dimitrale81 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 - Αξίζει να επενδύσεις σε ένα Unit Linked - ασφαλιστικό πρόγραμμα?! - Να ασφαλίσεις την υγεία σου? Εσείς ποιο θα επιλέγατε;
xp-user Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Η υγεια σου ειναι προτεραιοτητα τωρα αν εισαι νεος και μπορεις να διαθετεις ενα ποσο καθε μηνα καλο ειναι απλα μη νομιζεις οτι θα δινεις καποια λιγα για να παρεις μεγάλη σύνταξη
zourman1981 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Και της υγείας άμα διαβάσεις τους όρους θα δεις ότι οι περισσότεροι μιλάνε για συγκεκριμένες κλινικές με συμβεβλημένους ιατρούς και για ορισμένες παροχές, αν πχ σπάσεις ένα χέρι δεν θα σου πληρώσουν την (ακριβή στην ιδιωτική κλινικη ) ακτινογραφία αλλά μόνο την επίσκεψη στον ιατρό, μεγάλη προσοχή στα μικρά γράμματα Κανείς δεν είναι μεγαλοκαρδος ώστε να προσφέρει τσάμπα κοινωνικό έργο , εταιρίες είναι με σκοπό το κέρδος. Όσο για το ασφαλιστικό άμα είναι σαφής οι όροι και τους δέχεσαι και μπορείς να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου , είναι καλό 2
kage Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει εγγυημένη απόδοση (πόση υποτίθεται είναι?)και δες σε ποια ασφαλιστική είναι ασφαλισμένο το συνολικό κεφάλαιο τους Τι ποσοστό θα δίνουν?12ετη?άλλο υγείας /νοσοκομειακό και άλλο ζωής...πολλές φορές το ζωής είναι ένα ποσό ίσα να καλύπτει σε περίπτωση θανάτου την συμμετοχή σου... Ισόβια ή ετησίως ανανεούμενα αν είναι υγείας/νοσοκομειακο? Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από kage
airtrelomike13 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Εδώ και 3 χρόνια ιδιωτικη ασφαλεια υγειας στη Eurolife με 35 ευρω το μηνα. Χειρουργειο στο ΥΓΕΙΑ , αφαιρεση χολης λογω πολυποδων, με συμμετοχη ΙΚΑ μου καλυψαν 7500 ευρω ολα τα παντα. Εγω πληρωσα ενα 200αρικο μονο για κατι αλλα που δεν περλαμβανοταν στο προγραμμα. Ειμαι 28 ετων. Αυτα
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχουμε ισόβια συμβόλαια από το 2003, τα ασφάλιστρα ειδικά για όσους πάνε από 50 - 55 ετών είναι εξωντοτικα για όποιον δεν έχει πολλά λεφτά στην άκρη, ενώ και για όποιον έχει είναι πέταμα χρημάτων. Να κάνεις ασφάλεια εφόσον δεν έχεις πολλά κληρονομικα προβλήματα και συγγενείς παθήσεις. Το δικό μου θα κοιτάξω να το κόψω καθώς πάσχω από πάρα πολλά κληρονομικα που βγήκαν στην πορεία και δεν καλύπτομαι, δεν δέχονται ούτε μια απλή εξέταση διαγνωστική να γίνει, για επεμβάσεις και σχετικές νοσηλείες ούτε λόγος, από την άλλη επειδή είναι εντελώς ανασφαλιστος, δεν έχω και την δυνατότητα να παω σε ιδιωτικό νοσοκομείο και να πληρώσει ένα ποσοστό το δημόσιο μέσω ΕΟΠΠΥ και ένα εγώ, στα νοσοκομεία του ΕΣΎ δεν έχω εμπιστοσύνη για τα χειρουργεία που χρειάζομαι, οπότε το ιδιωτικό είναι μάλλον μονόδρομος που θα πρέπει να τα σκάσω 100%. Θα κοιταξω να πληρώνουμε της μητέρας μου που πλησιάζει σε μια ηλικία που σίγουρα θα εμφανίσει κάτι σοβαρό, αν της το κόψουμε θα είναι σαν τα χαρίσουμε όλα στην ασφαλιστική. Είχαμε ψάξει αν υπάρχει κάτι καλύτερο σε άλλη εταιρεία με συγγενή μας ασφαλιστή αλλά μας είπαν ότι τα δικά μας είναι τα καλύτερα. Προσοχή με τις ασφαλιστικές μην σας εγκλωβισουν σε ένα τρυπάκι μετά από χρόνια ασφάλισης που το μεν ασφαλιστρο θα είναι τεράστιο και τυχόν διακοπή συμβολαίου θα είναι σαν να τους τα χαρίσετε όλα και αν αρρωστησετε σε κατι θα πάτε στον ντακο. Να ελέγξετε το ποσοστο αύξησης του ετήσιου ασφαλιστρου που θα είναι μετά από 20-30 χρόνια, να το υπολογισετε μαζί με τον φόρο ασφαλιστρου και όλες τις αηδίες που έχει βάλει το κράτος και το προσαυξανουν. Κανονικά για όλα αυτά έπρεπε να ήταν σε θέση να μας καλύψει το ΕΣΎ. Οι κενές θέσεις γιατρών και οι ελλείψεις, το μπάχαλο και η ανοργανωσια στρέφουν πάρα πολύ κόσμο στα ιδιωτικά πλέον. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από Basilhs23___ 3
papoys1 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Εδώ και 3 χρόνια ιδιωτικη ασφαλεια υγειας στη Eurolife με 35 ευρω το μηνα. Χειρουργειο στο ΥΓΕΙΑ , αφαιρεση χολης λογω πολυποδων, με συμμετοχη ΙΚΑ μου καλυψαν 7500 ευρω ολα τα παντα. Εγω πληρωσα ενα 200αρικο μονο για κατι αλλα που δεν περλαμβανοταν στο προγραμμα. Ειμαι 28 ετων. Αυτα 7.500 ευρώ για μια αφαίρεση χολής Έτσι που πάει όταν ιδιωτικοποιηθεί και η υγεία (με τους ρυθμούς που το πάνε δεν θα αργήσει) θα πεθαίνουμε στην ψάθα όπως οι προπαππούδες μας. Εγώ που είμαι ήδη παππούς μπορεί να προλάβω να τη σκαπουλάρω σε κανένα πεντάκλινο ή εξάκλινο δημόσιου νοσοκομείου.😇 Η πλάκα είναι ότι πήραν το πακέτο από το ΙΚΑ αλλά βρήκαν ψιλολόγια να σου πάρουν και σένα το 200άρι. Τσίπηδες που λέει και o panispal.🤣
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αυτα που πραγματικα αξιζουν ειναι τα ομαδικα συμβολαια απο τον εργοδοτη . Περυσι απο Ευρωπαικη ΠΙστη 6500 για αναθεωριση αρθοπλαστικης για μενα και πληρωσα 340 ευρω .Κοστος 6500 Για την γυναικα μου επεμβαση στο κεφαλι για καλοηθη ογκο 30500 η ασφαλιστικη Μηδεν εγω. Δωρεαν για μενα και για την γυναικα μου (προστετευομενο μελος) 27,5 ευρω τον μηνα Απο ΔΕΔΔΗΕ αυτό με μέση ηλικία ασφαλισμένων 54 ετών . Το κρατησα σαν συνταξιουχος με 550 ευρω τον χρονο για τον καθενα μας. Τα 550 ευρω τα παιρνω πισω απο εξωνοσοκομειακη περιθαλψη (φαρμακα , γιατρους κλπ) Καλύψεις μέχρι 30000 ευρώ τον χρόνο 90% Το κακό είναι ότι στα 70 μου Τέλος. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από Γιάννης Platano 1
kanesaxo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Αυτα που πραγματικα αξιζουν ειναι τα ομαδικα συμβολαια απο τον εργοδοτη . Περυσι απο Ευρωπαικη ΠΙστη 6500 για αναθεωριση αρθοπλαστικης για μενα και πληρωσα 340 ευρω .Κοστος 6500 Για την γυναικα μου επεμβαση στο κεφαλι για καλοηθη ογκο 30500 η ασφαλιστικη Μηδεν εγω. Δωρεαν για μενα και για την γυναικα μου (προστετευομενο μελος) 27,5 ευρω τον μηνα Απο ΔΕΔΔΗΕ αυτό με μέση ηλικία ασφαλισμένων 54 ετών . Το κρατησα σαν συνταξιουχος με 550 ευρω τον χρονο για τον καθενα μας. Τα 550 ευρω τα παιρνω πισω απο εξωνοσοκομειακη περιθαλψη (φαρμακα , γιατρους κλπ) Καλύψεις μέχρι 30000 ευρώ τον χρόνο 90% Το κακό είναι ότι στα 70 μου Τέλος. H συζυγος εργάζεται σε μια επιχείρηση, όπου έχουν ενα ομαδικό συμβόλαιο υγείας. Τους παρακρατούν μερος της, κι ενα μερος πληρώνει ο εργοδότης. Λειτουργει ως εξης: Μέχρι τα πρωτα 80ε ετησιως σε οποιοδήποτε ιδιώτη ιατρο τα πληρώνεις εσύ. Απο τα 80ε και πάνω, τα πληρώνεις και παίρνεις πίσω το 80% καταθετοντας τις αποδείξεις ονλαιν. Δεν ειναι κακό...
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 5 λεπτά πριν, kanesaxo είπε H συζυγος εργάζεται σε μια επιχείρηση, όπου έχουν ενα ομαδικό συμβόλαιο υγείας. Τους παρακρατούν μερος της, κι ενα μερος πληρώνει ο εργοδότης. Λειτουργει ως εξης: Μέχρι τα πρωτα 80ε ετησιως σε οποιοδήποτε ιδιώτη ιατρο τα πληρώνεις εσύ. Απο τα 80ε και πάνω, τα πληρώνεις και παίρνεις πίσω το 80% καταθετοντας τις αποδείξεις ονλαιν. Δεν ειναι κακό... Μια χαρα ειναι ..Η ετησια απαλλαγη διαφερει απο συμβολαιο σε συμβολαιο . Η κορη μου εχει 20.000 για νοσοκομεια με ετησια απαλλαγη 100 ευρω και 80% καλυψη Απο την δικη μου εμπειρια σε ΔΕΔΔΗΕ το κακο ειναι οτι πολλοι συναδελφοι προκατηλλημενοι ουτε καν μπηκαν στον κοπο να διαβασουν το συμβολαιο
kage Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Αυτα που πραγματικα αξιζουν ειναι τα ομαδικα συμβολαια απο τον εργοδοτη . Περυσι απο Ευρωπαικη ΠΙστη 6500 για αναθεωριση αρθοπλαστικης για μενα και πληρωσα 340 ευρω .Κοστος 6500 Για την γυναικα μου επεμβαση στο κεφαλι για καλοηθη ογκο 30500 η ασφαλιστικη Μηδεν εγω. Δωρεαν για μενα και για την γυναικα μου (προστετευομενο μελος) 27,5 ευρω τον μηνα Απο ΔΕΔΔΗΕ αυτό με μέση ηλικία ασφαλισμένων 54 ετών . Το κρατησα σαν συνταξιουχος με 550 ευρω τον χρονο για τον καθενα μας. Τα 550 ευρω τα παιρνω πισω απο εξωνοσοκομειακη περιθαλψη (φαρμακα , γιατρους κλπ) Καλύψεις μέχρι 30000 ευρώ τον χρόνο 90% Το κακό είναι ότι στα 70 μου Τέλος. Στα ομαδικά κάνεις κ ένα φτηνο ιδιωτικό αορίστου έστω κ τρίκλινο με απαλλαγή 1500€...ταυτόχρονα συμπληρώνει την απαλλαγή του ομαδικού αλλά το κυριότερο την κρατάς μέχρι να πεθανεις αφού είναι αορίστου(όχι ετησίως αννανεουμενα που είναι άχρηστα)... Υ.γ. ...βέβαια το 1ο ποστ αναφέρεται σε επενδυτικό μέσω ασφαλιστικής... Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από kage 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, kage είπε Υ.γ. ...βέβαια το 1ο ποστ αναφέρεται σε επενδυτικό μέσω ασφαλιστικής... Μιλαει και για ασφαλιση Υγειας ...Για επενδυτικα για συνταξη δεν νομιζω να υπαρχει καποιο καλο.Για μενα πεταμενα λεφτα ...
Nauths Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα σας. Το ψάχνω κι εγώ αυτό τον καιρό καθώς είμαστε στα 30 με την γυναίκα. Προβλήματα ούτε ιστορικό στην οικογένεια δεν υπάρχει, απλά το θέλω, εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα το οποίο θα κοστίσει να υπάρχει stand by. Γνώμες για αυτό; 1
G.bar Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Εάν συγκρίνουμε τα ιδιωτικά νοσοκομεία , που φυσικά μόνο αν εχεις ιδιωτική ασφάλεια μπορείς να περάσεις την πόρτα τους, με τα δημόσια νοσοκομεία, τότε πιστεύεις ότι έχεις κάνει φοβερή κίνηση και ότι αν σου συμβεί κάτι δεν θα πεθάνεις σε κάποιο ράντζο σε διάδρομο. Αν τα συγκρίνουμε όμως με ιδιωτικά νοσοκομεία εξωτερικού, τότε θα καταλάβεις ότι το μόνο που πληρώνεις είναι το καλύτερο φαγητό και "ξενοδοχειακές" υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες που παρέχονται ιατρικά είναι στο ίδιο επίπεδο με του δημοσίου μόνο που στο δημόσιο κοιτάνε να σε διώξουν όσο πιο γρήγορα μπορούν, ενώ στα ιδιωτικά να σε κρατήσουν μέσα για όσο περισσότερο μπορούν. Από προσωπικές εμπειρίες, καθώς και από τη γυναίκα μου που έχει ιδιωτική ασφάλεια, αυτό που μας μένει κάθε φορά μετά από επίσκεψη σε ιδιωτικό νοσοκομείο είναι το πόσο καλό ήταν το φαγητό, ποσό πιο δύσκολα θα ήταν αν ήμασταν σε 6κλινο δωμάτιο αντί σε δίκλινο λουξ, πως δεν μύριζε σαν τα κλασσικά δημόσια νοσοκομεία και την έκπληξη μας όταν μας λένε ότι ευτυχώς που είχατε ασφάλεια γιατί αλλιώς θα κόστιζε ένα αστρονομικό ποσό η παραμονή εδώ. Δεν ξέρω κατα πόσο αξίζουν τα σχεδόν 100€ τον μήνα για ένα ενήλικα στα 30 ώστε να έχεις καλή ξενοδοχειακή υποστήριξη εάν συμβεί κάτι. Αν φυσικά δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, δεν το συζητάμε κάν, καθώς η άνεση υπερτερεί. Αλλά να πηγαίνεις σε ιδιωτικό, να σου κάνουν εισαγωγή με το παραμικρό, να κάνεις ό,τι υπάρχει από εξέταση, στο τέλος να μην έχεις τίποτα ή να έχεις κάτι το οποίο δεν χρειαζόταν τέτοιο τρέξιμο, και να βγαίνει ένα ποσό 4.000€ για 3 μέρες (50€ χρέωση ένα θερμόμετρο που ήρθε και άφησε μια νοσοκόμα για την περίπτωση που χρειαστεί), μάλλον περισσότερο βοηθάμε τα ιδιωτικά νοσοκομεία να τα παίρνουν από τις ασφάλειες παρά τους εαυτούς μας.
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 33 λεπτά πριν, G.bar είπε Οι υπηρεσίες που παρέχονται ιατρικά είναι στο ίδιο επίπεδο με του δημοσίου μόνο που στο δημόσιο κοιτάνε να σε διώξουν όσο πιο γρήγορα μπορούν, ενώ στα ιδιωτικά να σε κρατήσουν μέσα για όσο περισσότερο μπορούν. Αυτο δεν ισχυει ...Ειχα κανει επεμβαση αρθοπλαστικης στο ΚΑΤ το 2018 και εκατσα μεσα μια εβδομαδα . Την εκανα παλι περυσι σε ιδιωτικο και βγηκα την επομενη μερα Περυσι παλι η γυναικα μου εκανε πολυ μεγαλη επεμβαση το κεφαλισε ιδιωτικο και βγηκε σε 6 μερες . Στο δημοσιο θα ηθελε τουλαχιστοντον διπλασιο χρονο οπως γνωστη μου που εκανε ιδια επεμβαση σε δημοσιο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα