Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, billdanos είπε

Τώρα δηλαδή δεν υπάρχει ευκολία για τους κατόχους? Δεν μπορείς να περάσεις στο apple pay τις κάρτες ελληνικών τραπεζών (εκτός από την Εθνική για την ώρα)?

Λες και δεν μπορούν να βγάλουν μια Curve δωρεάν και να περάσουν μέσα τις κάρτες τους, και μετά στο apple pay. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 222
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ares225 είπε

Και να ανοίξει και να μην ανοίξει προσωπικά δεν θα αλλάζα το Apple Pay όποτε ας κάνουν οτι θελουν

Μια και μοναδική λογική απάντηση εδω μέσα. 

Οι μισοί κράζουν γιατι γράφει Apple. και οι άλλοι μισοί φιλάνε σταρουδάκια και το εικόνισμα του Tim Cook μη χάσουν την αύρα της Apple.

ΑΝ ανοίξει, ΚΑΛΩΣ θα ανοίξει, γιατι ο ανταγωνισμός δεν πείραξε ποτέ κανέναν.

Επίσης, όπως και στην ιστορία με το sideload των εφαρμογών και την πρεμούρα της ασφάλειας, ΑΝ επιτραπούν τα stores απο τρίτους, η η χρήση του NFC από τρίτες εφαρμογές, εκτός του Apple Pay, αυτό δε θα εξαφανίσει ούτε το App Store ούτε το Apple Pay. To ίδιο εύκολα θα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε, και να βασίζεστε στην ασφάλεια που σας προσφέρουν, χωρίς την παραμικρή διαφορά στην καθημερινότητα σας, και χωρίς καμία επίπτωση στην ασφάλεια των δεδομένων σας.

Το πρόβλημα είναι οτι αυτοί που δεν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν, δεν έχουν εναλλακτική.

• Like 6
  • Thanks 5
Δημοσ.

Αερα θα κανουν οι τραπεζες στην apple , δε πα να βαλουν για μπροστινο και το Θεο τον ιδιο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papp0us είπε

Μια και μοναδική λογική απάντηση εδω μέσα. 

Οι μισοί κράζουν γιατι γράφει Apple. και οι άλλοι μισοί φιλάνε σταρουδάκια και το εικόνισμα του Tim Cook μη χάσουν την αύρα της Apple.

ΑΝ ανοίξει, ΚΑΛΩΣ θα ανοίξει, γιατι ο ανταγωνισμός δεν πείραξε ποτέ κανέναν.

Επίσης, όπως και στην ιστορία με το sideload των εφαρμογών και την πρεμούρα της ασφάλειας, ΑΝ επιτραπούν τα stores απο τρίτους, η η χρήση του NFC από τρίτες εφαρμογές, εκτός του Apple Pay, αυτό δε θα εξαφανίσει ούτε το App Store ούτε το Apple Pay. To ίδιο εύκολα θα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε, και να βασίζεστε στην ασφάλεια που σας προσφέρουν, χωρίς την παραμικρή διαφορά στην καθημερινότητα σας, και χωρίς καμία επίπτωση στην ασφάλεια των δεδομένων σας.

Το πρόβλημα είναι οτι αυτοί που δεν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν, δεν έχουν εναλλακτική.

Ακριβώς αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω πως το ξεκλείδωμα στο nfc σε ορισμένες κατηγορίες εφαρμογών θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ασφάλεια και στη σταθερότητα του iOS…

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/10/2021 στις 11:04 ΠΜ, billdanos είπε

Τώρα δηλαδή δεν υπάρχει ευκολία για τους κατόχους? Δεν μπορείς να περάσεις στο apple pay τις κάρτες ελληνικών τραπεζών (εκτός από την Εθνική για την ώρα)? Έχει κάποιο κόστος για τον κάτοχο η χρήση του apple pay για τις καθημερινές συναλλαγές του? 

Ναι, να ανοιξει το nfc αλλά μετά από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για κάθε app που θα ζητάει πρόσβαση σε αυτό και όχι "χύμα στο κύμα". Αυτή τη στιγμή το Apple Pay λειτουργεί άψογα και με ασφάλεια. Περνάς τις κάρτες σου σε αυτό και αυτόματα δημιουργεί ένα νέο εικονικό αριθμό κάρτας ώστε να μην εμφανίζονται πουθενά τα πραγματικά στοιχεία σε κάθε συναλλαγή.

Ελπίζω η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλύσει σωστά όλες τις παραμέτρους και να μην καταλήξουμε πάλι σε χαζομάρες όπως τότε με τους κανονισμούς για τα cookies στις ιστοσελίδες. Που τελικά το μόνο που κατάφεραν είναι να πατάμε εκνευρισμένοι "ναι σε όλα" στα αμέτρητα pop ups σε κάθε σελίδα μιας και είτε πατάς Ναι είτε Όχι δεν έχει απολύτως κανένα νόημα αφου τα βλέπεις συνεχώς! :)

Ναι μεν, αλλά λες τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή έχει να κάνει με τους παρόχους και όχι τους χρήστες. Το πρόβλημα είναι στον ανταγωνισμό μιας και με τις μεθοδεύσεις της η Apple αναγκάζει όλα τα contactless transactions να γίνονται μέσω του Apple Pay, για τα οποία (πέφτουμε από τα σύννεφα)... παίρνει fee!

Χρησιμοποιώ το Apple Pay πάρα πολύ συχνά και δεν θα το άλλαζα ακόμα και αν υπήρχαν ανταγωνιστικές προτάσεις. Έτερον εκάτερον όμως, πολλές από τις πρακτικές της Apple είναι απαράδεκτες.

Επεξ/σία από apos
  • Like 6
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Να κάνω μια ερώτηση, μπορεί η κάθε τράπεζα να χρησιμοποιήσει το δικό της σύστημα ανέπαφων πληρωμών μέσω του nfc???

Εγώ θα ρωτήσω υπάρχει «δικό της σύστημα» ανέπαφων πληρωμών μέσω nfc!;

2 λεπτά πριν, apos είπε

Χρησιμοποιώ το Apple Pay πάρα πάρα πολύ συχνά και δεν θα το άλλαζα ακόμα και αν υπήρχαν ανταγωνιστές προτάσεις. Έτερον εκάτερον όμως, πολλές από τις πρακτικές της Apple είναι απαράδεκτες.

Ερωτώ και εσένα γιατί είναι απαράδεκτες ;;

Έχει αναπτύξει ένα προϊόν και σου προσφέρει μια Α εμπειρία .Υπάρχει αντίστοιχο ανταγωνιστικό προϊόν ; ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ .

Ακόμα και αν δεν υπήρχε αντίστοιχο ανταγωνιστικό προϊόν ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάποιος να φτιάξει ένα που να δουλεύει καλύτερα από αυτό της Apple ; ΟΧΙ 

θέλω να πω το απαγορεύει αυτό η Apple (στην προκειμένη ) ;

Που ακριβώς έγκειται ο αθέμιτος ανταγωνισμός το μονοπώλιο και η απαράδεκτη τακτική ;

• Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε

Εγώ θα ρωτήσω υπάρχει «δικό της σύστημα» ανέπαφων πληρωμών μέσω nfc!;

Υπάρχει ή θα μπορούσε να υπάρξει αν επέτρεπε σε κάποιον που είναι το “αντικείμενο” του να προσφερθεί την ίδια υπηρεσία…

Πραγματικά γιατί να υπάρχει ένας ενδιάμεσος στο θέμα ανέπαφων πληρωμών? 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, apos said:

Ναι μεν, αλλά λες τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή έχει να κάνει με τους παρόχους και όχι τους χρήστες. Το πρόβλημα είναι στον ανταγωνισμό μιας και με τις μεθοδεύσεις της η Apple αναγκάζει όλα τα contactless transactions να γίνονται μέσω του Apple Pay, για τα οποία (πέφτουμε από τα σύννεφα)... παίρνει fee!

Χρησιμοποιώ το Apple Pay πάρα πάρα πολύ συχνά και δεν θα το άλλαζα ακόμα και αν υπήρχαν ανταγωνιστές προτάσεις. Έτερον εκάτερον όμως, πολλές από τις πρακτικές της Apple είναι απαράδεκτες.

Κάτσε βρε συ! Έφτιαξε όλη την πλατφόρμα του Apple Pay (που προφανώς δεν είναι κάτι απλό του στυλ "χρησιμοποιώ το NFC για να μεταδωθούν απλά τα στοιχεία της κάρτας) και θες να δίνει την υπηρεσία δωρεάν? Και γω χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά το apple pay για όλες μου τις συναλλαγές και δεν υπάρχει περίπτωση να το αλλάξω. Και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχω επιλέξει το οικοσύστημα της apple (hardware & software). Αν δεν μου άρεσαν, μια χαρά υπάρχουν και αλλού ...πορτοκαλιές! :)

Προσωπικά "εκνευρίζομαι" κάθε φορά που περιμένουμε απο τεράστιες εταιρείες όπως η Apple, η MS, το Facebook κλπ να λειτουργούν λες και είναι ...κοινωνικά παντοπωλεία ή υπηρεσίες του κράτους! Ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι με σκοπό το κέρδος. 

• Like 3
  • Thanks 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Υπάρχει ή θα μπορούσε να υπάρξει αν επέτρεπε σε κάποιον που είναι το “αντικείμενο” του να προσφερθεί την ίδια υπηρεσία…

Πραγματικά γιατί να υπάρχει ένας ενδιάμεσος στο θέμα ανέπαφων πληρωμών? 

Μα στην προκειμένη το πρόβλημα έγκειται στο iOS και στο nfc του I phone !

Το 80% των χρηστών εκεί έξω χρησιμοποιεί nfc ανοιχτό υποτίθεται .

Γιατί λοιπόν οι τράπεζες (οι ελληνικές τουλάχιστον ) δεν ανέπτυξαν δικό τους σύστημα ;;;

Μη μου πεις πως περιμένουν την Apple να το ανοίξει 

Επεξ/σία από Chris_BMW
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Chris_BMW said:

Μα στην προκειμένη το πρόβλημα έγκειται στο iOS και στο nfc του I phone !

Το 80% των χρηστών εκεί εγώ χρησιμοποιεί nfc ανοιχτό υποτίθεται .

Γιατί λοιπόν οι τράπεζες (οι ελληνικές τουλάχιστον ) δεν ανέπτυξαν δικό τους σύστημα ;;;

Μη μου πεις πως περιμένουν την Apple να το ανοίξει 

Θυμάσαι τα βραχιολάκια της Εθνικής Τράπεζας? Πολύ καλά πήγε αυτό το project... 😛 

Just now, Kostasallinone said:

Για το Bluetooth ούτε λόγος για να μπορούμε να στέλνουν κανένα ringtones σε φίλους.

Κιάμος για ringtone? 😛 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ακριβώς αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω πως το ξεκλείδωμα στο nfc σε ορισμένες κατηγορίες εφαρμογών θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ασφάλεια και στη σταθερότητα του iOS…

Επίσης έχεις αναρωτηθεί γιατί το nfc στο I phone δουλεύει πάντα απροβλημάτιστα ταχύτητα και από τέτοια απόσταση ;;

Όλα είναι hardware-software. Η Apple σε αυτό το κομμάτι είναι μίλια μπροστά από τον ανταγωνισμό 

• Like 2
  • Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Κάτσε βρε συ! Έφτιαξε όλη την πλατφόρμα του Apple Pay (που προφανώς δεν είναι κάτι απλό του στυλ "χρησιμοποιώ το NFC για να μεταδωθούν απλά τα στοιχεία της κάρτας) και θες να δίνει την υπηρεσία δωρεάν? Και γω χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά το apple pay για όλες μου τις συναλλαγές και δεν υπάρχει περίπτωση να το αλλάξω. Και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχω επιλέξει το οικοσύστημα της apple (hardware & software). Αν δεν μου άρεσαν, μια χαρά υπάρχουν και αλλού ...πορτοκαλιές! :)

Προσωπικά "εκνευρίζομαι" κάθε φορά που περιμένουμε απο τεράστιες εταιρείες όπως η Apple, η MS, το Facebook κλπ να λειτουργούν λες και είναι ...κοινωνικά παντοπωλεία ή υπηρεσίες του κράτους! Ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι με σκοπό το κέρδος. 

Ήθελα να δω αν θα σταθείς στο ότι παίρνει fee (perfectly fine) ή στο ότι επειδή παίρνει fee, χρησιμοποιεί μονοπωλιακές τακτικές για να διασφαλίσει ότι μόνο αυτή θα το παίρνει. Επέλεξες δυστυχώς να σταθείς στο πρώτο, που δεν ήταν το point μου, αλλά ούτε και του άρθρου.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για αυτό και το Apple Pay προχώρησε τόσο περισσότερο από το Google Pay, γιατί η κυρία Apple δεν σε αφήνει να κάνεις ανέπαφες πληρωμές με άλλη εφαρμογή ενώ στο Android η κάθε τράπεζα έχει την εφαρμογή της και σου δίνει την δυνατότητα.

Διαβάζω τα σχόλια περί ασφάλειας και ρωτώ αν ποτέ κανένας από εμπειρία στο Android είχε κάποιο θέμα ασφάλειας όσο αφορά το NFC.

Φυσικά οι χρήστες iPhone θα δικαιολογήσουν την κυρία Apple για το οτιδήποτε με την δικαιολογία "αυτή ξέρει καλύτερα" ή "θα μας το δώσει όταν το κρίνει αυτή ότι μας χρειάζεται" οπότε οι τακτικές της Apple περνάνε στην μάζα χωρίς πολλά πολλά.

• Like 5
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Μακάρι να ανοίξει, για να υπάρχει ευκολία για όλους του κατόχους.

Περιμένουμε βέβαια μερικούς κατόχους να μας εξηγήσουν γιατί δεν πρέπει να ανοίξει και γιατί η Apple είναι ολόσωστη.

Ένας απο τους λόγους θα μπορούσε να είναι οτι κάποιος που θέλει apple θέλει να χρησιμοποιεί το δικό της οικοσύστημα και apps.Διαφορετικά αγόραζε android περνούσε ένα skin ios και έκανε δουλειά.

Στις μέρες μας πρακτικά απαγορεύεται να κάνεις κάτι διαφορετικό.Η επόμενη κίνηση της ΕΕ είναι η απαγόρευση του ios….

Καλό είναι να υπάρχουν επιλογές αλλά πρώτον φορτώνουν το σύστημα και δεύτερον στην εν λόγω περίπτωση είναι λίγο ενάντια στη νοοτροπία της apple.

Τέλος μου φαίνεται περίεργο που δεν κάνουν παράπονα οι apple users για ένα θέμα του ios , αλλά οι android users…Τι φάση ;

• Thanks 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...