτοί τώρα θεωρούνται άνεργοι ή άεργοι; Σωστά το κράτος έχει βάλει όριο μοριοδότησης τα 5 χρόνια ανεργίας αλλά και αυτό μου φαίνεται πολύ.

Ένας φίλος μου, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις και σπουδές, που όμως είχε ανάγκη για δουλειά ποτέ δεν έμεινε άνεργος τόσα χρόνια. Επίσης ένας άλλος που με τα βιας τελείωσε το σχολείο, μπορεί ακόμα και τώρα να μην έχει μόνιμη δουλειά αλλά κουτσά στραβά κάτι έβρισκε πάντα.

Τι πιστεύετε εσείς;

• Like 4
  • Sad 1
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ε όπως όλοι γνωρίζουν, υπάρχει μαύρη εργασία. Δουλεύεις αδήλωτος και άρα για το σύστημα είσαι άνεργος, ενώ έχεις εισόδημα.

Πέρα από αυτό υπάρχουν αρκετές άλλες περιπτώσεις όπως αυτή που ανέφερες με τις νοικοκυρές ή ακόμα και άτομα που ζουν από γονείς, παππούδες κλπ και είναι απλά δηλωμένοι σαν άνεργοι, χωρίς να ψάχνουν για εργασία.

Θεωρητικά και ένας "εισοδηματίας" που έχει εισόδημα από ενοίκια μπορεί να δηλωθεί ως άνεργος κλπ.

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.

Φίλε από τα παλιά τα χρόνια υπήρχε θέμα με την ανεργία. Πλεον όμως έχει επεκταθεί.

Μη νομίζεις οι περισσότεροι πτυχιούχοι κολλάνε πρώτη φορά ένσημα μετά τα 30. Λίγο το part-time job, λίγο οι μισθοί πείνας, λιγο η μαύρη εργασία δημιουργούν αρνητικό αντίκτυπο.

Συγγενικό μου πρόσωπο που σήμερα πλησιάζει τα 63, κόλλησε πρώτη φορά ένσημα στα 34 του, και από τότε δουλεύει χωρίς να χάσει ούτε μια ημέρα, στον ιδιωτικό τομέα πλήρους απασχόλησης. Η σύνταξη που θα πάρει στα 64-65, είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που δούλεψε. Θα μου πεις αν δεν δούλευε θα πεινούσε. Όπως και να έχει, ισχύει το ρητό όσο περισσότερο δουλέψεις, τοσο πιο λίγη συνταξη θα πάρεις, ή οσο ισορροπημενα δουλευεις τοση περισσοτερη συνταξη θα παρεις.

Δυστυχως στην Ελλαδα δεν υπαρχουν οι υποδομες για τους πτυχιουχους με αποτελεσμα να αναγκαζονται να εργαστουν σε χαλια συνθηκες. Η ισοτιμια πτυχιουχου-μη πτυχιουχου ειναι οτι χειροτερο, καθως στο Εξωτερικο υφίστανται μισθολογικη διαφορά.

Εμενα η γνωμη μου ειναι σπουδες στην Ελλαδα και επαγγελματικη εργασια στο Εξωτερικο

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Εμενα η γνωμη μου ειναι σπουδες στην Ελλαδα και επαγγελματικη εργασια στο Εξωτερικο

αν μπορεις  τα κανεις και τα 2 εξω  ....δε χανεις χρονο εγκλιματισμου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η γνώμη μου είναι ότι αν κάποιος έχει σπίτι και ένα εισόδημα έστω 400 ευρώ τον μήνα δεν τον συμφέρει να πάει να δουλέψει σαν δούλος για 500 ευρώ 10 ώρες την ημέρα. 

Ο καθένας κοιτάει τι τον συμφέρει. Τι μας νοιαζει εμάς; 

Δηλαδή με λίγα λόγια για να είναι κάποιος άνεργος τόσα χρόνια πάει να πει ότι τον έχει τον τρόπο του. 

Μπορεί όμως και λόγω ειδικών περιστάσεων να μην του είναι εύκολο να βρει μια εργασία. Πχ άτομο με ειδικές ανάγκες, σοβαρή κατάθλιψη κλπ. Καλό είναι να μην βιαζόμαστε να κρίνουμε. 

Δεν ξέρουμε τι ζόρι περνάει ο καθένας και πως θα τα φέρει και σε εμάς η ζωή. 

Επεξ/σία από manolis115
  • Like 14
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, manolis115 είπε

Η γνώμη μου είναι ότι αν κάποιος έχει σπίτι και ένα εισόδημα έστω 400 ευρώ τον μήνα δεν τον συμφέρει να πάει να δουλέψει σαν δούλος για 500 ευρώ 10 ώρες την ημέρα. 

Ο καθένας κοιτάει τι τον συμφέρει. Τι μας νοιαζει εμάς; 

Τα νούμερα αυτά πως τα έβγαλες;

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, Ukforthemoment said:

Τα νούμερα αυτά πως τα έβγαλες;

Θα σου πω. Αν έχεις σπίτι παίρνεις αυτόματα 200 ευρώ ΚΕΑ. Αν παίρνεις και ένα ενοίκιο αλλά 250-300 από σπίτι που δεν φαίνεται στο όνομα σου να τα 400 τον μήνα. 

• Confused 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manolis115 είπε

Θα σου πω. Αν έχεις σπίτι παίρνεις αυτόματα 200 ευρώ ΚΕΑ. Αν παίρνεις και ένα ενοίκιο αλλά 250-300 από σπίτι που δεν φαίνεται στο όνομα σου να τα 400 τον μήνα. 

