Sadako Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα. Αγόρασα πρόσφατα καινούριο αυτοκίνητο (ακόμα δεν το έχω παραλάβει από την αντιπροσωπεία για να καταλάβετε) και ψάχνομαι να δω τι να κάνω για ασφάλεια. Η αλήθεια είναι ότι επειδή είναι το πρώτο μου καινούριο αυτοκίνητο, συν του ότι μένω κέντρο καράκεντρο άρα δεν έχω δική μου πυλωτή, ούτε καν μέρος κάτω από το σπίτι μου δεν υπάρχει αφού γράφουν αβέρτα, το 85-90% του χρόνου θα το περνάει μέσα σε parking. Τώρα κλειστό ή ανοικτό, δημοτικό ή ιδιωτικό ακόμα δεν έχω καταλήξει γιατί περιμένω να δω αν μπορέσω να το βάλω σε δημοτικό. Το θέμα είναι ότι με απασχολεί εκεί να είμαι όσο το δυνατόν καλυμμένος, είτε από φθορές λόγω απροσεξίας οδηγών που μπορεί να έρθουν να παρκάρουν δίπλα μου την ώρα που εγώ λείπω, είτε πχ κάποιον βλαμμένο που μπορεί να μπει μέσα στην ν΄χυτα και να αρχίσει να σπάει αυτοκίνητα, επειδή "έτσι". Πήρα την απόφαση, έστω για τον πρώτο χρόνο, να επωμιστώ το αυξημένο κόστος της μικτής ασφάλειας, για να αγοράσω λίγη περισσότερη ηρεμία. Σε πρώτη φάση πήρα μία προσφορά από την ίδια την αντιπροσωπεία που αγόρασα το αυτοκίνητο, καθώς (υποθέτω) ότι θα απλοποιεί κάποιες διαδικασίες στην περίπτωση του μοιραίου. Η συγκεκριμένη συνεργάζεται με την Interamerican. Μου έκανε την προσφορά, αλλά μου διευκρίνισε ότι (αν κατάλαβα καλά τουλάχιστον) η μικτή δεν ισχύει σε φυλασσόμενους χώρους, και ότι αυτό λέει ισχύει σε όλες τις ασφαλιστικές. Γνωρίζει κανείς (περισσότερο από προσωπική εμπειρία και λιγότερο στην θεωρία αν είναι δυνατόν) αν διαφοροποιείται σε κάτι η ασφάλεια γενικά αν είναι έξω στον δρόμο ή μέσα σε ένα parking; Πρέπει να αναφέρεται ρητά στις καλύψεις; Ή εννοείται; Επίσης, θεωρείται "φυλασσόμενος χώρος" ένα parking ακόμα κι αν δεν έχει φύλακα ούτε κάμερες; Γιατί λίγο που έψαχνα προηγουμένως διάβαζα ότι σε κάποιες περιπτώσεις αναλαμβάνει νομική ευθύνη και το ίδιο το parking σε περίπτωση ζημίας.
Joshua21 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Καταρχήν η μικτή ασφάλεια λέγεται έτσι επειδή συμπεριλαμβάνει την κάλυψη "ίδιες ζημιές", δηλαδή η ασφάλεια σου αναλαμβάνει να αποκαταστήσει τις υλικές ζημιές του οχήματος σου ακόμα και στην περίπτωση που προκαλέσεις εσύ τροχαίο ατύχημα. Με βάση το παραπάνω, όσο το έχεις παρκαρισμένο δεν έχει απολύτως καμία διαφορά το αν έχεις μικτή ασφάλεια ή όχι. Πιστεύω σου έλυσα όλες τις απορίες.
dtzgr Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Όπως είπε και ο από πάνω, η μεικτή ενεργοποιείται με την προϋπόθεση να υπάρχει ατύχημα. Αν δεν αποδεικνύεται ότι οι ζημιές είναι από ατύχημα, δεν γίνεται τίποτα. Μερικές ασφαλιστικές έχουν άλλες καλύψεις πχ κακόβουλες ενέργειες ή οχλαγωγιες ή στάσεις/απεργίες/διαδηλώσεις κλπ. Για την κάθε μια περίπτωση πρέπει να αποδεικνύεται ότι προέκυψε ο συγκεκριμένος ασφαλιστικός κίνδυνος που ενεργοποίησε τη συγκεκριμένη κάλυψη. Με άλλα λόγια η μεικτή δεν είναι λύση για το κάθε απροσδιόριστο πρόβλημα ούτε καλύπτει όλες τις περιπτώσεις. Πρέπει να διαβάσεις πολύ προσεκτικά τους όρους για να δεις υπό ποιες ακριβώς προϋποθέσεις ενεργοποιείται καθώς και πώς αποδεικνύεται ότι συνετρεξε ο συγκεκριμένος ασφαλιστικός κίνδυνος.
Sadako Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ως προς την μικτή, ναι κατανοητό, το μοναδικό σενάριο που μπορώ να σκεφτώ εγώ που θα είχε κάποια ουσία, θα ήταν αν πχ μπαίνοντας εγώ στο parking ήμουν αφηρημένος κάποια στιγμή και χτυπούσα κάποιον που εκείνη την στιγμή έβγαινε από την θέση του. Περισσότερο με ενδιαφέρει αν διαφοροποιείται ως προς κάτι η κάλυψη γενικά, αν είσαι μέσα σε parking (και κυρίως αν υπάρχει κάποιου είδους διαφοροποίηση από parking σε parking), αν πρέπει να καταγράφεται ρητά στην λίστα με τις καλύψεις ή αν θεωρείται αυτονόητο. Πέραν δηλαδή του κομματιού της μικτής, που το κάνεις ΚΥΡΙΩΣ για πιθανά ατυχήματα έξω στον δρόμο στα οποία είσαι εσύ ο υπαίτιος. Στο ενδιάμεσο πάντως επικοινώνησα με φίλο στην τροχαία και μου είπε ότι για αυτούς, και τα parking δεν θεωρούνται φυλασσόμενοι χώροι (με εξαίρεση χώρους που έχουν στόρια που κατεβαίνει κλπ), και ότι γίνεται καταγραφή πιθανών ατυχημάτων κι εκεί μέσα κανονικά. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2021 από Sadako
G.bar Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Sadako είπε Ως προς την μικτή, ναι κατανοητό, το μοναδικό σενάριο που μπορώ να σκεφτώ εγώ που θα είχε κάποια ουσία, θα ήταν αν πχ μπαίνοντας εγώ στο parking ήμουν αφηρημένος κάποια στιγμή και χτυπούσα κάποιον που εκείνη την στιγμή έβγαινε από την θέση του. Περισσότερο με ενδιαφέρει αν διαφοροποιείται ως προς κάτι η κάλυψη γενικά, αν είσαι μέσα σε parking (και κυρίως αν υπάρχει κάποιου είδους διαφοροποίηση από parking σε parking), αν πρέπει να καταγράφεται ρητά στην λίστα με τις καλύψεις ή αν θεωρείται αυτονόητο. Πέραν δηλαδή του κομματιού της μικτής, που το κάνεις ΚΥΡΙΩΣ για πιθανά ατυχήματα έξω στον δρόμο στα οποία είσαι εσύ ο υπαίτιος. Στο ενδιάμεσο πάντως επικοινώνησα με φίλο στην τροχαία και μου είπε ότι για αυτούς, και τα parking δεν θεωρούνται φυλασσόμενοι χώροι (με εξαίρεση χώρους που έχουν στόρια που κατεβαίνει κλπ), και ότι γίνεται καταγραφή πιθανών ατυχημάτων κι εκεί μέσα κανονικά. Το πάρκινγκ του super market πχ είναι δημόσιος χώρος επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους, για αυτό και μπορούν να βεβαιωθούν παραβάσεις κανονικά, όπως επίσης ισχύει και ο κοκ, καθώς και οι ασφαλιστικές καλύψεις. Το πάρκινγκ σε πυλωτή θεωρείται ιδιωτικός χώρος αφού επιτρέπεται να μπαίνουν μόνο οι κάτοικοι και εκεί μπλέκεις αν υπάρχει ζημιά. Καλύτερα δηλαδή να τα βρείτε και να πείτε ότι έγινε έξω στο δρόμο. Σε καινούργιο αμάξι κάνεις μικτή με όλες τις καλύψεις, περισσότερο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το ποσό της ασφάλειας ανεβαίνει ελάχιστα σε σχέση με το πόσο βοηθάει στο άγχος. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2021 από G.bar
dpolal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Sadako είπε Ως προς την μικτή, ναι κατανοητό, το μοναδικό σενάριο που μπορώ να σκεφτώ εγώ που θα είχε κάποια ουσία, θα ήταν αν πχ μπαίνοντας εγώ στο parking ήμουν αφηρημένος κάποια στιγμή και χτυπούσα κάποιον που εκείνη την στιγμή έβγαινε από την θέση του. Περισσότερο με ενδιαφέρει αν διαφοροποιείται ως προς κάτι η κάλυψη γενικά, αν είσαι μέσα σε parking (και κυρίως αν υπάρχει κάποιου είδους διαφοροποίηση από parking σε parking), αν πρέπει να καταγράφεται ρητά στην λίστα με τις καλύψεις ή αν θεωρείται αυτονόητο. Πέραν δηλαδή του κομματιού της μικτής, που το κάνεις ΚΥΡΙΩΣ για πιθανά ατυχήματα έξω στον δρόμο στα οποία είσαι εσύ ο υπαίτιος. Στο ενδιάμεσο πάντως επικοινώνησα με φίλο στην τροχαία και μου είπε ότι για αυτούς, και τα parking δεν θεωρούνται φυλασσόμενοι χώροι (με εξαίρεση χώρους που έχουν στόρια που κατεβαίνει κλπ), και ότι γίνεται καταγραφή πιθανών ατυχημάτων κι εκεί μέσα κανονικά. Σε απασχολεί αδίκως λανθασμένη περίπτωση. Οι μικτές έχουν απαλλαγή, δηλαδή ένα ποσό που το επιλέγεις εσύ και το οποίο σε κάθε περίπτωση επιβαρύνει εσένα με την ασφαλιστική να πληρώνει το παραπάνω από αυτό αν προκύψει. Αν δηλαδή η ζημιά είναι 800 ευρώ και έχεις επιλέξει απαλλαγή τα πρώτα 500 τότε η ασφαλιστική θα σου δώσει μόνο τα 300 και τα υπόλοιπα θα επιβαρύνουν εσένα. Συνήθως οι απαλλαγές ξεκινάνε από αρκετά μεγάλα ποσά προκειμένου να μην χρειάζεται οι ασφαλιστικές να πληρώνουν μικροζημιές όπως αυτό που συζητάμε εδώ, υπάρχουν βέβαια και ασφαλιστικές που πουλάνε πρόγραμμα με μηδενική απαλλαγή αλλά τότε τα ασφάλιστρα που θα πληρώνεις θα είναι στο θεό. Η μικτή ασφάλεια προορίζεται για καινουργια κυρίως αυτοκίνητα και για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο σε περίπτωση που προκαλέσουμε εμείς ατύχημα. Για περιπτώσεις μικρογρατζουνιών από επαφές δεν συμφέρει ιδιαίτερα και ειδικά μέσα σε πάρκινγκ δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Ειδικά στην περίπτωση που επιλέξεις μακροχρόνια μίσθωση της θέσης συνήθως και οι υπόλοιπες γύρω από σένα θα είναι το ίδιο άρα μπορείς να εντοπίσεις εύκολα όσους θα παρκάρουν δίπλα σου σε περίπτωση επαφής. Σε κάθε περίπτωση κάντην προκειμένου να «κοιμάσε» ήσυχος αλλά ψάξε πρώτα τις λεπτομέρειες που ανέφερα εγώ και άλλοι παραπάνω. Όσον αφορά την περίπτωση «πάρκινγκ» δε χρειάζεται να σε απασχολεί ιδιαίτερα. Δεν χρειάζεται να καλέσεις αστυνομία καταρχήν, μόνο την ασφαλιστική για να έρθει άνθρωπος τους να καταγράψει το συμβάν και απλά βγάλε το αυτοκίνητο έξω στο δρόμο. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2021 από dpolal 2
tutuyo Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Στις πολεις και ειδικα σε κεντρο/πυκνοκατοικημενη περιοχη ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορει να σε σωσει απο τις γρατζουνιες η μικροφθορες. ΤΙΠΟΤΑ Νομοτελειακα καποια στιγμη θα την φας, μια πορτα να ανοιξει λιγο παραπανω, μια αγαρμπη κινηση να γινει, τον ηπιες. Η μικτη δεν σε σωζει απο αυτην την περιπτωση λογω της απαλλαγης (οπως σωστα αναφερθηκε). Κουραγιο, η πρωτη γρατζουνια ειναι δυσκολη😃 Συμπερασματικα, σταματα να ανησυχεις (οσο γινεται) για αυτο, ειναι σιγουρο οσο η βαρυτητα και εστιασε σε αλλους τομεις της ζωης σου την ανησυχια σου 4 1
Sadako Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Στο τελευταίο που λες έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο, έχω συμβιβαστεί (ειδικά λόγω χαρακτήρα) ότι στην πρώτη γρατσουνιά μια μίνι-κατάθλιψη θα την περάσω 😀 Ήταν και ένας από τους κύριους προβληματισμούς μου όταν ακόμα είχα το δίλημμα καινούριο VS μεταχειρισμένο. Τελικά κατέληξα στο πρώτο για διάφορους λόγους και προσπαθώ στο μέτρο του δυνατού να διασφαλίσω την ηρεμία μου, για να μην καταλήξω να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο και με χωρίσει η κυρά 😀 Πάντως η συγκεκριμένη προσφορά που μου έκαναν χτες από την Interamerican μέσω της αντιπροσωπείας που αγόρασα το αυτοκίνητο (περιμένω και μια δεύτερη προσφορά εντός της ημέρας από άλλη ασφαλιστική) σε μια από τις καλύψεις που αναφέρει ως "Z.I.A - KAKOB." αναφέρει απαλλαγή 350€. 1 ώρα πριν, dpolal είπε Όσον αφορά την περίπτωση «πάρκινγκ» δε χρειάζεται να σε απασχολεί ιδιαίτερα. Δεν χρειάζεται να καλέσεις αστυνομία καταρχήν, μόνο την ασφαλιστική για να έρθει άνθρωπος τους να καταγράψει το συμβάν και απλά βγάλε το αυτοκίνητο έξω στο δρόμο. Αυτό που λες μου το ανέφερε κι άλλος φίλος χτες, να πω την αλήθεια δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό, ενώ από ό,τι κατάλαβα είναι κοινή πρακτική...
babisskg Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 16 ώρες πριν, Sadako είπε Καλησπέρα. Αγόρασα πρόσφατα καινούριο αυτοκίνητο (ακόμα δεν το έχω παραλάβει από την αντιπροσωπεία για να καταλάβετε) και ψάχνομαι να δω τι να κάνω για ασφάλεια. Η αλήθεια είναι ότι επειδή είναι το πρώτο μου καινούριο αυτοκίνητο, συν του ότι μένω κέντρο καράκεντρο άρα δεν έχω δική μου πυλωτή, ούτε καν μέρος κάτω από το σπίτι μου δεν υπάρχει αφού γράφουν αβέρτα, το 85-90% του χρόνου θα το περνάει μέσα σε parking. Τώρα κλειστό ή ανοικτό, δημοτικό ή ιδιωτικό ακόμα δεν έχω καταλήξει γιατί περιμένω να δω αν μπορέσω να το βάλω σε δημοτικό. Το θέμα είναι ότι με απασχολεί εκεί να είμαι όσο το δυνατόν καλυμμένος, είτε από φθορές λόγω απροσεξίας οδηγών που μπορεί να έρθουν να παρκάρουν δίπλα μου την ώρα που εγώ λείπω, είτε πχ κάποιον βλαμμένο που μπορεί να μπει μέσα στην ν΄χυτα και να αρχίσει να σπάει αυτοκίνητα, επειδή "έτσι". Πήρα την απόφαση, έστω για τον πρώτο χρόνο, να επωμιστώ το αυξημένο κόστος της μικτής ασφάλειας, για να αγοράσω λίγη περισσότερη ηρεμία. Σε πρώτη φάση πήρα μία προσφορά από την ίδια την αντιπροσωπεία που αγόρασα το αυτοκίνητο, καθώς (υποθέτω) ότι θα απλοποιεί κάποιες διαδικασίες στην περίπτωση του μοιραίου. Η συγκεκριμένη συνεργάζεται με την Interamerican. Μου έκανε την προσφορά, αλλά μου διευκρίνισε ότι (αν κατάλαβα καλά τουλάχιστον) η μικτή δεν ισχύει σε φυλασσόμενους χώρους, και ότι αυτό λέει ισχύει σε όλες τις ασφαλιστικές. Γνωρίζει κανείς (περισσότερο από προσωπική εμπειρία και λιγότερο στην θεωρία αν είναι δυνατόν) αν διαφοροποιείται σε κάτι η ασφάλεια γενικά αν είναι έξω στον δρόμο ή μέσα σε ένα parking; Πρέπει να αναφέρεται ρητά στις καλύψεις; Ή εννοείται; Επίσης, θεωρείται "φυλασσόμενος χώρος" ένα parking ακόμα κι αν δεν έχει φύλακα ούτε κάμερες; Γιατί λίγο που έψαχνα προηγουμένως διάβαζα ότι σε κάποιες περιπτώσεις αναλαμβάνει νομική ευθύνη και το ίδιο το parking σε περίπτωση ζημίας. Διευκρινίστε σε σας κυρίως , πως άλλο πράγμα η ζημία και άλλο αν ανοίξει κάποιος διπλανός παρκαρισμένος αγαρμπα την πόρτα του και σας κληροδοτήσει με ένα βαθούλωμα στην πόρτα , μικρής εμβέλειας , αλλά αρκετό για να σας συγχύσει , κάτι λογικό . Αν εννοείτε το δεύτερο , ίσως φανείτε τυχερός και δεν σας προκύψει . Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε πριν , από κάτι τέτοια δεν υπάρχει σωτηρία και μοιραία θα προκύψουν . Τι να κάνουμε ..... Εκτός των παραπάνω είναι χρήσιμο να ρωτήσετε αν η ασφάλιση γενικά , ισχύει στο καταγεγραμμένο οδικό δίκτυο η οπουδήποτε πχ σε έναν χωματόδρομο κάπου στην εξοχή .
Joshua21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 10 λεπτά πριν, Sadako είπε Πάντως η συγκεκριμένη προσφορά που μου έκαναν χτες από την Interamerican μέσω της αντιπροσωπείας που αγόρασα το αυτοκίνητο (περιμένω και μια δεύτερη προσφορά εντός της ημέρας από άλλη ασφαλιστική) σε μια από τις καλύψεις που αναφέρει ως "Z.I.A - KAKOB." αναφέρει απαλλαγή 350€. Μάλλον αυτό που αναφέρει είναι η κάλυψη "Ίδιες ζημιές & Κακόβουλες ενέργειες" της Interamerican. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάτσεις και να διαβάσεις τους όρους της συγκεκριμένης κάλυψης, μόνο έτσι θα καταλάβεις τι καλύπτει και τι όχι. Άρθρο 29 Ίδιες ζημιές & Κακόβουλες ενέργειες στο παρακάτω link: https://www.interamerican.gr/online/wcm/connect/www.interamerican.gr-9114/26f87b0a-ee68-4e57-9231-85336c869893/oroi-aytokinhtou.pdf?MOD=AJPERES&CVID=nt4kJ5R 1
dpolal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 17 λεπτά πριν, Sadako είπε Πάντως η συγκεκριμένη προσφορά που μου έκαναν χτες από την Interamerican μέσω της αντιπροσωπείας που αγόρασα το αυτοκίνητο (περιμένω και μια δεύτερη προσφορά εντός της ημέρας από άλλη ασφαλιστική) σε μια από τις καλύψεις που αναφέρει ως "Z.I.A - KAKOB." αναφέρει απαλλαγή 350€. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση τα πρώτα 350ευρώ τα πληρώνεις εσύ και αν η ζημιά είναι μεγαλύτερη η ασφαλιστική θα σου δώσει το υπόλοιπο ποσό. 1
Joshua21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Όσο για την απαλλαγή, κάναμε μια ζημιά σε καινούργιο αυτοκίνητο το οποίο είχε μικτή με απαλλαγή 500€. Η αντιπροσωπεία ζήτησε 1700€ για αλλαγή εμπρός προφυλακτήρα, τραβέρσας + κάτι άλλα ψιλά, δλδ θα πληρώναμε τα πρώτα 500 εμείς και η ασφαλιστική τα υπόλοιπα 1200. Τελικά αποφασίσαμε να επισκευάσουμε τον ίδιο προφυλακτήρα και να ισιώσουμε τις λαμαρίνες, κόστος μόλις 200€. Απλά σου λέω ότι η μικτή αξίζει να ενεργοποιηθεί μόνο σε περίπτωση μεγάλης ζημιάς. 1
unforgiven Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Αν το βρεις χτυπημένο ενώ το είχες σε χώρο στάθμευσης, κάνε ό,τι κάνουν όλοι με μικρή ασφάλεια: Πες πως το έκανες μόνος σου στον δρόμο. Αλλά γενικά δεν συμφέρει η μικτή για μικροζημιές όπως σου είπαν. Ή θα πληρώνεις μικροζημιές συνέχεια ή θα το συνηθίσεις.
james01gr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 στην ING που έχω καλύπτει ζημιές σε πάρκινγκ και δεν είνια μικτή. στην Εθνική που είχα ζητήσει δεν καλύπτει. η διαφορά δεν είανι στην μικτή ή όχι. είναι στο ότι η ασφάλεια δεν θα αποζημιώσει ούτε εσένα (σε περίπτωση μικτής) ούτε τον άλλο με αποτέλεσμα να σε κυνηγά δικαστικά ο άλλος εάν ΕΣΥ προκάλεσες το ατύχημα. εάν σε χτυπήσει ο άλλος και η ασφάλειά του δεν καλύπτει ζημιές σε πάρκινγκ, και η δική σου δεν καλύπτει επίσης ζημιές σε πάρκινγκ, ετοιμαστείτε για δικαστήρια... ΥΓ πραγματικά δεν έχω ιδέα εάν η αστυνομία έχει δικαιοδοσία να καταγράψει ατύχημα όταν αυτό γίνει σε κλειστό πάρκινγκ πχ πολυκαταστήματος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα