Προς το περιεχόμενο

Είσοδος της Eurobank στο Google Pay, το ψηφιακό πορτοφόλι της Google

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

47 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Επίσης και η εφαρμογή της eurobank σου δημιουργεί μια κάρτα με διαφορετικό αριθμό από αυτόν της πραγματικής σου για τις ανέπαφες στο κινητό πράγμα που είναι κάποια επιπλέον ασφάλεια από ότι καταλαβαίνω.

Και το  gpay το ίδιο κάνει.Βγάζει άλλο νούμερο προς τα έξω,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, logistoulis είπε

Της eurobank σίγουρα είναι πιο ασφαλής (δεν ξέρω από τεχνικά μιλάω με την κοινή λογική) επειδή δεν θέλει απλά να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου ζητάει και αποτύπωμα πριν τη συναλλαγή και κρατάει το nfc ανοικτό για 30"

Από την άλλη το gpay είναι πολύ πιο εύχρηστο επειδή δε χρειάζεται να ανοίγεις επιπλέον πράγματα απλά ξεκλειδώνεις το κινητό

Λένε ότι κανείς και συναλλαγή με κλειδωμένο κινητό, μια φορά το δοκίμασα αυτό και δεν λειτούργησε, θα το ξαναδοκιμάσω

Επίσης και η εφαρμογή της eurobank σου δημιουργεί μια κάρτα με διαφορετικό αριθμό από αυτόν της πραγματικής σου για τις ανέπαφες στο κινητό πράγμα που είναι κάποια επιπλέον ασφάλεια από ότι καταλαβαίνω.

Απλά για κάποιο λόγο η εφαρμογή της eurobank δε δουλεύει με visa, νομίζω ότι στο gpay πρέπει να δουλεύουν και τα δύο (visa και Mastercard)

Τo GPay είναι τραγικά πολύ πιο γρήγορο από την εφαρμογή της Eurobank. 

Όσον αφορά τη συναλλαγή με κλειστή οθόνη ούτε σε εμένα γίνεται και μου κάνει εντύπωση πως κάποιοι αναφέρουν ότι το κάνουν αφού τότε η όποια ασφάλεια πάει περίπατο. 

Δηλαδή αν κάποιος βρει ή αρπάξει τη συσκευή σου και είναι ανοιχτό το NFC μπορεί να κάνει αγορές χωρίς κανένα περιορισμό. 

Επίσης ακόμα δεν έχει τύχει να κάνω συναλλαγή μεγαλύτερη των 50€ ώστε να δω αν ζητάει pin ή δακτυλικό αποτύπωμα για μεγαλύτερα ποσά. Αν το γνωρίζει κάποιος ας το αναφέρει. 

1 ώρα πριν, grgz είπε

Τo GPay είναι τραγικά πολύ πιο γρήγορο από την εφαρμογή της Eurobank. 

Όσον αφορά τη συναλλαγή με κλειστή οθόνη ούτε σε εμένα γίνεται και μου κάνει εντύπωση πως κάποιοι αναφέρουν ότι το κάνουν αφού τότε η όποια ασφάλεια πάει περίπατο. 

Δηλαδή αν κάποιος βρει ή αρπάξει τη συσκευή σου και είναι ανοιχτό το NFC μπορεί να κάνει αγορές χωρίς κανένα περιορισμό. 

Επίσης ακόμα δεν έχει τύχει να κάνω συναλλαγή μεγαλύτερη των 50€ ώστε να δω αν ζητάει pin ή δακτυλικό αποτύπωμα για μεγαλύτερα ποσά. Αν το γνωρίζει κάποιος ας το αναφέρει. 

Εγώ έκανα για 100αρι και δεν ζήτησε

Κοίτα και κλειστό να έκανε μέχρι κάποιο ποσό μετά από κάποιες φορές προφανώς θα ήθελε να ξεκλειδώσεις τη συσκευή

Και όντως είναι πολυ πιο γρήγορη η διαδικασία με το pay

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Και το  gpay το ίδιο κάνει.Βγάζει άλλο νούμερο προς τα έξω,

Ναι όπως και η apple, απλά είναι ας πούμε εντυπωσιακό για την ελληνική εφαρμογή

• Like 1

1 ώρα πριν, grgz είπε

Υπάρχει όριο... Greece €50 EUR

https://support.google.com/pay/answer/7644132?hl=en&co=GENIE.Platform%3DAndroid

Ότι ισχύει ρε παιδιά και με τις ανέπαφες σε κάρτες! Μέχρι ένα όριο μπορείς να κάνεις ανέπαφες συναλλαγές! Μετά ζητάει PIN!

πχ Εθνική https://www.nbg.gr/el/news/kauiervsi-orioy-anepafvn-(contactless)-synallagvn-kartvn-plirvmvn-xvris-ti-xrisi-pin

Πειραιώς https://www.piraeusbank.gr/el/Idiwtes/Epikoinonia-Eksypiretisi-Pelaton/psd2/ypiresies-plhrwmwn-psd2 

Η Google θεωρεί ότι αφού έχεις ξεκλειδώσει το κινητό ότι δεν χρειάζεται άλλο PIN! Έχω κάνει συναλλαγή 150€.

7 λεπτά πριν, Sakis_Spooky είπε

Υπάρχει όριο... Greece €50 EUR

https://support.google.com/pay/answer/7644132?hl=en&co=GENIE.Platform%3DAndroid

Ότι ισχύει ρε παιδιά και με τις ανέπαφες σε κάρτες! Μέχρι ένα όριο μπορείς να κάνεις ανέπαφες συναλλαγές! Μετά ζητάει PIN!

πχ Εθνική https://www.nbg.gr/el/news/kauiervsi-orioy-anepafvn-(contactless)-synallagvn-kartvn-plirvmvn-xvris-ti-xrisi-pin

Πειραιώς https://www.piraeusbank.gr/el/Idiwtes/Epikoinonia-Eksypiretisi-Pelaton/psd2/ypiresies-plhrwmwn-psd2 

Η Google θεωρεί ότι αφού έχεις ξεκλειδώσει το κινητό ότι δεν χρειάζεται άλλο PIN! Έχω κάνει συναλλαγή 150€.

Διάβασα τις οδηγίες της Google και τελικά μάλλον με το locked ή unlocked εννοεί το να υπάρχει κλείδωμα οθόνης στη συσκευή ή όχι και όχι το να είναι απλά κλειστή η οθόνη και να μην απαιτεί pin ή δακτυλικό για την ενεργοποίηση. Οπότε ίσως όλοι αυτοί που αναφέρουν ότι κάνουν συναλλαγές με σβηστή οθόνη να μην έχουν καν μέτρο ασφαλείας.

7 λεπτά πριν, grgz είπε

Διάβασα τις οδηγίες της Google και τελικά μάλλον με το locked ή unlocked εννοεί το να υπάρχει κλείδωμα οθόνης στη συσκευή ή όχι και όχι το να είναι απλά κλειστή η οθόνη και να μην απαιτεί pin ή δακτυλικό για την ενεργοποίηση. Οπότε ίσως όλοι αυτοί που αναφέρουν ότι κάνουν συναλλαγές με σβηστή οθόνη να μην έχουν καν μέτρο ασφαλείας.

Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το Google Pay προϋποθέτει να έχεις ένα οποιοδήποτε κλείδωμα οθόνης!

To make contactless payments with Google Pay, you need to set up a screen lock on your device for your security.

You can unlock Google Pay with the following methods:

PIN

Pattern

Password

Fingerprint

Iris scan

3D face unlock

Χωρίς αυτό δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις!

Και επίσης για συναλλαγή χωρίς ξεκλείδωμα θα πρέπει η οθόνη να είναι ανοιχτή και όχι κλειστή!

2021-10-09 22.37.21.png

• Like 1

1 λεπτό πριν, Sakis_Spooky είπε

Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το Google Pay προϋποθέτει να έχεις ένα οποιοδήποτε κλείδωμα οθόνης!

To make contactless payments with Google Pay, you need to set up a screen lock on your device for your security.

You can unlock Google Pay with the following methods:

PIN

Pattern

Password

Fingerprint

Iris scan

3D face unlock

Χωρίς αυτό δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις!

Και επίσης για συναλλαγή χωρίς ξεκλείδωμα θα πρέπει η οθόνη να είναι ανοιχτή και όχι κλειστή!

2021-10-09 22.37.21.png

Αυτά μην τα λες σ' εμένα αλλά σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι κάνουν συναλλαγές με κλειστή οθόνη. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, grgz είπε

Αυτά μην τα λες σ' εμένα αλλά σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι κάνουν συναλλαγές με κλειστή οθόνη. 

Μάλλον κάποιοι με το "κλειστή οθόνη", εννοούν "κλειδωμένη"...

Μπορείς να κάνεις συναλλαγή με το Gpay, με αναμμένη οθόνη (δηλαδή να πατήσεις το power button) και να μην ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου... με συνολικό όριο (όπως είπα και πιο πάνω) τα 50€!

Επεξ/σία από Sakis_Spooky
  • Like 1

1 λεπτό πριν, Sakis_Spooky είπε

Μάλλον κάποιοι με το "κλειστή οθόνη", εννοούν "κλειδωμένη"...

Μπορείς να κάνεις συναλλαγή με το Gpay, με αναμμένη οθόνη (δηλαδή να πατήσεις το power button) και να μην ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου. 

Θα το δοκιμάσω. Πάντως το μόνο που μου αρέσει είναι η ταχύτητα απόκρισης. Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή της Eurobank είναι ασφαλέστερη. 

23 λεπτά πριν, grgz είπε

Χωρίς μέτρο ασφαλείας δεν ενεργοποιείται καθόλου το gpay.Με ανοιχτή οθόνη αλλά κλειδωμένο κάνει συναλλαγές. 

10 λεπτά πριν, grgz είπε

Δεν θυμάμαι να έγραψε κανείς με κλειστή οθόνη,με κλειδωμένο κινητό έχουμε γράψει αλλά με ενεργή οθονη.

• Like 1

16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν θυμάμαι να έγραψε κανείς με κλειστή οθόνη,με κλειδωμένο κινητό έχουμε γράψει αλλά με ενεργή οθονη.

Το έχουν αναφέρει κάποιοι σε άλλο νήμα. 

18 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Χωρίς μέτρο ασφαλείας δεν ενεργοποιείται καθόλου το gpay.Με ανοιχτή οθόνη αλλά κλειδωμένο κάνει συναλλαγές. 

Θα το δοκιμάσω και αν ισχύει θα φάει σουτ αφού το μόνο που σε σώζει είναι να ενεργοποιείς το NFC μόνο όποτε το θέλεις και να το κλείνεις αμέσως μετά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, grgz είπε

Το έχουν αναφέρει κάποιοι σε άλλο νήμα. 

Κοίταξα μερικές σελίδες πίσω ,εκεί που σου έκανε το πρόβλημα και μετά και δεν βρήκα κάτι.Δεν εψαξα όλα τα θέματα.

Οπως και να εχει με ενεργή οθόνη ανεξάρτητα αν είναι κλειδωμένο ή όχι κάνει συναλλαγή.

Επεξ/σία από Ukforthemoment

Πάντως το ιδανικό θα ήταν με κλειδωμένη οθόνη να μην κάνει τίποτα και να μην συμπεριφέρεται ως κάρτα, υποτίθεται ότι το χρησιμοποιούμε και για επιπλέον σιγουριά όχι μόνο για να μην κουβαλάμε τη κάρτα

Το apple pay έχω την εντύπωση ότι χωρίς ξεκλείδωμα δεν κάνει τίποτα

• Like 1

2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Πάντως το ιδανικό θα ήταν με κλειδωμένη οθόνη να μην κάνει τίποτα και να μην συμπεριφέρεται ως κάρτα, υποτίθεται ότι το χρησιμοποιούμε και για επιπλέον σιγουριά όχι μόνο για να μην κουβαλάμε τη κάρτα

ή να έδινε την επιλογή.

• Like 1

Μόλις τώρα, logistoulis είπε

Έτσι, θα το τσεκάρω αύριο και αν αυτό ισχύει θα πάει από εκεί που ήρθε. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καν τι είναι το NFC και αν ενεργοποιείται ή όχι και από που αλλά θέλουν να κάνουν ανέπαφες συναλλαγές γιατί είναι στη μόδα. 

Έχω εγώ συνάδελφο που του το ρύθμισα και όταν του είπα να κλείνει το NFC του φάνηκε βουνό και το έχει συνέχεια ανοιχτό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...