Pseudonumo Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! 😁 έχω το ακόλουθο pc: Κουτί: Zalman Z3 plus Τροφοδοτικό: Super Flower Golden Green 550w Επεξεργαστης: Intel Pentium G4400 Μητρική: AsRock B150m Pro4 Ram: HyperX Fury 8gb 2133mhz και θέλω να δημιουργήσω ένα htpc σε ομορφούλι κουτί που να χωράνε αυτά μέσα. Σκέφτομαι να αναβαθμίσω και τον επεξεργαστή και φυσικά θα προσθέσω ssd, διότι ήδη τα windows 10 κουράζουν με αυτό το setup. Χρήση windows 10, microsoft office, ταινίες. Τί προτείνετε να ψάξω σε μεταχειρισμένο intel 7ης γενιάς και τί κουτί (και πιθανόν νέο τροφοδοτικό )? ΥΓ: Στο κουτί πάνω έχω και ένα DVD-R, ένα DVD-RW και card-reader. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2021 από Pseudonumo
nickol-us Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχεις μηχανικό δίσκο; Αν ναι αναβάθμιση χτες... Ο επεξεργαστής σου δεν είναι και τόσο χάλια, θα έπρεπε να αρκεί για τις δουλειές οου κανείς. Μια ματιά που έριξα στις τιμές δεν βλέπω κάποια λογική σε τιμή αναβάθμιση. Φαντάζομαι το minimum θα ήταν κάποιος 6100, ιδανικά κάποιος 7400. Οι τιμές των i7 είναι να πας για καινούργιο σετ. Το κουτί είναι θέμα του. Σχεδόν ότι και να διαλέξεις χωράει μέσα το σύστημα σου. είναι ελάχιστα τα κουτιά που παίρνουν μόνο mini atx. Κοίτα το παρακάτω νήμα μήπως βρεις κουτί που σου αρέσει Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2021 από nickol-us 1
Pseudonumo Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ναι μηχανικό δίσκο γιατι δεν χρησιμοποιούσα πολύ το pc. ο επεξεργαστής δεν είναι χάλια, όμως αργεί τελευταία και τα windows όλο και ζητάνε παραπάνω. Τώρα έχω λίγο περισσότερο χρόνο οπότε είπα να το αναβαθμίσω και να μην ασχοληθώ (ίσως) για κάνα δυο χρόνια , βάζοντας έναν i5 ας πούμε. Επίσης, περισσότερο με ενδιαφέρει ότι δεν θα χωράει το τροφοδοτικό! Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2021 από Pseudonumo
Aris_ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 με τι tv και σε τι αναλύση θα κάνεις αναπαραγωγή ? θα βάλεις 6.1/7.1 ηχοσυστημα επάνω ? η πηγή σου τι είδους ταινίες θα είναι ? 1
Pseudonumo Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Κυρίως netflix, youtube και ηλεκτρονικά αρχεία (δεν ξέρω σε τί μορφή είναι αυτά, αναλόγως). Ηχεία 2.1 προς το παρόν. Θα έχω συνδεδεμένα και θα ανοίγω κάποιες φορές το μόνιτορ, άλλες την τηλεόραση. Η τηλεόραση δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, φαντάζομαι το πολύ 1080p. Για επεξεργαστή i5 6ης ή 7ης γενιάς ποιά είναι λογική τιμή λέτε? Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2021 από Pseudonumo
nickol-us Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Pseudonumo είπε Κυρίως netflix, youtube και ηλεκτρονικά αρχεία (δεν ξέρω σε τί μορφή είναι αυτά, αναλόγως). Ηχεία 2.1 προς το παρόν. Θα έχω συνδεδεμένα και θα ανοίγω κάποιες φορές το μόνιτορ, άλλες την τηλεόραση. Η τηλεόραση δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, φαντάζομαι το πολύ 1080p. Για επεξεργαστή i5 6ης ή 7ης γενιάς ποιά είναι λογική τιμή λέτε? Προσωπικά θα έλεγα όχι πάνω από 80 ευρώ αλλά οι αγγελίες δεν φαίνεται να συμφωνούν μαζί μου. Από εκεί και πάνω είσαι στο όριο να πας εξ ολοκλήρου σε νέο σύστημα (cpu/mobo). Ξεκίνα με τον ssd που είναι το κυριότερο σου πρόβλημα και βλέπει αν αξίζει μετά η αναβάθμιση... Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2021 από nickol-us 1
Aris_ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 βλέπεις το δέντρο και όχι το δάσος μην κολλάς στην cpu εγώ ειχα Athlon II X2 250 και ηταν μια χαρα πήγα σε 945 και 8gb και είμαι άρχοντας για 1080p tv αλλα είναι τα σημαντικά και πρώτιστα το στήσιμο και τα plugins για αναπαραγωγή ακόμη και ο ηχος είναι μανικη γιατί μονο καλες κάρτες κάνουν stereo σε 2.1 5.1 κλπ που να παίζουν και σωστά σε AV ενισχυτή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα