Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οτι λεει ο τιτλος. 

Δεν με ενδιαφερει να ειναι απο το ιδιο καταστημα, επισης η συναρμολογηση θα γινει απο εμενα.

Ο υπολογιστης θα χρησιμοποιειται κυριως για gaming, χωρις απαιτησεις για τρελα ultra high settings με απιαστα FPS, μου αρκει ενα decent επιπεδο, απλα να μην κολλαει κανενα απο τα καινουργια games σε medium settings εστω. Το build θελω να μεινει χωρις upgrade για τα επομενα 5-6 χρονια τουλαχιστον (περα απο την καρτα γραφικων οπου υπαρχει μια GTX1050 Ti προς το παρον και θα γινει αναβαθμιση στους επομενους μηνες, πιθανον RTX3060ti) 

Απο ενα γρηγορο search που εκανα, κατεληξα στα εξης:

• Κουτι: Be Quiet Pure Base 500DX Gaming Midi Tower
  • Τροφοδοτικο: Corsair RMx 2018 Series RM750x 750W Full Modular 80 Plus Gold
  • Δισκος: Samsung 980 SSD 1TB M.2 NVMe
  • Επεξεργαστης: AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz
  • Μητρικη: MSI MPG B550 Gaming Plus Motherboard ATX
  • Ψύκτρα: Be Quiet Pure Rock 2 Black
  • Μνημες: G.Skill Trident Z RGB 16GB DDR4-3600MHz

Συνολο βγαινουν κοντα στα 850 ευρω. Εχετε αλλαγες να προτεινετε? Μπορω να γλιτωσω απο καπου λεφτα παιρνοντας κατι αλλο παρεμφερες? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DexterWhite είπε

Απο κουτια κοιτουσα και αυτο https://www.skroutz.gr/s/20249401/Be-Quiet-Pure-Base-500-Midi-Tower-Υπολογιστή-σε-Μαύρο.html

καθως δεν ειμαι και πολυ φαν του τζαμιου στα πλαγια..

Μην πάρεις κλειστό κουτί καλύτερα. Το πρώτο που διάλεξες είναι αρκετά καλό, παίζουν αρκετά arflow κουτιά στην ίδια κατηγορία τιμής (μεχρι max 100)

Από τα πράγματα που διάλεξες, αν θέλεις να κόψεις λεφτά θα πρέπει να πέσεις και σε ποιότητα αλλά και πάλι μην νομίζεις οτι θα γλιτώσεις πολλά.

Το μόνο που θα σου γλιτώσει λεφτά χωρίς να χάσεις είναι οι μνήμες(ballistix στα 3600), εκτός αν το rgb είναι κύριο μέλημα

Ίσως επίσης το τροφοδοτικό είναι υπερβολή. Μπορείς να δεις κάποιο 650αρι, δεν ξέρω μέχρι τι κάρτα σκέφτεσαι να βάλεις

Μετά μπορείς να βρεις πιο οικονομικό nvme(θυσιάζοντας κάποια ταχύτητα), κουτί (θυσιάζοντας ποιότητα), μητρική (πηγαίνοντας σε m-atx) και πάει λέγοντας.

Ψύκτρα νομίζω καλύτερα δώσε κάτι παραπάνω και πάρε Arctic Freezer 34 eSports Duo.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Ίσως επίσης το τροφοδοτικό είναι υπερβολή. Μπορείς να δεις κάποιο 650αρι, δεν ξέρω μέχρι τι κάρτα σκέφτεσαι να βάλεις

Έχει GTX1050 Ti και μελλοντικά RTX3060ti

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Μην πάρεις κλειστό κουτί καλύτερα. Το πρώτο που διάλεξες είναι αρκετά καλό, παίζουν αρκετά arflow κουτιά στην ίδια κατηγορία τιμής (μεχρι max 100)

Από τα πράγματα που διάλεξες, αν θέλεις να κόψεις λεφτά θα πρέπει να πέσεις και σε ποιότητα αλλά και πάλι μην νομίζεις οτι θα γλιτώσεις πολλά.

Το μόνο που θα σου γλιτώσει λεφτά χωρίς να χάσεις είναι οι μνήμες(ballistix στα 3600), εκτός αν το rgb είναι κύριο μέλημα

Μετά μπορείς να βρεις πιο οικονομικό nvme(θυσιάζοντας κάποια ταχύτητα), κουτί (θυσιάζοντας ποιότητα), μητρική (πηγαίνοντας σε m-atx) και πάει λέγοντας.

Ψύκτρα νομίζω καλύτερα δώσε κάτι παραπάνω και πάρε Arctic Freezer 34 eSports Duo.

γιατι οχι κλειστο κουτι? εχω το desktop κατω απο το γραφειο και εχει τυχει (σπανια βεβαια) ετσι οπως γυρναω την καρεκλα, να "χτυπαω" στα πλαγια τον πυργο. Φοβαμαι μηπως με γυαλι στο πλαι σπασει απο καμια τετοια κινηση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DexterWhite είπε

γιατι οχι κλειστο κουτι? εχω το desktop κατω απο το γραφειο και εχει τυχει (σπανια βεβαια) ετσι οπως γυρναω την καρεκλα, να "χτυπαω" στα πλαγια τον πυργο. Φοβαμαι μηπως με γυαλι στο πλαι σπασει απο καμια τετοια κινηση.

Λέγοντας για κλειστό εννοώ το μπροστινό κομμάτι του πύργου που έχει την κύρια ευθύνη για την ροή του αέρα.

Το 500dx είναι όλο σίτα(mesh) με αποτέλεσμα να θεωρείται ανοιχτό και με καλύτερη ροή αέρα από το 500 που έχει μόνο ένα μικρό κομμάτι σίτας για αερισμό.

Mesh front κουτί λοιπόν, για καλύτερη ροή αέρα και κατά συνέπεια καλύτερες θερμοκρασίες.

Σε αυτή την κατηγορία και χωρίς τζάμι

https://www.skroutz.gr/s/14544482/Fractal-Design-Meshify-C-Midi-Tower-Υπολογιστή-σε-Μαύρο-χρώμα.html

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Λέγοντας για κλειστό εννοώ το μπροστινό κομμάτι του πύργου που έχει την κύρια ευθύνη για την ροή του αέρα.

Το 500dx είναι όλο σίτα(mesh) με αποτέλεσμα να θεωρείται ανοιχτό και με καλύτερη ροή αέρα από το 500 που έχει μόνο ένα μικρό κομμάτι σίτας για αερισμό.

Mesh front κουτί λοιπόν, για καλύτερη ροή αέρα και κατά συνέπεια καλύτερες θερμοκρασίες.

Σε αυτή την κατηγορία και χωρίς τζάμι

https://www.skroutz.gr/s/14544482/Fractal-Design-Meshify-C-Midi-Tower-Υπολογιστή-σε-Μαύρο-χρώμα.html

ok got it! Ευχαριστω πολυ, το εχω τσεκαρει και το συγκεκριμενο κουτι, μου φανηκε πολυ καλο

• Like 1
Δημοσ.

Εγω διαφωνω για την αλλαγη τροφοδοτικου. Μεινε στο 750. Ενας λόγος που σκεφτομαι ειναι οτι πιθανοτατα θα ειναι σε 2 rails η ισχύς, πραγμα που σε καποιες περιπτωσεις οταν κουραστει το psu μπορει να αλλαξεις στην δευτερη καλωδιωση αλλο rail και να δουλευει καλυτερα. Και αλλη η κουραση στο 750 και αλλη στο 600-650 οπως και αλλες οι θερμοκρασιες λειτουργιας.

Θα το κρατησεις μεχρι να πεθανει...μπορει και πανω απο 10 χρονια.

Το λέω γιατι μολις χτες σε συστημα 9ετιας με Ι7 3770Κ no OC και 2060AMP με 2HDD και 3 απλους ανεμιστηρες μου εκανε 5 φορεςεπανεκκινηση στα 10 λεπτα παιχνιδιου χωρις να καταγραφεται τιποτα στα win και με θερμορασιες gpu 60 και cpu 50. αρα πιθανοτατα τροφοδοτικο.

Τροφοδοτικο corsair txm 750 9 χρονων. 

Αλλαξα το καλωδιο παροχης στην gpu (στην δευτερη θεση του psu) και δεν το ξανακανε.

Eπιπλεον αν κατεβαζεις πραγματα (π.χ. torrent), για αποθηκευση θα προτινα δευτερο δισκο HDD με εξεταση για το αν ο NVME χρειαζεται να ειναι πανω απο 500 στο αρχικο build.

Το σκεπτικο οτι με τα ιδια η λιγοτερα λεφτα παιρνω 500SSD + 1gb HDD και ανα πασα στιγμη μελλοντικα με την πτωση τιμης των nvme (και αν χρειαστει) αγοραζω δευτερο nvme 1gb και με τιμη ιδια με τον 500 κρατωντας και τον παλιο.

Αν χτυπησει ο nvme που θα εχεις backup? Ολο και κατι θα χρειαστει να το μεταφερεις σε δευτερο δισκο ωστε να εισαι σιγουρος οτι δεν θα χαθει σε περιπτωση που χτυπησει ο πρωτος δισκος.

Παντως αυτα που μενουν σε ενα συστημα ειναι το τροφοδοτικο και οι μνημες που αντεχουν στον χρονο και οσο ποιοτικοτερα τοσο το καλυτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...