Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! 

Αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι εφικτό να ξεκινήσω μια νέα πορεία στον προγραμματισμό, τώρα που κλείνω τα 28.

Long story short, εχω τελειώσει Μηχανικών παραγωγής και διοίκησης στην Κρήτη και μετά έχω κάνει μεταπτυχιακό στα Logistics and Supply chain management. 

Πάντα μου άρεσε η διαδικασία να γράφω κώδικα και μετά να τον κάνω debugging.  Γενικά η πληροφορική ήταν η πρώτη μου επιλογή στις πανελλήνιες αλλά την έχασα για 100 μόρια και πάντα το είχα σκοπό αλλά επειδή δούλευα το άφησα αρκετό καιρό. 

Έχω αρκετές γνώσεις πάνω στην C/C++ μιας και έγραψα το πρόγραμμα της διπλωματικής μου πάνω της, αλλά δεν ξέρω καμία άλλη γλώσσα. 

Σκέφτομαι να ξεκινήσω με Java και βλέπω από εκεί. 

Γενικά έχω ακούσει ότι το να βρεις δουλειά πάνω σε αυτό, χωρίς πτυχίο είναι λίγο αδύνατο. (Η Dropbox για παράδειγμα πλέον δεν προσλαμβάνει κανέναν χωρίς πτυχίο πληροφορικής). Κατά πόσο ισχύει αυτό? 

Γενικά πιστεύετε ότι είναι εφικτή μια τέτοια αλλαγή στα 28?

Ευχαριστω πολύ για την οποιαδήποτε απαντηση! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσον αφορά το πτυχίο, με την ζήτηση που υπάρχει στον χώρο, όσοι λένε ότι δεν προσλαβάνουν μη πτυχιούχους μάλλον δεν έχουν σχέση με τον χώρο.

Το θέμα είναι να έχεις γνώσεις και portfolio ή εμπειρία γιατί και λόγω covid (remote) ζητάνε κυρίως mid-level/senior 

Προφανώς το 28 είναι απλά ένας αριθμός που δεν λέει τίποτα και μάλιστα είναι μικρός αριθμός. Οι περισσότεροι αλλάζουν καριέρα μετά τα 30 και υπάρχουν και κάποιοι που έκαναν αλλαγή μετά τα 40.

Αν γουστάρεις τον προγραμματισμό, βρες το stack που σου ταιριάζει και λιώσε στο διάβασμα και στα demo projects

Επεξ/σία από WebDevGr
  • Like 2
Δημοσ.

C & C++ έχουν πολύ καλές βάσεις για να πας σε όποια γλώσσα θες.

Απλά είναι γενικό αυτό που ρωτάς. Θες να κάνεις sites? να κάνεις εφαρμογές για web? εφαρμογές για κινητά? ψάξου λίγο τι projects θα ήθελες να υλοποιήσεις και μετά βρες τι γλώσσες υπάρχουν για να ξεκινήσεις.

Υ.Γ. Εννοείται ότι μπορείς να αλλάξεις καριέρα σε οποιαδήποτε ηλικία - φτάνει να έχεις θέληση και πείσμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, onelonelystar είπε

C & C++ έχουν πολύ καλές βάσεις για να πας σε όποια γλώσσα θες.

Απλά είναι γενικό αυτό που ρωτάς. Θες να κάνεις sites? να κάνεις εφαρμογές για web? εφαρμογές για κινητά? ψάξου λίγο τι projects θα ήθελες να υλοποιήσεις και μετά βρες τι γλώσσες υπάρχουν για να ξεκινήσεις.

Υ.Γ. Εννοείται ότι μπορείς να αλλάξεις καριέρα σε οποιαδήποτε ηλικία - φτάνει να έχεις θέληση και πείσμα.

Ναι δεν ξέρω ακόμα γενικά θέλω να αφιερώσω ένα μήνα στο να δω τι υπάρχει, τι έχει ζήτηση, τι θα έχει ζήτηση στο μέλλον κτλπ πριν ξεκινήσω. Σκέφτομαι Java, Npm, React JS, Servers/Databases με αυτήν την σειρά. 

Επίσης λέω να ξεκινήσω με το Odin project και βλέπουμε από εκεί. 

Δημοσ.

Για να αναφέρεις Java, React JS κλπ φαντάζομαι θες να ασχοληθείς με το web.
Κάτσε και δες με πιο κομμάτι του web θες να ασχοληθείς. Θες να φτιάχνεις το UI και την αλληλεπίδραση του χρήστη με το app, δλδ front-end
Ή θες να ασχοληθείς με το τι γίνεται στο απο 'πίσω' κομμάτι όπου εκεί υπάρχει το bussiness logic κομμάτι, οι βάσεις κλπ. Δηλαδή το back-end
Aν το front-end σε ψήνει πιο πολύ δες Javascript και React ή Angular 2
Αν το back-end σε ψήνει πιο πολύ δες Java/SQL

Γίνε καλός στο ένα απο τα δυο κομμάτια (front-end, back-end) και αργοτέρα θα μπορέσεις να πας και στο άλλο όταν θελήσεις. Αλλά για την ώρα διάλλεξε ένα και συγκεντρώσου εκεί.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 05/10/2021 at 09:33, BoxingBox said:

Καλημέρα! 

Αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι εφικτό να ξεκινήσω μια νέα πορεία στον προγραμματισμό, τώρα που κλείνω τα 28.

Πολυ μικρος εισαι ρε φιλε εννοειται οτι μπορεις..

Σκεψου οτι εχεις αλλα 39 χρονια δουλειας μεχρι τη συνταξη😅

Οτι θες μπορεις να κανεις.. Και να ξανααλλαξεις στα 40 μπορεις και μετα στα 45 να πας σε συγγενη κλαδο..

• Like 1
Δημοσ.

Εννοειτε πως μπορείς στα 27 πριν δύο χρόνια ξεκίνησα να μαθαίνω προγραμματισμό με άσχετο πρώτο πτυχίο. Φέτος μπήκα σε ενα μεταπτυχιακό πληροφορικής πιο πολύ για το χαρτι καθώς δεν έχω μάθει και τίποτα ιδιαιτερό. Τωρα είμαι στην φάση που στέλνω βιογραφικά μέχρι στιγμής έχω κάνει δύο συνεντεύξεις που πήγαν πολύ καλα σε πολύ καλές εταιρίες και περιμένω. Στην συνέντευξη δεν φάνηκε να τους πείραξε που δεν εχω πτυχίο η να τους ενθουσίασε οτί κάνω μεταπτυχικό πληροφορικής , απλά με ρώταγαν "τι ξερω" και οχι από που. Λιώσε udemy βιντεάκια σε κάποιο stack που σε ενδιαφέρει φτιάξε 2 καλά project και στείλε παντού. 

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω εδωσα πανελληνιες στα 26 και μπηκα στο τμημα μηχανικων Η/Υ και τωρα στα 31 πηρα πτυχιο. Ξεκινησα την πρωτη μου δουλεια στον χωρο στα 30. Μια χαρα μπορεις να τα καταφερεις. Προσωπικα δεν θα αρχιζα με Java αλλα με .NET και C# που ειναι στην ελλαδα τουλαχιστον ενα τσακ πιο περιζητητη απο την Java.

Επεξ/σία από Aggeluska
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...