Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα,ειμαι τελεως ασχετος με αυτα,βλεπω να γινεται μοδα η στεβια και να την χρησιμοποιουν εναλακτικα της ζαχαρης σαν πιο υγειηνη επιλογη, πατησα στο σκρουτζ και φιλτραρα σε μορφη σκονης,αυτες μπορω να τις χρησιμοποιησω στο φραπε αντι για ζαχαρη???

Δημοσ.

τι ποσοστο στεβια ομως? γιατι αν ειναι νοθευμενη με αλλα γλυκαντικα τοτε παπαλα στεβια.Γενικα ειναι απο τις κορυφαιες απατες της εποχης στο χωρο της εστιασης.Βαλε μαυρη ζαχαρη με δυο καφεδες τη μερα δεν παθαινεις τιποτα.

  • Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

τι ποσοστο στεβια ομως? γιατι αν ειναι νοθευμενη με αλλα γλυκαντικα τοτε παπαλα στεβια.Γενικα ειναι απο τις κορυφαιες απατες της εποχης στο χωρο της εστιασης.Βαλε μαυρη ζαχαρη με δυο καφεδες τη μερα δεν παθαινεις τιποτα.

ξερω γω θα παρω μια δημοφιλη απο σκρουτζ

 

33 λεπτά πριν, helen22 είπε

Προσωπικά παίρνω αυτή για τον καφέ:

https://deligios.com/shop/stevia/στέβια-300g/

γευση λεει τπτ|?

Δημοσ.

Δεν υπάρχει παρασκεύασμα στέβιας που να είναι αποκλειστικά στέβια και όχι μίγμα με άλλες γλυκαντικές ύλες για κυρίως δύο λόγους. 1) κόστος, 2) γεύση. Το δεύτερο είναι και το κυριότερο γιατί η στέβια δεν είναι τόσο γλυκιά, αν φας καθαρή στέβια αρχικά δεν καταλαβαίνεις τίποτα αλλά η αίσθηση του γλυκού χτίζεται σιγά σιγά με αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Για αυτό η στέβια αναμιγνύεται με γλυκαντικές ύλες (εριθρυτόλη, ακεσουλφάμη, κτλ) όπου αυτές δίνουν την αρχική αίσθηση γλύκας και η στέβια βοηθάει στο να παρατείνει τη διάρκεια της αίσθησης δίνοντας έτσι ένα πιο συνολικό αποτέλεσμα πιο κοντά στην πραγματική ζάχαρη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, di maria kun είπε

γευση λεει τπτ|?

Την πρώτη βδομάδα μου φαινόταν περίεργη η γεύση του καφέ, μετά δεν καταλάβαινα διαφορά με την καστανή ζάχαρη που έπινα πριν τη στέβια. 

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ στεβια από το 2015 για να αντικαταστησω την ζάχαρη. Ολα μια χαρά ως τώρα. 

Η γλυκύτητα διαφέρει από μάρκα σε μάρκα εξαιτίας του διαφορετικού γλυκοζιτη στεβιολης που χρησιμοποιεί η κάθε εταιρεία και το ποσοστο περιεκτικοτητας το οποίο πρέπει να υπερβαίνει το 90%.

Μετα από πολλές δοκιμές με μακρές που δεν ήταν καθόλου γλυκες σχεδόν όσο η ζάχαρη. Κατέληξα σε 1-2.

Η μάρκα που χρησιμοποιώ λόγω καλής γεύσης είναι η power stevia με ερυθριτολη και γλυκοζιτη ρεμπαουσιδη Α 98% στα 5x, η καλύτερη που είχα πετύχει ήταν η Elite stevia στα 7x αλλα δεν την βρίσκω πλέον. 

Υπάρχουν διάφοροι γλυκοζιτες στεβιολης που δίνουν άλλο αποτέλεσμα, αλλά γενικά ότι βρίσκεις στο εμπόριο. 

Οι εντάσεις που κυκλοφορούν οι στεβιες είναι σε 1, 2, 3x, 5x, 7, 8, 9x. Μην βάζεις μεγάλη ποσότητα γιατί πικριζει. Στο εμπόριο λιανικής βρίσκεις κυρίως 1, 3, 5x, σπανιότερα 2 και 7x, αρκετά δύσκολο το 8, 9x, κυρίως αν γνωρίζεις βιομηχανίες και παρασκευαστηρια και θες να κάνεις παραγγελια με τιμολόγιο. 

  • Super Moderators
Δημοσ.

Για μένα, οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία πέρα από τη ζάχαρη στον καφέ για όποιον δεν μπορεί να τον πιει σκέτο, καταστρέφει τη γεύση του και τον κάνει μια αηδία! :)

Δημοσ.

Οι σκόνες που δοκίμασα δεν "έπιαναν", νομίζω είναι πιο ταιριστές σε γλυκά. Η μόνο που μου ταιριάζει γευστικά σε καφέ είναι η ΓΙΩΤΗΣ sweet and balance, η συσκευασία με τα δισκία, όχι η σκόνη.

  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, adi32 είπε

Το σοβαρό θέμα δεν είναι η γεύση αλλά κατά πόσο ανεβάζει το σάκχαρο. 

Από ότι διάβασα το ανεβάζει λιγότερο από τη σάκχαρη. 

Θα δείξει σε 2 μήνες που θα κάνω πάλι εξέταση. 

 

Η φρουκτόζη κάνει ζημιά στο σικωτι

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Από ότι διάβασα το ανεβάζει λιγότερο από τη σάκχαρη. 

Θα δείξει σε 2 μήνες που θα κάνω πάλι εξέταση. 

 

Η φρουκτόζη κάνει ζημιά στο σικωτι

Κόψε τη ζάχαρη και οτιδήποτε περιέχει αλεύρι αν θες να δεις άμεση διαφορά, και αν μπορείς τρώγε μια φορά τη μέρα. Η διαφορά θα είναι τεράστια στις επόμενες εξετάσεις. Διαλείπουσα νηστεία κοινώς. 
Κανένα γλυκαντικό δεν είναι αθώο, καθώς μόλις ο οργανισμός αντιλαμβάνεται γλυκιά γεύση ακόμα και χωρίς υδατάνθρακες, αρχίσει και ανεβάζει ινσουλίνη.

  • Like 2
Δημοσ.

Πανάκριβη είναι η στέβια και εφόσον έχει διάφορα πρόσθετα, καλύτερα καστανή ζάχαρη, έχει κάπου 1.30-1.50€/500 γραμμάρια.

Λευκή ζάχαρη δεν μπορώ να βάλω στο καφέ η σε οποιοδήποτε ρόφημα εδώ και χρόνια, επίσης είναι πιο βλαβερή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...