Heisenbend Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα στην παρέα, θέλω να κάνω μερικές αλλαγές στον ήδη υπάρχοντα υπολογιστή μου. Τον χρησιμοποιώ κυρίως για το μεταπτυχιακό μου, όπου γίνονται εξ΄αποστάσεως τα μαθήματα μέσω zoom, τις εργασίες μου και για την δουλεία μου (email, office κλπ). Μερικές φορές παίζω και παιχνίδια όπως (dota, csgo, warzone κ fifa22 που θέλω να αγοράσω). Τα κομμάτια που σκέφτομαι να αγοράσω είναι τα εξής: mbo: mobo 1 ή mobo 2 Cpu: intel i5 Ram: ram 1 To τροφοδοτικό που έχω είναι αυτό εδώ και θα αλλαχθεί στο σύντομα με αυτό εδώ. Από χώρο αποθήκευσης είμαι καλά προς τα παρόν αλλά θα πάρω έναν m2 nvme. Το case είναι αυτό εδώ απ'ότι είδα είναι συμβατό με αυτά που θέλω να πάρω οπότε δεν θα προχωρήσω στην αγορά νέου case . Η κάρτα γραφικών μου είναι η MSI GTX 750 Ti και θα τσιμπήσω μία καλύτερη μεταχειρισμένη μόλις βρω. Θα ήθελα την γνώμη σας για το combo (mb,cpu,ram). To ποσό που θα ήθελα να διαθέσω για αυτά τα 3 κομμάτια είναι περίπου στα 350 ευρώ. Τα υπόλοιπα θα αγοραστούν σιγά σιγά μέχρι τα χριστούγεννα ευελπιστώ.
JDROGAS Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Στα 360 ευρω παιρνεις 11400 (με γραφικα) Β560 16gb ram 2
nickol-us Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Πολύ καλύτερες οι επιλογές του jdrogas. Αν μείνεις στην επιλογή του 10400 και δεν πας για τον 11400 λόγω κόστους , γνώμη μου είναι να μείνεις μακριά από gigabyte. Ο κύριος λόγος που προτιμάει κάποιος Β560 μητρική είναι ο υπερχρονισμος της μνήμης, ενώ με αυτά που γράφει η gigabyte στα χαρακτηριστικά, είναι ότι μπορεί να γίνει μόνο με 11ης γενιάς cpu. Οπότε αν δεν βρεθεί κάποιο μέλος να πιστοποιήσει οτι γίνεται ram oc με 10ης γενιάς cpu, πήγαινε σε κάποια b560 pro4 ή b560 pro vdh, να έχεις και κάποια υποτυπώδη ψύξη. Οι μνήμες εννοείτε οχι λιγότερο απο 3200/cl16, δεν υπάρχει λόγος με τις σημερινές τιμές. Αυτές που προτείνονται είναι μια χαρά. Ακόμη και οι ripjaws πλέον είναι πολύ οικονομικές αν θες να υπάρχει και ένα heatsink.
GATE123 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 7 ώρες πριν, Heisenbend είπε Καλησπέρα στην παρέα, θέλω να κάνω μερικές αλλαγές στον ήδη υπάρχοντα υπολογιστή μου. Τον χρησιμοποιώ κυρίως για το μεταπτυχιακό μου, όπου γίνονται εξ΄αποστάσεως τα μαθήματα μέσω zoom, τις εργασίες μου και για την δουλεία μου (email, office κλπ). Μερικές φορές παίζω και παιχνίδια όπως (dota, csgo, warzone κ fifa22 που θέλω να αγοράσω). Τα κομμάτια που σκέφτομαι να αγοράσω είναι τα εξής: mbo: mobo 1 ή mobo 2 Cpu: intel i5 Ram: ram 1 To τροφοδοτικό που έχω είναι αυτό εδώ και θα αλλαχθεί στο σύντομα με αυτό εδώ. Από χώρο αποθήκευσης είμαι καλά προς τα παρόν αλλά θα πάρω έναν m2 nvme. Το case είναι αυτό εδώ απ'ότι είδα είναι συμβατό με αυτά που θέλω να πάρω οπότε δεν θα προχωρήσω στην αγορά νέου case . Η κάρτα γραφικών μου είναι η MSI GTX 750 Ti και θα τσιμπήσω μία καλύτερη μεταχειρισμένη μόλις βρω. Θα ήθελα την γνώμη σας για το combo (mb,cpu,ram). To ποσό που θα ήθελα να διαθέσω για αυτά τα 3 κομμάτια είναι περίπου στα 350 ευρώ. Τα υπόλοιπα θα αγοραστούν σιγά σιγά μέχρι τα χριστούγεννα ευελπιστώ. Καλύτερα δώσε 50€ παραπάνω και πάρε G.Skill Ripjaws V 16GB 3200MHz https://www.netbox.gr/index.php?route=product/product&product_id=1538&ref=bestprice.gr&__bpgid=MXBgclBtJDZ1OCssMXp5b3VFTU9oLlo= i5-11400 https://www.you.gr/anavathmisi-diktyaka/anavathmisi/epexergastes-(cpu)/epeksergastis-(cpu)-intel-core-i5-11400-box-2-6ghz?skr_prm=WyI0MDcxZDViNy01YjNjLTQzMTAtOWFiYy05ODMxOTYzMDg3NjgiLDE2MzMyOTk5MjgwOTYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 ASRock B560 Steel Legend https://www.dotpower.gr/index.php?route=product/product&path=82_83_93&product_id=69602&skr_prm=WyJlMDdiNWQ3YS1iNzUwLTRkNmItYjhhOS01YmJjYzU1YzMzNjkiLDE2MzMzMjQ4NzA2MDEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Σύνολο 401€ 1
Heisenbend Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 9 ώρες πριν, JDROGAS είπε Στα 360 ευρω παιρνεις 11400 (με γραφικα) Β560 16gb ram Καλημερα, σ'ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου. Πιστευω πως δεν χρειαζομαι επεξεργαστη με γραφικα καθως εχω καρτα γραφικων κ εχω κ μια παλαιοτερη ως backup σε περιπτωση που παθει κατι η μια ωστε να μπορω να κανω την δουλεια μου, οποτε ας γλυτωσω απο κει το 20ευρω. Τωρα οσο αφορα 10400f κ 11400f αξιζει η διαφορα? Απ'οτι ειδα η μονη διαφορα ειναι στην μεγιστη ταχυτητα του επεξεργαστη κατα 0.1 κ οτι ο 11400f υποστηριζει μεχρι 3200mhz ram. 4 ώρες πριν, nickol-us είπε Πολύ καλύτερες οι επιλογές του jdrogas. Αν μείνεις στην επιλογή του 10400 και δεν πας για τον 11400 λόγω κόστους , γνώμη μου είναι να μείνεις μακριά από gigabyte. Ο κύριος λόγος που προτιμάει κάποιος Β560 μητρική είναι ο υπερχρονισμος της μνήμης, ενώ με αυτά που γράφει η gigabyte στα χαρακτηριστικά, είναι ότι μπορεί να γίνει μόνο με 11ης γενιάς cpu. Οπότε αν δεν βρεθεί κάποιο μέλος να πιστοποιήσει οτι γίνεται ram oc με 10ης γενιάς cpu, πήγαινε σε κάποια b560 pro4 ή b560 pro vdh, να έχεις και κάποια υποτυπώδη ψύξη. Οι μνήμες εννοείτε οχι λιγότερο απο 3200/cl16, δεν υπάρχει λόγος με τις σημερινές τιμές. Αυτές που προτείνονται είναι μια χαρά. Ακόμη και οι ripjaws πλέον είναι πολύ οικονομικές αν θες να υπάρχει και ένα heatsink. Καλημερα φιλε μου κ σ'ευχαριστω για την απαντηση. Αν παραμεινω στον 10400 κ παρω μια μητρικη 560 για να τρεχουν οι μνημες στα 3200, θα τα αναγνωρισει ο επεξεργαστης; Διοτι στο σαιτ της ιντελ για τον 10400 γραφει πως αναγνωριζει 2666 mhz. Οποτε αν παρω 10400 υπαρχει νοημα να παρω 3200mhz μνημες; 2 ώρες πριν, GATE123 είπε Καλύτερα δώσε 50€ παραπάνω και πάρε G.Skill Ripjaws V 16GB 3200MHz https://www.netbox.gr/index.php?route=product/product&product_id=1538&ref=bestprice.gr&__bpgid=MXBgclBtJDZ1OCssMXp5b3VFTU9oLlo= i5-11400 https://www.you.gr/anavathmisi-diktyaka/anavathmisi/epexergastes-(cpu)/epeksergastis-(cpu)-intel-core-i5-11400-box-2-6ghz?skr_prm=WyI0MDcxZDViNy01YjNjLTQzMTAtOWFiYy05ODMxOTYzMDg3NjgiLDE2MzMyOTk5MjgwOTYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 ASRock B560 Steel Legend https://www.dotpower.gr/index.php?route=product/product&path=82_83_93&product_id=69602&skr_prm=WyJlMDdiNWQ3YS1iNzUwLTRkNmItYjhhOS01YmJjYzU1YzMzNjkiLDE2MzMzMjQ4NzA2MDEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Σύνολο 401€ Καλημερα κ σ'ευχαριστω για την απαντηση, νομιζω πως ξεφευγουμε λιγο με τα 50 ευρω παραπανω καθως ειναι κ δυσκολη καιροι αυτοι που ζουμε. Θα το δω παντως αν αποφασισω να δωσω το κατι παραπανω.
nickol-us Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Heisenbend είπε Καλημερα, σ'ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου. Πιστευω πως δεν χρειαζομαι επεξεργαστη με γραφικα καθως εχω καρτα γραφικων κ εχω κ μια παλαιοτερη ως backup σε περιπτωση που παθει κατι η μια ωστε να μπορω να κανω την δουλεια μου, οποτε ας γλυτωσω απο κει το 20ευρω. Τωρα οσο αφορα 10400f κ 11400f αξιζει η διαφορα? Απ'οτι ειδα η μονη διαφορα ειναι στην μεγιστη ταχυτητα του επεξεργαστη κατα 0.1 κ οτι ο 11400f υποστηριζει μεχρι 3200mhz ram. Καλημερα φιλε μου κ σ'ευχαριστω για την απαντηση. Αν παραμεινω στον 10400 κ παρω μια μητρικη 560 για να τρεχουν οι μνημες στα 3200, θα τα αναγνωρισει ο επεξεργαστης; Διοτι στο σαιτ της ιντελ για τον 10400 γραφει πως αναγνωριζει 2666 mhz. Οποτε αν παρω 10400 υπαρχει νοημα να παρω 3200mhz μνημες; Καλημερα κ σ'ευχαριστω για την απαντηση, νομιζω πως ξεφευγουμε λιγο με τα 50 ευρω παραπανω καθως ειναι κ δυσκολη καιροι αυτοι που ζουμε. Θα το δω παντως αν αποφασισω να δωσω το κατι παραπανω. Ναι, αν πάρεις 560 θα τρέχουν οι μνήμες παραπάνω και θα έχεις και αρκετά καλύτερες επιδόσεις ειδικά στα παιχνίδια. Μονή περίπτωση αυτή που σου είπα με τις gigabyte που δεν είναι ξεκάθαρο αν κάνει χρονισμό με 10ης γενιάς επεξεργαστή. Το ram oc το κάνει η μητρική και όχι ο επεξεργαστής. Msi και Asrock κάνουν κανονικά χρονισμό, μπορείς να βρεις και βίντεο/παραδείγματα στο νετ. 2666 είναι το μέγιστο που δέχεται ο Ι5 σε κλειδωμένη μητρική(που δεν κάνει ram oc). Θα απαντήσω και στην άλλη ερώτηση, αν έχει διαφορετική άποψη ο jdrogas θα μας το πει. Φαντάζομαι σου πρότεινε 11400 γιατί ο 11400f είναι δυσεύρετος και δυσανάλογα ακριβός. Ο 11400 σου δίνει το μπόνους του pcie 4 και συνολικά καλύτερες επιδόσεις. Αν μιλάμε μόνο για παιχνίδια, έχει μικρή διαφορά απο τον 10400. Εύκολα θα βρεις συγκριτικά παραδείγματα, ακόμη και στο YouTube και αποφασίζεις αν αξίζει να τα δώσεις ή όχι. 1
Heisenbend Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 40 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ναι, αν πάρεις 560 θα τρέχουν οι μνήμες παραπάνω και θα έχεις και αρκετά καλύτερες επιδόσεις ειδικά στα παιχνίδια. Μονή περίπτωση αυτή που σου είπα με τις gigabyte που δεν είναι ξεκάθαρο αν κάνει χρονισμό με 10ης γενιάς επεξεργαστή. Το ram oc το κάνει η μητρική και όχι ο επεξεργαστής. Msi και Asrock κάνουν κανονικά χρονισμό, μπορείς να βρεις και βίντεο/παραδείγματα στο νετ. 2666 είναι το μέγιστο που δέχεται ο Ι5 σε κλειδωμένη μητρική(που δεν κάνει ram oc). Θα απαντήσω και στην άλλη ερώτηση, αν έχει διαφορετική άποψη ο jdrogas θα μας το πει. Φαντάζομαι σου πρότεινε 11400 γιατί ο 11400f είναι δυσεύρετος και δυσανάλογα ακριβός. Ο 11400 σου δίνει το μπόνους του pcie 4 και συνολικά καλύτερες επιδόσεις. Αν μιλάμε μόνο για παιχνίδια, έχει μικρή διαφορά απο τον 10400. Εύκολα θα βρεις συγκριτικά παραδείγματα, ακόμη και στο YouTube και αποφασίζεις αν αξίζει να τα δώσεις ή όχι. Ισχυει μολις τωρα ειδα ποσο κοστιζουν οι πρωτοι διαθεσιμοι 11400 κ 11400f γι'αυτο θα παραμεινω στην πρωτη επιλογη μου κ θα παω σε 10400f λογου κοστους και το οτι τον εχω βρει αμεσα διαθεσιμο. Τωρα οσον αφορα την mobo βρηκα αυτη αμεσα διαθεσιμη και αποτι βλεπω κανει κ το oc στις ραμ mobo ( θελω κ την επιβεβαιωση σου @nickol-us) . Για τις ραμ ειμαι αναμεσα σε αυτες τις δυο επιλογες 1 και 2. Επισης θα ηθελα την γνωμη σας για τον nmve αυτον.
nickol-us Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Heisenbend είπε Ισχυει μολις τωρα ειδα ποσο κοστιζουν οι πρωτοι διαθεσιμοι 11400 κ 11400f γι'αυτο θα παραμεινω στην πρωτη επιλογη μου κ θα παω σε 10400f λογου κοστους και το οτι τον εχω βρει αμεσα διαθεσιμο. Τωρα οσον αφορα την mobo βρηκα αυτη αμεσα διαθεσιμη και αποτι βλεπω κανει κ το oc στις ραμ mobo ( θελω κ την επιβεβαιωση σου @nickol-us) . Για τις ραμ ειμαι αναμεσα σε αυτες τις δυο επιλογες 1 και 2. Επισης θα ηθελα την γνωμη σας για τον nmve αυτον. Η μητρική είναι μια από αυτές που σου πρότεινα (pro4 ή pro vdh) και κάνει ram oc. Μνήμες πάρε τις Kingston. Έχουν ίδια χαρακτηριστικά, lifetime warranty, επιπλέον rgb και heatsink. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2021 από nickol-us 1
Heisenbend Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, nickol-us είπε Η μητρική είναι μια από αυτές που σου πρότεινα (pro4 ή pro vdh) και κάνει ram oc. Μνήμες πάρε τις Kingston. Έχουν ίδια χαρακτηριστικά, lifetime warranty, επιπλέον rgb και heatsink. Ωραια σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια. Οποτε καταληγουμε στα εξης 3 κομματια: μητρικη επεξεργαστης ραμ Απλα παιδια διαβαζω σχολια σε ξενο σαιτ πως η συγκεκριμενη μητρικη το σλοτ της για τον μ2 (hyper m2) υποστηριζετε μονο με επεξεργαστες 11ης γενιας. Γνωριζει κανεις τιποτα αν ισχυει κατι τετοιο? Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2021 από Heisenbend 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα