Προς το περιεχόμενο

Είσοδος της Eurobank στο Google Pay, το ψηφιακό πορτοφόλι της Google

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, kinitos είπε

Οκ λιγο ασχέτως. Δεν εχω ασχοληθεί καθόλου. Τι διαφορα η παραπάνω η παρακάτω εχει το gpay?
αν εχω εφαρμογη eurobank στο κινητό γιατι να κανω μεσω gpay?

Εφόσον χρησιμοποιείς τεχνολογία NFC και όχι κάτι άλλο είναι το ίδιο πρακτικά. Ο λόγος που πολλοί προτιμούν το gpay είναι καθαρά λόγω ευκολίας. Μπορείς να έχεις για παράδειγμα στο gpay κάρτες από πολλαπλές τράπεζες, καθώς και κάποιες άλλες όπως δωροκάρτες revolut κλπ χωρίς να μαζεύεις εφαρμογές.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Με ξεκλείδωτη συσκευή απλά άνοιξα την εφαρμογή και πλησίασα το pos και η πληρωμή ολοκληρώθηκε για ποσό 9€. Δοκίμασα με κλειδωμένη συσκευή πριν και μετά με ξεκλείδωτη αλλά χωρίς να ανοίξω την εφαρμογή και δεν γινόταν συναλλαγή. Επειδή σήμερα όντως έγινε η παρθενική εμφάνιση με κάρτες της Eurobank δεν έχω κάνει άλλη συναλλαγή εκτός από αυτή τη μία κι αυτή για δοκιμή.

Αν όμως μπορεί να γίνει συναλλαγή απλά με ξεκλείδωτη συσκευή και χωρίς να ζητάει pin ή αποτύπωμα θα έλεγα ότι η εφαρμογή της Eurobank είναι ασφαλέστερη αφού το απαιτεί δύο φορές, μία για ξεκλείδωμα και μία για επιβεβαίωση.

Τέλος πάντων, θα γίνουν κι άλλες δοκιμές και θα βγει συμπέρασμα σύντομα.

1 λεπτό πριν, grgz είπε

Με ξεκλείδωτη συσκευή απλά άνοιξα την εφαρμογή και πλησίασα το pos και η πληρωμή ολοκληρώθηκε για ποσό 9€. Δοκίμασα με κλειδωμένη συσκευή πριν και μετά με ξεκλείδωτη αλλά χωρίς να ανοίξω την εφαρμογή και δεν γινόταν συναλλαγή. Επειδή σήμερα όντως έγινε η παρθενική εμφάνιση με κάρτες της Eurobank δεν έχω κάνει άλλη συναλλαγή εκτός από αυτή τη μία κι αυτή για δοκιμή.

Ποια εφορμογή εννοείς;Το gpay?Δεν χρειάζεται να ανοίξεις την εφαρμογή,μονο αν θες να αλλάξεις την ενεργή  κάρτα ,κάνεις την πληρωμή κατευθείαν.Σε μικρά ποσά απλά ενεργή οθόνη να εχεις περνάει η συναλλαγή.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το gpay ποτέ μιας και οι τράπεζες που χρησιμοποιώ είναι πειραιώς κ εθνική. Εσείς που το έχετε χρησιμοποιήσει λογικά πρέπει να σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις pin εφόσον θέλεις μεγαλύτερη ασφάλεια. Μου ακούγεται κουφό να μη σου δίνει τη δυνατότητα.

Επεξ/σία από Rimezero

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Ποια εφορμογή εννοείς;Το gpay?Δεν χρειάζεται να ανοίξεις την εφαρμογή,μονο αν θες να αλλάξεις την ενεργή  κάρτα ,κάνεις την πληρωμή κατευθείαν.Σε μικρά ποσά απλά ενεργή οθόνη να εχεις περνάει η συναλλαγή.

Το δοκίμασα και δεν έγινε, μόνο όταν άνοιξα την εφαρμογή.

6 λεπτά πριν, grgz είπε

Αν όμως μπορεί να γίνει συναλλαγή απλά με ξεκλείδωτη συσκευή και χωρίς να ζητάει pin ή αποτύπωμα θα έλεγα ότι η εφαρμογή της Eurobank είναι ασφαλέστερη αφού το απαιτεί δύο φορές, μία για ξεκλείδωμα και μία για επιβεβαίωση.

Τέλος πάντων, θα γίνουν κι άλλες δοκιμές και θα βγει συμπέρασμα σύντομα.

Εγω πληρωσα 130 ευρω και οντως δεν μου ζητησε καποιο επιπλεον pin η αποτυπωμα. Με ξεκλειδωτο κινητο απλα εγινε η πληρωμη.

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Το google pay?

Δεν είναι σωστό!

Φίλε είναι δεν είναι αυτό συμβαίνει και χαζός δεν είμαι, ξαναλέω ότι αν όντως λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο κάτι δεν πάει καλά και σίγουρα δεν είναι ασφαλές.

3 ώρες πριν, thomasG4 είπε

Στο δικό μου κινητό κολλάει η διαδικασία στο verification. Πρώτα ζητάει να πάρω τηλέφωνο τη τράπεζα και μετά αν πάω πίσω μου δίνει τη δυνατότητα για να μου στείλει SMS η τράπεζα (όπως είναι το σύνηθες στο google pay). Το θέμα είναι ότι ενώ έρχεται το SMS δεν με αφήνει να βάλω τον κωδικό και όταν πατάω να το πάρει αυτόματα με το autofill, πάλι τίποτα.

Έχει κανένας άλλος το ίδιο θέμα;

Δοκίμασε πάλι.. και εγώ είχα και μετά από λίγο ολοκληρώθηκε 

Μόλις τώρα, grgz είπε

Φίλε είναι δεν είναι αυτό συμβαίνει και χαζός δεν είμαι, ξαναλέω ότι αν όντως λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο κάτι δεν πάει καλά και σίγουρα δεν είναι ασφαλές.

Δεν είπα ότι είσαι χαζός.Αυτό που γράφεις όμως δεν είναι ο τρόπος που δουλευεί το gpay.Κοιτα στο NFC ποια εφαρμογή είναι επιλεγμένη για πληρωμές.

• Like 1

2 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Εγω πληρωσα 130 ευρω και οντως δεν μου ζητησε καποιο επιπλεον pin η αποτυπωμα. Με ξεκλειδωτο κινητο απλα εγινε η πληρωμη.

Τότε μόνο την εφαρμογή της Eurobank, είναι πιο ασφαλής. Δηλαδή η μόνη προϋπόθεση που θέτει το GPay είναι η ξεκλείδωτη οθόνη, αυτό του αρκεί για να σε πιστοποιήσει ως κάτοχο.

Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Δεν είπα ότι είσαι χαζός.Αυτό που γράφεις όμως δεν είναι ο τρόπος που δουλευεί το gpay.Κοιτα στο NFC ποια εφαρμογή είναι επιλεγμένη για πληρωμές.

Το GPay.

2 λεπτά πριν, grgz είπε

Τότε μόνο την εφαρμογή της Eurobank, είναι πιο ασφαλής. Δηλαδή η μόνη προϋπόθεση που θέτει το GPay είναι η ξεκλείδωτη οθόνη, αυτό του αρκεί για να σε πιστοποιήσει ως κάτοχο.

Το GPay.

Εχω το gpay 2μησι χρόνια και ποτέ δεν χρειάστηκε να ανοίξω την εφαρμογή για να δουλεψει.

Κοίτα τις ρυθμίσεις στο nfc

Contactless payments 

Payment def google pay

use default Always use default app

Secure element position = HCE wallet

12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εχω το gpay 2μησι χρόνια και ποτέ δεν χρειάστηκε να ανοίξω την εφαρμογή για να δουλεψει.

Κοίτα τις ρυθμίσεις στο nfc

Contactless payments 

Payment def google pay

use default Always use default app

Secure element position = HCE wallet

Αδερφέ τα ίδια λέμε, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο η έκδοση του Android, εγώ έχω 10. Από κει και πέρα όλη κι όλη μια συναλλαγή έχω κάνει, θα ξανακάνω. Δεν τρελάθηκα πάντως. 

Screenshot_20211005_215624.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...