Προς το περιεχόμενο

Windows 7 ESU

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους. Σε 2 υπολογιστες επιχειρησης υπαρχουν τα 7. Σκεφτομαστε να βαλουμε το ESU προγραμμα. Το εχει δοκιμασει καποιος? Επισης, χρησιμοποιειται πολυ ο chrome και ειδα οτι τον Γεναρη του 22 σταματαει για τα 7. Τι κανουμε τοτε? Αλλον browser? Το ρωταω γιατι ειδα οτι το ESU προγραμμα ειναι εως το 2023. Θα υποστηριζονται browsers μεχρι το 2023 για τα 7?

Δημοσ.

Αν δεν αρχίσει να απαιτεί το esu μέχρι το 23 την τελευταία έκδοση του browser (που δεν το νομίζω) τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Επίσης, το ότι θα σταματήσει να βγάζει νέες εκδόσεις ένας browser δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα πάψει και η πρόσβαση στο ίντερνετ. Αυτό μπορεί να πάρει και 2 ή 3 χρόνια για να αρχίσεις να έχεις πρόβλημα. Επίσης, συνήθως ο firefox τραβάει την υποστήριξη λίγο παραπάνω από τον chrome.

Βέβαια, το γεγονός ότι μια επιχείρηση μένει ΑΚΟΜΑ στα 7άρια θα το αφήσω ασχολίαστο. Εκτός αν δουλεύει ΜΟΝΟ σε κλειστό δίκτυο. Αν τα pc έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ και ανοίγουν email τότε, όταν (με το κακό) αρπάξει κανένα ransomware ή κάποιον άλλο ιό και μολυνθούν όλα τα pc και τα αρχεία, τότε θα τρέχει και δεν θα φτάνει η επιχείρηση.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Alex-V είπε

Επισης, χρησιμοποιειται πολυ ο chrome και ειδα οτι τον Γεναρη του 22 σταματαει για τα 7. Τι κανουμε τοτε? Αλλον browser?

Με αγχωσες τωρα! Αυτο δεν το ηξερα.
Το κακο δεν ειναι οτι σταματαει ο chrome την υποστηριξη για τα 7 τοτε, το κακο ειναι πως θα παρει μαζι του και ολους τους chromium based browsers (edge, opera, brave, vivaldi κλπ) επειδη εχουν τον ιδιο engine, οποτε μενει μονο ο ff αν θες καποιο σοβαρο browser :(

• Sad 1
Δημοσ.

Κι εγώ έπαθα ένα σοκ όταν συνειδητοποίησα ότι όσα PC κατασκευάστηκαν μέχρι το '17 πάνε για φούντο (όσον αφορά τα Windows πάντα) μετά το '25, βαριά '27.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Κι εγώ έπαθα ένα σοκ όταν συνειδητοποίησα ότι όσα PC κατασκευάστηκαν μέχρι το '17 πάνε για φούντο (όσον αφορά τα Windows πάντα) μετά το '25, βαριά '27.

Παιδιά, δεν χρειάζεται κανένα σοκ. Υπάρχει το ωραιότατο λινουξάκι με τους ωραιότατους browsers του, που σου επιτρέπει το PC σου να είναι δικό σου και είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θες. Και το οποίο δουλεύει σε όποιον υπολογιστή φανταστείς.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Παιδιά, δεν χρειάζεται κανένα σοκ. Υπάρχει το ωραιότατο λινουξάκι με τους ωραιότατους browsers του, που σου επιτρέπει το PC σου να είναι δικό σου και είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θες. Και το οποίο δουλεύει σε όποιον υπολογιστή φανταστείς.

Το γραφειο χρησιμοποιει προγραμματα τα οποια εχουν βγει αποκλειστικα για windows και δεν υπαρχουν εναλλακτικα για linux. Καλο χρυσο, αλλα δεν κανει παντου και για ολα. Για τους browsers ειναι αλλο θεμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Alex-V είπε

Το γραφειο χρησιμοποιει προγραμματα τα οποια εχουν βγει αποκλειστικα για windows και δεν υπαρχουν εναλλακτικα για linux. Καλο χρυσο, αλλα δεν κανει παντου και για ολα. Για τους browsers ειναι αλλο θεμα

Ναι δεν αντιλέγω, αλλά το νήμα για browser μιλάει εξ αρχής. :)

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, RTW4ever είπε

Χωρις να αναφερθω στα θεματα των μεγαλων browsers στο λινουξ, εγω που ειμαι dual boot με λινουξ και 7, τι θα κανω? Θα βγαλω ολους τους browsers και οταν θελω να κατεβασω κατι απο το ιντερνετ θα το κανω απο powershell ωστε να ειμαι ασφαλης? Ή θα το κατεβαζω στο λινουξ και θα μεταφερω σε στικακι?

Δημοσ.
16 ώρες πριν, jim_p είπε

Χωρις να αναφερθω στα θεματα των μεγαλων browsers στο λινουξ, εγω που ειμαι dual boot με λινουξ και 7, τι θα κανω? Θα βγαλω ολους τους browsers και οταν θελω να κατεβασω κατι απο το ιντερνετ θα το κανω απο powershell ωστε να ειμαι ασφαλης? Ή θα το κατεβαζω στο λινουξ και θα μεταφερω σε στικακι?

11 ώρες πριν, micos000 είπε

linux σε vm και κατέβασμα σε shared folder ;)

Ε ναι, ο jim κάνει θαρρείς και δεν υπάρχουν λύσεις με ό,τι φανταστείς, χάρη στα VMs. Εγώ έχω ένα με ΧΡ, γιατί έχω μια γραμματική ελληνική που τρέχει μόνο σε αυτά.

Επίσης εκτός από shared folder, μπορείς να στήσεις και εικονικό δίκτυο στο οποίο τα VM βλέπουν το ένα το άλλο δικτυακά, σαν να είναι σε αληθινό δίκτυο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να τρεχω δηλαδη μονο τον browser σε vm? Χαζο μου φαινεται, επειδη θα χρειαστει να εγκαταστησω ακομα ενα λειτουργικο απο την αρχη και να το κραταω ενημερωμενο. Συν ολα τα μειονεκτηματα του vm, πχ χωρος στο σκληρο, δεσμευση μνημης, απουσια σοβαρου 3d acceleration κλπ.
Επιπλεον, για μενα, ο επεξεργαστης μου δεν εχει vtx extensions οποτε περιοριζομια μονο σε 32αρια λειτουργικα. Αυτος ειναι ο λογος που εχω παρατησει τα vm εδω και 8 χρονια περιπου.

Ας παρουμε ομως ενα πιο απλο σεναριο για να δειξω οτι το λινουξ δεν κανει. Φιλος μου χρησιμοποιει 2 πραγματα καθημερινα για τη δουλεια του: το excel (ΠΟΛΥ excel) και το casting απο τον chrome σε 1-2 chromecasts. Αν βαλει λινουξ, ωστε να συνεχισει να εχει τον chrome ενημερωμενο και να παιζουν χωρις ματσακονιες τα chromecasts, θα πρεπει να βαλει και libreoffice για να δουλευει τα excel του. Ποιος του εγγυαται οτι θα παιζουν σωστα τα xlsx του στο lo? Δεν ειναι απλα αρχεια με 10-20 υπολογισμους, εινια μεγαλα αρχεια που εχουν logs και υπολογισμους για καθε μερα, βδομαδα και μηνα του χρονου...
Στα παραπανω δεν βαζω μεσα καποιες windows only εφαρμογες γιατι δεν ξερω αν εχιε καμια, καθως και την υποστηριξη για τους εκτυπωτες του (ενας δικτυακος laser της samsung και ενας τοπικος inkjet της canon).

Για να μην πω για το οτι θα χρειαζεται νεα εγκατασταση καθε 2 χρονια που θα βγαινει νεα εκδοση της οποιας διανομης βαλει...
Και οχι, δεν γινεται να βαλει ρεουσα διανομη γιατι καμια τους δεν ειναι για αρχαριους.

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 8/10/2021 στις 12:40 ΜΜ, micos000 είπε

Βέβαια, το γεγονός ότι μια επιχείρηση μένει ΑΚΟΜΑ στα 7άρια θα το αφήσω ασχολίαστο. Εκτός αν δουλεύει ΜΟΝΟ σε κλειστό δίκτυο. Αν τα pc έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ και ανοίγουν email τότε, όταν (με το κακό) αρπάξει κανένα ransomware ή κάποιον άλλο ιό και μολυνθούν όλα τα pc και τα αρχεία, τότε θα τρέχει και δεν θα φτάνει η επιχείρηση.

Σε τραπεζες .Δεν εχουν ανανεωσει τον εξοπλισμο πολλά καταστήματα

Για να δινει η MS ακομα υποστηριξη στα windows 7 με πληρωμη ,ασχετα αν υπαρχουν λυσεις να μην πληρωσεις ,θεωρητικα ειναι ασφαλη ακομα .

Επεξ/σία από Fotia
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ τα Windows XP τα γνώρισα/ εγκατέστησα πρώτη φορά από τα Windows Embedded POSReady 2009. Ακόμα και σε εκείνα που υποστηρίζονταν μέχρι το '19 από τη Microsoft, οι browsers δεν λάμβαναν ενημερώσεις όπως στα XP (και είχα δοκιμάσει πάνω από 5 browsers εκτός των Chrome και Firefox).

Δημοσ.
Στις 10/10/2021 στις 7:17 ΠΜ, jim_p είπε

Να τρεχω δηλαδη μονο τον browser σε vm? Χαζο μου φαινεται, επειδη θα χρειαστει να εγκαταστησω ακομα ενα λειτουργικο απο την αρχη και να το κραταω ενημερωμενο. Συν ολα τα μειονεκτηματα του vm, πχ χωρος στο σκληρο, δεσμευση μνημης, απουσια σοβαρου 3d acceleration κλπ.
Επιπλεον, για μενα, ο επεξεργαστης μου δεν εχει vtx extensions οποτε περιοριζομια μονο σε 32αρια λειτουργικα. Αυτος ειναι ο λογος που εχω παρατησει τα vm εδω και 8 χρονια περιπου.

Ας παρουμε ομως ενα πιο απλο σεναριο για να δειξω οτι το λινουξ δεν κανει. Φιλος μου χρησιμοποιει 2 πραγματα καθημερινα για τη δουλεια του: το excel (ΠΟΛΥ excel) και το casting απο τον chrome σε 1-2 chromecasts. Αν βαλει λινουξ, ωστε να συνεχισει να εχει τον chrome ενημερωμενο και να παιζουν χωρις ματσακονιες τα chromecasts, θα πρεπει να βαλει και libreoffice για να δουλευει τα excel του. Ποιος του εγγυαται οτι θα παιζουν σωστα τα xlsx του στο lo? Δεν ειναι απλα αρχεια με 10-20 υπολογισμους, εινια μεγαλα αρχεια που εχουν logs και υπολογισμους για καθε μερα, βδομαδα και μηνα του χρονου...
Στα παραπανω δεν βαζω μεσα καποιες windows only εφαρμογες γιατι δεν ξερω αν εχιε καμια, καθως και την υποστηριξη για τους εκτυπωτες του (ενας δικτυακος laser της samsung και ενας τοπικος inkjet της canon).

Για να μην πω για το οτι θα χρειαζεται νεα εγκατασταση καθε 2 χρονια που θα βγαινει νεα εκδοση της οποιας διανομης βαλει...
Και οχι, δεν γινεται να βαλει ρεουσα διανομη γιατι καμια τους δεν ειναι για αρχαριους.

Jim έχω βάλει σε αρκετά Linux pc, office 2007 και τρέχει απροβλημάτηστα, αλλά και αυτό να μην έτρεχε, τρέχει το Online office

Δημοσ.
Στις 10/10/2021 στις 7:17 ΠΜ, jim_p είπε

Ε τώρα εσύ το έκανες Windows vs Linux. Το νήμα αναφερόταν ΜΟΝΟ στον browser και σε αυτό απάντησα.

Δεν αντιλέγω στα υπόλοιπα, υπάρχουν ζητήματα και το ξέρουμε.

Επίσης εσείς οι χρεπολάτρες πρέπει να καταλάβετε ότι τα παλιά pc κάποια στιγμή τα στέλνουμε ανακύκλωση και αγοράζουμε νέα. :)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...