Dimitris156 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω ένα πολύ παλιό Turbo-x(manual clevo w251esq/w270esq). Επειδή έπρεπε να το χρησιμοποιήσω, του έβαλα ένα ssd και λειτουργεί καλά. Επειδή όμως αναγκαστικά θα το χρησιμοποιήσω τελικά περισσότερο και σε τηλεργασία, λέω να κάνω μια ακόμα αναβάθμιση. Αρχικά +4 ραμ σίγουρα. Για να το σιγουρέψω πριν αγοράσω, κάποια από εδώ αν δε κάνω λάθος. Για cpu τώρα, αυτές είναι οι συμβατές? Αν είναι αυτές θέλω βασικά να μάθω ποια θα κάνει διαφορά ώστε να ψάξω για 1-2 και όχι για 10 cpu σε αγγελίες κτλπ. Edit: Για τη cpu, να κάνει διαφορά σε συνάρτηση με τη τιμή όμως. Βλέπω τώρα τιμές για Core i7-2720QM από 50€ από Αμερική κιόλας, Ευρώπη από 70€, που προφανώς δε θέλω να δώσω για cpu μεταχειρισμένη 9 γενιές πίσω. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2021 από Dimitris156
JDROGAS Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Eαν θελεις να βοηθησει το φορουμ θα πρεπει να μας πεις τι επεξεργαστη φοραει,η μητρικη τι chipset ειναι και τις ram ποιες ακριβως ειναι. Tο καλυτερο θα ειναι να μας ανεβασεις 3-4 screenshots απο το cpuz,απο τις καρτελες cpu,mainboard,memory,spd.
GATE123 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, Dimitris156 είπε Καλησπέρα, έχω ένα πολύ παλιό Turbo-x(manual clevo w251esq/w270esq). Επειδή έπρεπε να το χρησιμοποιήσω, του έβαλα ένα ssd και λειτουργεί καλά. Επειδή όμως αναγκαστικά θα το χρησιμοποιήσω τελικά περισσότερο και σε τηλεργασία, λέω να κάνω μια ακόμα αναβάθμιση. Αρχικά +4 ραμ σίγουρα. Για να το σιγουρέψω πριν αγοράσω, κάποια από εδώ αν δε κάνω λάθος. Για cpu τώρα, αυτές είναι οι συμβατές? Αν είναι αυτές θέλω βασικά να μάθω ποια θα κάνει διαφορά ώστε να ψάξω για 1-2 και όχι για 10 cpu σε αγγελίες κτλπ. Edit: Για τη cpu, να κάνει διαφορά σε συνάρτηση με τη τιμή όμως. Βλέπω τώρα τιμές για Core i7-2720QM από 50€ από Αμερική κιόλας, Ευρώπη από 70€, που προφανώς δε θέλω να δώσω για cpu μεταχειρισμένη 9 γενιές πίσω. Για ram Τρέξε αυτό το πρόγραμμα και θα δεις πια είναι συμβατή https://www.crucial.com/content/dam/crucial/support/scan/downloads/CrucialScan.exe και πόσες slots έχει για να βάλεις.
Dimitris156 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 6 λεπτά πριν, GATE123 είπε Για ram Τρέξε αυτό το πρόγραμμα και θα δεις πια είναι συμβατή https://www.crucial.com/content/dam/crucial/support/scan/downloads/CrucialScan.exe και πόσες slots έχει για να βάλεις. Σχετικά με τα slots, 4 λέει. Βέβαια όταν το είχα ανοίξει για να βάλω τον ssd είχα βγάλει και photo, εγώ 2 θυμάμαι ότι μπορούσαν να μπουν.
JDROGAS Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στα 35w παλι για να μην εχεις θεματα με θερμοκρασιες ο i7-2620m στα 50+13 μεταφορικα απο Γερμανια,(εχει και offer που σημαινει οτι παιρνει παζαρι) https://www.ebay.de/itm/402967174113?hash=item5dd2b71be1:g:S9EAAOSw4slfYP7H Και μνημουλα πανομοιοτυπη με τη δικη σου 17+6 μεταφορικα.(και αυτος εχει offer) https://www.ebay.de/itm/284459375746?epid=140833465&hash=item423b199c82:g:~jYAAOSwP8VhGgh1 Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2021 από JDROGAS
GATE123 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε Σχετικά με τα slots, 4 λέει. Βέβαια όταν το είχα ανοίξει για να βάλω τον ssd είχα βγάλει και photo, εγώ 2 θυμάμαι ότι μπορούσαν να μπουν. Επεξεργαστές του Socket που έχεις είναι αυτοί εδώ https://www.cpu-world.com/Sockets/Socket G2 (rPGA988B).html Αν βρεις μεταχειρισμένο από εδώ θα είσαι οκ, αλλιώς πας και παίρνεις από έξω. Εγώ έχω Socket G3 και ευτυχώς βρήκα από εδώ. Μνήμη μπορείς και από εδώ https://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200020769&skr_prm=WyJlMDdiNWQ3YS1iNzUwLTRkNmItYjhhOS01YmJjYzU1YzMzNjkiLDE2MzMzNjYyMjMyMzIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2021 από GATE123
Dimitris156 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Οκ παιδιά ευχαριστώ, από ότι βλέπω θα βάλω για τώρα τη ραμ μόνο γιατί μου φαίνονται πολλά λεφτά για τόσο παλιούς επεξεργαστές και αν δε τραβάει το ξαναβλέπω
peiraiask Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, Dimitris156 είπε Καλησπέρα, έχω ένα πολύ παλιό Turbo-x(manual clevo w251esq/w270esq). Επειδή έπρεπε να το χρησιμοποιήσω, του έβαλα ένα ssd και λειτουργεί καλά. Επειδή όμως αναγκαστικά θα το χρησιμοποιήσω τελικά περισσότερο και σε τηλεργασία, λέω να κάνω μια ακόμα αναβάθμιση. Αρχικά +4 ραμ σίγουρα. Για να το σιγουρέψω πριν αγοράσω, κάποια από εδώ αν δε κάνω λάθος. Για cpu τώρα, αυτές είναι οι συμβατές? Αν είναι αυτές θέλω βασικά να μάθω ποια θα κάνει διαφορά ώστε να ψάξω για 1-2 και όχι για 10 cpu σε αγγελίες κτλπ. Edit: Για τη cpu, να κάνει διαφορά σε συνάρτηση με τη τιμή όμως. Βλέπω τώρα τιμές για Core i7-2720QM από 50€ από Αμερική κιόλας, Ευρώπη από 70€, που προφανώς δε θέλω να δώσω για cpu μεταχειρισμένη 9 γενιές πίσω. για 50-70 ευρω ι7 σε φορητο ? θα προτιμουσα να στησω παλιο πισι εστω κ με ι3 3220, ι5 2400 ακομη κ αν κοστιζε 80-90 ευρω. μεχρι 30 ευρω για ι5 ισως θα με ενδιεφερε
Dimitris156 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Υπάρχει νομίζω θέμα με το δεύτερο slot. Αναγνωρίζει μόνο 4 GB από το πρώτο slot ανεξαρτήτως της ram. Μου φαίνεται ότι δεν κουμπώνει σωστά, βγαίνει κατευθείαν ενώ στο πρώτο slot θέλει λίγη πίεση που φαντάζομαι είναι το σωστό. Δε ξέρω βέβαια αν είναι αυτό. Υπάρχει κάτι να κάνω ή να ελέγξω?
GATE123 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Το δεύτερο έχει στο πλάι τα γατζακια που έχει στο πρώτο?
Dimitris156 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Έχει, αλλά είναι μικρότερα από τα κανονικά.
GATE123 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πρέπει να είναι τα ίδια με την πρώτη για να μπορεί να πιάνει όλη την μνήμη και να την πιέζει προς τα κάτω. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2021 από GATE123
peiraiask Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2021 3 ώρες πριν, Dimitris156 είπε Υπάρχει νομίζω θέμα με το δεύτερο slot. Αναγνωρίζει μόνο 4 GB από το πρώτο slot ανεξαρτήτως της ram. Μου φαίνεται ότι δεν κουμπώνει σωστά, βγαίνει κατευθείαν ενώ στο πρώτο slot θέλει λίγη πίεση που φαντάζομαι είναι το σωστό. Δε ξέρω βέβαια αν είναι αυτό. Υπάρχει κάτι να κάνω ή να ελέγξω? βαλε σελοτειπ κ χαρτια να το κρατανε πατημενο ή πατα το με το χερι να δεις αμα δουλευει το σλοτ. κ αμα δουλευει...σελοτειπ
Dimitris156 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το είχα πατημένο και το άνοιξα αλλά πάπαλα... Τι να πω, πέρα από ότι δε μπορώ να καταλάβω τη λογική να έχει διαφορετικά γαντζάκια, είναι δυνατόν να είναι μη δουλεύει ένα σλοτ το οποίο δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ? Γι' αυτό από τότε πλαίσιο δεν ξαναπάτησα. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2021 από Dimitris156
RTW4ever Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Dimitris156 είπε Το είχα πατημένο και το άνοιξα αλλά πάπαλα... Τι να πω, πέρα από ότι δε μπορώ να καταλάβω τη λογική να έχει διαφορετικά γαντζάκια, είναι δυνατόν να είναι μη δουλεύει ένα σλοτ το οποίο δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ? Γι' αυτό από τότε πλαίσιο δεν ξαναπάτησα. Μήπως η νέα μνήμη που βάζεις, απλά δεν είναι συμβατή; Ή μήπως δεν λειτουργεί, είναι καμένη; Ή μήπως δεν τη βάζεις καλά; Θέλει καλό σπρώξιμο προς τα μέσα. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2021 από RTW4ever
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα