Προς το περιεχόμενο

Παράλληλη σύνδεση router ote

diver86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σόρρυ παιδιά αν έχει ξαναειπωθεί το ερώτημα πρώτη φορά κάνω ανάρτηση περί ρούτερ και γενικά περί τεχνολογίας ερώτηση.

Έχω το router του ΟΤΕ το speedport entry 2i.πανω στο ρούτερ είναι και το σταθερο.εχω τραβήξει καλώδιο στη ταράτσα και το έχω συνδέσει σε υπολογιστή.απο τη θύρα Ethernet του ρούτερ στη θύρα του tower.το ερώτημα.ειναι το εξής?

Γίνεται στη ταράτσα να συνδέσω ένα ρούτερ άλλο και να το έχω μόνιμα ανοιχτό και να υπάρχει wifi,να συνδέσω το tower πάνω εκεί και να βάλω και τηλέφωνο σταθερό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γίνεται, αλλά χρειάζεται τροποποίηση του UTP που ανεβαίνει στην ταράτσα, ώστε να μεταφέρεις το δίκτυο και την τηλεφωνία από αυτό το καλώδιο. Να έχεις υπόψη ότι η ταχύτητα πλέον στην ταράτσα θα είναι μέγιστο 100Mbps αντί του Gigabit.

α. Θα χρειαστείς καταρχήν ένα Router ή ένα ΑΡ με πολλαπλές LAN θύρες, που θα μοιράζει ενσύρματα και ασύρματα την σύνδεση. Σου κάνει και οποιοδήποτε DSL Router που τυχόν σου έχει ξεμείνει από κάποιον πάροχο.

β. Το UTP καλώδιο έχει εσωτερικά 4 ζεύξη. Από αυτά τα 2 μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για το δίκτυο και άλλο ένα για την τηλεφωνία. Χρειάζονται εργαλεία και κατάλληλα βύσματα για την τροποποίηση. Αν δεν έχεις εμπειρία, ζητάς να το κάνει κάποιος ηλεκτρολόγος.

• Thanks 1

Δεν έχω...μέχρι 20-30 ευρα έχεις ν μου προτείνεις κτ? Απλά να έχω wifi στη ταράτσα όταν κάθομαι και ν μπορώ ν συνδέω μέσω καλώδιο τον υπολογιστή που βλέπει η μικρή τα βιντεάκια της.

Το utp που έχω τραβήξει από κάτω ήταν καλό καλώδιο cat 5_6 κτ τέτοιο.ο υπολογιστής στη ταράτσα φυσάει.εχω μια κεραία wifi στον υπολογιστή αλλά πρέπει ν ανοίξω υπολογιστή οπωσδήποτε ν μπω ρυθμίσει κ να κάνω hotspot κ κάνει κ αποσυνδέσεις συνέχεια.πιστευω με το ρουτερακι θα είναι μια μόνιμη λύση χωρίς ν ανοίγω υπολογιστη

https://www.skroutz.gr/s/15442765/TP-LINK-TL-WR840N-v6-Ασύρματο-Router-Wi-Fi-4-με-4-Θύρες-Ethernet.html

Δεν έχω δουλέψει Xiaomi για να σου απαντήσω, με ένα τέτοιο θα κάνεις δουλειά που έχει και 4 lan. 

Xiaomi Mi Router 4A (καλύτερα το Gigabit αντί του απλού Fast Ethernet) ή το Tenda AC6.

Και τα δύο μπορούν να δουλέψουν ως απλά ΑΡ ή ως WiFi Router (στην δική σου περίπτωση το πρώτο).

Δε ξέρω τι έγινε αλλά σεταριστηκε μόνο του.ξαφνικα βγάζει μήνυμα ότι ανίχνευσε κάποια ip και ολα.τελεια.ασχετος κ εγώ...φυσάει το εργαλείο

ευχαριστω για το χρόνο σας.

Screenshot_20211009-151238_Chrome.jpg

• Like 1

Όσα θέλεις μπορείς να βάλεις, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Αρκεί να υπάρχει πρόσβαση σε καλώδιο δικτύου στην θέση που θα τοποθετηθεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...