Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 6/10/2021 στις 8:42 ΠΜ, Γιάννης Platano είπε

Από ότι διάβασα το ανεβάζει λιγότερο από τη σάκχαρη. 

Θα δείξει σε 2 μήνες που θα κάνω πάλι εξέταση. 

 

Η φρουκτόζη κάνει ζημιά στο σικωτι

Αν δεν κανεις καμπυλη δε λεει πολλα η απλη εξεταση

Δημοσ.
Στις 5/10/2021 στις 9:54 ΠΜ, di maria kun είπε

καλησπερα,ειμαι τελεως ασχετος με αυτα,βλεπω να γινεται μοδα η στεβια και να την χρησιμοποιουν εναλακτικα της ζαχαρης σαν πιο υγειηνη επιλογη, πατησα στο σκρουτζ και φιλτραρα σε μορφη σκονης,αυτες μπορω να τις χρησιμοποιησω στο φραπε αντι για ζαχαρη???

Αρχικα κοψε το φραπε,ειναι ο χειροτερες καφες μακραν ( αν μπορεις να τον πεις καφε πλεον ) .

Στις 5/10/2021 στις 1:07 ΜΜ, billdanos είπε

Για μένα, οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία πέρα από τη ζάχαρη στον καφέ για όποιον δεν μπορεί να τον πιει σκέτο, καταστρέφει τη γεύση του και τον κάνει μια αηδία! :)

Σε εμας φαινεται ετσι,επειδη δε μπορουμε να πιουμε καφε που να εχει ουτε κοκο ζαχαρης. 
Εκει που δεν το δεχομαι,ειναι οντως αηδια και δεν το θεωρω καφε πλεον αλλα ροφημα με γευση καφε,ειναι οταν μπαινουν τα "εξτρα" οπως γαλα,αφρογαλα και κανελα.
Δε συζηταμε παραπανω φανφαρες.

Δημοσ.
Στις 5/10/2021 στις 9:59 ΜΜ, Everest είπε

Οι σκόνες που δοκίμασα δεν "έπιαναν", νομίζω είναι πιο ταιριστές σε γλυκά. Η μόνο που μου ταιριάζει γευστικά σε καφέ είναι η ΓΙΩΤΗΣ sweet and balance, η συσκευασία με τα δισκία, όχι η σκόνη.

Κι εγω απ το 2013 αυτα παιρνω. Σε γαλλικο βαζω 2 σε καψουλας lungo παλι 2 και σε φραπε 3 ή 4 (αν και εδω και κανα 2 χρονια δε πινω φραπε)

  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 5/10/2021 στις 11:13 ΠΜ, Joshua21 είπε

Εγώ προσωπικά μετά από άπειρες δοκιμές κατέληξα στην παρακάτω, όλες οι υπόλοιπες είχαν απαράδεχτη γεύση.

https://www.skroutz.gr/s/21421384/EC-Stevia-Στέβια-με-Ερυθριτόλη-1-5-500gr.html

αγορασα τελικα την ιδια,δοκιμασα σε εσπρεσακι με οση ποσοτητα ζαχαρης βαζω συνηθως,περαν της διαφορετικης γευσης που υποθετω συνιθιζεται,βαζεις λιγοτερη ποσοτητα απο στεβια εναντι ζαχαρης????γιατι εβαλα οσο βαζω παντα μιση κουταλια, και μου φανηκε υπερβολικα γλυκο

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, di maria kun είπε

βαζεις λιγοτερη ποσοτητα απο στεβια εναντι ζαχαρης????

ναι, πάντα

Προσωπικά μου φάνηκε αηδία η φάση με στέβια και χρόνια τώρα πίνω σκέτους καφέδες

  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, di maria kun είπε
Στις 5/10/2021 στις 11:13 ΠΜ, Joshua21 είπε

Εγώ προσωπικά μετά από άπειρες δοκιμές κατέληξα στην παρακάτω, όλες οι υπόλοιπες είχαν απαράδεχτη γεύση.

https://www.skroutz.gr/s/21421384/EC-Stevia-Στέβια-με-Ερυθριτόλη-1-5-500gr.html

αγορασα τελικα την ιδια,δοκιμασα σε εσπρεσακι με οση ποσοτητα ζαχαρης βαζω συνηθως,περαν της διαφορετικης γευσης που υποθετω συνιθιζεται,βαζεις λιγοτερη ποσοτητα απο στεβια εναντι ζαχαρης????γιατι εβαλα οσο βαζω παντα μιση κουταλια, και μου φανηκε υπερβολικα γλυκο

Ε ναι, το γράφει και πάνω άλλωστε, λέει πως 500 γρ από τη συγκεκριμένη ισοδυναμούν με 2.500 γρ κανονικής ζάχαρης, αν και στην πραγματικότητα ισοδυναμούν με περισσότερο. Για να πάρεις μια ιδέα δες το κουταλάκι που χρησιμοποιώ εγώ (0.88 gr γράφει πάνω) το οποίο κατά τη γνώμη μου ισοδυναμεί με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, στη φωτό είναι δίπλα από το συνηθισμένο του γλυκού:

image.png.45aa4106154b53dd7412ab6c7ba0b7d4.png

Το πόση ακριβώς θα βάζεις εσύ θα το βρεις μόνος σου με δοκιμές.

Και ναι, στέβια που να έχει ίδια γεύση με τη κανονική ζάχαρη δε πρόκειται να βρεις.

  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ε ναι, το γράφει και πάνω άλλωστε, λέει πως 500 γρ από τη συγκεκριμένη ισοδυναμούν με 2.500 γρ κανονικής ζάχαρης, αν και στην πραγματικότητα ισοδυναμούν με περισσότερο. Για να πάρεις μια ιδέα δες το κουταλάκι που χρησιμοποιώ εγώ (0.88 gr γράφει πάνω) το οποίο κατά τη γνώμη μου ισοδυναμεί με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, στη φωτό είναι δίπλα από το συνηθισμένο του γλυκού:

image.png.45aa4106154b53dd7412ab6c7ba0b7d4.png

Το πόση ακριβώς θα βάζεις εσύ θα το βρεις μόνος σου με δοκιμές.

Και ναι, στέβια που να έχει ίδια γεύση με τη κανονική ζάχαρη δε πρόκειται να βρεις.

Ισχύει αυτό που λες, 3χ, 5χ κτλ, η γλυκα που δίνουν στο ρόφημα είναι παραπάνω από το νούμερο που γράφουν, αυτό γίνεται ευκολως αντιληπτό ότι αν πχ στο 3χ βάλεις ελάχιστη στεβια μέσα, λιγότερη από το 1/3 του κουταλιού, το ρόφημα είναι πολύ πιο γλυκό από ότι να έβαζες όχι μόνο μια αλλά και παραπανω κουταλια ζάχαρης. 

Δημοσ.

Επίσης ξέχασα, η υπερβολική ποσότητα στέβια αφήνει μια πικρίλα, με μισό κουταλάκι του γλυκού σίγουρα δεν κατάλαβες την κανονική της γεύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...