MikeKata Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, dieksodo είπε Και σου απαντησα το ερωτημα που τιθεται δεν ειναι αυτο Το πραγματικο ερωτημα ειναι ποιος θα αποφασιζει θες να αποφασιζεις εσυ τι προιον και εταιρια θα επιλεξεις ή να αποφασιζει καποιος αλλος για σενα εγω δε λεω καταναγκη πως το προτιμω κλειστο αλλα αν υποθεσουμε πως ηθελα κλειστο γιατι να μην μπορω να αγορασω κλειστο συστημα; Αν δε σου αρεσει να το εχει κλειστο παρε αδροιδ που ειναι ανοικτο Μια χαρα το διαβασα. Προφανως η δικη ηταν γενικη και επιανε πολλα οσον αφορα το λειτουργικο και αλλα Ομως εδω μιλαμε για την ουσια. Η μ$ εκανε κινησεις για να κανει στανταρ τον εξπλορερ. Τον ενωσε με τον windows explorer τον εβαζε default κτλ κτλ. Αυτες οι μονοπωλιακες πρακτικες υπαρχουν μεχρι και σημερα σημερα αν βαλεις win10 εχουν default της μ$. Αν αλλαξεις σου βγαζει μνμ. Αν αλλαξεις συντομευσεις ξανα. Δηλαδη το δικαστηριο δεν πετυχε απολυτως τιποτα. Η μ$ συνεχισε να προμοταρει το προιον της εναντι των αλλων απο το 1997 μεχρι και το 2017. Σε αυτα τα 20 χρονια ομως εχασε την κυριαρχια. Γιατι ο κοσμος πηγε στον φιρεφοξ? Γιατι του το ειπε το δικαστηριο; οχι απλως ο εξπλορερ εγινε θεοβαρος απο τα βιστα και μετα και γιατι ο φιρεφοξ εχασε και την αγορα την πηρε ο κρομ; εκανε κανα δικαστηριο η γοογλ στον φιρεφοξ; οχι απλως και ο φιρεφοξ τελικα εγινε θεοβαρης και ο κοσμος τον παρατησε για τον κρομ που ειναι απλος και ωραιος σουτε κρατος χρειαστηκε ουτε δικαστηρια ουτε καποια παρεμβαση σε λειτουργικο απλα ο κοσμος εμαθε να χρησιμοποιει τον εξπλορερ για να κανει μια και μονο δουλεια. Να κατεβαζει εναν καλο browser Παμε παλι για 57654 φορα οχι δεν ειναι λογικο και οχι δεν το θελουμε το θεμα ειναι ποιος αποφασιζει για το «μονο» Πολυ σωστα κανεις. Και μια φορα και ενα καιρο τα κινητα μεγαλωναν. Και ο τζομπς τα ηθελε μικρα. Και οταν αρχισε να χανει % αναγκαστηκε να βγαλει μεγαλυτερες οθονες (εποχες αιφον6) φαντασου να του ελεγαν απαγορευεται να μηνε χεις μοντελο 5 ιντσων δευτερο παραδειγμα. στο αιφον 4 ο τζομπς εκοψε το φλας τοτε ο μισος πλανητης ετρεχε φλαςστο γιουτουμπ ηταν φλας ολος ο κοσμος εβριζε τζομπς 10 χρονια μετα κανεις δε χρησιμοποιει φλας φαντασοΥ να εβγαινε η ΕΕ και να ελεγε δεν μπορειτε να απαγορευετε στους χρηστες φλας! Απο που και ως που ενα ολιγοπωλειο ή μονοπωλειο ειναι παρανομο; δηλαδη κοκακολα με 90% στα energy drinks ειναι κακο; Μ$ με 90% στα λειτουργικα ειναι κακο; τα φυσικα ειναι ΚΑΛΑ μονοπωλεια Φυσικα και καλα κανεις και μπορεις να εκφρασεις την διαφωνια σου αν αλλαξεις εταιρια αυριο η αππλ θα ψαξει γιατι. Και αν σαν εσενα φυγουν οι μισοι καταναλωτες να εισαι σιγουρος οτι θα αλλαξει πολιτικη. Και αυτος ειναι ενας επιθυμιτος τροπος λειτουργιας της αγορας οχι να ερχεται η ΕΕ και να σου λεει τι θα επιλεξεις με το στανιο Ξεκολλα το μυαλο σου απο το δαχτυλο και δες το δεντρο. Δεν εννοω να μοιρασει αρχεια C στις τραπεζες.εννοω οτι θελει να προστατευσει τη διαδικασια ακομα και το api. Εδω τα βιομετρικα δεν τα ζητα καν η ιδια στους σερβερ της δεν εμπιστευεται θα εμπιστευτει τριτους; Χανεις την ουσια απο αυτο που σου λεει ο αλλοςσαν αυριο ξεκλειδωσει το bluetooth στους υπολογιστες asus και το αφησει κλειδωμενο στους dell θα βγεις να πεις με ποιο δικαιωμα τολμησε 1. Θα είχες γλυτώσει όλη αυτή την έκθεση ιδεών αν είχες διαβάσει το πρώτο σχόλιο μου στην 4η σελίδα. 2. Επιμένεις να μιλάς ΜΟΝΟ για τον IE, ενώ σου απέδειξα ότι ο IE ήταν μόνο ένα κομμάτι του complaint στο δικαστήριο. Είχε πάνω από 20. Αλλά ο,τι μας βολεύει, τα άλλα τα ξεχνάμε επιλεκτικά. 3. Αποδεικνύεις άλλη μια φορά ότι δε γνωρίζεις για τι μιλάς. Το πρόβλημα με τον IE δεν ήταν ΜΟΝΟ ότι ήταν default όπως ο Edge τώρα (θα σε βολευε, ε;). Δεν ήταν τόσο απλοϊκά τα πράγματα. Ήταν ότι η MS είχε "δέσει" τον IE με το λειτουργικό, σε τέτοιο βαθμό που χρησιμοποιούσε τεχνολογίες του, ώστε αν τον απεγκαθιστουσες, είχες πρόβλημα. Προφανώς και δεν το ξέρεις. 4. https://www.classlawgroup.com/antitrust/unlawful-practices/monopoly/ Δεν είναι όλα τα μονοπώλια παράνομα. Π.χ όταν μια εταιρεία δημιουργεί μονοπώλιο γιατί έχει μακράν το καλύτερο προϊόν. Μονοπώλιο με μονοπώλιο διαφερει. Όμως... "But monopolies are illegal if they are established or maintained through improper conduct, such as exclusionary or predatory acts.". Άλλη μια φορά σε πιάνω αδιάβαστο λοιπόν. Αν θες και επίσημη πηγή... https://www.ftc.gov/tips-advice/competition-guidance/guide-antitrust-laws/single-firm-conduct/monopolization-defined Οπότε τα μονοπώλια (ή ολιγοπώλια για να είσαι και ευχαριστημένος) που είπες, νομικά δεν είναι παράνομα. Όταν πήγαν να γίνουν παράνομα γιατί μια εταιρεία χρησιμοποίησε τη δύναμη της για να βγάλει άλλους παίκτες έξω από την αγορά (βλέπε MS), οι κρατικές αρχές πάτησαν πόδι. Το ίδιο ακριβώς κάνει τώρα η ΕΕ. Βλέπεις λοιπόν ότι ξανά και δε γνωρίζεις σε τι αναφέρεσαι και γράφεις έκθεση ιδεών με προσωπικές απόψεις που δε στέκουν τεχνικά. Αναμένω να δω το επόμενο κείμενο φαντασίας λοιπόν 1
mAs_81 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Έμενα αυτό μου φαίνεται λάθος.Ξέρετε τι θα συμβεί αν περάσει αυτό..Θα πρέπει να έχουμε 4 ή 5 διαφορετικές εφαρμογές πληρωμής nfc στο τηλέφωνό μας, επειδή τα καταστήματα θα κλειδώσουν άλλες μέσω συμφωνιών. Αυτό μου μοιάζει έμενα φρικτό για τους καταναλωτές. Γνώμη μου..
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Εγω παντως δεν καταλαβαινω που ειναι η στρεβλωση του ανταγωνισμου και αναγκαζεται η ε.ε να κινηθει δικαστικα το 2022. Το οποιο μπορει να εχει δυο αποτελεσματα, αν το διαβασα σωστα, ενα χρηματικο προστιμο και ολα συνεχιζουν οπως ειναι ή να αναγκαστει να <<ανοιξει>> στο συστημα της η Apple.
NotAliki177 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, mAs_81 said: Έμενα αυτό μου φαίνεται λάθος.Ξέρετε τι θα συμβεί αν περάσει αυτό..Θα πρέπει να έχουμε 4 ή 5 διαφορετικές εφαρμογές πληρωμής nfc στο τηλέφωνό μας, επειδή τα καταστήματα θα κλειδώσουν άλλες μέσω συμφωνιών. Αυτό μου μοιάζει έμενα φρικτό για τους καταναλωτές. Γνώμη μου.. Με την Apple ήδη έχεις 4-5 εφαρμογές για κάθε τι. Τόσο κλειστό σύστημα καταντάει δύσχρηστο. 52 minutes ago, CaratNaturelle said: Εγω παντως δεν καταλαβαινω που ειναι η στρεβλωση του ανταγωνισμου και αναγκαζεται η ε.ε να κινηθει δικαστικα το 2022. Το οποιο μπορει να εχει δυο αποτελεσματα, αν το διαβασα σωστα, ενα χρηματικο προστιμο και ολα συνεχιζουν οπως ειναι ή να αναγκαστει να <<ανοιξει>> στο συστημα της η Apple. Είναι στο ότι δεν σου επιτρέπει να χρησιμοποίεις άλλες μεθόδους, και από πάνω σου κρατάει και προμήθεια. Σαν να εισαι πχ για καφέ, να θες να πληρώσεις με κάρτα και να σου λένε: όχι, μόνο μετρητά και θα πληρώσεις και 50 λεπτά έξτρα γιατί... γιατί έτσι (γενικά δεν υπάρχει λογική σε μερικά πράγματα, όπως και στην Αππλε) Έχει αλλαξκ***ασει η Apple τελευταία. Την έχουν αναγκάσει δλδ. 11 hours ago, AtiX said: Έχω την εντύπωση ότι το Apple Pay δεν ενδιαφέρει ούτε την ΕΕ ούτε και τις τράπεζες… Γενικά την ΕΕ δεν την ενδιαφέρουν ονόματα και υπηρεσίες, από τι έχει δείξει μέχρι τώρα τουλάχιστον, και αυτό είναι προς τιμήν της. Άιντε γιατί ήρθαν τα Αμερικλ**νκια να μας πουλήσουν τρέλα. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2021 από NotAliki177
dieksodo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 6 hours ago, MikeKata said: 1. Θα είχες γλυτώσει όλη αυτή την έκθεση ιδεών αν είχες διαβάσει το πρώτο σχόλιο μου στην 4η σελίδα. 2. Επιμένεις να μιλάς ΜΟΝΟ για τον IE, ενώ σου απέδειξα ότι ο IE ήταν μόνο ένα κομμάτι του complaint στο δικαστήριο. Είχε πάνω από 20. Αλλά ο,τι μας βολεύει, τα άλλα τα ξεχνάμε επιλεκτικά. 3. Αποδεικνύεις άλλη μια φορά ότι δε γνωρίζεις για τι μιλάς. Το πρόβλημα με τον IE δεν ήταν ΜΟΝΟ ότι ήταν default όπως ο Edge τώρα (θα σε βολευε, ε;). Δεν ήταν τόσο απλοϊκά τα πράγματα. Ήταν ότι η MS είχε "δέσει" τον IE με το λειτουργικό, σε τέτοιο βαθμό που χρησιμοποιούσε τεχνολογίες του, ώστε αν τον απεγκαθιστουσες, είχες πρόβλημα. Προφανώς και δεν το ξέρεις. 4. https://www.classlawgroup.com/antitrust/unlawful-practices/monopoly/ Δεν είναι όλα τα μονοπώλια παράνομα. Π.χ όταν μια εταιρεία δημιουργεί μονοπώλιο γιατί έχει μακράν το καλύτερο προϊόν. Μονοπώλιο με μονοπώλιο διαφερει. Όμως... "But monopolies are illegal if they are established or maintained through improper conduct, such as exclusionary or predatory acts.". Άλλη μια φορά σε πιάνω αδιάβαστο λοιπόν. Αν θες και επίσημη πηγή... https://www.ftc.gov/tips-advice/competition-guidance/guide-antitrust-laws/single-firm-conduct/monopolization-defined Οπότε τα μονοπώλια (ή ολιγοπώλια για να είσαι και ευχαριστημένος) που είπες, νομικά δεν είναι παράνομα. Όταν πήγαν να γίνουν παράνομα γιατί μια εταιρεία χρησιμοποίησε τη δύναμη της για να βγάλει άλλους παίκτες έξω από την αγορά (βλέπε MS), οι κρατικές αρχές πάτησαν πόδι. Το ίδιο ακριβώς κάνει τώρα η ΕΕ. Βλέπεις λοιπόν ότι ξανά και δε γνωρίζεις σε τι αναφέρεσαι και γράφεις έκθεση ιδεών με προσωπικές απόψεις που δε στέκουν τεχνικά. Αναμένω να δω το επόμενο κείμενο φαντασίας λοιπόν δεν διαβασες αυτο που εγραψα σου εξηγησα οτι ειχε ενωσει τον windows explorer με τον explorer δηλαδη εγραφες http διευθυνση στον windows explorer και αλλαζε μορφη Ειναι αλλο πραγμα λοιπον να «επιβαλλει» σε καποιον τον εξπλορερ αλλιως θα «κρασαρει» το συστημα και ειναι αλλο να αποκλεισεις αλλους κατασκευαστες σε καθε περιπτωση αν νομιζεις πως η σημερινη αγορα με κρομ και φορεφοξ ειναι αποτελεσμα δικαστηριου εισαι γελασμενος
mAs_81 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 54 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε Με την Apple ήδη έχεις 4-5 εφαρμογές για κάθε τι. Τόσο κλειστό σύστημα καταντάει δύσχρηστο. ..οπως??
deceit Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δεν είμαι γνώστης της νομοθεσίας. Άποψή μου είναι ότι είναι λάθος να επιβληθούν κυρώσεις για κάτι τέτοιο. Τα iPhone αφ'ενός δεν είναι το μοναδικό smartphone που κυκλοφορεί και αφ'ετέρου αν η κάρτα του παρόχου μου δεν είναι συμβατή με Apple Pay, αυτό δεν μου αφαιρεί την δυνατότητα να πραγματοποιήσω πληρωμές με κάρτα. Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία δικαίως η Apple έχει υποστεί κυρώσεις για αντιμονοπωλιακές πρακτικές. Αυτή η περίπτωση όμως είναι λάθος. Σε λίγο θα της επιβάλλουν να κάνει το iOS open source.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, deceit είπε Δεν είμαι γνώστης της νομοθεσίας. Άποψή μου είναι ότι είναι λάθος να επιβληθούν κυρώσεις για κάτι τέτοιο. Τα iPhone αφ'ενός δεν είναι το μοναδικό smartphone που κυκλοφορεί και αφ'ετέρου αν η κάρτα του παρόχου μου δεν είναι συμβατή με Apple Pay, αυτό δεν μου αφαιρεί την δυνατότητα να πραγματοποιήσω πληρωμές με κάρτα. Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία δικαίως η Apple έχει υποστεί κυρώσεις για αντιμονοπωλιακές πρακτικές. Αυτή η περίπτωση όμως είναι λάθος. Σε λίγο θα της επιβάλλουν να κάνει το iOS open source. ωπ, για πες λιγο πως γινεται αυτο , γιατι εχω μια καρτα που ειναι απο τραπεζα που δεν συνεργαζεται με την apple.
Lomar Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 hours ago, billdanos said: Κάτσε βρε συ! Έφτιαξε όλη την πλατφόρμα του Apple Pay (που προφανώς δεν είναι κάτι απλό του στυλ "χρησιμοποιώ το NFC για να μεταδωθούν απλά τα στοιχεία της κάρτας) και θες να δίνει την υπηρεσία δωρεάν? Και γω χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά το apple pay για όλες μου τις συναλλαγές και δεν υπάρχει περίπτωση να το αλλάξω. Και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχω επιλέξει το οικοσύστημα της apple (hardware & software). Αν δεν μου άρεσαν, μια χαρά υπάρχουν και αλλού ...πορτοκαλιές! Προσωπικά "εκνευρίζομαι" κάθε φορά που περιμένουμε απο τεράστιες εταιρείες όπως η Apple, η MS, το Facebook κλπ να λειτουργούν λες και είναι ...κοινωνικά παντοπωλεία ή υπηρεσίες του κράτους! Ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι με σκοπό το κέρδος. Να φανταστώ είσαι και κατά της ΕΕ & του κρατισμού εκτός από νεο-φιλελές; Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος πάντως θα είσαι που ακόμα δεν έχει καταλάβει την ανωριμότητα του χύμα άναρχου καπιταλισμού. Καμία σχέση δεν έχει με πολιτισμό, πόσο μάλλον με ελευθερία. Εκμετάλλευση καταστάσεων είναι εις βάρος του συνόλου. Χωρίς εξωτερικά Regulations, πετυχημένα ή μη, θα είχαμε καταλήξει χειρότερη ζούγκλα, τουλάχιστον σε μέρη όπως η Ελλάδα. Τέλος είναι γελοίο και τεχνοφοβικό το επιχείρημα πως αυτό που θέλει να κάνει η ΕΕ, μοιάζει με το cookies policy ή οτι θα "θιχτεί" η ασφάλεια των συναλλαγών. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, εμπειρογνώμονες υπάρχουν, λεφτά και r&d έχει η apple, θα αποδειχθεί και θα λυθεί. Υ.Γ. Το νόημα με τα cookies είναι πως αν αποδειχθεί οτι δεν γίνεται respected η απόφαση του χρήστη, αποτελεί στοιχείο για την όποια καταγγελία. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2021 από Lomar 2
MikeKata Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dieksodo είπε δεν διαβασες αυτο που εγραψα σου εξηγησα οτι ειχε ενωσει τον windows explorer με τον explorer δηλαδη εγραφες http διευθυνση στον windows explorer και αλλαζε μορφη Ειναι αλλο πραγμα λοιπον να «επιβαλλει» σε καποιον τον εξπλορερ αλλιως θα «κρασαρει» το συστημα και ειναι αλλο να αποκλεισεις αλλους κατασκευαστες σε καθε περιπτωση αν νομιζεις πως η σημερινη αγορα με κρομ και φορεφοξ ειναι αποτελεσμα δικαστηριου εισαι γελασμενος Επιβεβαιώνουμε λοιπόν για άλλη μια φορά ότι εσύ δε διάβασες το complaint που περιέχει αναφορές στις συμφωνίες με άλλους OEMs για να προωθηθούν τα Windows και αλλα points ΕΚΤΟΣ του IE. Αλλά τι περιμένω; Εδώ σου ποσταρω links που σε βγάζουν ξανά και ξανά λάθος σε ερωτήσεις που κάνεις (π.χ όταν ρώτησες στο προηγούμενο σχόλιο "από πού κι ως πού είναι παρανομα τα μονοπώλια") και δεν τα διαβάζεις, απλώς συνεχίζεις να βγάζεις πράγματα από το κεφάλι σου. Θα περίμενα να διαβάσεις ολόκληρο complaint; Όπως φαίνεται αλλος είναι ο γελασμενος. Σε αντίθεση με σε α τουλάχιστον, μιλάω με γεγονότα και σου τα παραθέτω. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2021 από MikeKata
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 2 hours ago, Lomar said: Να φανταστώ είσαι και κατά της ΕΕ & του κρατισμού εκτός από νεο-φιλελές; Χαραμίζεστε εδώ μέσα ε! 1
deceit Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 6 ώρες πριν, CaratNaturelle είπε ωπ, για πες λιγο πως γινεται αυτο , γιατι εχω μια καρτα που ειναι απο τραπεζα που δεν συνεργαζεται με την apple. Μάλλον δεν εξέφρασα σωστά αυτό που εννοούσα. Εννοώ ότι δεν σε εμποδίζει κανείς να πραγματοποιήσεις την πληρωμή σου χρησιμοποιώντας την ίδια την κάρτα σου. Δεν σου αφαιρεί την δυνατότητα να πληρώνεις με κάρτα το γεγονός ότι είναι κλειστό το NFC του iPhone. Στην περίπτωσή σου, υπάρχουν υλοποιήσεις της Curve ή της Revolut οι οποίες δεν κοστίζουν τίποτα για να τις χρησιμοποιήσεις.
logistoulis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, atheatos είπε Ειλικρινά πιστεύεις ότι δεν το χρησιμοποεί σε συνδυασμο με το nfc για το Apple Pay. Έχω την εντύπωση ότι το Apple Pay δεν είναι μόνο το nfc chip και είναι καλύτερο του ανταγωνισμού γιατί χρησιμοποιεί το Bluetooth και κάποια αλλα στοιχεία που δεν γνωρίζω της λεπτομερείες. Καλο είναι πριν τα ισοπεδώσουμε όλα με μια σκέψη της ΕΕ να δούμε καλύτερα τα δεδομένα του θέματος που προσωπικά πιστεύω είναι οικονομοτεχνικά παρά τεχνολογικά. Έχουν όμως Bluetooth τα pos? Επίσης αν κατάλαβα σωστά οι άλλοι (πχ τράπεζες) θέλουν να δουλεύουν οι δικές τους εφαρμογές και το μόνο που θέλουν είναι πρόσβαση στο nfc , όπως εχουν πρόσβαση στα ακουστικά οι κατασκευαστές ακουστικών Αυτό για ποιο λόγο να θέτει ζήτημα ασφάλειας; Αν υπάρχει πρόβλημα στις συναλλαγές (στην ασφάλεια αυτών) είναι θέμα του χρήστη και του παρόχου όχι της apple. Αν υπάρχει θέμα στην ασφάλεια της ίδιας της συσκευής δεν θα είχαμε ακούσει ανάλογες ιστορίες ήδη τόσα χρόνια στο Android? (Όπου επιλέγεις αν θες default payment method κάτι διαφορετικό από το google pay) Το πιο πιθανό είναι ότι θέλει να έχει όλο το μερίδιο των προμηθειών που γίνονται από τις συσκευές της και αυτό είναι καθαρά νομικό θέμα. Θεωρητικά πάντως αν και το πιο λογικό είναι ότι η apple και η Google έχουν αρκετά περισσότερη τεχνογνωσία στο θέμα της ασφάλειας, από τη στιγμή που εμπιστευόμαστε τα πραγματικά μας χρήματα στις τράπεζες θα έπρεπε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε συναλλαγές μέσω αυτών πάρα να πρέπει να μπει κι άλλος ένας ενδιάμεσος. Ήδη μπαίνουν οι πάροχοι των καρτών. Για ποιο λόγο να φορτώνεσαι με το έτσι θέλω και τον πάροχο του κινητού σου; Είναι θέμα δυνατότητας επιλογής του χρήστη για το τι θέλει να γίνεται με τα χρήματα του. Απλά η Apple που είναι περισσότερο οικοσύστημα και λιγότερο εργαλείο που σου ανήκει (όχι ότι και το Android κινητό σου σου ανήκει, απλά σου ανήκει "περισσότερο" ) θέλει να κάνει τα πράγματα με το δικό της τρόπο ειδικά όπου υπάρχει χρήμα. Θέλει πολλή συζήτηση για το αν είναι δικαίωμα της ή όχι ειδικά όταν εμπλέκονται και υπηρεσίες όπως οι πληρωμές. Θεωρώ ότι θα της επιβληθεί πρόστιμο αναρωτιέμαι αν θα συμμορφωθεί, όπως και για το USB που αναφέρθηκε πρόσφατα. Σίγουρα πάντως τέτοια μέτρα είναι υπέρ του καταναλωτή κυρίως και της αγοράς γενικότερα, η ασφάλεια δεν υπάρχει λόγος να είναι πραγματικό πρόβλημα Πάντως nfc σε τηλέφωνο μπήκε πρώτη φορά πριν καμιά 10αρια χρόνια από όσο θυμάμαι (Galaxy Nexus) και τώρα που έχουμε φτάσει να κάνει κάτι όντως χρήσιμο καθόμαστε και διαφωνούμε για τα διαδικαστικά προφανώς γιατί τα λεφτά (που θα βγάλουν οι άλλοι) είναι πολλά Πάντως και το lobbying άλλων ισχυρών (τράπεζες) δεν είναι και τόσο αμελητέο και στην Ευρώπη μπορεί να περάσει το δικό τους Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2021 από logistoulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα