Vigilante1319 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Καλησπερα. Τον τελευταιο μηνα ειχα συχνες διακοπες ανα μια μερα και επρεπε καθε φορα να τους παρω τηλεφωνο για να κανουν επαναφορα την γραμμη. Μετα απο τοσες φορες επεσα και η ταχυτητα και απο 5-7 που επιανα κατεβηκε στα 2.5 με 3. Ξαναπηρα τηλεφωνο και τους ειπα να ξανακανουν επαναφορα μπας και ξανα παει στις προηγουμενες ταχυτητες εστω. Και δν αλλαξε. Εν τελη καταληξαμε να φωναξουμε ενα τεχνικο. Τι θα επρεπε να εχω στο νου μου οταν ερθει. Να τονισω η βασικη γραμμη ερχετε μεχρι την εξωπορτα και απο εκει με καλωδιο το φερνω στο ρουτερ στο δωματιο. Εβγαλα και το σπλιτερ μιας και δν χρησιμοποιω τηλεφωνο αλλα δν αλλαξε τιποτα.
Vigilante1319 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Αν και δν πηρα απαντηση, εχω να αναφερω οτι ηρθε και εκανε ελενγχο την ταχυτητα στην πολυκατοικια γυρω στα 7-8 mbps μεσα στα ορια συμφωνα με αυτους. Στο σπιτι κλασικα 1-3mbps το εριξε στο θεμα καλωδιωση και μου προτεινε αναβαθμιση σε 50αρα η 100αρα. Του εξηγησα οτι οι ταχυτητες αλλαζαν μονο οταν αλλαζαν τα προφιλ απο τα κεντρικα οταν ειχα διακοπες. Και μου ξανα ειπε τα ιδια περι καλωδιωση και αναβαθμιση . Δοκιμασα μονος μου απευθειας το ρουτερ που το ειχα στο δωματιο στην κεντρικη πριζα του σπιτιου και ειχα την ιδια ταχυτητα.
mphxths Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αδελφε , δεν καταλαβα , τι συνδεση εχεις τωρα ? 24αρα adsl ? Και μετρησε 7-8mbps και το θεωρησε λογικη ταχυτητα μεσα στα ορια ? Που μενεις ? Στην κορυφη καποιου βουνου δηλ ?! Μπες στο σαιτ και δες βασει τηλεφ. αριθμου ή/και διευθυνσης τι διαθεσιμοτητα δινει η νοβα και τι εγγυημενες ταχυτητες. Αν ειναι να πας σε 50 ή 100 και πιανεις 20 , χαιρετα μας τον πλατανο. Επισης μπες εδω και βαλε την διευθυνση σου και τικαρε πανω δεξια τα vdsl της αρεσκειας σου και δες τι καμπινες υπαρχουν γυρω απο σενα. Δες μηπως αλλη εταιρια εχει καμπινες στην περιοχη σου και βολευει να πας σε αυτην. Τελος , αν πας σε vdsl , καλο ειναι να ελεγχθει η εσωτ. καλωδιωση. Το οτι εβαλες το modem πανω στην κεντρικη πριζα δεν λεει κατι. Στην κεντρικη πριζα μπορει να ειναι συνδεδεμενα τα απειρα καλωδια , οπως δευτερες/τριτες πριζες και αναμονες που δεν καταληγουν πουθενα , και ολα αυτα επηρεαζουν την ταχυτητα της συνδεσης , περισσοτερο αν μιλαμε για vdsl και λιγοτερο για adsl. Το line attenunation , μου φαινεται υπερβολικα μεγαλο. Μηπως εισαι μακρυα απο την καμπινα του παροχου? Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2021 από mphxths
Vigilante1319 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mphxths είπε Αδελφε , δεν καταλαβα , τι συνδεση εχεις τωρα ? 24αρα adsl ? Και μετρησε 7-8mbps και το θεωρησε λογικη ταχυτητα μεσα στα ορια ? Που μενεις ? Στην κορυφη καποιου βουνου δηλ ?! 24 εχω εδω και χρονια. Σε κεντρικη περιοχη της αθηνας μενω. Στο τηλεφωνο μου ελεγαν προφανως οτι τα 2-3 mbps που εχω στο σπιτι ειναι εκτος οριων. Σημερα ηρθε τεχνικος μετρισε το κουτι της πολυκατοικιας και επιανε 7-8 και θεωρησε οτι δν υπαρχει προβλημα και ειναι εντος οριων. Προσπαθω να αποφυγω την αναβαθμιση γιατι δν περισσευουν προς το παρων ενω αυτος επεμενε σχετικα οτι χρειαζομαι αναβαθμιση. Καμπινες βαλανε προσφατα σχετικα της κοσμοτε για fiber υποθετω στους δρομους εδω τριγυρω Δεν ξερω τι αλλο να κανω δεν μου ελυσε τιποτα και θα δωσω τζαμπα 20 ευρω για την επισκεψη. Σκεφτομαι να αλλαξω απλα. Ειμαι σιγουρος οτι το θεμα ειναι δικο τους και μονο. Γιατι μονο με τις αλλαγες προφιλ αλλαζε και η ταχυτητα Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2021 από Vigilante1319
mphxths Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, Vigilante1319 είπε επιανε 7-8 και θεωρησε οτι δν υπαρχει προβλημα και ειναι εντος οριων. 7-8 εντος οριων σε 24αρα και καλα συνδεση ? Απο ποτε. Ξαναλεω , μηπως το θεωρει εντος οριων σε σχεση με την αποσταση σου απο την καμπινα ? Γιατι αν εισαι σε λογικη αποσταση , το 7-8 δεν θεωρειται εντος οριων. Οπως και να εχει , τσεκαρε διαθεσιμοτητες στις σελιδες των παροχων και δες τι δινουν ως ελαχιστη/μεγιστη ταχυτητα για την περιοχη σου.
Vigilante1319 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, mphxths είπε 7-8 εντος οριων σε 24αρα και καλα συνδεση ? Απο ποτε. Ξαναλεω , μηπως το θεωρει εντος οριων σε σχεση με την αποσταση σου απο την καμπινα ? Γιατι αν εισαι σε λογικη αποσταση , το 7-8 δεν θεωρειται εντος οριων. Οπως και να εχει , τσεκαρε διαθεσιμοτητες στις σελιδες των παροχων και δες τι δινουν ως ελαχιστη/μεγιστη ταχυτητα για την περιοχη σου. Δεν γνωριζω δεν μου ειπε λεπτομερειες,ειμαι και λιγο ασχετος τον εμπιστευτηκα περισσοτερο σαν τεχνικο. Τα 7 στο σπιτι τα επιανα το καλοκαιρι ας πουμε με τις διακοπες επεσε, το συνηθες μου ηταν το 5 αρι αλλα τοσο τραγικο οπως τωρα πρωτη φορα. Τα πραγματα που επισημανε συνεχως ειναι΄΄ εντος οριων, αναβαθμιση, καλωδιαση, αναβαθμιση ξανα. Του εδειχνα απο σπινττεστ τις ταχυτητες και τα ''υποτιμουσε'' Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2021 από Vigilante1319
Heatspreader Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Στην εισαγωγή του κτηρίου ο τεχνικός μέτρησε 8Mbit και τη βρήκε φυσιολογική. Εσύ στο σπίτι έχεις 4Mbit. 1) Ο τεχνικός δεν μαντεύει την ταχύτητα που θεωρείται φυσιολογική στην περιοχή. Η ταχύτητες ανά περιοχή είναι συγκεκριμένες. 2) Έχεις πρόβλημα στην καλωδίωση της πολυκατοικίας καθώς άλλη ταχύτητα παραδίδει ο πάροχος και άλλη καταλήγει στην τηλεφωνική σου πρίζα. Αυτό θα πρέπει να το διορθώσεις με ηλεκτρολόγο. 3) Από τη στιγμή που υπάρχει διαθεσιμότητα για VDSL από καμπίνα, μόνος σου κάθεσαι και παιδεύεσαι με το δίκτυο του χαλκού. Δεν υπάρχει η τεχνολογία ADSL. Είναι μία απαρχαιωμένη τεχνολογία, σαν το Dial Up πλέον. Εκτός από χαμηλές ταχύτητες, δεν υπάρχει αξιοπιστία. Πόσα λεφτά παραπάνω είναι τέλος πάντων; Το Internet είναι κάτι βασικό, δεν είναι πολυτέλεια. Το καλό Internet είναι ποιότητα ζωής και κυριολεκτώ.
Vigilante1319 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Heatspreader είπε 3) Από τη στιγμή που υπάρχει διαθεσιμότητα για VDSL από καμπίνα, μόνος σου κάθεσαι και παιδεύεσαι με το δίκτυο του χαλκού. Δεν υπάρχει η τεχνολογία ADSL. Είναι μία απαρχαιωμένη τεχνολογία, σαν το Dial Up πλέον. Εκτός από χαμηλές ταχύτητες, δεν υπάρχει αξιοπιστία. Πόσα λεφτά παραπάνω είναι τέλος πάντων; Το Internet είναι κάτι βασικό, δεν είναι πολυτέλεια. Το καλό Internet είναι ποιότητα ζωής και κυριολεκτώ. Κοιταξε εχεις δικιο. Προφανως και το vdsl ειναι κατι βασικο και θα επρεπε να το εχω ηδη στην ζωη μου. Απλα με adsl δινω 37 κατι ευρω το διμηνο ενω με vdsl παει το μηνα. Δεν εχω τρελες απαιτησεις ημουν ''ικανοποιημενος'' ας πουμε μεχρι πριν. Απλα πριν αρχισουν οι διακοπες επιανα και 7αρια για καποιο καιρο με συνηθες το 5.5. Δεν ξερω τι εγινε αλλα μεσα σε ενα μηνα ειχα αρκετες συχνες διακοπες και καθε φορα τους επαιρνα τηλ για να το κανουν ρεσταρτ και απλα μου αλλαζε την ταχυτητα καθε φορα με αποτελσμα τωρα να ειμαι στο 2,5 με 4 και προς το παρων δν ξανα εκανε διακοπη μεχρι τωρα. Μηπως με τα προφιλ απο εκει κατι γινεται. Αυτος μ ειπε τωρα το εβαλε στο ελευθερο αλλα δν αλλαξε κατι. update. Εγινε θαυμα δν ξερω αν μου εφερες καποια τυχη. Καθε βραδυ εκανα ρεσταρτ το ρουτερ γιατι αλλαζε ταχυτητες και το εκανα και τωρα πριν κοιμηθω και εφτασε 10 mbps για πρωτη φορα!!!! Εξηγησε μου τι εγινε? Φοβαμαι μην γινει διακοπη τωρα Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από Vigilante1319
dkmaster Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Όπως τα λες το πρόβλημα φαίνεται να είναι όντως στην εσωτερική σου καλωδίωση. Πρέπει οπωσδήποτε να το κοιτάξεις με ηλεκτρολόγο που να γνωρίζει.
Vigilante1319 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 8 ώρες πριν, dkmaster είπε Όπως τα λες το πρόβλημα φαίνεται να είναι όντως στην εσωτερική σου καλωδίωση. Πρέπει οπωσδήποτε να το κοιτάξεις με ηλεκτρολόγο που να γνωρίζει. και ξυπνησα σημερα και επεσε παλι στα 4. Παρανοια
Heatspreader Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Λογικό είναι. Αφού υπάρχει πρόβλημα στην καλωδίωση. 🙂 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα