Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους ,

Αυτή είναι λοιπόν η τρέχουσα θέση μου. Τελείωσα το λύκειο το 2019 και δεν με ενδιέφεραν καθόλου οι πανελλήνιες, οπότε δεν μπήκα καν στον κόπο να διαβάσω, γιατί ποτέ δεν είχα κανένα στόχο στη ζωή μου  ή ποτέ δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω ( ούτε ακόμα είμαι 100 % σίγουρος )όπως τα άλλα παιδιά. Αφού τελείωσε εκείνο το άθλιο μέρος της ζωής μου, πήρα 2 χρόνια αναβολή του στρατού για πανελλήνιες και ως αποτυχία που είμαι, μπορείτε να υποθέσετε ότι τα σπατάλησα όλα κυρίως λόγω των προσωπικών μου θεμάτων.

Επιστρέφοντας γρήγορα στο παρόν, άρχισα τελικά να χρησιμοποιώ τον εγκέφαλό μου και αποφάσισα να ξαναπροσπαθήσω με τις πανελλήνιες. Αν και, το μικρό πρόβλημα του στρατού παραμένει. Οπότε δεν είμαι σίγουρος για το τι πρέπει να κάνω. Δεν θέλω να πάω στρατό και να χάσω ένα χρόνο από τη ζωή μου (ναι, με είμαι υποκριτής ) τώρα που έχω έναν στόχο στο μυαλό μου.

Σκέφτηκα 2 επιλογές που δεν είναι τόσο καλές. 1) Κάνω εγγραφή σε ένα ΙΕΚ και διαβάζω για πανελλήνιες παράλληλα , μόνο που θα χάσω τα χρήματά μου. Και ως αποτυχία που είμαι, δεν το πήρα στα σοβαρά αρκετά γρήγορα και έχασα την ευκαιρία να εγγραφώ σε δημόσιο ΙΕΚ ...
2) Παίρνω ένα χαρτί από έναν ψυχίατρο για να πάρει αναβολή, αλλά δεν είμαι πραγματικά τόσο άνετος με αυτήν την ιδέα.

Αν κάποιος έχει άλλες ιδέες, θα το εκτιμούσα πολύ.

Σας ευχαριστώ :)

Δημοσ.

γνωμη μου επειδη δεν εχεις αποφασισει να πας στρατο αμεσα να μη χασεις και αλλο χρονο

εκει θα εχεις την ευκαιρια να βρεις και αλλους πιθανον με ιδια προβληματα και οταν τελειωσεις  να εισαι ποιο σιγουρος τι να κανεις μετα .......

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, TylerDurden22 είπε

Γεια σε όλους ,

Αυτή είναι λοιπόν η τρέχουσα θέση μου. Τελείωσα το λύκειο το 2019 και δεν με ενδιέφεραν καθόλου οι πανελλήνιες, οπότε δεν μπήκα καν στον κόπο να διαβάσω, γιατί ποτέ δεν είχα κανένα στόχο στη ζωή μου  ή ποτέ δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω ( ούτε ακόμα είμαι 100 % σίγουρος )όπως τα άλλα παιδιά. Αφού τελείωσε εκείνο το άθλιο μέρος της ζωής μου, πήρα 2 χρόνια αναβολή του στρατού για πανελλήνιες και ως αποτυχία που είμαι, μπορείτε να υποθέσετε ότι τα σπατάλησα όλα κυρίως λόγω των προσωπικών μου θεμάτων.

Επιστρέφοντας γρήγορα στο παρόν, άρχισα τελικά να χρησιμοποιώ τον εγκέφαλό μου και αποφάσισα να ξαναπροσπαθήσω με τις πανελλήνιες. Αν και, το μικρό πρόβλημα του στρατού παραμένει. Οπότε δεν είμαι σίγουρος για το τι πρέπει να κάνω. Δεν θέλω να πάω στρατό και να χάσω ένα χρόνο από τη ζωή μου (ναι, με είμαι υποκριτής ) τώρα που έχω έναν στόχο στο μυαλό μου.

Σκέφτηκα 2 επιλογές που δεν είναι τόσο καλές. 1) Κάνω εγγραφή σε ένα ΙΕΚ και διαβάζω για πανελλήνιες παράλληλα , μόνο που θα χάσω τα χρήματά μου. Και ως αποτυχία που είμαι, δεν το πήρα στα σοβαρά αρκετά γρήγορα και έχασα την ευκαιρία να εγγραφώ σε δημόσιο ΙΕΚ ...
2) Παίρνω ένα χαρτί από έναν ψυχίατρο για να πάρει αναβολή, αλλά δεν είμαι πραγματικά τόσο άνετος με αυτήν την ιδέα.

Πήγαινε στρατό και μετά που θα σου έχει φύγει από πάνω σου αυτή η εκκρεμότητα ή το βάρος πες το όπως θες γιατί νομίζω έχεις χάσει ήδη 3 χρόνια χωρίς λόγο μόνο και μόνο για να αποφύγεις τον στρατό.

Επεξ/σία από dionisis1925
Δημοσ.
12 ώρες πριν, TylerDurden22 είπε

Γεια σε όλους ,

Είσαι πολύ μικρός. Βρες στόχο και πορευσου ενεργά προς τα εκεί. Με κόπο και υπομονή. Έχεις πολύ όμορφα χρόνια μπροστά σου, μη τα αφήσεις ανεκμετάλλευτα, ούτε ως προς την εξέλιξη σου (ακαδημαϊκά, επαγγελματικά, ενηλικίωση) ούτε ως προς την προσωπική σου ζωή. 

Ο στρατός είναι σε δεύτερη μοίρα, δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να σε απασχολεί έντονα. Είτε τον κάνεις τώρα, είτε μετά, είτε καθόλου δεν έχει τόση σημασία στο big picture. 

Και 2 συμβουλές:

1)Δες έναν ψυχολόγο (όχι για τον στρατό, για σένα) τουλάχιστον 4-5 φορές και αν χρειαστεί παραπάνω. 

2) Do it attitude. Λόγοι για να μην κάνεις διάφορα υπάρχουν άπειροι (να μην πας στρατό, να μη διαβάσεις, να μην δώσεις πανελλήνιες, να μην πας μια βόλτα κλπ.). Ξέχνα τους και ζήσε.

3) Κάνε γυμναστική αν δεν κάνεις ήδη. 

Από κάποιον που έκανε λάθη και κοιτούσε την βολεψη και την καλοπέραση του για πολύ περισσότερο καιρό από εσένα. 

Δημοσ.

Δοκίμασε την ιδέα των πανελληνίων. Είναι οικονομικά συμφέρουσα, αν εξαιρέσεις τα φροντιστήρια. Μπορείς να το προσπαθήσεις και μέσω κοινωνικού φροντιστηρίου στην περιοχή σου (συμπληρωματικά και με υλικό στο διαδίκτυο), αλλά κυρίως με προσωπική προσπάθεια, όπως σε όλα τα πράγματα. Η ιδέα του στρατού δεν είναι τόσο φοβερή, θα τη συνηθίσεις γρήγορα. Απλώς έτσι θα ανοίξεις μία επαγγελματική προοπτική για το μέλλον σου (Πανελλήνιες) και θα πάρεις τον απαραίτητο χρόνο να ξεπεράσεις το άγχος που σου δημιουργεί η θητεία, όσο θα ωριμάζεις και θα εξοικειώνεσαι με ευθύνες.

Δημοσ.

"ως αποτυχία που είμαι, "

καταρχάς χαλάρωσε. Κατά 2ον, βρες μια δουλειά που θα σου αρέσει και μάθε την. Αν χρειάζονται περισσότερες γνώσεις είτε είναι ΙΕΚ ή ΤΕΙ ή ΑΕΙ, ψάξε τι παίζει με σχολές και αποφάσισε τι θες να κάνεις.

Ο στρατός 1 χρόνος είναι, κάντο να τελειώνεις. Μικρός είσαι ακόμα, έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου.

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα. Μπορεί να ακουστώ σκληρός αλλα παράτα την δικαιολογία "είμαι αποτυχία" κτλπ. Κανένας δεν γεννήθηκε πετυχημένος και κανένας δεν έγινε χωρίς πολύ δουλειά. Η μετάβαση απο την μια κατάσταση στην άλλη, είναι απλά επιλογή σου (όσο δύσκολο ή/και εύκολο και αν είναι αυτό). Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμαθητών σου που δώσανε πανελλήνιες με "στόχο", τον θέσανε απο σπόντα (άκουσαν οτι πληρώνει καλά, τους πίεσαν οι γονείς, αυτήν την σχολή πιάσανε με τα μορια που γράψανε κτλπ) και οι περισσότεροι απο αυτούς θα σπουδάσουν κάτι που κατα πάσα πιθανότητα δεν θα ακολουθήσουν καν στην ζωή τους, οπότε πίστεψέ με οτι απο αυτά που έχω δεί μπορεί να είσαι και σε καλύτερη μοίρα.

Αυτό σημαίνει οτι καλύτερα (για εμένα) να φτάσεις 30 αν αυτό χρειάζεται για να βρείς τι πραγματικά θέλεις να κάνεις, παρά να βιαστείς. Αφενός λοιπόν μην σκάς, αφετέρου σε καμία περίπτωση δεν σε πήρανε τα χρόνια ή είσαι πολύ μεγάλος για το βήμα.

Τώρα επειδή η ερώτησή σου αφορά τον στρατό, να ξές οτι σχεδόν πάντα όσοι το έχουν κάνει θα σου λένε να πας να τελειώνεις και ο λόγος είναι πολύ απλός. Σήμερα λές οτι θα χάσεις 1 χρόνο απο την ζωή σου, αλλα "αύριο" θα είναι χειρότερα. Είτε θα έχεις τελειώσει την σχολή και θα θές να δουλέψεις, είτε θα θες να συνεχίσεις τις σπουδές σου, ο στρατός θα είναι ακόμα εκεί. Οπότε πρακτικά είναι η ιδανικότερη στιγμή να το κάνεις, άσε που θα έχεις και άπλετο χρόνο να αναλογιστείς τι θες να κάνεις και να καταστρώσεις "σχέδιο" για το πως θα το κάνεις όταν τελειώσεις.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...