Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κατάλαβα.

Πάντως και πάλι, εφόσον αυτή τη στιγμή η ταχύτητα φτάνει εκεί που πρέπει ο τεχνικός της cosmote δεν θα βρει κάτι.

Γι αυτό το χαρακτήρισα "μαγικό". Πώς γίνεται την 1η πρώτη φορά να μου λένε ότι φταίει η καλωδίωση και μετά αφού τους είπα οτι έφερα μάστορα και δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι, η ταχύτητα να είναι αυτή που πρέπει?

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, skepasti21 είπε

Γι αυτό το χαρακτήρισα "μαγικό". Πώς γίνεται την 1η πρώτη φορά να μου λένε ότι φταίει η καλωδίωση και μετά αφού τους είπα οτι έφερα μάστορα και δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι, η ταχύτητα να είναι αυτή που πρέπει?

Δεν γνωρίζω, ίσως πράγματι η καλωδίωση σου υπολειτουργούσε πχ λόγω υγρασίας που τώρα στέγνωσε, ίσως η δική σου να είναι μια χαρά και να φταίει του ΟΤΕ.

Πάντως παλιότερα που είχα προβλήματα με adsl (χαμηλό συγχρονισμό, αποσυνδέσεις κτλ) και ο τεχνικός του isp μου είπε ότι φταίει η γραμμή έκανα δοκιμή μόνος μου, σύνδεσα το modem/router απευθείας στο box του ΟΤΕ, και διαπίστωσα πως όντως έφταιγε η καλωδίωση μου μια και μέσα από αυτή συγχρόνιζε στα 12mbps ενώ απευθείας στα 21.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα παλιά καλώδια έχουν θέμα με την υγρασία και η μόνωση τους έχει φθαρεί με τον καιρό και σκάσει. 

Σε εμάς παλιά πολυκατοικία 45 ετών, έγινε το εξής: τρύπησε ηλεκτρικός θερμοσίφωνας και φούσκωσε ο τοίχος ακριβώς εκεί που περνάνε τα καλώδια. Αποτέλεσμα γ@μησε όλα τα καλώδια που ανεβαίνουν από αυτό τον όροφο και πάνω. Τελικά αντί να περάσουμε καινούρια εξωτερικά  χάλκινα καλώδια, έγινε εγκατάσταση οπτικής ίνας δωρεάν (επιδοτείται). Για καλή μας τύχη μάλιστα βρέθηκε εύκολα ο παλιός αγωγός καλωδίων που περνάει στην πολυκατοικία απέξω (γιατί υπήρχε κουτί εσωτερικά στο υπόγειο πριν τον κατανεμητή) χωρίς πολλά σκαψίματα - ο νέος αγωγός περάστηκε κοντά στον παλιό των χάλκινων καλωδίων. Τα νέα καλώδια περάστηκαν μέσα από τα κούφια σίδερα που ανεβαίνουν τα σκαλιά της πολυκατοικίας και βγήκαν σε κάθε όροφο, όπου μπήκε ένα κουτί και η οπτική σε καναλάκι έφτασε μέχρι το διαμέρισμα με μια μικρή τρύπα. Προϋπόθεση βέβαια είναι να συμφωνήσετε γιατι πρέπει να υπογράψει ο διαχειριστής.

Εντυπωση μου έκανε ότι η οπτική που έρχεται στο διαμέρισμα μου έχει πάχος τρίχας, ενώ όλο το καλώδιο που έρχεται στην πολυκατοικία έχει πάχος σαν το μελάνι από ένα στυλό bic.

Επεξ/σία από gpapadakis
Δημοσ.
On 28/10/2021 at 01:45, gpapadakis said:

Εντυπωση μου έκανε ότι η οπτική που έρχεται στο διαμέρισμα μου έχει πάχος τρίχας, ενώ όλο το καλώδιο που έρχεται στην πολυκατοικία έχει πάχος σαν το μελάνι από ένα στυλό bic.

Ναι γιατι ειναι οπτικη ινα. οσο ειναι ενα utp σε παχος μαζι με το περιβλημα παιζει να εχεις πανω απο 24  ζευγαρια ινας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...