Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Μα στην προκειμένη το πρόβλημα έγκειται στο iOS και στο nfc του I phone !

Το 80% των χρηστών εκεί εγώ χρησιμοποιεί nfc ανοιχτό υποτίθεται .

Γιατί λοιπόν οι τράπεζες (οι ελληνικές τουλάχιστον ) δεν ανέπτυξαν δικό τους σύστημα ;;;

Μη μου πεις πως περιμένουν την Apple να το ανοίξει 

1 λεπτό πριν, Chris_BMW είπε

Επίσης έχεις αναρωτηθεί γιατί το nfc στο I phone δουλεύει πάντα απροβλημάτιστα ταχύτητα και από τέτοια απόσταση ;;

Όλα είναι hardware-software. Η Apple σε αυτό το κομμάτι είναι μίλια μπροστά από τον ανταγωνισμό 

Ακόμα δεν έχω καταλάβει, μπορούν οι τράπεζες να χρησιμοποιήσουν το nfc για να κάνουν ανέπαφες πληρωμές στο iOS?

Αν ναι κανένα πρόβλημα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλος αυτός ο θόρυβος…

Αν όχι θα πρέπει να δούμε τους λόγους που κάτι τέτοιο δεν γίνεται…

πχ αν είναι για την ασφάλεια, για μένα ως επιχείρημα δεν στέκει γιατί θα δώσεις συγκεκριμένο “api” για συγκεκριμένου τύπου εφαρμογή…

ακόμα δεν κατάλαβα, τι φοβάται και δεν ανοίγει τουλάχιστον για τις πληρωμές μέσω τραπεζικών εφαρμογών το nfc?

• Like 3
  • Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Ακόμα δεν έχω καταλάβει, μπορούν οι τράπεζες να χρησιμοποιήσουν το nfc για να κάνουν ανέπαφες πληρωμές στο iOS?

Αν ναι κανένα πρόβλημα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλος αυτός ο θόρυβος…

Αν όχι θα πρέπει να δούμε τους λόγους που κάτι τέτοιο δεν γίνεται…

πχ αν είναι για την ασφάλεια, για μένα ως επιχείρημα δεν στέκει γιατί θα δώσεις συγκεκριμένο “api” για συγκεκριμένου τύπου εφαρμογή…

ακόμα δεν κατάλαβα, τι φοβάται και δεν ανοίγει τουλάχιστον για τις πληρωμές μέσω τραπεζικών εφαρμογών το nfc?

Το μόνο που φοβάται είναι ότι θα χάσει μερίδιο από το fee που παίρνει σε κάθε transaction. Όλα τα άλλα είναι η γνωστή ρητορική της εταιρείας.

(αναμένω ξανά σχόλια για το αν καλώς ή κακώς παίρνει fee, οπότε να το ξαναπούμε: ΚΑΛΩΣ παίρνει fee. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα)

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Τέλος μου φαίνεται περίεργο που δεν κάνουν παράπονα οι apple users για ένα θέμα του ios , αλλά οι android users…Τι φάση ;

Γκουχ, γκουχ, γκουχ…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Τέλος μου φαίνεται περίεργο που δεν κάνουν παράπονα οι apple users για ένα θέμα του ios , αλλά οι android users…Τι φάση ;

Λάθος προσέγγιση, κατά την ταπεινή μου άποψη. Και χρήστες iOS υπάρχουν (πχ ο γράφων) αλλά το θέμα του ανταγωνισμού πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πρωτίστως μεταξύ εταιρειών και όχι χρηστών. Τα αποτελέσματα των κακών πρακτικών "περνούν" στους χρήστες κάποια χρόνια μετά. Το ότι ένας iOS χρήστης είναι στα @@ του που η Apple "κόβει" τον ανταγωνισμό (και για να μην το κάνουμε τόσο συγκεκριμένο, αντίστοιχα για MS, Google μπλα μπλα) δεν είναι απόδειξη ότι είναι όλα καλώς καμωμένα.

Επεξ/σία από apos
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ολόσωστη η ΕΕ , να επιβάλλει και το usb c και να μειώσει την προμήθεια που παιρνουν , ξυπνανε σιγα σιγα

Επεξ/σία από ethereum
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Τώρα δηλαδή δεν υπάρχει ευκολία για τους κατόχους? Δεν μπορείς να περάσεις στο apple pay τις κάρτες ελληνικών τραπεζών (εκτός από την Εθνική για την ώρα)? Έχει κάποιο κόστος για τον κάτοχο η χρήση του apple pay για τις καθημερινές συναλλαγές του? 

Ναι, να ανοιξει το nfc αλλά μετά από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για κάθε app που θα ζητάει πρόσβαση σε αυτό και όχι "χύμα στο κύμα". Αυτή τη στιγμή το Apple Pay λειτουργεί άψογα και με ασφάλεια. Περνάς τις κάρτες σου σε αυτό και αυτόματα δημιουργεί ένα νέο εικονικό αριθμό κάρτας ώστε να μην εμφανίζονται πουθενά τα πραγματικά στοιχεία σε κάθε συναλλαγή.

Ελπίζω η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλύσει σωστά όλες τις παραμέτρους και να μην καταλήξουμε πάλι σε χαζομάρες όπως τότε με τους κανονισμούς για τα cookies στις ιστοσελίδες. Που τελικά το μόνο που κατάφεραν είναι να πατάμε εκνευρισμένοι "ναι σε όλα" στα αμέτρητα pop ups σε κάθε σελίδα μιας και είτε πατάς Ναι είτε Όχι δεν έχει απολύτως κανένα νόημα αφου τα βλέπεις συνεχώς! :)

Εθνική μόλις πάει 2 η ώρα σταματάνε όλα.

Μου έλεγε φίλος developer πόσο δύσκολο είναι να προχωρήσουν τα πράγματα εκεί μέσα.

Τρελάθηκε το παλικάρι!

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, ethereum said:

ολόσωστη η ΕΕ , να επιβάλλει και το usb c και να μειώσει την προμήθεια που παιρνουν , ξυπνανε σιγα σιγα

Και να του βάλουν και πορτάκι να βγαίνει η μπαταρία! Και να μπορείς να του περάσεις και windows, linux και android! 😛 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, billdanos είπε

Και να του βάλουν και πορτάκι να βγαίνει η μπαταρία! Και να μπορείς να του περάσεις και windows, linux και android! 😛 

Εντάξει μην πάμε στην άλλη όχθη και γινόμαστε σαν και αυτούς… το nfc θα μπορούσε άνετα να είναι ανοιχτό για τις τραπεζικές εφαρμογές με συγκεκριμένο “api” και λειτουργίες…

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ πάλι να ρωτήσω.....η εταιρεία ανέπτυξε, με κάποιο κόστος r&d, μία υπηρεσία για την οποία προφανώς πρέπει να πληρωθεί και να έχει και το κέρδος της. Γιατί να είναι ταυτόχρονα υποχρεωμένη να δίνει την δυνατότητα, μέσω της δικής της πλατφόρμας, χρήσης ανταγωνιστικών υπηρεσιών που προφανώς την ζημιώνουν; Ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος την δυνατότητα επιλογής άλλου OS (βλ. android) αλλά και της γνωστής παραδοσιακής κάρτας.  O καταναλωτής έχει επιλογές όπως και οι τράπεζες. Επίσης κάποια τράπεζα αν θεωρεί ότι δεν πρέπει να πληρώνει το fee τότε απλά δεν συμμετέχει στο Apple Pay και δίνει την δυνατοτητα ανέπαφων συναλλαγων στον πελάτη της μέσω άλλων συσκευών. 

Απλά ας καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η Ε.Ε. έχει καταντήσει μία εισπρακτική εταιρεία. 

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Chris_BMW είπε

Τι λες ρε μεγάλε ;

Έτσι λες εσυ . ΕΓΩ που πληρώνω ένα σκασμό λεφτά για το οικοσύστημα ξέρεις γιατί τα πληρώνω ;;; 
 ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΤΕ -ΛΕΙ- Α.

ΤΕΛΟΣ . Δεν με νοιάζει ποιος θα τα παίρνει στην τελική . Εμένα με νοιάζει η εμπειρία χρήσης αυτού του χαρακτηριστικού να ειναι στα επίπεδα τιμής που πληρώνω .

Αν αυτό χρήζει αποκλειστικότητας εντός οικοσυστήματος ποσώς με ενδιαφέρει .

Αθέμιτες πρακτικές ;;; Που ρε ΕΕ στο μαγαζί της ; Η δεν υπάρχουν αλλά μαγαζιά ;;;

Ρε θα μας τρελάνουν 

Γιατί δεν χρειάζεται να τρίβω το τηλέφωνο πάνω στο pos για να γίνει η συναλλαγή 

Εξυπνάδες όλοι σας .

Πάρτε τα τηλέφωνα σας και αφήστε μας να πληρώνουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες εμάς …

Το ότι δεν νοιάζει εσένα ποσώς ενδιαφέρει την όποια νομική συλλογιστική. Όποια και αν είναι αυτή, όσο και αν τελικά διακαιωθεί ή όχι. Σημασία έχει ότι υπάρχουν cases και δεν εξαντλούνται στην απλοϊκή αυτή ανάλυση που αναπαράγεις. 20 χρόνια γίνονται δικαστήρια για εκμετάλλευση μονοπωλιακών θέσεων έναντι του ανταγωνισμού (για όλες τις μεγάλες εταιρείες, όχι μόνο την Apple) και εδώ μέσα ακόμα γράφουμε για μαγαζάκια και όποιος γουστάρει μένει. Φτάνει πια.

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, gianniskks είπε

Εγώ πάλι να ρωτήσω.....η εταιρεία ανέπτυξε, με κάποιο κόστος r&d, μία υπηρεσία για την οποία προφανώς πρέπει να πληρωθεί και να έχει και το κέρδος της. Γιατί να είναι ταυτόχρονα υποχρεωμένη να δίνει την δυνατότητα, μέσω της δικής της πλατφόρμας, χρήσης ανταγωνιστικών υπηρεσιών που προφανώς την ζημιώνουν; Ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος την δυνατότητα επιλογής άλλου OS (βλ. android) αλλά και της γνωστής παραδοσιακής κάρτας.  O καταναλωτής έχει επιλογές όπως και οι τράπεζες. Επίσης κάποια τράπεζα αν θεωρεί ότι δεν πρέπει να πληρώνει το fee τότε απλά δεν συμμετέχει στο Apple Pay και δίνει την δυνατοτητα ανέπαφων συναλλαγων στον πελάτη της μέσω άλλων συσκευών. 

Απλά ας καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η Ε.Ε. έχει καταντήσει μία εισπρακτική εταιρεία. 

Αν η εταιρία δεν ήταν και ο κάτοχος του os δεν θα υπήρχε πρόβλημα, σου φαίνεται λογικό από την μια να έχεις κλειστό το nfc και από την άλλη να το χρησιμοποιεί μόνο αυτή? Αν απαντήσεις σε αυτή την απλή ερώτηση θα καταλάβεις γιατί το σκεπτικό σου είναι λάθος…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, gianniskks είπε

Εσύ τουλάχιστον φίλε μου ρώτησες με ψυχραιμία και επίπεδο. Δεν είμαι νομικός (όπως φυσικά δεν είναι και όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι δικηγόροι της Apple που έχουν "κάθετη" άποψη), αλλά σε γενικές γραμμές το σκεπτικό είναι ότι μία πλατφόρμα πρέπει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους developers. Και η Apple είναι developer όταν φτιάχνει προγράμματα ακόμα και για τη δική της πλατφόρμα και το επιχείρημα είναι ότι ως ιδιοκτήτρια της πλατφόρμας δίνει ειδική μεταχείριση στον developer Apple. Όπου ειδική μεταχείριση εδώ, να είναι διαθέσιμο το NFC στην Apple και όχι σε ανταγωνιστές.

Υπάρχουν πολλά cases τις τελευταίες δεκαετίες, με πιο γνωστό τον εξαναγκασμό της Microsoft να μην "προμοτάρει" τον Internet Explorer μέσω των Windows. Προφανώς και δεν είναι 100% ίδιες περιπτώσεις (αυτή και πολλές άλλες), αλλά σε όλες η βάση είναι ότι όχι, η ιδιοκτήτρια εταιρεία μιας πλατφόρμας δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά να ακολουθεί κάποιους νόμους. Πρόσφατα η Apple εξαναγκάστηκε να δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις το default Music Player σου (μετά από προσπάθειες του Spotify, κυρίως). Κι εκεί η πλατφόρμα είναι της Apple, αλλά τι να κάνουμε, υπάρχουν κάποια νομικά σκεπτικά που ακόμα και να μην τα αντιλαμβανόμαστε ή να μην συμφωνούμε μαζί τους, υπάρχουν.

Αυτό που μπερδεύουμε εδώ μέσα είναι η γνώμη μας (αν δηλαδή θα έπρεπε μία ιδιοκτήτρια εταιρεία να κάνει ό,τι θέλει στην πλατφόρμα της) με τους νόμους. Πολλοί από το πάθος τους για την όποια εταιρεία (εν προκειμένω την Apple) εξισώνουν αυτές τις δύο έννοιες. 

Επεξ/σία από apos
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, apos είπε

Το ότι δεν νοιάζει εσένα ποσώς ενδιαφέρει την όποια νομική συλλογιστική. Όποια και αν είναι αυτή, όσο και αν τελικά διακαιωθεί ή όχι. Σημασία έχει ότι υπάρχουν cases και δεν εξαντλούνται στην απλοϊκή αυτή ανάλυση που αναπαράγεις. 20 χρόνια γίνονται δικαστήρια για εκμετάλλευση μονοπωλιακών θέσεων έναντι του ανταγωνισμού (για όλες τις μεγάλες εταιρείες, όχι μόνο την Apple) και εδώ μέσα ακόμα γράφουμε για μαγαζάκια και όποιος γουστάρει μένει. Φτάνει πια.

Α ναι ; Για πες μας ένα άλλο παράδειγμα ;

Το να υποχρεώνεις την Apple να ανοίξει το οτιδήποτε στο οικοσύστημα της φίλε μου (σε κάτι που η ίδια έχει μελετήσει ώστε αυτό να δουλεύει απρόσκοπτα και τέλεια ) είναι σαν να υποχρεώνεις την Mercedes να δέχεται κινητήρα στα αυτοκίνητα της από τον οποιοδήποτε κατασκευαστή .

Οκ είμαστε η σου φαίνεται παράλογο αυτό το παράδειγμα ;;

Γιατί να μην έχω εγώ Chris_BMW TECHNOLOGY την δυνατότητα να πουλήσω το μοτέρ που ανέπτυξα στο καινούργιο Mercedes?

Παιδιά κοιτάξτε λίγο την λογική γιατί η πολύ παγκοσμιοποίηση τα έχει ισοπεδώσει όλα .

Και ναι αυτό σημαίνει ελεύθερη αγορά φίλε . Στο μαγαζάκι του ο καθένας κάνει κουμάντο .Όλα τα αλλά ανήκουν  σε αλλά καθεστώτα ,στα οποία καθεστώτα η ΕΕ κουνάει το χέρι αλλά από ότι φαίνεται μόνο σε τομείς που την συμφέρουν .

Εδώ προστιματακι.. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Α ναι ; Για πες μας ένα άλλο παράδειγμα ;

Το να υποχρεώνεις την Apple να ανοίξει το οτιδήποτε στο οικοσύστημα της φίλε μου (σε κάτι που η ίδια έχει μελετήσει ώστε αυτό να δουλεύει απρόσκοπτα και τέλεια ) είναι σαν να υποχρεώνεις την Mercedes να δέχεται κινητήρα στα αυτοκίνητα της από τον οποιοδήποτε κατασκευαστή .

Οκ είμαστε η σου φαίνεται παράλογο αυτό το παράδειγμα ;;

Γιατί να μην έχω εγώ Chris_BMW TECHNOLOGY την δυνατότητα να πουλήσω το μοτέρ που ανέπτυξα στο καινούργιο Mercedes?

Παιδιά κοιτάξτε λίγο την λογική γιατί η πολύ παγκοσμιοποίηση τα έχει ισοπεδώσει όλα .

Και ναι αυτό σημαίνει ελεύθερη αγορά φίλε . Στο μαγαζάκι του ο καθένας κάνει κουμάντο .Όλα τα αλλά ανήκουν  σε αλλά καθεστώτα ,στα οποία καθεστώτα η ΕΕ κουνάει το χέρι αλλά από ότι φαίνεται μόνο σε τομείς που την συμφέρουν .

Εδώ προστιματακι.. 

Είναι όλο λάθος αυτό που είπες. Το παράδειγμά σου δε, αδιανόητα άτοπο. Οπότε δεν είμαστε ΟΚ, αλλά δεν έχω και καμία κάψα να είμαστε.

• Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Τώρα δηλαδή δεν υπάρχει ευκολία για τους κατόχους? Δεν μπορείς να περάσεις στο apple pay τις κάρτες ελληνικών τραπεζών (εκτός από την Εθνική για την ώρα)? Έχει κάποιο κόστος για τον κάτοχο η χρήση του apple pay για τις καθημερινές συναλλαγές του? 

Ναι, να ανοιξει το nfc αλλά μετά από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για κάθε app που θα ζητάει πρόσβαση σε αυτό και όχι "χύμα στο κύμα". Αυτή τη στιγμή το Apple Pay λειτουργεί άψογα και με ασφάλεια. Περνάς τις κάρτες σου σε αυτό και αυτόματα δημιουργεί ένα νέο εικονικό αριθμό κάρτας ώστε να μην εμφανίζονται πουθενά τα πραγματικά στοιχεία σε κάθε συναλλαγή.

Ελπίζω η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλύσει σωστά όλες τις παραμέτρους και να μην καταλήξουμε πάλι σε χαζομάρες όπως τότε με τους κανονισμούς για τα cookies στις ιστοσελίδες. Που τελικά το μόνο που κατάφεραν είναι να πατάμε εκνευρισμένοι "ναι σε όλα" στα αμέτρητα pop ups σε κάθε σελίδα μιας και είτε πατάς Ναι είτε Όχι δεν έχει απολύτως κανένα νόημα αφου τα βλέπεις συνεχώς! :)

Αυτη ειναι η επισημη θεση του διοικητικου συμβουλιου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...