Και αν σου πέσει το τζόκερ άλλα 3 μύρια.

Οκ.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Ukforthemoment said:

Και αν σου πέσει το τζόκερ άλλα 3 μύρια.

Οκ.

Δύο γκαρσονιέρες να έχεις. Μια να νοικιάζεις και μια να μένεις γίνεται. Δεν τον λες και πλούσιο κάποιον με δυο γκαρσονιέρες.

Φαντάσου όμως αρκετοί έχουν πολλά περισσότερα βρει. Έτσι είναι αυτά. Η ζωή είναι άδικη. Η όπως είναι τελοςπαντων.

Επεξ/σία από manolis115
  • Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νωρίς ξεκινήσαμε και αυτήν την εβδομάδα...

Οπότε αν έχεις γκασονιέρες θα ζεις με 400e για πάντα.Ωραίος.Και όταν θα πεθάνεις θα κάνουν 15 μέρες να σε βρουν γιατι φαντάζομαι οικογένεια δεν θα έχεις.

Επεξ/σία από LabrakisG1992
Δημοσ.
Μόλις τώρα, LabrakisG1992 είπε

Νωρίς ξεκινήσαμε και αυτήν την εβδομάδα...

Οπότε αν έχεις γκασονιέρες θα ζεις με 400e για πάντα.Ωραίος.Και όταν θα πεθάνεις θα κάνουν 15 μέρες να σε βρουν γιατι φαντάζομαι οικογένεια δεν θα έχεις.

Φαντασία να υπάρχει.Αλλωστε ποιος δεν έχει δυο γκαρσονιέρες που δεν είναι στο ονομα του αλλά τις νοικιάζει και κονομάει;

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, manolis115 είπε

Η γνώμη μου είναι ότι αν κάποιος έχει σπίτι και ένα εισόδημα έστω 400 ευρώ τον μήνα δεν τον συμφέρει να πάει να δουλέψει σαν δούλος για 500 ευρώ

Αν εχεις παθητικο εισοδημα 400 ευρω και δουλευεις για 500 ευρω , τοτε το εισοδημα σου ειναι 900 ευρω. Αν καποιος αρκειται να επιβιωνει με 400 ευρω το μηνα και να μην δουλευει ενω μπορει, ειναι νεκρος και δεν το εχει καταλαβει.

Επεξ/σία από gbras
  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, filidonas είπε

Καταρχήν να πω πως υπήρξα κι εγώ άνεργος αλλά και φίλοι, συγγενείς οπότε ξέρω πόσο δύσκολο είναι να βρεις δουλειά. Βλέπω τα διάφορα προγράμματα που βγάζει ο ΟΑΕΔ και μοριοδοτεί την ανεργία. Ανάμεσα λοιπόν σε όλα αυτά βλέπω άτομα που έχουν κάνει αίτηση με 5+ χρόνια ανεργίας.

Το να είσαι άνεργος για 5+ χρόνια, κατα τη γνώμη μου κάτι σημαίνει. Δε γίνεται αυτό το πράγμα. Πως ζεις τόσα χρόνια; Ποιος σε πληρώνει και ποιος ανέχεται να σε πληρώνει για να κάθεσαι;

Υπάρχουν αρκετοί, συνήθως νοικοκυρές που δεν έχουν σκοπό να δουλέψουν και απλά ανανεώνουν την κάρτα για να φαίνονται άνεργοι-ες. Και αν κάτσει κάτι καλό το τσιμπάνε. Εντάξει αυτοί, τους αφήνουμε απ έξω. Αλλά οι άλλοι;

Θυμάμαι το βιντεάκι με τον Ανδρέα τον άνεργο που ήταν άνεργος ...κανα 8αρι χρόνια. Αυτοί τώρα θεωρούνται άνεργοι ή άεργοι; Σωστά το κράτος έχει βάλει όριο μοριοδότησης τα 5 χρόνια ανεργίας αλλά και αυτό μου φαίνεται πολύ.

Ένας φίλος μου, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις και σπουδές, που όμως είχε ανάγκη για δουλειά ποτέ δεν έμεινε άνεργος τόσα χρόνια. Επίσης ένας άλλος που με τα βιας τελείωσε το σχολείο, μπορεί ακόμα και τώρα να μην έχει μόνιμη δουλειά αλλά κουτσά στραβά κάτι έβρισκε πάντα.

Τι πιστεύετε εσείς;

Όπως πολύ καλά έγραψες υπάρχει ο άνεργος και ο ά(ν)εργος.

Ο πρώτος που θέλει ή έχει ανάγκη να δουλέψει κάποια στιγμή θα την βρει την άκρη του.

Ο δεύτερος που δεν θέλει ή δεν έχει ανάγκη να δουλέψει προφανώς και θα είναι πιο "εκλεκτικός" στο να βρει μια δουλειά.

Τι συζητάμε δεν κατάλαβα...

Αν θα έπρεπε να εξαιρούνται οι άεργοι από τα μητρώα του ΟΑΕΔ;

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

Υπάρχει μεγάλη μερίδα κόσμου που συνήθως δεν έχει ανάγκη για εργασία ή συστηματικά συντηρείται απο οικείους ή άλλα μέσα και εμφανίζονται επίσημα άνεργοι στον ΟΑΕΔ. Δε κατάλαβα και γω τι είναι νέο σε όλο αυτό? Ανέκαθεν έτσι ήταν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...