speedy23 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Καλησπερα. Πηραν ενα ανωθεν για κατι παλιους σκληρους δισκους 3.5". Δοκιμασα ενα και οταν παω να το κανω mount μεσα απο το disk management μου βγαζει disk 4 dynamic invalid. Τωρα αν πατησω πανω του δεξι κλικ και κανω convert to basic disk μου βγαζει μηνυμα οτι θα υπαρξει data loss. Υπαρχει τροπος ωστε να μην χασω τα δεδομενα;
Petros Electron Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα. Ξερεις σε τι τον εχεις κανει διαμόρφωση τον δισκο? . Σε GPT ή MBR ?. Αν ειναι σε GPT και τον ειχες mounted κατευθείαν πχ πανω σε sata controller στην mobo, δεν θα σου δουλέψει στο Hard disk enclosure. Θα πρέπει να τον βαλεις πισω στην mobo να παρεις απο εκει τα αρχεια του, να τα βάλεις καπου αλλου και μετα μεσω Hard disk enclosure να τον διαμορφώσεις και να βαλεις τα δεδομένα πισω. ΜΗΝ κανεις convert to basic disk θα τα χασεις ολα! Ειχα το ιδιο πρόβλημα και έπραξα ετσι. Αν θελεις πες μας τι δίσκος ειναι για να ειναι και ευστοχη η απαντηση μου, γιατι ισως να μην ειναι για την περίπτωση σου Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2021 από Petros Electron 1
speedy23 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Κοιτα αν ισχυει οτι η μονη λυση ειναι να τον συνδεσω με sata controller σε μητρικη, θα περιμενω καποιον αλλο που ξερει διοτι με hardware και συνδεσεις ξερω οσο ξερει και η γιαγια μου. Μονο μνημες ξερω να βαζω lol. Τωρα για το αν ειναι GPT ή MBR, στα properties που παταω στο disk management λεει οτι ειναι MBR. Ο δισκος ειναι ενας Seagate Barracuda 7200.11 Δοκιμασα χθες με το testdisk (ακολουθωντας οδηγιες απο βιντεο) αλλα σα να μου ελεγε οτι δεν βρηκε τιποτα μεσα που ειναι κουλο διοτι δουλευε κανονικα πριν αλλαξω πριν μηνες το παλιο μου υπολογιστη με καινουργιο. Θα ποσταρω κανα screenshot αν ειναι οταν το ξανατρεξω.
carib Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Στις 7/10/2021 στις 3:38 ΜΜ, speedy23 είπε Κοιτα αν ισχυει οτι η μονη λυση ειναι να τον συνδεσω με sata controller σε μητρικη, θα περιμενω καποιον αλλο που ξερει διοτι με hardware και συνδεσεις ξερω οσο ξερει και η γιαγια μου. Μονο μνημες ξερω να βαζω lol. Τωρα για το αν ειναι GPT ή MBR, στα properties που παταω στο disk management λεει οτι ειναι MBR. Ο δισκος ειναι ενας Seagate Barracuda 7200.11 Δοκιμασα χθες με το testdisk (ακολουθωντας οδηγιες απο βιντεο) αλλα σα να μου ελεγε οτι δεν βρηκε τιποτα μεσα που ειναι κουλο διοτι δουλευε κανονικα πριν αλλαξω πριν μηνες το παλιο μου υπολογιστη με καινουργιο. Θα ποσταρω κανα screenshot αν ειναι οταν το ξανατρεξω. Οι 7200.11 έχουν bug στο firmware που κάνει ακριβώς αυτό. Ενώ δουλεύουν κανονικά ξαφνικά εξαφανίζονται. Μπορείς να διορθώσεις το πρόβλημα μόνος σου με αυτό το εργαλείο (made in Greece) https://cs-recovery.gr/products/fw-fxr Προσοχή! Το bug δεν είναι ακριβώς bug. Είναι ουσιαστικά μηχανισμός προστασίας των δεδομένων σου όταν το firmware δει κάποια βλάβη στο δίσκο αλλά είναι bug επειδή εξαφανίζει εντελώς το δίσκο. Αυτό σημαίνει ότι ο δίσκος σου μετά την επιδιόρθωση θα έχει κάποιο θέμα (πιθανότατα μικρή φθορά στις κεφαλές) οπότε καλό είναι να πάρεις τα αρχεία σου και να τον παροπλίσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα