Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το βαζει για να ακουγεται πιο καλα στις αγγελιες το 2030 ..

πληρη επεξεργαστης συλλεκτικος  μαζι με κουτι ΚΑΙ το οριτζιναλ πυριτιο 400 ευρω 

χωρις το πυριτιο 20

4 λεπτά πριν, PeggyV είπε

Εγώ θέλω να δω τι θα γίνει όταν πάει 7nm ή ακόμα 3nm σε σχέση με την AMD 

και δεν είμαι fun σε μια από τις 2, η τσέπη μου πάντα τι κερδίζει. 
εχω και απο τους 2 σε 6 μηχανήματα μου. 

ετσι είμαι περίεργη μιας και έσκυψε το κεφάλι και πήγε στην TSMC (για λίγο αλλά πήγε), τι θα γίνει όταν ρίξει το wattage από τα νανομετρα και βάλει ποιο πολλά transistor μες. 
ενταξει έχουμε φτάσει στα 14++++ και προσπαθεί 

το ίδιο ερώτημα έχω και για την AMD τώρα που η Apple έκλεισε το 80%+ της παραγωγής 3nm 

οι εταιριες αυτες εχουν ετοιμα προγραμματα παραγωγης κ τιμολογησης για μια πενταετια ΣΤΟ Περιπου ,

με μικρες διακυμανσεις. αν τα βρουν σκουρα βαζουν πιο πολλα τρανζιστορ, χαμηλωνουν την τιμη κ ετσι 

μπορουν να πουλανε καθε ετος σχεδον τα ιδια προιοντα , κρατωντας  σχεδον σταθερα τα κερδη κλπ[

6 ώρες πριν, panoskatos είπε

Εγω περίμενα οτι θα είναι η ευχάριστη έκπληξη οτι θα έχει μέσα αεροψυξη ,οπως και η σειρά i5 , i7 . Τι να το κάνουν το πέτρωμα ;

spacer.png  

μπορει να το καθιερωσουν, στα ακριβα προιοντα να βαζουν κανα κομπολοι, φακο κλπ

μεχρι τον τεντι τον αρκουδο εχουμε μελλον

Δημοσ.
7 ώρες πριν, MetroStar είπε

Στα του μάρκετινγκ, πιστεύω πως η Intel πρέπει να αλλάξει ονομασία στους επεξεργαστές της, να βρει κάτι καινούργιο, γιατί τα Core i έχουν ταυτιστεί με την αδυναμία της να κατεβεί από τα 14nm και τις χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τους Ryzen. Πρέπει να κάνει δηλαδή ότι έκανε μετά τον Pentium 4, που άλλαξε το όνομα σε Core.

Δεν είναι πρόβλημα αυτό. Αυτοί που ξέρουν την σημασία και την διαφορά των nm στις cpu, δεν ενοχλούνται απο το όνομα. Oπως ξέρουν και οτι ένας Alder Lake 10 nm δεν είναι απαραίτητα χειρότερος απ έναν Ryzen 5xxx των 7nm...

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, MetroStar είπε

Στα του μάρκετινγκ, πιστεύω πως η Intel πρέπει να αλλάξει ονομασία στους επεξεργαστές της, να βρει κάτι καινούργιο, γιατί τα Core i έχουν ταυτιστεί με την αδυναμία της να κατεβεί από τα 14nm και τις χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τους Ryzen. Πρέπει να κάνει δηλαδή ότι έκανε μετά τον Pentium 4, που άλλαξε το όνομα σε Core.

Ιntel Multicore? Σκετο Intel Multi?Πιο πολύ θυμίζει αυτό τα μουλτι στης κουζίνας....Intel inside and outside?Ξερω γω;Δεν δουλευω σε μαρκετιν δεν το χω XD

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, TsoliasGR είπε

Ιntel Multicore? Σκετο Intel Multi?Πιο πολύ θυμίζει αυτό τα μουλτι στης κουζίνας....Intel inside and outside?Ξερω γω;Δεν δουλευω σε μαρκετιν δεν το χω XD

Πάντως, αν κάνει πως μετονομάζει τους i3-5-7-9 σε πχ. Hexium A-B-C-D, οι επόμενοι Ryzen θα είναι Ryzen A-B-C-D... :)

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
Δημοσ.

Και αλλες μεγαλες εκπληξεις απο την Intel,πρωτα η τιμης τους και δευτερον ξαφνικα απο τα 3.6 πεσαμε στα 3.2 ghz,ελπιζω να μην ισχυει τιποτα απο τα 2. 1231440659_OperaSnapshot_2021-10-05_110246_wccftech_com.png.88fc4a4842311667660b1c22957b6f90.png

22 ώρες πριν, Eloy είπε

Δεν μιλάμε καλύτερα για την Amd που για 10 χρόνια 2006-2016 μας παραμύθιαζε οτι έβγαζε "ανταγωνιστικούς" επεξεργαστές κι ο κόσμος τους αγόραζε ?  :)

Κατσε αδερφε γιατι τα εχεις μπερδεψει η AMD δεν παραμυθιασε κανενα σιγουρα η σειρα 2000 της Intel ηταν ανωτερη αλλα ολα αυτα στα reviews διοτι ο 8350 που ειχα ηταν ανταγωνιστικος σε καποια οχι σε ολα και μπορει να ετρεχε τα παιχνιδια  με 10 η 15 fps λιγοτερα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν επαιζα με 60 fps που ηταν και το ιδεατο για το συστημα της εποχης,επισης πρεπει να καταλαβουμε οτι η AMD εκεινη την εποχη αυτη την αρχιτεκτονικη κατασκευασε δεν γινοταν να ριξει κατι αλλο στην αγορα παιρνει χρονια αυτη η διαδικασια ηταν επισης και η δεκαετια που πηρε την κατω βολτα που την εφθασε σχεδον στην χρεωκοπια.

Opera Snapshot_2021-10-05_110246_wccftech.com.png

Δημοσ.
Στις 4/10/2021 στις 5:15 ΜΜ, pirmen56 είπε

Για σε παρακαλώ πάρα πολύ...

Χάρη στην AMD αγόρασε ο κοσμάκης πολλούς πυρήνες με τα λεφτά που αγόραζε κάποτε μόνο τέσσερις από την intel.

Humiliation.png.04764f28a327910727bf74924ee73e4a.png

Και τι πυρήνες. Κελεπούρια. Κάθε πυρήνας intel άξιζε όσο 2 από δαύτους(μαζί με το overclocking) στα games. Ντάξει οι ryzen έχουν ram latency μετρημένο σε μέρες.

Αλλά λεπτομέρειες όλα αυτά. Τα νήπια πιστεύουν ότι 4 δεκάευρα αξίζουν περισσότερο από ένα 50ευρο και αυτό μας αρκεί. Αφού συγκρίνουν ποσότητα και όχι αξία. Αυτό είναι το target group άλλωστε.

Φίλε η αλήθεια είναι όμως πως μπορεί στην πρώτη γενιά ryzen να μην αγόραζες τόσο δυνατά cores για gaming σε σχέση με έναν 7700Κ αλλά σε productivity  o ακριβότερος i7 έπινε τσαγάκι ακόμα και από έναν r5 1600, στα όρια του σκουπιδιου o i7 για αυτό εδώ και χρόνια τον βλέπουμε σε μορφή i3. Ξέρεις καλύτερα 4 20αρικα από ένα 50ρικο.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ, μεχρι περισυ ο 5900x και ο 5950x ηταν οι επεξεργαστες  της χρονιας σε ολους τους τομεις. Ξαφνικα βγηκε ο amd killer.......Μονο για γελια (γνωμη μου παντα). Κατι αναλογο με τις gpu.... Βγηκε η 3080 με τιτλο 2080ti killer και ακομα και σε 2κ γονατιζει απο καποια παιχνιδια π.χ Red Dead Redemtion, Cyberpunk 2077, Resident Evil Village και θεωρειται η 4κ gpu (παλι για γελια). Με την amd εφτιαξε ο κοσμος pc και το χαρηκε..... Τα μονα λεφτα που εχω λυπηθει ηταν για την αγορα του 7700κ (ο απολυτος gaming cpu, τετραπυρηνος αλλα ουσιαστικα οκταπυρηνος και αλλα τετοια χαζα).Φυσικα καλυτερα να διαφωνησεις για πολιτικα παρα για Intel vs AMD... Μονο και μονο για την αλλαγη socket μ αρεσει η Amd, να δουμε για ποσο θα το κρατησει και επισης να δουμε και τις τιμες.....

Υπ οψιν ο 8350 που εφαγε σκατα ακομα παιζει ολα τα καινουρια παιχνιδια χωρις προβλημα (φυσικα και δεν συγκρινεται με τους καινουριους επεξεργαστες) για οσους βιαστουν.

Επεξ/σία από andreww2211

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...