alxnt Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Υπάρχει το εξής θέμα. Έχω ένα pihole vm ipv4/ipv6. Το ipv4 κομμάτι δουλεύει κανονικά, όμως η ipv6(native) αλλάζει πολύ συχνά μέσα στη μέρα και έτσι θα πρέπει να την ξαναδηλώνω στον ipv6 dns στο router(asus). Θα έκλεινα το ipv6 από το asus αλλά έχω παρατηρήσει ότι πέφτει η σύνδεση πολύ συχνά και όταν επανασυνδεθεί δεν έχει πάρει public ip αλλά nat ip(10.99.x.x) οπότε δεν έχω ίντερνετ και πρέπει να το ξανακάνω reboot ,ενώ όταν έχω και ipv6 ενεργό, για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, η σύνδεση δεν πέφτει τόσο συχνά και στην επανασύνδεση παίρνει κανονική public. Από αυτά που διαβάζω για να μην αλλάζει τόσο συχνά η ipv6 θα έπρεπε το asus να υποστήριζε το unique local address (ULA) που από ότι φαίνεται δεν το υποστηριζει. Υπάρχει κάποια λύση για αυτό το θέμα;
gapito Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) μίλα με τον πάροχο να σε βγάλουν απο τα hybrid 6to4 και lw6o4 σε σκετο ipv4 και να σε βγαλουν και απο cgn (αν ειναι cosmote θα καταλαβουν μια ώρα πιο νωρίς) Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2021 από gapito
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα