Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο πατερας μου ειναι ανω των 65 οποτε γλίτωνε το Τελος επιτηδεύματος. Ο λογιστης εκανε τον αντιλογισμο οποτε μας πιστωθήκαν πισω τα 650 ευρω (τα ειχαμε πληρωσει). Τωρα που βγηκε ο ΕΝΦΙΑ θελω να συμψηφιστούν. Ξερει κανεις πως το κανεις? Οταν παω να πληρωσω ΕΝΦΙΑ μου εχει ολο το ποσο χωρις αλλες επιλογες.

image.png.b7ef6e830f180f2469283c8f4992a2f6.png

Επεξ/σία από Land-decked
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Land-decked είπε

ο πατερας μου ειναι ανω των 65 οποτε γλίτωνε το Τελος επιτηδεύματος. Ο λογιστης εκανε τον αντιλογισμο οποτε μας πιστωθήκαν πισω τα 650 ευρω (τα ειχαμε πληρωσει). Τωρα που βγηκε ο ΕΝΦΙΑ θελω να συμψηφιστούν. Ξερει κανεις πως το κανεις? Οταν παω να πληρωσω ΕΝΦΙΑ μου εχει ολο το ποσο χωρις αλλες επιλογες.

image.png.b7ef6e830f180f2469283c8f4992a2f6.png

Οταν χρειάστηκε τον Μάρτιο να κανω συμψηφισμό με οφειλή επικοινώνησε ο λογιστής με το εισόδημα στην εφορία και κάνανε την διαδικασία του συμψηφισμού αυτοί χειροκίνητα και την επόμενη μέρα εμφανίστηκε οτι ήταν πληρωμένο. Λογικα δεν άλλαξε κάτι απο τοτε και το ιδιο πρεπει να κανεις και εσυ

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Greek είπε

Οταν χρειάστηκε τον Μάρτιο να κανω συμψηφισμό με οφειλή επικοινώνησε ο λογιστής με το εισόδημα στην εφορία και κάνανε την διαδικασία του συμψηφισμού αυτοί χειροκίνητα και την επόμενη μέρα εμφανίστηκε οτι ήταν πληρωμένο. Λογικα δεν άλλαξε κάτι απο τοτε και το ιδιο πρεπει να κανεις και εσυ

μαλιστα οποτε μπορω να τηλεφωνισω στην ΔΟΥ μονος μου

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Land-decked είπε

Mπορείς απλά να αφήσεις τον ΕΝΦΙΑ να λήξει, αρκετές εφορίες θα το συμψηφίσουν χωρίς ενόχληση. 

• Sad 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Land-decked είπε

Ναι παε τηλεφωνο εσυ με την δου σου και θα σου κάνουν τον συμψηφισμο αμα τους ενημερωσεις . Ενημερωσε και εδω αμα θελεις αν τελικα γινετε ετσι η διαδικασια μετα :)

Δημοσ.

Eγώ ελαβα προχτές επιστροφή από εκτακτο έλεγχο που ειχε γίνει στην δηλωσή μου πέρσι.  Μαλιστα μου συμψήφισαν και τον φετινό  ΕΝΦΙΑ χωρίς να το ξερω.

Για καλή μου τύχη  την προηγουμενη εβδομαδα πριν δοκιμάσω να τον πληρώσω έλεγξα το υπόλοιπο των οφειλών μου και το ειδα μηδενικό οπότε κατάλαβα οτι κάτι έχει γινει.  Πήρα τηλ και με ενημερωσαν,

Δημοσ.

Σε αντίστοιχη περίπτωση έστειλα mail στην εφορία μου, υπόψιν του τμήματος Εσόδων για συμψηφισμό των οφειλών με την περσινή επιστροφή.

Σε 2-3 ώρες η υπάλληλος ολοκλήρωσε τη διαδικασία και σχεδόν μηδένισαν οι νέες οφειλές.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tasanton είπε

Μιας και πιάσαμε το θέμα, ξέρει κανείς ΠΟΤΕ θα πιστωθούν οι επιστροφές της εφορίας;

Σε εμενα φετος (ατομικη επιχειρηση) δεν εχουν επιστρεψει τιποτα ακομα.
Οι υπολοιποι πηρατε κανονικα φετος την επιστροφη στον IBAN που εχετε δηλωσει;
Τους εχω ζητησει και συμψηφισμο με ΕΝΦΙΑ αλλα δεν απαντησαν καν.

Δημοσ.

Κι εγώ που περιμένω σημαντική επιστροφή, δεν έχει γίνει τίποτα. Και δεν έχω ζητήσει συμψηφισμό...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Greek είπε

Ναι παε τηλεφωνο εσυ με την δου σου και θα σου κάνουν τον συμψηφισμο αμα τους ενημερωσεις . Ενημερωσε και εδω αμα θελεις αν τελικα γινετε ετσι η διαδικασια μετα :)

Λοιπον πήρα τηλέφωνο στο εισόδημα

Από το εισόδημα με έστειλαν στα έσοδα

Από τα έσοδα με έστειλαν σε ένα τμήμα αποκλειστικά για επιστροφές.

Τους έδωσα τα 2 αφμ των γωνιών μου και μου είπαν από βδομάδα θα έχει γίνει.

• Like 1
Δημοσ.

Κανονικά ο συμψηφισμός Ενφια με επιστροφή θα έπρεπε να γίνεται αφού ερωτηθείς και απαντήσεις θετικά. Κάποιος μπορεί να χρειάζεται τα μετρητά από την επιστροφή για άλλη δουλειά και να πληρώσει τον ενφια με δόσεις.

Όταν κάνουν τον συμψηφισμό μόνοι τους ετσιθελικά σου αφαιρούν το δικαίωμα που έχεις να πληρώσεις με δόσεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Κανονικά ο συμψηφισμός Ενφια με επιστροφή θα έπρεπε να γίνεται αφού ερωτηθείς και απαντήσεις θετικά. Κάποιος μπορεί να χρειάζεται τα μετρητά από την επιστροφή για άλλη δουλειά και να πληρώσει τον ενφια με δόσεις.

Όταν κάνουν τον συμψηφισμό μόνοι τους ετσιθελικά σου αφαιρούν το δικαίωμα που έχεις να πληρώσεις με δόσεις.

Το γράφει ξεκάθαρα, ότι λεφτά σου βάζουν στην τράπεζα μόνο εφόσον δεν χρωστάς. Γιατί όπως καταλαβαίνετε με τις ελληνικές πουστιες πρέπει και αυτοί κάπως να φυλαχτούν.

Δημοσ.
Στις 6/10/2021 στις 10:15 ΠΜ, Greek είπε

Εχω νεα

Την εκανε την εκαθαριση ακριβως οπως μου ειπε στο τηλεφωνο. Και για τα 2 ΑΦΜ που της ζητησα. Βλεπω πλεον την μειωση στον ΕΝΦΙΑ.

Να συμπληρωσω και κατι σημαντικο, αφου γινει η εκαθαριση και μπει η επιστροφη, στην καρτελα ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ δεν φαινετε πλεον τιποτα. Δηλαδη δεν υπαρχει ιστορικο, και νομιζω οτι ηταν ετσι απο παντα γιατι και πριν 5 χρονια πηρε ο πατερας μου μια επιστροφη, αφου στην πιστωσουν δεν μπορεις να την δεις καπου.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!!

Πριν μερικες μέρες έστειλα αίτημα στην αρμόδια ΔΟΥ για συμψηφισμό επιστροφής-ΕΝΦΙΑ, όπως και έγινε. Μηδενικές πλέον οι οφειλές μου.

Το ποσό επιστροφής ήταν 100 ευρω περισσότερο από το ποσό του ΕΝΦΙΑ.  Πλέον στις επιστροφές δεν φαίνεται καμία εγγραφή. Τί έγινε ? Πού εξανεμίστηκαν τα επιπλέον 100 ευρω? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...