Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, G.bar είπε

Εάν συγκρίνουμε τα ιδιωτικά νοσοκομεία , που φυσικά μόνο αν εχεις ιδιωτική ασφάλεια μπορείς να περάσεις την πόρτα τους, με τα δημόσια νοσοκομεία, τότε πιστεύεις ότι έχεις κάνει φοβερή κίνηση και ότι αν σου συμβεί κάτι δεν θα πεθάνεις σε κάποιο ράντζο σε διάδρομο.

Αν τα συγκρίνουμε όμως  με ιδιωτικά νοσοκομεία εξωτερικού, τότε θα καταλάβεις ότι το μόνο που πληρώνεις είναι το καλύτερο φαγητό και "ξενοδοχειακές" υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες που παρέχονται ιατρικά είναι στο ίδιο επίπεδο με του δημοσίου μόνο που στο δημόσιο κοιτάνε να σε διώξουν όσο πιο γρήγορα μπορούν, ενώ στα ιδιωτικά να σε κρατήσουν μέσα για όσο περισσότερο μπορούν.

Από προσωπικές εμπειρίες, καθώς και από τη γυναίκα μου που έχει ιδιωτική ασφάλεια, αυτό που μας μένει κάθε φορά μετά από επίσκεψη σε ιδιωτικό νοσοκομείο είναι το πόσο καλό ήταν το φαγητό, ποσό πιο δύσκολα θα ήταν αν ήμασταν σε 6κλινο δωμάτιο αντί σε δίκλινο λουξ, πως δεν μύριζε σαν τα κλασσικά δημόσια νοσοκομεία και την έκπληξη μας όταν μας λένε ότι ευτυχώς που είχατε ασφάλεια γιατί αλλιώς θα κόστιζε ένα αστρονομικό ποσό η παραμονή εδώ. 

Δεν ξέρω κατα πόσο αξίζουν τα σχεδόν 100€ τον μήνα για ένα ενήλικα στα 30 ώστε να έχεις καλή ξενοδοχειακή υποστήριξη εάν συμβεί κάτι. Αν φυσικά δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, δεν το συζητάμε κάν, καθώς η άνεση υπερτερεί. Αλλά να πηγαίνεις σε ιδιωτικό, να σου κάνουν εισαγωγή με το παραμικρό, να κάνεις ό,τι υπάρχει από εξέταση, στο τέλος να μην έχεις τίποτα ή να έχεις κάτι το οποίο δεν χρειαζόταν τέτοιο τρέξιμο, και να βγαίνει ένα ποσό 4.000€ για 3 μέρες (50€ χρέωση ένα θερμόμετρο που ήρθε και άφησε μια νοσοκόμα για την περίπτωση που χρειαστεί), μάλλον περισσότερο βοηθάμε τα ιδιωτικά νοσοκομεία να τα παίρνουν από τις ασφάλειες παρά τους εαυτούς μας. 

Τις ίδιες εμπειρίες έχω και εγώ πάνω κάτω αλλά όχι σε απόλυτο βαθμό. Σε ιδιωτικό που χρειαστημε να νοσηλευτω ένα 3ημερο για μια επέμβαση, ζήτησα αν γίνεται να κανονίσει ο γιατρός να μπω από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας διότι το πρωί στις 9 θα γινόταν η επέμβαση και εμεις έπρεπε να σηκωθούμε από τις 5-6 για να είμαστε έτοιμοι, είχαμε και άγχος, οπότε αν πηγαίναμε από το βράδυ θα ήμασταν πολύ καλύτερα, δεν το δέχτηκαν. Από την άλλη, όταν πέρασε το προβλεπόμενο 3ημερο, ο γιατρός ζήτησε να μείνω 2 ημέρες παραπάνω για την ασφάλεια μου, η πληγή της επέμβασης δεν έχει θρέψει τόσο όσο εκρινε ασφαλές ο γιατρός, συνεπώς ζήτησε να μείνω παραπάνω. Τώρα στο κατά πόσο θέλουν να μένω περισσότερο μέσα για να τα παίρνουν από την ασφαλιστική, δεν το ξέρω. 

Για το πως γίνεται η κοστολόγηση των υπηρεσιών, έχει αναφερθει πως αυτό γίνεται και στο εξωτερικό, uk πχ αν δεν έχεις ασφάλεια και πας νοσοκομείο, μόνο και μόνο το στυλό και το χαρτί της συνταγής βγαίνουν αρκετές λίρες. 

Οι υπηρεσίες ξενοδοχειακου τύπου είναι κάτι θεμιτό που βοηθάει τις συνθήκες διαμονής, όχι όμως το κύριο μέλημα που είναι η ίαση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...