airtrelomike13 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα Ένας πελάτης μου θέλει να κάνει αίτηση για μια προκήρυξη ΣΟΧ Λέει μια προκήρυξη ΣΟΧ για συμπλήρωση ( εφόσον υπάρχει) : ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 18 ΜΗΝΕΣ Μήπως ξέρετε ποια είναι η διαφορά? Δηλαδή αν κάποιος έχει 22 μήνες ανεργία, σε ποια από τις δυο κατηγορίες θα βάλει το 22?
Metal Heart Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Γράφετε πελάτης και υποθέτω ότι συμπληρώνετε αιτήσεις ΑΣΕΠ έναντι αμοιβής. Καλό λοιπόν θα είναι να διαβάζετε τα παραρτήματα των προκηρύξεων. Το Παράρτημα Ανακοινώσεων ΣΟΧ αναφέρει ξεκάθαρα στη σελίδα 10: "Στην περίπτωση συνεχόμενης ανεργίας, άνεργος θεωρείται ο υποψήφιος που έχει τέσσερις (4) τουλάχιστον μήνες ανεργίας και πρέπει να είναι άνεργος έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων".
Muchacho Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχει αλλάξει η μοριοδότηση στις προκηρύξεις και πλέον υπάρχει και η μη συνεχόμενη ανεργία. Η συνεχόμενη είναι η γνωστή ανεργία που υπήρχε πάντα και είναι συνεχόμενος χρόνος ανεργίας και η ιδιότητα του άνεργου να υπάρχει έως τη λήξη της προσθεσμίας Η μη συνεχόμενη ανεργία είναι ένα χρονικό διάστημα ανεργίας που υπήρξε στο παρελθόν . Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2021 από Muchacho
tedybear Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 5 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Μήπως ξέρετε ποια είναι η διαφορά? Αν στο διάστημα των τελευταίων 18 μηνών είχε διακόψει την ανεργία του γιατί π.χ. δούλεψε ένα 3-μηνο, τότε μένουν 15 μήνες ανεργίας και αυτόν τον αριθμό γράφει στο 2ο πεδίο. Δεν συμπληρώνονται και τα δύο πεδία. Ή το ένα ή το άλλο ανάλογα αν η ανεργία ήταν συνεχής ή όχι. Στην περίπτωση που ήταν άνεργος για ολόκληρο το διάστημα των τελευταίων 22 μηνών, θα συμπληρώσει μόνο στο πρώτο πεδίο τους μήνες που ήταν άνεργος (22). Νομίζω ότι και εκεί υπάρχει το πλαφόν των 18 μηνών, δηλ. και 2 χρόνια άνεργος να είναι κάποιος, μέχρι 18 μήνες ανεργίας θα μοριοδοτηθούν. Περισσότερα θα πρέπει να διαβάσετε στα παραρτήματα της εν λόγω ΣΟΧ.
airtrelomike13 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 8 ώρες πριν, Metal Heart είπε Γράφετε πελάτης Θα σου εξηγήσω. Δουλεύω σε ένα γραφείο, όπου έχουμε επιχειρήσεις. Και ένας άνθρωπος που είναι μισθωτός σε μια από αυτές, ήρθε να του δώσουμε ένα χαρτί, και με ρώτησε που αν και το γραφείο μας δεν κάνει προκηρυξες για τον ΑΣΕΠ, δέχτηκα να τον ρωτήσω. Απλά μου έκανε και εμένα εντύπωση 4 ώρες πριν, tedybear είπε Αν στο διάστημα των τελευταίων 18 μηνών είχε διακόψει την ανεργία του γιατί π.χ. δούλεψε ένα 3-μηνο, τότε μένουν 15 μήνες ανεργίας και αυτόν τον αριθμό γράφει στο 2ο πεδίο. Δεν συμπληρώνονται και τα δύο πεδία. Ή το ένα ή το άλλο ανάλογα αν η ανεργία ήταν συνεχής ή όχι. Στην περίπτωση που ήταν άνεργος για ολόκληρο το διάστημα των τελευταίων 22 μηνών, θα συμπληρώσει μόνο στο πρώτο πεδίο τους μήνες που ήταν άνεργος (22). Νομίζω ότι και εκεί υπάρχει το πλαφόν των 18 μηνών, δηλ. και 2 χρόνια άνεργος να είναι κάποιος, μέχρι 18 μήνες ανεργίας θα μοριοδοτηθούν. Περισσότερα θα πρέπει να διαβάσετε στα παραρτήματα της εν λόγω ΣΟΧ. ναι αλλα δεν πρεπει καποιος να παρει την αναλογη βεβαιωση ΟΑΕΔ οτι τους τελευταιους 18 μηνες, δουλεψε ενα 3μηνο συνεπως μενουν 15 μηνες? πως θα το αποδειξει
agrio.imeros Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 9 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε ναι αλλα δεν πρεπει καποιος να παρει την αναλογη βεβαιωση ΟΑΕΔ οτι τους τελευταιους 18 μηνες, δουλεψε ενα 3μηνο συνεπως μενουν 15 μηνες? πως θα το αποδειξει Θα πρέπει να μπει στο site του ΟΑΕΔ με το κλειδάριθμο του και να κατεβάσει-εκτυπώσει τον τύπο βεβαίωσης που τον ενδιαφέρει-συμφέρει . Βεβαίωση Χρόνου Ανεργίας(τρέχουσα Κατάσταση) για χρόνο συνεχόμενης ανεργίας ή Βεβαίωση Χρόνου Ανεργίας για προηγούμενο χρονικό διάστημα για χρόνο μη συνεχόμενης ανεργίας. 2
AngelaLar Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Θα μπορουσα να ζητησω περισσοτερες διευκρινησεις επι του θεματος εαν γνωριζει καποιος κ μπορει να βοηθησει? Η δικη μου προσφατη ανεργια ειναι μονο 3 μηνες οποτε σιγουρα δεν συμπληρωνω το πεδιο της συνεχομενης μοριοδοτουμενης η οποια πρεπει να είναι 4 μηνες κι άνω. Τους τελευταιους ομως 18 μηνες υπήρξα ξανά άνεργη, διεκοπη η ανεργια κι εργαστηκα ενα 8μηνο κ ξανα παλι ειμαι ανεργη 3 μηνες .Δλδ εχω τουλαχιστον 6 πληρεις μηνες ανεργιας πριν την 8μηνη συμβαση που εκανα κι αλλους 3 πληρεις μηνες τωρα μετα τη συμβαση. Ποσους μηνες μη συνεχομενης θα σημειωσω? 6 πληρεις μηνες πριν τη συμβαση? Ή 6 τοτε και 3 τωρα συνολο 9 μηνες που ειναι κ οι μεγιστοι μηνες μοριοδοτουμενης μη συνεχομενης ανεργιας? Για να δω κ τι βεβαιωσεις θα προσκομισω. Μονο την προηγουμενη των 6 μηνων ή μαζι κ την προσφατη των αλλων 3ων μηνων? Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2021 από AngelaLar
Muchacho Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 6 ώρες πριν, AngelaLar είπε Θα μπορουσα να ζητησω περισσοτερες διευκρινησεις επι του θεματος εαν γνωριζει καποιος κ μπορει να βοηθησει? Η δικη μου προσφατη ανεργια ειναι μονο 3 μηνες οποτε σιγουρα δεν συμπληρωνω το πεδιο της συνεχομενης μοριοδοτουμενης η οποια πρεπει να είναι 4 μηνες κι άνω. Τους τελευταιους ομως 18 μηνες υπήρξα ξανά άνεργη, διεκοπη η ανεργια κι εργαστηκα ενα 8μηνο κ ξανα παλι ειμαι ανεργη 3 μηνες .Δλδ εχω τουλαχιστον 6 πληρεις μηνες ανεργιας πριν την 8μηνη συμβαση που εκανα κι αλλους 3 πληρεις μηνες τωρα μετα τη συμβαση. Ποσους μηνες μη συνεχομενης θα σημειωσω? 6 πληρεις μηνες πριν τη συμβαση? Ή 6 τοτε και 3 τωρα συνολο 9 μηνες που ειναι κ οι μεγιστοι μηνες μοριοδοτουμενης μη συνεχομενης ανεργιας? Για να δω κ τι βεβαιωσεις θα προσκομισω. Μονο την προηγουμενη των 6 μηνων ή μαζι κ την προσφατη των αλλων 3ων μηνων? 6 μήνες μη συνεχόμενης και 3 μήνες συνεχόμενης(δεν θα τη λάβουν υπόψη). Είναι διαφορετικές οι βεβαιώσεις που θα προσκομίσεις για την απόδειξη της κάθε περίπτωσης. Δεν είναι σούμα 9 μήνες, είναι διαφορετικά κουτάκια με διαφορετική μοριοδότηση....
kalel66 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Στις 8/10/2021 στις 11:36 ΠΜ, agrio.imeros είπε Θα πρέπει να μπει στο site του ΟΑΕΔ με το κλειδάριθμο του και να κατεβάσει-εκτυπώσει τον τύπο βεβαίωσης που τον ενδιαφέρει-συμφέρει . Βεβαίωση Χρόνου Ανεργίας(τρέχουσα Κατάσταση) για χρόνο συνεχόμενης ανεργίας ή Βεβαίωση Χρόνου Ανεργίας για προηγούμενο χρονικό διάστημα για χρόνο μη συνεχόμενης ανεργίας. Το έκανα για το διάστημα -18 μήνες ως την προηγούμενη της τελευταίας πρόσληψης και αντί για 8 μήνες (και τρέχουσα κατάσταση 5 μήνες σύνολο μη συνεχούς ανεργίας 13 μήνες) μου βγάζει 15???? δεν έχει επιλογή πολλαπλής καταχώρησης ημερομηνιών και δεν ξέρω αν καλύπτει θα παω μάλλον από το τοπικό ΟΑΕΔ
alan2 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, kalel66 είπε Το έκανα για το διάστημα -18 μήνες ως την προηγούμενη της τελευταίας πρόσληψης και αντί για 8 μήνες (και τρέχουσα κατάσταση 5 μήνες σύνολο μη συνεχούς ανεργίας 13 μήνες) μου βγάζει 15???? δεν έχει επιλογή πολλαπλής καταχώρησης ημερομηνιών και δεν ξέρω αν καλύπτει θα παω μάλλον από το τοπικό ΟΑΕΔ Ποιά βεβαίωση εκτύπωσες? αν μπορείς βάλε screenshot.
agrio.imeros Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, kalel66 είπε Το έκανα για το διάστημα -18 μήνες ως την προηγούμενη της τελευταίας πρόσληψης και αντί για 8 μήνες (και τρέχουσα κατάσταση 5 μήνες σύνολο μη συνεχούς ανεργίας 13 μήνες) μου βγάζει 15???? δεν έχει επιλογή πολλαπλής καταχώρησης ημερομηνιών και δεν ξέρω αν καλύπτει θα παω μάλλον από το τοπικό ΟΑΕΔ Εμένα πάντως πριν δυο μήνες που πήγα στον ΟΑΕΔ δε βρήκαν τρόπο να με βοηθήσουν. Πιθανόν τώρα θα γνωρίζουν. Αυτό που έκανα εγώ και μέτρησε στο Διαύγεια είναι τα παρακάτω: Μπαίνεις eServices ΟΑΕΔ με τους κωδικούς σου Δελτία Ανεργίας Σημειώνεις τα δελτία με τις ημερομηνίες που σε ενδιαφέρουν Πηγαίνεις στις Βεβαιώσεις & λοιπά έγγραφα Έκδοση Βεβαίωσης Από τις επιλογές Τύπος Βεβαίωσης που θα εκδοθεί διαλέγεις ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Για το χρονικό διάστημα από-έως βάζεις τις ημερομηνίες από τα δελτία ανεργίας που σε ενδιαφέρουν. Ένα-ένα. Σε κάθε βεβαίωση που εκτυπώνεις ή αποθηκεύεις(PDF) γράφει και τους μήνες ανεργίας. Αν είσαι άνεργη-ος αυτή τη στιγμή πρέπει να εκτυπώσεις και τη ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ(ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ). Κάνεις τη σούμα και είσαι έτοιμη-ος. 1 2
alan2 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2021 από alan2
duckjohnes Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Εγώ που έχω χρόνο συνεχόμενης ανεργίας, αλλά στο παρελθόν (τώρα είμαι εργαζόμενος), πώς να το δηλώσω; Η βεβαίωση του ΟΑΕΔ το λέει "συνεχές αναγνωριζόμενο διάστημα ανεργίας". Και σίγουρα δεν είναι μη συνεχές αλλά δεν είμαι άνεργος τώρα.
alan2 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) @duckjones Αν εργάζεσαι τώρα θεωρείται μή συνεχόμενη ανεργία. Χρησιμοποίησε τη βεβαίωση ανεργίας για προηγούμενο διάστημα (εντός 18 μηνών). Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2021 από alan2 1
Stavi123 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ. Μόλις προσλήφθηκα σε 7μηνη σοχ. Ωστόσο ενημερώθηκα για προκηρύξη με ΕΣΠΑ που θα βγεί το καλοκαίρι. Ήμουν 18 μήνες άνεργη επομένως αν θέλω να κάνω τα χαρτιά μου το καλοκαίρι θα έχω μόρια μόνο για 11 μήνες μη συνεχόμενης ανεργίας; Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από Stavi123
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα