Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ο υπολογιστής προορίζεται για δουλειές γραφείου (office, browsing κλπ). Έχει εγκριθεί μια επιδότηση, οπότε το ποσό των 700€ είναι το ανώτερο (δηλ. αν βρούμε κάτι στο ποσό των 500€ που να καλύπτει τις ανάγκες δεν θα πω όχι...).

Ο παλιός υπολογιστής έχει μια κάρτα γραφικών MSI 560ti. Αν δεν μπορεί να μπεί στο καινούριο σύστημα αναγκαστικά θα πάμε σε cpu με ενσωματωμένα γραφικά, καθώς οι απαιτήσεις δεν είναι μεγάλες και πιστεύω θα καλυφθούν.

Ποσό που διαθέτουμε :Όπως αναφέρει και ο τίτλος μέχρι 700€

Χρήση υπολογιστή : Καθημερινή χρήση γραφείου (office, web και programming)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Visual Studio Code 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι, οθόνη υπάρχει μία LG 21 ιντσών

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Μόνο ποντίκι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Επαρχία

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Επειδή για την επιδότηση χρειάζεται αρκετή χαρτούρα (τιμολόγια, βεβαιώσεις), θα προτιμούσα να είναι από ένα κατάστημα ώστε να κοπεί ένα τιμολόγιο και μία βεβαίωση για όλα τα προϊοντα. Δεν έχω κάποια προτίμηση...

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Δεν έχω πρόβλημα. Υπάρχει η δυνατότητα να το στήσω κι εγώ.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. Όχι, δεν χρειάζεται. Θα περαστούν Windows όταν το παραλάβω.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, johnarasss είπε

Καλησπέρα σας,

Ο υπολογιστής προορίζεται για δουλειές γραφείου (office, browsing κλπ). Έχει εγκριθεί μια επιδότηση, οπότε το ποσό των 700€ είναι το ανώτερο (δηλ. αν βρούμε κάτι στο ποσό των 500€ που να καλύπτει τις ανάγκες δεν θα πω όχι...).

Ο παλιός υπολογιστής έχει μια κάρτα γραφικών MSI 560ti. Αν δεν μπορεί να μπεί στο καινούριο σύστημα αναγκαστικά θα πάμε σε cpu με ενσωματωμένα γραφικά, καθώς οι απαιτήσεις δεν είναι μεγάλες και πιστεύω θα καλυφθούν.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι, οθόνη υπάρχει μία LG 21 ιντσών

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Επαρχία

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Επειδή για την επιδότηση χρειάζεται αρκετή χαρτούρα (τιμολόγια, βεβαιώσεις), θα προτιμούσα να είναι από ένα κατάστημα ώστε να κοπεί ένα τιμολόγιο και μία βεβαίωση για όλα τα προϊοντα. Δεν έχω κάποια προτίμηση...

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. Όχι, δεν χρειάζεται. Θα περαστούν Windows όταν το παραλάβω.

ΕΔΩ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή χωράει το budget, θα έλεγα να μην πας σε κάτι λιγότερο απο I5/R5 ακόμη και αν φαινομενικά σε καλύπτει.

Παρακάτω μια πρόταση από cosmodata, που τείνει να "φάει" όλο το διαθέσιμο budget, επιλέγοντας σχεδόν οτι καλύτερο χωράει στο budget. Αν επιλέξεις να βάλεις και μια aftermarket ψύκτρα(freezer 34 duo) πας 700(και κάτι ψιλά)

cosmodata.PNG.84488352fb64ae8868cdd31a48b83f51.PNG

Σου έχω και μια εναλλακτική σε R5/5600g για να καλύψω και τον triplex(μην πας σε καμία περίπτωση για έτοιμο build innovator, έχει πολύ κακά επιμέρους προϊόντα)

eshop.PNG.450e186294eb034d4ec3830a264eb6c3.PNG

Φυσικά και οι δύο προτάσεις μπορούν να πάνε προς τα κάτω.

Intel vs Amd, εξαρτάται τι σε καλύπτει.

Νομίζω μικρές διαφορές θα δεις ανάμεσα στις 2 προτάσεις. Ίσως λίγο καλύτερα ενσωματωμένα στον 5600g αλλά δεν είναι και κάτι που σε αφορά απ'οσο καταλαβαίνω.

Στην δεύτερη πρόταση θα προτιμούσα να σου επιλέξω κάποια B550 μητρική. Η πρώτη σχετικά καλή επιλογή στο μάτι μου(απο eshop) είναι η B550 Pro4 αλλά στα 128 δεν είμαι σίγουρος οτι θα την επέλεγα. Γενικά θα βρεις καλύτερα κομμάτια εφόσον επιλέξεις να τα αγοράσεις από πολλά μαγαζιά, πιθανόν και σε καλύτερες τιμές.

για να ρίξεις το κόστος μπορείς να δεις:

για μικρότερο nvme (πχ 250)

μικρότερο τροφοδοτικό ή/και full wired

πιο οικονομικό κουτί

στην πρώτη πρόταση τον 10400 αντί του 11500.

Αν χρειάζεσαι βοήθεια/διευκρινήσεις μας λες...

Edit

βγαίνουν ωραία build σε εφάμμιλες τιμές από kavatza

kavatza.PNG.dedc880789e790e0216ed760f09b9149.PNG

Έχει και τον 5600g αν  σε ενδιαφέρει και οικονομικά/καλά board B550

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnarasss είπε

Καλησπέρα σας,

Για programming όπως αναφέρεις μήπως να κοιτούσες και για ένα δεύτερο μόνιτορ ή αντικατάσταση αυτού που έχεις με ένα ultrawide ίσως; Σε βολεύει αυτό που έχεις; 

Δημοσ.

Κατ'αρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Επειδή χωράει το budget, θα έλεγα να μην πας σε κάτι λιγότερο απο I5/R5 ακόμη και αν φαινομενικά σε καλύπτει.

Παρακάτω μια πρόταση από cosmodata, που τείνει να "φάει" όλο το διαθέσιμο budget, επιλέγοντας σχεδόν οτι καλύτερο χωράει στο budget. Αν επιλέξεις να βάλεις και μια aftermarket ψύκτρα(freezer 34 duo) πας 700(και κάτι ψιλά)

cosmodata.PNG.84488352fb64ae8868cdd31a48b83f51.PNG

Σου έχω και μια εναλλακτική σε R5/5600g για να καλύψω και τον triplex(μην πας σε καμία περίπτωση για έτοιμο build innovator, έχει πολύ κακά επιμέρους προϊόντα)

eshop.PNG.450e186294eb034d4ec3830a264eb6c3.PNG

Φυσικά και οι δύο προτάσεις μπορούν να πάνε προς τα κάτω.

Intel vs Amd, εξαρτάται τι σε καλύπτει.

Νομίζω μικρές διαφορές θα δεις ανάμεσα στις 2 προτάσεις. Ίσως λίγο καλύτερα ενσωματωμένα στον 5600g αλλά δεν είναι και κάτι που σε αφορά απ'οσο καταλαβαίνω.

Στην δεύτερη πρόταση θα προτιμούσα να σου επιλέξω κάποια B550 μητρική. Η πρώτη σχετικά καλή επιλογή στο μάτι μου(απο eshop) είναι η B550 Pro4 αλλά στα 128 δεν είμαι σίγουρος οτι θα την επέλεγα. Γενικά θα βρεις καλύτερα κομμάτια εφόσον επιλέξεις να τα αγοράσεις από πολλά μαγαζιά, πιθανόν και σε καλύτερες τιμές.

για να ρίξεις το κόστος μπορείς να δεις:

για μικρότερο nvme (πχ 250)

μικρότερο τροφοδοτικό ή/και full wired

πιο οικονομικό κουτί

στην πρώτη πρόταση τον 10400 αντί του 11500.

Αν χρειάζεσαι βοήθεια/διευκρινήσεις μας λες...

Edit

βγαίνουν ωραία build σε εφάμμιλες τιμές από kavatza

kavatza.PNG.dedc880789e790e0216ed760f09b9149.PNG

Έχει και τον 5600g αν  σε ενδιαφέρει και οικονομικά/καλά board B550

Πολύ ωραία build. Μάλλον θα καταλήξω στο kavatza. Θα μπω να τσεκάρω και τον 5600g.

Να ρωτήσω κάτι σχετικά με τις μητρικές. Υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά ανάμεσα στην Β450 και την Β550 που αναφέρεις (εκτός ότι η Β550 θα υποστηρίζει και future gen amd) που πρέπει να προσέξω; Εφόσον δλδ μπει ο 5600g, ο οποίος, λογικά, δεν θα αλλαχτεί για πολλά χρόνια.

57 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Για programming όπως αναφέρεις μήπως να κοιτούσες και για ένα δεύτερο μόνιτορ ή αντικατάσταση αυτού που έχεις με ένα ultrawide ίσως; Σε βολεύει αυτό που έχεις; 

Σωστή παρατήρηση. Ο υπολογιστής αυτός δεν προορίζεται επί τούτου για programming. Υπάρχει άλλος γι'αυτήν την δουλειά. Απλά επειδή κάποιες φορές τυχαίνει να δουλεύω σ'αυτόν, δεν θα'θελα τουλάχιστον να ζορίζεται σ'αυτό το κομμάτι, γι'αυτό και το ανέφερα.

Δημοσ.

Για να κλείσω το θέμα, κατέληξα στην παρακάτω σύνθεση από e-shop 

IMG_20211006_182301.jpg.3e4683fc5f49b457b6113edc8c93e6e9.jpg

Λίγο το δωρεάν χτίσιμο, δωρεάν μεταφορικά και όλα άμεσα διαθέσιμα βοήθησαν στην επιλογή αυτή. 

Το καλύτερο θα ήταν να διάλεγα από διάφορα μαγαζιά αλλά γλίτωσα από πολύ κόπο... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...