Mariakaradimitriou Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Ενδιαφερομαι για σπουδες στην Γερμανια..Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει επειδή έχω δει την αντιστοιχια των ελληνικών βαθμών των πανελληνίων με τους γερμανικούς βαθμούς,αν εκτος από τα 4 υποχρεωτικά μαθήματα που έχεις, σου μετράνε στον μέσο όρο και τον βαθμό πχ των αγγλικών?Η δεν μετράει καθόλου στην αντιστοιχία?Επίσης άδικη η αντιστοιχία, αν δεν γράψεις τουλάχιστον ένα 16 εδω ελλαδα,δυσκολα να μπεις σε γερμανικο πανεπιστημιο. Καλα δεν σχολιάζω καν για ιατρική,ακατόρθωτο!!
epp Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το συνολο μοριων που αναγραφεται στην βεβαιωση συμμετοχης των πανελληνιων ειναι ο βαθμος που χρησιμοποιεται για την αντιστοιχια ,οπως αναφερει το site του DAAD, το οποιο θα επρεπε ηδη να ειχες μελετησει. Οσο για το οτι θεωρεις αδικο πως ειναι δυσκολο να μπεις στην γερμανια σε ιατρικη, ουδεν σχολιο, απολυτως τελειο το mindset "μου χρωστατε κιολας χαρη" για να περασεις πολυ καλα στις γερμανικες σχολες. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2021 από epp 1
Mariakaradimitriou Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δεν καταλαβαίνω το ειρωνικό ύφος σου..Εκανα απλα μια ερώτηση,εννοείται έχω μπει και έχω κοιτάξει τις προϋποθέσεις, απλα ηθελα να κάνω μια διευκρινιστική ερώτηση σε περίπτωση που κάποιος έχει την 'απαραίτητη" γνωση/εμπειρια.Δεν ξερω πώς αναγράφονται οι βαθμολογίες διότι δεν έχω δώσει ακομα πανελληνιες.Οσον αφορά το σχόλιο μου γιά την ιατρική εισαι άκυρος..Δεν νομίζω να άφησα να εννοηθεί πουθενά ότι "κάποιος μου/μας χρωσταει χαρη"και ουτε υποβάθμισα εννοείται τα γερμανικά πανεπιστημια,ουτε θεώρησα οτι ειναι ευκολο να μπεις,αν αυτό κατάλαβες.Εκανα ένα σχόλιο απλα γιατι όταν είδα τις αντιστοιχίες και ειδα οτι για να μπεις ιατρικη στην Γερμανια(να πω οτι δεν ενδιαφέρομαι για αυτον τον κλαδο)θες το λιγοτερο 1.1 που αντιστοιχεί στον ελληνικο βαθμο με 19.700 έπαθα ένα μικρό σοκ..Οκ καταλαβαίνω το σύστημα τους και το πώς δουλεύει απλα μου φαίνεται λίγο άδικη η αντιστοιχία των δικών μας βαθμών με εκει..Άλλο σύστημα και προϋποθέσεις η Γερμανία και αλλο η Ελλάδα προφανώς οποτε δεν μπορείς να κάνεις κάτι, το αποδέχεσαι..
ProponitisTouKanape Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Αφού δεν ενδιαφέρεσαι για Ιατρική, τι το ψάχνεις; Επίσης δεν ισχύει αυτό με το 1.1 εκτός απο δύο ιατρικές σε όλη τη ώρα. Εν πάσει περιπτώσει, δεν είναι τόσο δύσκολο να μπεις σε γερμανικό πανεπιστήμιο. Κάνε την αντιστοιχία των (πιθανών) βαθμών σου στις πανελλήνιες, κοίτα τα NC των προγραμμάτων που σε ενδιαφέρουν και βουρ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα