_Biohazard_ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, Doubt είπε Μη σου φαίνεται καθόλου παράξενο. Τα πρατήρια καυσίμων νομίζεις αλλάζουν τιμές μόνο όταν ανεφοδιάζονται; Οχι και διαφωνω και σε αυτό από ότι κατάλαβες. Ειδικά με τα πρατήρια που είπες (και φαντάζομαι και με άλλους που ακολουθούν τέτοιες τακτικές ανόδου τιμών), δεν είναι το ίδιο "ευέλικτοι" και αστραπιαίο σε μείωση τιμης αντίστοιχα. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2021 από _Biohazard_
Doubt Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, _Biohazard_ είπε Ειδικά με τα πρατήρια που είπες (και φαντάζομαι και με άλλους που ακολουθούν τέτοιες τακτικές ανόδου τιμών), δεν είναι το ίδιο "ευέλικτοι" και αστραπιαίο σε μείωση τιμης αντίστοιχα. 1000% Ούτε κι εμένα με ενθουσιάζει, αν ρωτήσεις όμως κάποιον "της αγοράς" θα σου πει "έτσι είναι το εμπόριο". Στο δικό μας θέμα τώρα, επειδή "πληρώνει" και η τράπεζα, απορώ πως δεν υπάρχουν κι από εκεί αντιδράσεις. Άλλο 20% στα 300 κι άλλο στα 400.
giorginho Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 20 ώρες πριν, elpenor είπε Btw οι άτιμοι οι έμποροι τα έχουν ανεβάσει όλα τα φτηνά 100 ευρώ+ από τον Αύγουστο. Πως γίνεται να μην είναι νόμιμο... Δηλαδή αν εγώ σαν έμπορος είχα 10 πλυντήρια που τα είχα πάρει 400 ευρώ το ένα, τα πουλήσω όλα για 500 ευρώ το ένα και μετά που πει ο προμηθευτής ότι επειδή έχουν αυξηθεί τα μεταφορικά θα μου κοστίζουν από εδώ και πέρα 500 ευρώ το ένα μπορεί να με υποχρεώσει ο νόμος να μην ανεβάσω την τιμή και να κλείσω το μαγαζί μου; Εσύ όμως λες για Αυγουστο με Οκτώβριο, ο από πάνω έλεγε Δευτέρα πρωί με Τρίτη πρωί, άλλοι ακόμα και για την ίδια μέρα. Αν μπορεί να αποδείξει το μαγαζί ότι άλλαξε τις τιμές μόνο κατόπιν παραλαβής ακριβότερης παρτίδας οκ, αλλά σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αμφιβάλλω υπερβολικά. Από την στιγμή που δεν δικαιολογείται η αύξηση συνιστά παραπλάνηση του καταναλωτή και αθέμιτη εμπορική πρακτική (και ίσως και μερικά ακόμα νομικά ατοπήματα). Άπειρα παραδείγματα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί εδώ μέσα με τιμές να αλλάζουν πρακτικά στο δευτερόλεπτο με το που ξεκινάει μια προωθητική μέσω τράπεζας, δεν συζητάμε καν για ενδεχόμενο να αφορά νέα, ακριβότερη παρτίδα η αύξηση, αλλά ξεκάθαρη πρόθεση του μαγαζιού να μην αλλάξει η τελική τιμή. Προφανώς δεν γίνεται πάντα σε όλους τους κωδικούς αυτό, αλλά πολλές φορές δημιουργείται η εντύπωση ότι γίνεται και στοχευμενα σε συγκεκριμένα προϊόντα, πράγμα που δεν κάνει καθόλου καλύτερη την εντύπωση που αφήνει το μαγαζί.
elpenor Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, giorginho είπε Εσύ όμως λες για Αυγουστο με Οκτώβριο, ο από πάνω έλεγε Δευτέρα πρωί με Τρίτη πρωί, άλλοι ακόμα και για την ίδια μέρα. Αν μπορεί να αποδείξει το μαγαζί ότι άλλαξε τις τιμές μόνο κατόπιν παραλαβής ακριβότερης παρτίδας οκ, αλλά σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αμφιβάλλω υπερβολικά. Από την στιγμή που δεν δικαιολογείται η αύξηση συνιστά παραπλάνηση του καταναλωτή και αθέμιτη εμπορική πρακτική (και ίσως και μερικά ακόμα νομικά ατοπήματα). Άπειρα παραδείγματα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί εδώ μέσα με τιμές να αλλάζουν πρακτικά στο δευτερόλεπτο με το που ξεκινάει μια προωθητική μέσω τράπεζας, δεν συζητάμε καν για ενδεχόμενο να αφορά νέα, ακριβότερη παρτίδα η αύξηση, αλλά ξεκάθαρη πρόθεση του μαγαζιού να μην αλλάξει η τελική τιμή. Προφανώς δεν γίνεται πάντα σε όλους τους κωδικούς αυτό, αλλά πολλές φορές δημιουργείται η εντύπωση ότι γίνεται και στοχευμενα σε συγκεκριμένα προϊόντα, πράγμα που δεν κάνει καθόλου καλύτερη την εντύπωση που αφήνει το μαγαζί. Το δίκιο σου το έχεις σίγουρα, εγώ είμαι απλά προβληματισμένος για το πως σε ένα φιλελεύθερο καθεστώς που ο καθένας έχει δικαίωμα να βάζει ότι τιμές θέλει και που βλέπεις πχ ένα αεροθάλαμο εισπνοών να έχει 27 ευρώ στο skroutz και 48 στο φαρμακείο δίπλα μου θα μπορέσει η πολιτεία να αποδείξει ποιος ασκεί αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και ποιος όχι. Για το συγκεκριμένο θέμα πάντως με την ξεκάθαρη αύξηση τιμών λόγο προωθητικής ενέργειας τράπεζας μπορεί να είσαι σωστός και να μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για αθέμιτη πρακτική, για εμένα είναι ακόμα μυστήριο ο τρόπος που εφαρμόζονται οι νόμοι. Επίσης θεωρώ ότι εδώ και χρόνια ζούμε με μόνο κανόνα στην αγορά το προσφορά και ζήτηση και δεν θα βρεις κάποιον να λειτουργεί διαφορετικά. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2021 από elpenor
giorginho Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 10 λεπτά πριν, elpenor είπε Το δίκιο σου το έχεις σίγουρα, εγώ είμαι απλά προβληματισμένος για το πως σε ένα φιλελεύθερο καθεστώς που ο καθένας έχει δικαίωμα να βάζει ότι τιμές θέλει και που βλέπεις πχ ένα αεροθάλαμο εισπνοών να έχει 27 ευρώ στο skroutz και 48 στο φαρμακείο δίπλα μου θα μπορέσει η πολιτεία να αποδείξει ποιος ασκεί αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και ποιος όχι. Για το συγκεκριμένο θέμα πάντως με την ξεκάθαρη αύξηση τιμών λόγο προωθητικής ενέργειας τράπεζας μπορεί να είσαι σωστός και να μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για αθέμιτη πρακτική, για εμένα είναι ακόμα μυστήριο ο τρόπος που εφαρμόζονται οι νόμοι. Επίσης θεωρώ ότι εδώ και χρόνια ζούμε με μόνο κανόνα στην αγορά το προσφορά και ζήτηση και δεν θα βρεις κάποιον να λειτουργεί διαφορετικά. Το παράδειγμα που αναφέρεις αρχικά δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα, με εξαίρεση συγκεκριμένα προϊόντα, των οποίων η κυκλοφορία είτε είναι ελεγχόμενη, είτε έχουν ελεγχόμενες (μέγιστες) τιμές (βλέπε πχ ψωμί, μπουκάλι νερού κλπ) ο καθένας ορίζει το κέρδος του με βάση τα δικά του κριτήρια. Στο 2ο κομμάτι του σχολίου σου: Σε τέτοιες περιπτώσεις δύσκολα θα επέμβει ποτέ κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός, θα πρέπει να γίνει πρώτα συγκεκριμένη καταγγελία και αν δεν συνεργαστεί ο πωλητής θα πάει είτε δικαστικά είτε σε υποχρεωτικό έλεγχο με πρωτοβουλία των εποπτικων αρχών. Από την στιγμή που ο,τι πρόστιμο και να πέσει όμως, δε θα αποδοθεί ούτε δεκάρα σε αυτόν που είναι το θύμα στην υπόθεση, δε νομίζω να βρεθεί εύκολα κάποιος να ασχοληθεί. Προσφορά και ζήτηση σίγουρα, εξαιρέσεις υπάρχουν επίσης σίγουρα (πχ συνήθως οι μεγάλες αλυσίδες (σπάνια και μικρότερα μαγαζιά) μετά από προσφορές γυρίζουν τα προϊόντα σε τιμές.... MSRP που ίσχυαν στο launch του προϊόντος (και στο μεταξύ έχουν μειωθεί από τον ίδιο τον επίσημο εισαγωγέα!) και τρελαίνεσαι με αυτά που βλέπεις. 1
johnniek13 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 6/10/2021 στις 3:16 ΜΜ, _Biohazard_ είπε Κάτσε για να καταλάβω τι λες...δηλαδη να ανεβάσεις 100€ επανω και να πουλήσεις τα ήδη υπάρχοντα πλυντήρια, που είχες υπολογίσει το κόστος αγοράς, μεταφοράς, έξοδα μαγαζιού κτλ κτλ και τα έδινες 400, επειδή θα πάρεις τα επόμενα 500? Θα πάρεις τα επόμενα 500 και θα τα πουλήσεις αντίστοιχα, τι όχι; Αν είναι έτσι, να μπουν τα πλυντήρια (και τα πάντα) στο χρηματιστήριο, να τα διαπραγματευομαστε live. Και ομως αυτο γινεται πλεον και στο skroutz. Δηλαδη αυτος που εχει το προιον ετοιμοπαραδοτο το πουλαει ελαχιστα ακριβοτερα απο αυτον που το εχει παραδοση 30 μερες. Και μαλιστα η προσαρμογη γινεται με ωρες. Μολις εστησα ενα pc για το οποιο ειχα παραγγειλει μητρικη, ανεμιστηρες, κουτι, καλωδια απο 1 μαγαζι και εψαχνα ryzen 5600x, μνημες, και nvme M2 απο σκρουτζομαγαζο με παραδοση το πολυ 4-7 ημερες. Ε λοιπον τα εχω βαλει και τα τρια στο καλαθι και ψαχνωντας τα latencies στις μνημες (μιλαμε για 5-6 λεπτα) αλλαζουν οι τιμες στον δισκο +7 ευρω και στις μνημες +3. τωρα μετα απο 1 βδομαδα οι μνημες απο 127 εχουν παει 149. Αν καποιος παρακολουθησει τιμες για καμμια βδομαδα θα το παρατηρησει πως δουλευει το συστημα. Στο σκρουτζ βρισκεις φτηνοτερα οσο υπαρχει στοκ και ανταγωνισμος. Τωρα που δυσκολεψαν οι διαθεσιμοτητες υπαρχουν μεγαλα μαγαζια που εχουν φτηνοτερα τα ιδια πραγματα επειδη εχουν πιο παλιο στοκ και δεν παιζουν τις τιμες πανω/κατω οπως στο skroutz. Π.Χ. ΜΗΤΡΙΚΗ ετοιμοπαραδοτη στο eshop 121 ευρω απο 139 με αρχικη στο σκρουτζ 127+μεταφ. απο μαγαζι με 2 αστερια και 30 μερες αναμονη και αν ερθει ποτε. ή πολλα cases φτηνοτερα στον κωτσοβολο απο το skroutz. Οσο για τις αλλαγες των τιμων, το καταστημα μπορει να αλλαζει τιμες και καθε λεπτο. Κανεις δεν μπορει να τον ελεγξει ουτε ειναι παρανομο. Αλλωστε η προωθηση μιλα για 20% στην τιμη. και εννοει την τιμη που εσυ βαζεις στο καλαθι οχι αυτη που εβαλε ο αλλος πριν απο σενα πριν 10 λεπτα. Και καταληγουμε οτι η αυξηση τιμων πριν την προωθητικη γινεται για συγκεκριμενα θύματα και οτι πιασουν πιασανε. οι ψαγμενοι δεν θα την πατησουν ποτε ετσι κι αλλιως. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από johnniek13
akis_supernatural Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 για τα kendrix εχει καποιος εμπειρια? ποιας εταιριας να ειναι φασον? θελω να παρω κουζινα και με την επιστροφη βγαινει αρκετα φθηνα 1
Doubt Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Αναφορά σε κείμενο Πρόκειται για 25 συσκευές ιδιωτικής ετικέτας (private label) με τις εμπορικές ονομασίες Nuvelle και Kendrix. Τα brand names αυτά θα αποτελέσουν για τις ηλεκτρικές συσκευές το αντίστοιχο του Turbo-X στις ψηφιακές συσκευές. https://www.kathimerini.gr/economy/business/1030827/stin-agora-exypnon-leykon-syskeyon-eiserchetai-i-plaisio/ 1 1
akis_supernatural Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 5 ώρες πριν, Doubt είπε https://www.kathimerini.gr/economy/business/1030827/stin-agora-exypnon-leykon-syskeyon-eiserchetai-i-plaisio/ Ναι το ειδα αυτο. Ωστοσο εχει καποιος εμπειρια με αυτες τις συσκευες? Ποιοτητα κτλ
nikko_ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Συναλλαγή Κυριακή 17/10 (τελευταία ημέρα της προσφοράς) σε συμφέρουσα τιμή υπολογίζοντας και την Επιστροφή, αλλά υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο. Πέρασαν τη συναλλαγή 18/10, μπήκε μόνο 1% Επιστροφή (αντί για 20%) και κάνουν τη πάπια, ο ένας (Eurobank) τα ρίχνει στον άλλον (Πλαίσιο). Κι είχα πει ποτέ ξανά, αλλά έτυχε να χαλάσει το ψυγείο και χρειαζόμουν άμεσα άλλο. Να αρχίσω τις καταγγελίες ;
kavaliotis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, nikko_ είπε Συναλλαγή Κυριακή 17/10 (τελευταία ημέρα της προσφοράς) σε συμφέρουσα τιμή υπολογίζοντας και την Επιστροφή, αλλά υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο. Πέρασαν τη συναλλαγή 18/10, μπήκε μόνο 1% Επιστροφή (αντί για 20%) και κάνουν τη πάπια, ο ένας (Eurobank) τα ρίχνει στον άλλον (Πλαίσιο). Κι είχα πει ποτέ ξανά, αλλά έτυχε να χαλάσει το ψυγείο και χρειαζόμουν άμεσα άλλο. Να αρχίσω τις καταγγελίες ; Αν η απόδειξη λέει 18/10, τότε δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις απλά επιστροφή του προϊόντος αν δεν μπορούν να στο κάνουν με 17/10 ημερομηνία. Αλλιώς να ξέρεις ότι το 1% δεν λέει κάτι, στους όρους λέει ξεκάθαρα ότι το 1% μπαίνει άμεσα στην κάρτα αν αγοράσεις από κατάστημα και το υπόλοιπο 19% θα μπει μέχρι 8/11. Το ίδιο περίπου αν παραγγείλεις online, το 1% μπαίνει μέσα σε 2 μέρες από την αγορά και το υπόλοιπο 19% μέχρι 8/11 Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από kavaliotis 1
Giama Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 52 λεπτά πριν, kavaliotis είπε Αν η απόδειξη λέει 18/10, τότε δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις απλά επιστροφή του προϊόντος αν δεν μπορούν να στο κάνουν με 17/10 ημερομηνία. Αλλιώς να ξέρεις ότι το 1% δεν λέει κάτι, στους όρους λέει ξεκάθαρα ότι το 1% μπαίνει άμεσα στην κάρτα αν αγοράσεις από κατάστημα και το υπόλοιπο 19% θα μπει μέχρι 8/11. Το ίδιο περίπου αν παραγγείλεις online, το 1% μπαίνει μέσα σε 2 μέρες από την αγορά και το υπόλοιπο 19% μέχρι 8/11 Σωστα, περιμενε λιγο να δεις τι θα γινει και αν θα μπει το υπολοιπο, φανταζομαι θα ενημερωσουν κι αλλα μελη οταν μπει η επιστροφη. Παντως θεωρω οτι το email επιβεβαιωσης παραγγελιας με ημερομηνια 17/10 αρκει για να διεκδικησεις την επιστροφη. Εσυ εκανες εγκαιρα την παραγγελια, το πώς και ποτε αυτοι διαχειριζονται/καταχωρουν στη συνεχεια στο συστημα τους την παραγγελια σου ειναι αλλο θεμα που δεν θα επρεπε να αφορα τον πελατη.
nikko_ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Solved H "διερεύνηση" που έκανε η Eurobank μετά απο το τηλεφώνημα μου έδειξε οτι όντως η συναλλαγή έγινε στις 17/10 και με ενημέρωσαν ότι μέχρι τις 8/11 θα πρέπει να πιστωθώ το υπόλοιπο 19% της Επιστροφής. Αλλά κάθε φορά με την Επιστροφή το ίδιο πράγμα. Θα πρέπει ο καταναλωτής να είναι στη τσίτα, να χάνει χρόνο και ίσως τελικά να πάρει ότι δικαιούται. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2021 από nikko_ 3 1
Bomber_man Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα παρήγγειλα μέσω της προσφοράς του 20% στις 16-10-2021 ένα Α/C και έκανα άμεσα πληρωμή με κάρτα Eurobank. Aπό το πλάισιο για κάποιο λόγο την χρέωση στην κάρτα μου την έκαναν στις 22/10 και την ίδια ημερομηνία δείχνει και η απόδειξη που έκοψαν και η τράπεζα επίσης δείχνει τη συναλλαγή στις 22/10. Σε τηλεφωνική επικοινωνία πριν μου παραδόσουν μου είχαν πει 1% άμεσα και το υπόλοιπο μέχρι κάπου στο Νοέμβριο δε θυμάμαι ακριβώς. Μπορεί κάποιος να μου πει που να απευθυνθώ πέρα από το πλαίσιο που μου λένε ότι να'ναι.
Giama Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 10 λεπτά πριν, Bomber_man είπε Καλησπέρα παρήγγειλα μέσω της προσφοράς του 20% στις 16-10-2021 ένα Α/C και έκανα άμεσα πληρωμή με κάρτα Eurobank. Aπό το πλάισιο για κάποιο λόγο την χρέωση στην κάρτα μου την έκαναν στις 22/10 και την ίδια ημερομηνία δείχνει και η απόδειξη που έκοψαν και η τράπεζα επίσης δείχνει τη συναλλαγή στις 22/10. Σε τηλεφωνική επικοινωνία πριν μου παραδόσουν μου είχαν πει 1% άμεσα και το υπόλοιπο μέχρι κάπου στο Νοέμβριο δε θυμάμαι ακριβώς. Μπορεί κάποιος να μου πει που να απευθυνθώ πέρα από το πλαίσιο που μου λένε ότι να'ναι. Στην εξυπηρετηση πελατων της Eurobank, στειλε μαζι και την επιβεβαιωση παραγγελιας που δειχνει οτι η παραγγελια εγινε 16/10. Ελεγξε βεβαια και τους ορους της προσφορας να δεις μεχρι ποτε γραφει οτι θα μπει η υπολοιπη επιστροφη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα