triplex1 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 11 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Τι να πω... Αν βρω χρόνο θα κάνω καμιά δοκιμή στα PC μου. Mη κοιμηθεις το βραδυ Τερη , πρεπει να βρεις τη λυση😄
Mesu_dil Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Παιδιά 1000 ευχαριστω για τις προτάσεις σας. Το λοιπόν, το κουτί δεν έχει λουκέτο και έχω πρόσβαση σε CMOS κουμπί αλλά και στην μπαταρία επάνω δεξιά. Επίσης ο φίλος Triplex1 που είπε να πλοηγηθώ στο BIOS μεσα απο το Windows θα ήθελα να σημειώσω οτι έχει επάνω Ubuntu 20.04. Tώρα για clear CMOS χρειάζεται να βγάλω τίποτα καλώδια απο την MOBO ή απλά κλειστό το PC και εκτός μπρίζας?
triplex1 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Mesu_dil είπε Παιδιά 1000 ευχαριστω για τις προτάσεις σας. Το λοιπόν, το κουτί δεν έχει λουκέτο και έχω πρόσβαση σε CMOS κουμπί αλλά και στην μπαταρία επάνω δεξιά. Επίσης ο φίλος Triplex1 που είπε να πλοηγηθώ στο BIOS μεσα απο το Windows θα ήθελα να σημειώσω οτι έχει επάνω Ubuntu 20.04. Tώρα για clear CMOS χρειάζεται να βγάλω τίποτα καλώδια απο την MOBO ή απλά κλειστό το PC και εκτός μπρίζας? κλειστο και κανε και αποφορτιση , βγαλε και την μπαταρια για 10 λεπτα Επισης η μητρικη σου εχει και usb bios flash αν θυμαμαι καλα αν μπορεσεις και μπεις παρε και ενα backup το bios και εχε το στην ακρη
Τέρης Α. Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 3 ώρες πριν, triplex1 είπε Mη κοιμηθεις το βραδυ Τερη , πρεπει να βρεις τη λυση😄 Τη βρήκα 11 post πίσω.
Heatspreader Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Ναι σιγουρα αλλα και παλι να ειναι τοσο ευκολο να το εχουν γραψει και στο manual αυτοι μαρτυρανε χωρις ξυλο. Είναι όπως αυτά τα κενά ασφαλείας που ο Hacker πρέπει να έχει φυσική επαφή με το σύστημα. Χαίρω πολύ, αν είναι να έχω φυσική επαφή με το σύστημα, κάνω τα πάντα. Έτσι είναι και με το BIOS. 😄
RTW4ever Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Στις 7/10/2021 στις 4:05 ΜΜ, LLLEFTERIS είπε Το βρήκα το manual αλλά δεν περίμενα να ξεκλειδώνει τόσο εύκολα ειδικά μια server μητρική και δεν μπήκα καν στον κόπο να το διαβάσω. Σοβαρά τώρα για να ξεκλειδώσουμε ένα laptop θέλει ολόκληρη διαδικασία και αυτή ξεκλειδώνει τόσο εύκολα; Και τότε γιατί δίνεις συμβουλές χωρίς να ξέρεις και χωρίς να διαβάσεις; Ο,τι να 'ναι πραγματικά, ο καθένας λέει ό,τι του έρθει, και ας είναι και η μεγαλύτερη ανοησία. 3 2
LLLEFTERIS Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 5 ώρες πριν, RTW4ever είπε Και τότε γιατί δίνεις συμβουλές χωρίς να ξέρεις και χωρίς να διαβάσεις; Ο,τι να 'ναι πραγματικά, ο καθένας λέει ό,τι του έρθει, και ας είναι και η μεγαλύτερη ανοησία. Πλακα μας κανεις εσυ περιμενες οτι για το ξεκλειδωμα του bios θα το εγραφαν ετσι απλα μεσα στο manual? Εχεις δει πολλα ειδη τεχνολογιας να σου γραφουν μεσα στο manual πως να τα ξεκλειδωνεις; Εχεις δει πολλες μητρικες η laptop να ξεκλειδωνουν ετσι απλα γιατι εγω πρωτη φορα βλεπω και ειμαι 50 και ασχολουμαι απο τα 14 και δεν ειναι και λιγα αυτα που εχω ξεκλειδωσει. 1
deenoo Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 12 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Πλακα μας κανεις εσυ περιμενες οτι για το ξεκλειδωμα του bios θα το εγραφαν ετσι απλα μεσα στο manual? Εχεις δει πολλα ειδη τεχνολογιας να σου γραφουν μεσα στο manual πως να τα ξεκλειδωνεις; Εχεις δει πολλες μητρικες η laptop να ξεκλειδωνουν ετσι απλα γιατι εγω πρωτη φορα βλεπω και ειμαι 50 και ασχολουμαι απο τα 14 και δεν ειναι και λιγα αυτα που εχω ξεκλειδωσει. τι σημασια εχει τι περιμενεις με το τι ισχυει; αν δεν θες να αφιερωσεις χρονο να ψαξεις κατι δεν απαντας. Απαντησεις του τυπου " δεν ξερω πως γινεται αλλα κανε αυτο" ειναι απλα για να γεμιζουν σελιδες και να μην βρισκεται η πραγματικη λυση 4
RTW4ever Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 16 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Πλακα μας κανεις εσυ περιμενες οτι για το ξεκλειδωμα του bios θα το εγραφαν ετσι απλα μεσα στο manual? Εχεις δει πολλα ειδη τεχνολογιας να σου γραφουν μεσα στο manual πως να τα ξεκλειδωνεις; Εχεις δει πολλες μητρικες η laptop να ξεκλειδωνουν ετσι απλα γιατι εγω πρωτη φορα βλεπω και ειμαι 50 και ασχολουμαι απο τα 14 και δεν ειναι και λιγα αυτα που εχω ξεκλειδωσει. Εγώ πάλι εξ αρχής και εδώ και πολλά χρόνια, μα πάρα πάρα πολλά χρόνια, ξέρω ότι με bios reset καταργούνται όλοι οι κωδικοί παντού και επανέρχονται οι εργοστασιακές ρυθμίσεις. Και δεν κάνω καθόλου πλάκα. Και το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι να ΜΗΝ συμβουλεύουμε άμα δεν ξέρουμε. Είναι δυσνόητη αυτή η φράση; Συμβαίνει άπειρες φορές σε αυτό το φόρουμ και είναι πολύ κουραστικό. Ο καθένας λέει ό,τι του καπνίσει, πολλές φορές μάλιστα δεν διαβάζουν καν με προσοχή τι λέει ο νηματοθέτης που ανοίγει το θέμα, και πετάνε μπούρδες κυριολεκτικά. 2
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 19 λεπτά πριν, RTW4ever είπε να ΜΗΝ συμβουλεύουμε άμα δεν ξέρουμε Σωστό αυτό! 19 λεπτά πριν, RTW4ever είπε ξέρω ότι με bios reset καταργούνται όλοι οι κωδικοί παντού και επανέρχονται οι εργοστασιακές ρυθμίσεις. Τα O.C. profiles όμως γιατί δεν σβήνουν; Που αποθηκεύονται;...
LLLEFTERIS Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 9 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Εγώ πάλι εξ αρχής και εδώ και πολλά χρόνια, μα πάρα πάρα πολλά χρόνια, ξέρω ότι με bios reset καταργούνται όλοι οι κωδικοί παντού και επανέρχονται οι εργοστασιακές ρυθμίσεις. Και δεν κάνω καθόλου πλάκα. Και το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι να ΜΗΝ συμβουλεύουμε άμα δεν ξέρουμε. Είναι δυσνόητη αυτή η φράση; Συμβαίνει άπειρες φορές σε αυτό το φόρουμ και είναι πολύ κουραστικό. Ο καθένας λέει ό,τι του καπνίσει, πολλές φορές μάλιστα δεν διαβάζουν καν με προσοχή τι λέει ο νηματοθέτης που ανοίγει το θέμα, και πετάνε μπούρδες κυριολεκτικά. Δηλαδη εσενα αν σου φερουν ενα laptop με κλειδωμενο bios απλα βγαζεις την μπαταρια και φευγει το κλειδωμα; ΟΚ Αν και η δουλεια μου ειναι οι υπολογιστες και δεν ειναι λιγα τα bios που εχω ξεκλειδωσει ειδικα σε φορητους θα πρεπει οι τεχνικοι της Ideal (Toshiba) να ειναι χαζοι οταν τους πηγα πριν αρκετα χρονια ενα Portege κλειδωμενο και επρεπε να τους ερθει κλειδι απο Γερμανια που παει στην παραλληλη θυρα, ναι ειχε παραλληλη για τοσα χρονια πισω μιλαω 50 ειμαι. Οσο για τα Bold γραμματα σε ενα forum δηλαδη μια κοινοτητα εχει δικαιωμα να απαντησει απο τον ποιο εξυπνο μεχρι τον ποιο χαζο ασχετα αν ειναι λαθος η απαντηση αυτος που κανει την ερωτηση θα φιλτραρει τις απαντησεις και θα κρινει τι πρεπει να κανει ουτε τον υποχρεωσε κανενας ουτε του εβαλε το μαχαιρι στον λαιμο. Σε μια κοινοτητα και λαθος να εχει κανει ο αλλος δεν του την λεμε να τον μειωσουμε και να το παιξουμε μαγκες του πληκτρολογιου. Επειδη μαλλον δεν ξερεις οτι κοινοτητα ισον αλληλεγγυη μην απαντησεις γιατι εχεις μπει ηδη στην λιστα αγνοησης και δεν θα διαβασω οτι γραψεις.
triplex1 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 36 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Δηλαδη εσενα αν σου φερουν ενα laptop με κλειδωμενο bios απλα βγαζεις την μπαταρια και φευγει το κλειδωμα; ΟΚ Αν και η δουλεια μου ειναι οι υπολογιστες και δεν ειναι λιγα τα bios που εχω ξεκλειδωσει ειδικα σε φορητους θα πρεπει οι τεχνικοι της Ideal (Toshiba) να ειναι χαζοι οταν τους πηγα πριν αρκετα χρονια ενα Portege κλειδωμενο και επρεπε να τους ερθει κλειδι απο Γερμανια που παει στην παραλληλη θυρα, ναι ειχε παραλληλη για τοσα χρονια πισω μιλαω 50 ειμαι. Οσο για τα Bold γραμματα σε ενα forum δηλαδη μια κοινοτητα εχει δικαιωμα να απαντησει απο τον ποιο εξυπνο μεχρι τον ποιο χαζο ασχετα αν ειναι λαθος η απαντηση αυτος που κανει την ερωτηση θα φιλτραρει τις απαντησεις και θα κρινει τι πρεπει να κανει ουτε τον υποχρεωσε κανενας ουτε του εβαλε το μαχαιρι στον λαιμο. Σε μια κοινοτητα και λαθος να εχει κανει ο αλλος δεν του την λεμε να τον μειωσουμε και να το παιξουμε μαγκες του πληκτρολογιου. Επειδη μαλλον δεν ξερεις οτι κοινοτητα ισον αλληλεγγυη μην απαντησεις γιατι εχεις μπει ηδη στην λιστα αγνοησης και δεν θα διαβασω οτι γραψεις. Τζαμπα μαλωνετε Λευτερη δεν αξιζει τον κοπο τετοια φαση το καθε λαπτοπ και ο καθε υπολογιστης εχουν διαφορετικα χαρακτηριστικα για ξεκλειδωμα του bios Ισχυει αυτο που ειπωθηκε για την μπαταρια , το εχω κανει προσωπικα πολλες φορες , την βγαζεις κρατας πατημενο το power και δινεις ρευμα με το βυσμα του τροφοδοτικου , απλα δεν γινεται σε ολα οπως ειπα και πριν.....................τζαμπα χαλιεστε. 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 5 λεπτά πριν, triplex1 είπε Τζαμπα μαλωνετε Λευτερη δεν αξιζει τον κοπο τετοια φαση το καθε λαπτοπ και ο καθε υπολογιστης εχουν διαφορετικα χαρακτηριστικα για ξεκλειδωμα του bios Ισχυει αυτο που ειπωθηκε για την μπαταρια , το εχω κανει προσωπικα πολλες φορες , την βγαζεις κρατας πατημενο το power και δινεις ρευμα με το βυσμα του τροφοδοτικου , απλα δεν γινεται σε ολα οπως ειπα και πριν.....................τζαμπα χαλιεστε. Βρε το ξέρω αλλά δεν περίμενα ότι θα το έγραφαν και στο manual είναι σαν να αφήνεις σημείωμα στον κλέφτη που έχεις κρύψει το κλειδί. Στην Toshiba μου είχαν δείξει πως τα Qosmio ξεκλείδωσαν με συνδιασμο πλήκτρων αλλά αυτό δεν θυμάμαι να το έγραφαν έτσι απλά στο εγχειρίδιο. 5 ώρες πριν, deenoo είπε τι σημασια εχει τι περιμενεις με το τι ισχυει; αν δεν θες να αφιερωσεις χρονο να ψαξεις κατι δεν απαντας. Απαντησεις του τυπου " δεν ξερω πως γινεται αλλα κανε αυτο" ειναι απλα για να γεμιζουν σελιδες και να μην βρισκεται η πραγματικη λυση Και διαβάζει τζάμπα αυτός που ψαχνει να βρει μια λύση στο τζάμπα. Δηλαδή εγω που έχω πρόβλημα στο αμάξι με κωδικό P0170 και στο forum της Opel ο ένας μου λέει δες αντλία ο άλλος καταλύτη ο άλλος λάμδα κλπ κλπ όταν βρω τι φταίει θα πω μπράβο στον έναν και θα κράξω τους άλλους; Το άμα δεν ξέρεις μην απαντάς δεν ισχύει σε ένα forum δεν μπορείς να φιμωσεις κανέναν μπορείς απλά να αγνοήσεις την απάντηση του ή ακόμα καλύτερα να του εξηγήσεις που έχει λάθος με ωραίο και κόσμιο τρόπο.
deenoo Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 8 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Βρε το ξέρω αλλά δεν περίμενα ότι θα το έγραφαν και στο manual είναι σαν να αφήνεις σημείωμα στον κλέφτη που έχεις κρύψει το κλειδί. Στην Toshiba μου είχαν δείξει πως τα Qosmio ξεκλείδωσαν με συνδιασμο πλήκτρων αλλά αυτό δεν θυμάμαι να το έγραφαν έτσι απλά στο εγχειρίδιο. Και διαβάζει τζάμπα αυτός που ψαχνει να βρει μια λύση στο τζάμπα. Δηλαδή εγω που έχω πρόβλημα στο αμάξι με κωδικό P0170 και στο forum της Opel ο ένας μου λέει δες αντλία ο άλλος καταλύτη ο άλλος λάμδα κλπ κλπ όταν βρω τι φταίει θα πω μπράβο στον έναν και θα κράξω τους άλλους; Το άμα δεν ξέρεις μην απαντάς δεν ισχύει σε ένα forum δεν μπορείς να φιμωσεις κανέναν μπορείς απλά να αγνοήσεις την απάντηση του ή ακόμα καλύτερα να του εξηγήσεις που έχει λάθος με ωραίο και κόσμιο τρόπο. αρχικα δεν σε φίμωσε κανενας, ουτε απαντησου σου έσβησαν ουτε τιποτα αλλα μονος σου απαντας οταν λες οτι δεν σε βοηθαει οταν λεει ο καθενας κατι που δεν βοηθάει λογο του οτι δεν το ξερει. οταν απανταει καποιος που ξερει τοτε και τα νηματα ειναι μικρα και περιεκτικα και θα βοηθηθει και καποιος τριτος που μπορει να εχει το ιδιο θεμα. δεν εχω κατι μαζι σου, δεν ειναι προσωπικο, απλα μου το βλεπω συχνα και το θεωρώ αντιπαραγωγικό. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα