Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα! Eχω κανει ηλεκτρονικα την αιτηση για το ταμειο ανεργιας μεσα στη προθεσμια κανονικα (βεβαια μετα το 7μερο). Το δελτιο εκδοθηκε κανονικα ,αλλα στη κατασταση του επιδοματος λεει ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  και στην αναλυση λεει :

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ

Επειδη ειναι η πρωτη φορα που δικαιουμαι ταμειο ,οταν εκανα την αιτηση επισηναψα μονο το iban μου  και οχι την απολυση η την ληξη της συμβασης μου. Βεβαια εμαθα οτι επειδη συνδεθηκα με taxisnet και ουσιαστικα παταω εξουσιοδοτηση,υπαρχουν τα δικαιολογητικα στο συστημα. Αν μπορει να μου πει καποιος οτι ειναι οκ,θα το εκιμουσα :)

Δημοσ.

Τώρα απλά περιμένεις για 30-40 μέρες μέχρι να εξεταστεί η αίτηση σου.

Βεβαιώσου πώς τα στοιχεία επικοινωνίας σου είναι σωστά δηλωμένα γιατί μπορεί να επικοινωνήσουν μαζί σου για τυχόν επιπλέον δικαιολογητικά.

Θεωρητικά όλα τα αντλούν υπηρεσιακά χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσεις κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Τι έγινε ρε παιδιά, έπεσε επιδημία απολύσεων;

Τις τελευταίες μέρες ανοίγουν τουλάχιστον δύο νήματα τη μέρα για ταμείο ανεργίας.

• Confused 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, phanispal είπε

Τις τελευταίες μέρες ανοίγουν τουλάχιστον δύο νήματα τη μέρα για ταμείο ανεργίας.

Τελειώνει η σεζόν σιγά σιγά. Πάντα τέτοια εποχή αυξάνονται οι απολύσεις. 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, patka996 είπε

Γεια χαρα! Eχω κανει ηλεκτρονικα την αιτηση για το ταμειο ανεργιας μεσα στη προθεσμια κανονικα (βεβαια μετα το 7μερο). Το δελτιο εκδοθηκε κανονικα ,αλλα στη κατασταση του επιδοματος λεει ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  και στην αναλυση λεει :

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ

Επειδη ειναι η πρωτη φορα που δικαιουμαι ταμειο ,οταν εκανα την αιτηση επισηναψα μονο το iban μου  και οχι την απολυση η την ληξη της συμβασης μου. Βεβαια εμαθα οτι επειδη συνδεθηκα με taxisnet και ουσιαστικα παταω εξουσιοδοτηση,υπαρχουν τα δικαιολογητικα στο συστημα. Αν μπορει να μου πει καποιος οτι ειναι οκ,θα το εκιμουσα :)

Πιθανόν να σου ζητηθεί βεβαίωση εργοδότη για τα ένσημα τελευταίου τριμήνου.

Δημοσ.

Ναι απο τη δουλεια τα εχω ολα αυτα,απλα  καθως εκανα αιτηση δεν μου ζητηθηκε κατι,περα απ το iban που δεν ηταν καπου καταχωρημενο αφου ηταν η πρωτη φορα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, phanispal είπε

Επιχειρησεις που πηραν επιστρεπτεες προκαταβολες δε μπορουν να απολυσουν μεχρι Δεκεμβρη.

Οποτε Γεναρη θα σκασει πραμα.

Πανε να κοψουν και το επιδομα να το κανουν 6μηνο (60% του μισθου που ειχες).

Δημοσ.

Ένας άνεργος και ανασφαλιστος έχει ασφάλιση μέσω ΕΟΠΠΥ; Είχα ρωτήσει γιατρό για μια εξέταση και μου λέει αν θες να γίνει δωρεάν μόνο σε νοσοκομείο του ΕΣΎ. Στο νοσοκομείο έχουν αναμονή μηνών. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ένας άνεργος και ανασφαλιστος έχει ασφάλιση μέσω ΕΟΠΠΥ; Είχα ρωτήσει γιατρό για μια εξέταση και μου λέει αν θες να γίνει δωρεάν μόνο σε νοσοκομείο του ΕΣΎ. Στο νοσοκομείο έχουν αναμονή μηνών. 

δες μήπως μπορείς να βγάλεις για 2 χρόνια

https://www.oaed.gr/parokhi-iatrofarmakeftikis-perithalpsis?tab=parokhes-astheneias-se-idos-se-makrokhronioys-anerghoys-ilikias-55-etwn-kai-ano

Δημοσ.
9 ώρες πριν, gpapadakis είπε

Επιχειρησεις που πηραν επιστρεπτεες προκαταβολες δε μπορουν να απολυσουν μεχρι Δεκεμβρη.

Οποτε Γεναρη θα σκασει πραμα.

Πανε να κοψουν και το επιδομα να το κανουν 6μηνο (60% του μισθου που ειχες).

Είχα διαβάσει πως σκέφτονταν να εφαρμόσουν κάποιο σύστημα σε στυλ να παίρνει ο επιδοτούμενος τους πρώτους μήνες κάποιο ποσό και στην συνέχεια να μειώνεται.

Επίσης πως αν δεν ψάχνει εργασία και αν αρνείται θέσεις εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ, θα σταματάει η επιδότηση.Αυτό νομίζω πως ήδη γίνεται σε άλλες χώρες που είναι γενικώς μπροστά απο την Ελλάδα και φαίνεται σωστό.

Εχει βγεί κάποια αλλαγή επίσημα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

να παίρνει ο επιδοτούμενος τους πρώτους μήνες κάποιο ποσό και στην συνέχεια να μειώνεται.

Επίσης πως αν δεν ψάχνει εργασία και αν αρνείται θέσεις εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ, θα σταματάει η επιδότηση.

Αυτό ακριβώς το σύστημα συμβαίνει στο Βέλγιο όπου ξεκινάς με ένα ποσοστό (60-65%) του τελευταίου σου μισθού που σταδιακά μειώνεται μέχρι μια συγκεκριμένη βάση. Αν σε ελέγχους που γίνονται και συνήθως ξεκίνησαν με μετά από 2 ως 5 χρόνια που είσαι στο ταμείο δεν μπορείς να αποδείξεις ότι ψάχνεις για δουλειά ή αν σου προτείνουν να πας κάπου και δεν έχεις λόγο να αρνηθείς τότε το επίδομα μπορεί να κοπεί.

Η διαφορά είναι ότι το επίδομα ανεργίας εδώ είναι εφ' όρου ζωής. Έχεις τη δυνατότητα να το παίρνεις μέχρι να βγεις στη σύνταξη.

Επεξ/σία από Speculoos
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Speculoos είπε

Η διαφορά είναι ότι το επίδομα ανεργίας εδώ είναι εφ' όρου ζωής. Έχεις τη δυνατότητα να το παίρνεις μέχρι να βγεις στη σύνταξη.

Ή δεν κατάλαβα καλά τι θέλεις να πεις ή κάπου έχεις μείνει πίσω...

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε

Ή δεν κατάλαβα καλά τι θέλεις να πεις ή κάπου έχεις μείνει πίσω...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Εξηγούσα το σύστημα στο Βέλγιο όπου ισχύει αυτό που έγραφες στο μήνυμά σου.

Για να ήταν πιο ξεκάθαρη η τελευταία πρόταση έπρεπε να έγαφα ότι "η διαφορά (με την Ελλάδα) είναι ότι εδώ (στο Βέλγιο) το επίδομα ανεργίας δίνεται εφ'όρου ζωής".

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...