Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Eloy είπε

Προφανώς πυρίτιο υπάρχει. Τσιπς που κατασκευάζονται απο το πυρίτιο δεν υπάρχουν - για διάφορους λόγους, άσχετους με την διαθεσιμότητα αυτού καθ'αυτού του πυριτίου...

Η αμμος αποτελειται στο μεγαλυτερο (πολυ μεγαλο ομως) μερος της απο πυριτιο. Ενα απο τα θεματα ειναι τα φυλλα χαλκου που θεωρητικα ακριβυναν (και ειναι απαραιτητα για την κατασκευη της πλακετας) αλλα οχι τοσο ωστε να δημιουργηθει αυτος ο ντορος (μαρκετινγκ  τρικ  για ανεβασμα τιμων και ξεστοκαρισμα παλιων προιοντων. Ειναι τοσο μικρη η αυξηση που μεχρι και απορροφηση της τιμης θα μπορουσε να γινει απο τους εμπορους αλλα ναι οκ κα ιμετα κατεβηκε ο αρχαγγελος Γαβριηλ.... και ζησαμε εμεις καλα .....) Τι να κανουν και αυτοι οι εργοστασιαρχες κλεφτες να γινουν. 

Επεξ/σία από euronmyous
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vorlon68 είπε

Πειτε με ασχετο αλλα που χρησιμευει αυτο???

Εκεί που χρησιμεύει και το αυτοκόλλητο του μήλου σε κάθε προϊόν της apple 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giannakis1983 είπε

Κατά τα άλλα υπάρχει μεγάλη έλλειψη πυριτίου και τα τσιπ έχουνε πάει στον θεό…. 
Από πισι ,αυτοκίνητα ,κινητά , αποχυμωτές ,δονητές …..

Ελλειψη παραγωγης υπαρχει (δεν μπορει να καλυφθει η ζητηση με τα υπαρχοντα foundries), οχι πυριτιου.

Δημοσ.

Στα του μάρκετινγκ, πιστεύω πως η Intel πρέπει να αλλάξει ονομασία στους επεξεργαστές της, να βρει κάτι καινούργιο, γιατί τα Core i έχουν ταυτιστεί με την αδυναμία της να κατεβεί από τα 14nm και τις χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τους Ryzen. Πρέπει να κάνει δηλαδή ότι έκανε μετά τον Pentium 4, που άλλαξε το όνομα σε Core.

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Eloy είπε

Δεν μιλάμε καλύτερα για την Amd που για 10 χρόνια 2006-2016 μας παραμύθιαζε οτι έβγαζε "ανταγωνιστικούς" επεξεργαστές κι ο κόσμος τους αγόραζε ?  :)

Για σε παρακαλώ πάρα πολύ...

Χάρη στην AMD αγόρασε ο κοσμάκης πολλούς πυρήνες με τα λεφτά που αγόραζε κάποτε μόνο τέσσερις από την intel.

Humiliation.png.04764f28a327910727bf74924ee73e4a.png

Και τι πυρήνες. Κελεπούρια. Κάθε πυρήνας intel άξιζε όσο 2 από δαύτους(μαζί με το overclocking) στα games. Ντάξει οι ryzen έχουν ram latency μετρημένο σε μέρες.

Αλλά λεπτομέρειες όλα αυτά. Τα νήπια πιστεύουν ότι 4 δεκάευρα αξίζουν περισσότερο από ένα 50ευρο και αυτό μας αρκεί. Αφού συγκρίνουν ποσότητα και όχι αξία. Αυτό είναι το target group άλλωστε.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, N3M3SiS είπε

Σιγουρα με την παγκοσμια ελλειψη σε τσιπακια, η Intel θα δωσει δωρο δισκακι πυριτιου. lol.

5 ώρες πριν, Theodoscus είπε

Ενημερωτικά διαβασα καπου οτι αυτο δεν ισχυει και ειναι απλα μια φωτογραφια στο πλάι της συσκευασίας. Άλλωστε σε μια εποχή που υπαρχει έλλειψη πυριτίου δεν νομιζω οτι θα βάζαν μια ολόκληρη πλακα απο πυρίτιο μεσα στις συσκευασίες. Μην τρελαθούμε..

δεν έχουμε ελλειψη πυριτιου. έλλειψη σε τσιπακια εχουμε. το πυριτιο ειναι αυθονο.

• Confused 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kata_tixi είπε

δεν έχουμε ελλειψη πυριτιου. έλλειψη σε τσιπακια εχουμε. το πυριτιο ειναι αυθονο.

Έλλειψη σε τσιπάκια εχουμε προφανως αλλα η έλλειψη αυτη οφείλεται στην μειωμένη παραγωγή πυριτίου. Δεν φυτρώνει το τσιπάκι κατασκευάζεται απο υλικά οπως το πυρίτιο και καποια απο αυτα ειναι σε έλλειψη λόγω μειωμένης εξόρυξης τους μεσα στην περίοδο του κορονοϊού 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Theodoscus είπε

λόγω μειωμένης εξόρυξης τους μεσα στην περίοδο του κορονοϊού 

Αυτό το είδες κάπου όνειρο ή το διάβασες κάπου συγκεκριμένα να το δούμε και εμείς?

Από όλη την αλυσίδα παραγωγής το μοναδικό στάδιο που σίγουρα δεν έχει έλλειψη είναι το πυρίτιο σαν πρώτη ύλη.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jgeorgiou είπε

αυτό το είδες κάπου όνειρο ή το διάβασες κάπου συγκεκριμένα να το δούμε και εμείς?

Η μειωμένη εξόρυξη πρώτων υλών για την κατασκευή chip στην περίοδο του κορονοϊού, η μεγαλη λίστα αναμονής στα εργοστάσια ακομα και σημερα για την απόκτηση chip απο εταιρίες και γενικοτερα η μεγαλη ζήτηση και μικρη προσφορά εχει οδηγήσει σε ολη αυτη την κατάσταση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θέλω να δω τι θα γίνει όταν πάει 7nm ή ακόμα 3nm σε σχέση με την AMD 

και δεν είμαι fun σε μια από τις 2, η τσέπη μου πάντα τι κερδίζει. 
εχω και απο τους 2 σε 6 μηχανήματα μου. 

ετσι είμαι περίεργη μιας και έσκυψε το κεφάλι και πήγε στην TSMC (για λίγο αλλά πήγε), τι θα γίνει όταν ρίξει το wattage από τα νανομετρα και βάλει ποιο πολλά transistor μες. 
ενταξει έχουμε φτάσει στα 14++++ και προσπαθεί 

το ίδιο ερώτημα έχω και για την AMD τώρα που η Apple έκλεισε το 80%+ της παραγωγής 3nm 

Επεξ/σία από PeggyV
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Theodoscus είπε

Έλλειψη σε τσιπάκια εχουμε προφανως αλλα η έλλειψη αυτη οφείλεται στην μειωμένη παραγωγή πυριτίου. Δεν φυτρώνει το τσιπάκι κατασκευάζεται απο υλικά οπως το πυρίτιο και καποια απο αυτα ειναι σε έλλειψη λόγω μειωμένης εξόρυξης τους μεσα στην περίοδο του κορονοϊού 

οχι δεν είναι λογο έλλειψης πυριτιου γιατι το πυριτιου υπαρχει παντου. η ελλειψη σε τσιπακια οφείλετε στο οτι υπαρχει μεγαλη ζητηση τσιπ και λιγα εργοστασια για να κατασκευασουν και οχι στο οτι δεν εχουμε η δεν βρίσκουμε πυρίτιο.   

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...