Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, babisskg είπε

Φίλτατε , θα ήταν εύκολο να σου προτείνω μάρκα και τύπο , όμως πρέπει να μας εξηγήσεις τον λόγο για τέτοια γκάμα απαιτήσεων , σε ένα απολύτως συμβατικό αυτοκίνητο σαν αυτό που έχεις .

Μίλησες ήδη για ζέσταμα των ελαστικών , σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει τέτοιες απαιτήσεις , σαν να επρόκειτο να κάνεις δοκιμαστικά για το Χοκενχάϊμ . Αν δλδ ένα πρωί αργήσεις να ξυπνήσεις για να πας στην δουλειά , θα κάθεσαι να γυρίζεις γύρω γύρω τα τετράγωνα , για να ζεσταθούν τα λάστιχα σε ένα αυτοκίνητο με 80 άλογα ιπποδύναμη , αντί να φύγεις άρον άρον για να προλάβεις .

Τι να ζεστάνεις δλδ ...... μια τετράδα συμβατικά λάστιχα σε ένα αυτοκίνητο που θα πηγαίνει ανάμεσα 80 και 110 χλμ/ώρα όταν βρει ευθεία για κάτι τέτοιο .

Αν χάνω κάτι , παρακαλώ να μου το εξηγήσεις !

δεν θελω να καθομαι να ζεσταινω τα λαστιχα!! για αυτω ζηταω μαλακή ή μετρια γομα.

για το ζεσταμα αναφερθηκα για το αλλο αυτοκινητο κυριως, ενω για αυτο ειπα πως το καλοκαιρι υπαρχουν φορες που εχουν υπερζεταθει τα κοντινενταλ

δεν θεωρω πως ζηταω κατι ακραιο.

σκληρα πλαϊνά για καλή αισθηση και ασφαλεια, μαλακη-μετρια γομα για να μην χρειαζεται ζεσταμα, να εχει καλη προσφρυση και φρενο οποτε

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

δεν θελω να καθομαι να ζεσταινω τα λαστιχα

Ποιος ζεσταίνει τα λάστιχα? δεν είσαι στη F1

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

δεν θελω να καθομαι να ζεσταινω τα λαστιχα!! για αυτω ζηταω μαλακή ή μετρια γομα.

για το ζεσταμα αναφερθηκα για το αλλο αυτοκινητο κυριως, ενω για αυτο ειπα πως το καλοκαιρι υπαρχουν φορες που εχουν υπερζεταθει τα κοντινενταλ

δεν θεωρω πως ζηταω κατι ακραιο.

σκληρα πλαϊνά για καλή αισθηση και ασφαλεια, μαλακη-μετρια γομα για να μην χρειαζεται ζεσταμα, να εχει καλη προσφρυση και φρενο οποτε

Για να μην διακινδυνεύσω να πω κάτι άσχετο ........ ποιό είναι το άλλο αυτοκίνητο διότι μάλλον δεν το διάβασα .......

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, babisskg είπε

Για να μην διακινδυνεύσω να πω κάτι άσχετο ........ ποιό είναι το άλλο αυτοκίνητο διότι μάλλον δεν το διάβασα .......

δεν εχει σημασία για αυτό δεν το έχω αναφέρει.
εχω αναφερθεί γενικά όμως για να δώσω μέτρο σύγκρισης

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Nabuko είπε

Πήγαινε στα κλασικά και δοκιμασμένα Bridgestone Turanza T005

+1 απο μενα

Τα εχω βαλει σε 4 αυτοκινητα

Corolla,Peugeot 206,i30 kai kia ceed

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, stefanospf είπε

+1 απο μενα

Τα εχω βαλει σε 4 αυτοκινητα

Corolla,Peugeot 206,i30 kai kia ceed

πως ειναι απο σκληροτητα; θορυβο; προσφυση οταν ειναι κρυα κτλ
σε τι περιβαλλον οδηγεις; ποσα χλμ / ημερα; 

ανετα; γρηγορα; επιθετικα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

δεν εχει σημασία για αυτό δεν το έχω αναφέρει.
εχω αναφερθεί γενικά όμως για να δώσω μέτρο σύγκρισης

Αγαπητέ και διορθώστε με όπου σας φαίνεται ότι κάνω λάθος .

Μπορείτε να βρείτε βοήθεια για διάφορα θέματα σε πολλά φόρουμ , αρκεί να ξέρετε τι ζητάτε .

Αν γνωρίζατε τι ζητάτε πχ θέλω να βελτιώσω το επίπεδο φρεναρίσματος στο Polo που έχετε έστω , γιατί όχι , αφού κατεβαίνετε τον Χολομώντα σε καθημερινή βάση , με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνονται τα φρένα που έχει το αυτοκίνητο , θα ψάχναμε να βρούμε λύσεις , όπως να ταιριάξουμε μεγαλύτερους δίσκους μπροστά , όσο γίνεται εν πάση περιπτώσει , να δούμε άλλες λύσεις με λίγο πιο φαρδιά ελαστικά κλπ .

Αυτές οι γενικεύσεις του είδους ..... δεν έχει σημασία γι' αυτό δεν το αναφέρω ....... θέλω λίγο πιο σκληρά στα πλαϊνά αλλά με μέτρια γόμα ....... δεν βοηθάνε κανέναν , αν πραγματικά θέλετε να κατανοήσετε κάποια πράγματα . 

Επίσης και το λέω για μένα κι' όχι για σας , ώστε να μην σας μπουν ιδέες κλπ , συνειδητά χρησιμοποιώ ένα χιλιάρι , αφού αυτό χρειάζομαι ώστε να έχω χαμηλό κόστος μετακίνησης σε αστικό περιβάλλον , ένα commuter αν γνωρίζετε τον όρο , που θα με πηγαίνει και θα με φέρνει κάθε μέρα στην δουλειά συν κάποιες άλλες τυπικές μετακινήσεις . Τώρα αν εσείς βρίσκετε χρήσιμο να συζητάμε για ένα τέτοιο αυτοκίνητο αν χρειάζεται μαλακή η μέτρια γόμα σε ελαστικά 165/65/14 , τότε δεν ξέρω τι θα λέγαμε αν έπρεπε να στήσουμε μία Lancia Stratos για ανάβαση στην Πάτρα . 

Στην διάθεση σας όποτε αποφασίσετε ΤΙ ακριβώς ζητάτε . Για μένα , το ζήτημα που θέσατε είναι απλούστατο . Χρειάζεστε μία 4αδα φρέσκα επώνυμα ελαστικά στην διάσταση του κατασκευαστή . 

• Like 2
Δημοσ.

Να πω απλα πως τα pirelli p7 έχουν καινούργια έκδοση την c2 τα έβαλα και είμαι φουλ ευχαριστημένος . Ηθελα και εγώ σκληρά πλαϊνά λόγο μεγάλου βάρους του αυτοκινήτου μου

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Οτι λέει ο τίτλος βασικά

Αναφέρομαι σε polo 1.4 80hp 

Τώρα έχω continental eco 6 

Είχα πριν hankook kinergy eco 2 

Γενικά κάνω καμιά 15000 το χρόνο. Το οποίο παίζει να αυξηθεί λόγω δουλειάς αλλά δεν ξέρω οπότε δεν το υπολογίζω.

Το παράπονο που εχω και από τα 2 λάστιχα είναι πως έχουν μαλάκα πλαϊνά, οπότε σε γρήγορες στροφές "μαγουλιαζει"

Τα continental άμα ζεσταθούν πολύ, χάνουν πρόσφυση ειδικά το καλοκαίρι. Παίζει ρόλο και η άσφαλτος. Τα χανκουκ δε θυμάμαι.

Επίσης και με τα 2 λάστιχα το abs σε μέτριο ή κακό οδόστρωμα πιάνει για πλάκα. Ίσως φταίνε και τα αμορτισέρ (πολύ μαλακά??). Νομίζω οτι και ο πίσω άξονας (ταμπούρα) δεν φρενάρει αρκετά. (Έχω δοκιμάσει να κάνω 1-2 κλικ στο χειρόφρενο και να πατήσω τερμα φρένο, και είχε τεράστια διαφορά)

(Το οτι πιάνει εύκολα το συγκρίνω με άλλο αυτοκίνητο με pireli p7 205/55/16. Θα μου πεις άλλο μέγεθος δισκοπλακας, ζάντας κτλ αλλά πιστεύω πως λόγω βάρους των δύο αμαξιών (300+ κιλά διαφορά) λίγο πολύ το ίδιο θα έπρεπε να σταματάνε.)

(Τα πιρελι στη 205 διάσταση αργούν να ζεσταθούν, αλλά δε με πειράζει γιατί εκείνο το αμάξι κάνει 30.000+ χλμ σε εθνική οδό κτλ.)

εγω εχω βαλει αυτα σε nissan almera 87hp και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Falken Sincera SN110 Ecorun 185/60R14 82T. λιγο πιο σκληρα απο michelin με εξαιρετικη προσφυση  σε υγρό και στεγνό οδόστρωμα σε συνδυασμό με χαμηλη φθορα .ζεστενονται γρηγορα και φρεναρουν σαν τα michelin ειδικα  σε βρεγμενο οδοστρωμα μη σου πω και καλυτερα.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...