Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Είχα αγοράσει πέρσι έναν Toshiba Canvio Basics 2018 2TB, ο οποίος τον τελευταίο περίπου μήνα έχει αρχίσει να κάνει ένα ελαφρύ επαναλαμβανόμενο τικ τικ ήχο. Το κάνει κυρίως όταν διαβάζει τα αρχεία εντός του δίσκου, ενώ σε αντιγραφές και επικολλήσεις δεν έχω προσέξει τίποτα. Ένα ακόμα πιο ανησυχητικό σημάδι είναι ότι κάποια αρχεία zip μου βγάζουν checksum error όταν προσπαθούσα να τα αποσυμπιέσω (ενώ θυμάμαι ότι πριν περαστούν στον εξωτερικό αποσυμπιέζονταν κανονικά). Να υποθέσω πως όλα αυτά τα σημάδια δείχνουν βλάβη και να το στείλω από εκεί που ήρθε ή παίζει να είναι συμπτώσεις και το ένα να μην έχει να κάνει με το άλλο;

Δημοσ.

Έλεγξέ τον για bad sectors με το HDSentinel ή το CrystalDiskInfo ή άλλο παρόμοιο πρόγραμμα. Ίσως δίνει και η κατασκευάστρια εταιρεία κάποιο ανάλογο πρόγραμμα.

• Like 1
Δημοσ.

Τσέκαρα και με τα δυο προγράμματα που ανέφερες. Όλες οι τιμές κομπλέ, δεν μου έβγαλε κανένα σφάλμα ούτε κάποια προειδοποίηση.

Δημοσ.

Τότε μάλλον είναι εντάξει ο δίσκος. Αν θέλεις να είσαι σίγουρος ότι τα αρχεία που μεταφέρεις από τον υπολογιστή σ' αυτόν μπορούν στη συνέχεια να διαβαστούν χωρίς πρόβλημα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα utility για τη μεταφορά αρχείων, όπως το TeraCopy ή το FastCopy, που δίνουν τη δυνατότητα επαλήθευσης (verify) για κάθε αρχείο που μεταφέρεις.

Δημοσ.

Γενικα τικ τακ τοκ που κανει ο δισκος σημαινει οτι οι πιθανοτητες να τον παρεις στο χερι εχουν αρχησει να αυξανονται πολυ αμα σου βγαζει και error ακομα πιο πολυ αμα δεν σε νοιαζει πολυ δοκιμασε να τον ζορισεις περνοντας ενα πολυ μεγαλο αρχειο αμ δουλευει καλα ο δισκος δεν θα εχει μεγαλες διακυμανσης στην ταχυτητα μεταφορας τυπου βυθισματα που μπορει να κανει στην ταχυτητα.

Δημοσ.

Έπαθα μεγάλη καταστροφή καθώς άλλαζα πάστα επεξεργαστή και κατάφερα να στραβώσω μερικά pins της μητρικής. Οπότε το θέμα του εξωτερικού αναγκαστικά μπαίνει στον πάγο μέχρι να δω τι θα κάνω το PC γενικότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν τα προγράμματα βγάζουν τον δίσκο οκ, αλλά εσύ ακούς τικ τακ τουκ κλπ, βγάλε το δίσκο από το κουτί κ συνδεσέ τον ως εσωτερικό

μπορεί να φταίει το πλακετάκι που τοκ κάνει απο sata usb ή το τροφοδοτικό του να παίζει

Αν είναι οκ ως εσωτερικός, τον κρατάς

πάντως ένα backup ποτέ δεν έβλαψε κανέναν

για τη μητρική, στείλε φωτό, λεπτό κατσαβιδάκι,λεπτό τσιμπιδάκι, προσοχή ΜΗ ΣΠΑΣΕΙ Pin κ υπομονή....και ολα γίνονται

Επεξ/σία από Kthulhou
Δημοσ.

@Τερης   σ 'εχασα

εννοώ να βγει ο δίσκος από την συσκευασία του (το μαύρο κουτί) και ολόκληρος ο δίσκος να τοποθετηθεί σε σταθερό σύστημα ως εσωτερικός, sata

ωχ, είναι κατευθείαν η πλακέτα, χωρίς μετατροπέα ????   shit happens

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν φαίνεται αλλά είναι στην κάτω δεξιά γωνία η ζημιά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλω να αποφύγω να την αντικαταστήσω εξ ολοκλήρου.

Edit: Μόλις πρόσεξα ότι σε δύο πινάκια έσπασε η μίνι ακίδα πάνω στο pin. Κατά τα άλλα κατάφερα κάπως να τα φέρω στα ίσα τους με μια βελόνα.

IMG_20211010_110730.jpg

Επεξ/σία από Valtiel
Δημοσ.

Λοιπόν, κατάφερα να τα ισιώσω όσο καλύτερα μπορούσα. Το PC ανοίγει, αν και μετά από ένα restart οι drivers της AMD νεκρωσαν εκεί που την πρώτη φορά λειτουργούσαν όλα κανονικά. Χρειάστηκε να κατεβάσω καινούργιους και μέχρι στιγμής λειτουργεί. Θα κοιτάξω αργότερα να κάνω backup τα αρχεία μου και να δοκιμάσω τα τεστ που προαναφέρατε για να δω τι παίζει με τον εξωτερικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...