Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα , είμαι ανάμεσα σε 3 ψυγειοκαταψύκτες και ψάχνω γνώμες ειδικά από κατόχους

1. LG GBB72SWEFN
2. Bosch KGN49XIEA
3. Bosch KGN49XIDP
4. Bosch KGN56XIEP
5. Pitsos PKNB56VWEP

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω το Bosch kgn49xiea από το Μάιο.

Είναι τεράστιο και οι χώροι του πολύ βολικοι. Χωράει πολύ πράμα και ψύχει χωρίς πρόβλημα. Το μοτέρ είναι inverter (μεταβαλλόμενες στροφές). Συνήθως δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου. Αν βάλεις μέσα πολλά πράγματα σε θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να γκαζωσει λίγο, αλλά και πάλι χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο.

Στην αρχή το είχα 4 βαθμοί ψύξη και -18 κατάψυξη. Σε αυτή τη ρύθμιση όταν άνοιγα κατάψυξη λίγο παραπάνω έμπαινε στο τούρμπο και σήκωνε το σπίτι στο πόδι, επειδή έχει μια λειτουργία αυτόματης ενεργοποίησης της υπερκαταψυξης που ενεργοποιούνταν για πλάκα. Στη συνέχεια το έβαλα στους 6 (ήδη το 4 ήταν πολύ κρύο για την ψύξη) και την κατάψυξη στους -20 και από τότε δεν έχει ξανασυμβεί (όλο το καλοκαιρι μέχρι και σήμερα). Λειτουργεί αθόρυβα.

Λέει ότι είναι αντιfinger αλλά αγνόησε το, όλες οι δαχτυλιες φαίνονται κανονικά. Οι πλαϊνές του επιφάνειες δεν είναι ίδιο υλικό και χρώμα με το μπροστινό, οπότε δεν είναι για εντελώς ελεύθερο, καλύτερα να μπει σε χώρο/εσοχή για ψυγείο. Ζεστενεται στα πλαϊνά, λέει ότι είναι φυσιολογικό.  

Το KGN49XIDP είναι ακριβώς το ίδιο, μόνο που έχει κανονικό χερούλι στην πόρτα, αντί για σχισμές που έχει το δικό μου.

Παντως μέχρι τώρα το θεωρώ πολύ τίμια αγορά.

Επεξ/σία από dtzgr
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Thanks

16 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Το KGN49XIDP είναι ακριβώς το ίδιο, μόνο που έχει κανονικό χερούλι στην πόρτα, αντί για σχισμές που έχει το δικό μου.

Δεν ειναι ιδια , έχουν άλλα χαρακτηριστικά

KGN49XIΕΑ : Ενεργειακή Κλάση E , Επίπεδο Θορύβου 40 dB , Ενεργειακή Κλάση A++
KGN49XIDP : Ενεργειακή Κλάση D , Επίπεδο Θορύβου 38 dB , Ενεργειακή Κλάση A+++

Ουσιαστικά το Bosch  KGN49XIΕΑ ειναι ιδιο με το  Pitsos PKNB49XIEP μονο που το  Pitsos έχει κανονικό χερούλι στην πόρτα .

Δημοσ.

Οκ, ίσως κάνω λάθος.

Πάντως γενικα για να συγκρίνεις πρέπει να παρατηρήσεις με ποιο πρότυπο (=ποια ευρωπαϊκή οδηγία) έχει αξιολογηθεί η απόδοση. Υπάρχουν 2-3 πρότυπα τα τελευταία χρόνια. Πάνω στην ενεργειακή ετικέτα υπάρχει σημείωση με ποιο πρότυπο μετρήθηκε. Ίδιες συσκευές μετρημένες με διαφορετικό πρότυπο ενδεχομένως να κατηγοριοποιούνται διαφορετικά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dtzgr είπε

Πάντως γενικα για να συγκρίνεις πρέπει να παρατηρήσεις με ποιο πρότυπο (=ποια ευρωπαϊκή οδηγία) έχει αξιολογηθεί η απόδοση

απο οτι βλεπω η ιδια ειναι (COMMISSION DELEGATED REGULATION (EU) No 1060/2010)

Spoiler

dJ4X2ri.jpg

@dtzgr ερώτηση : από θόρυβο πως τα πάει ? και εάν η εγγύηση ειναι 2 ολικη + 10 μοτέρ

Δημοσ.

Για το θόρυβο τα έγραψα στο πρώτο ποστ μου. Η εγγύηση είναι όπως λες. Στο Σκρουτζ έχει επίσημους μεταπωλητές και έχει και άλλους. Εγώ πήρα από επίσημο και το έχω δηλώσει και στην ιστοσελίδα της Bosch με σειριακό αριθμό κλπ όπου επιβεβαιώνει την ισχύ της εγγύησης κλπ.

Δεν ξέρω τι γίνεται αν πάρεις από ανεπίσημο (μπορεί να παίζει ρόλο, μπορεί και όχι).

Δημοσ.
Στις 3/10/2021 στις 4:54 ΜΜ, villasg είπε

3. Bosch KGN49XIDP

Ευρεθεί σε πολύ καλή τιμή στο apothema.gr  με δωρεάν μεταφορικά (812€) και παραγγέλθηκε .
Γενικά υπάρχει έλλειψη συσκευών ( η bosch φέρνει αρχές του άλλου μήνα αλλά η τιμές θα ειναι πάνω )

Δημοσ.

Ψεύτικα όλα. 800 ευρώ με κατάψυξη κάτω στα ψευτοσυρτάρια που δε χωράνε τίποτα. Όταν πάρεις αρνί θα θυμηθείς τι εννοώ.

Δυστυχώς όσα έχουν την κατάψυξη πάνω είναι είδος προς εξαφάνιση. Κι αυτά που απέμειναν (πχ LG GTB583PZCZD) δεν έχουν τα καλά χαρακτηριστικά και τον εσωτερικό σχεδιασμό που είχαν τα παλιά. Σε μεγαλύτερο δε βρίσκω τίποτα... σε τέτοιο στυλ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ψεύτικα όλα. 800 ευρώ με κατάψυξη κάτω στα ψευτοσυρτάρια που δε χωράνε τίποτα. Όταν πάρεις αρνί θα θυμηθείς τι εννοώ.

Στο kgn49xiea τα συρτάρια είναι αφαιρούμενα και έχει και γυαλινα ράφια μέσα στην κατάψυξη (ακριβώς ανάμεσα στα συρτάρια), τα οποία επίσης αφαιρούνται. Αν θέλεις να βάλεις κάτι ογκώδες μπορείς είτε να αφαιρέσεις ένα ή περισσότερα συρτάρια και να μείνεις με τα ράφια είτε να τα βγάλεις και αυτά, να φορέσεις ένα μπουφάν και να μπεις κι εσύ μέσα.

Στο KGN49XIDP δεν ξέρω, αλλά υποθέτω ότι θα ισχύει το ίδιο.

Spoiler

Screenshot_20211004-220915.png.62ea21f5d449b6040821abdfe6bdc4bf.png

Επεξ/σία από dtzgr
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Εχω καταψυκτη τεραστιο για τα αρνια .

7 λεπτά πριν, pdionisis είπε

pitsos siemens bosch λαβετε υπόψη οτι είναι made in turkey....

+Beko

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 3/10/2021 στις 5:03 ΜΜ, dtzgr είπε

Είναι τεράστιο και οι χώροι του πολύ βολικοι. Χωράει πολύ πράμα και ψύχει χωρίς πρόβλημα. Το μοτέρ είναι inverter (μεταβαλλόμενες στροφές). Συνήθως δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου. Αν βάλεις μέσα πολλά πράγματα σε θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να γκαζωσει λίγο, αλλά και πάλι χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο.

Στην αρχή το είχα 4 βαθμοί ψύξη και -18 κατάψυξη. Σε αυτή τη ρύθμιση όταν άνοιγα κατάψυξη λίγο παραπάνω έμπαινε στο τούρμπο και σήκωνε το σπίτι στο πόδι, επειδή έχει μια λειτουργία αυτόματης ενεργοποίησης της υπερκαταψυξης που ενεργοποιούνταν για πλάκα. Στη συνέχεια το έβαλα στους 6 (ήδη το 4 ήταν πολύ κρύο για την ψύξη) και την κατάψυξη στους -20 και από τότε δεν έχει ξανασυμβεί (όλο το καλοκαιρι μέχρι και σήμερα). Λειτουργεί αθόρυβα.

Λέει ότι είναι αντιfinger αλλά αγνόησε το, όλες οι δαχτυλιες φαίνονται κανονικά. Οι πλαϊνές του επιφάνειες δεν είναι ίδιο υλικό και χρώμα με το μπροστινό, οπότε δεν είναι για εντελώς ελεύθερο, καλύτερα να μπει σε χώρο/εσοχή για ψυγείο. Ζεστενεται στα πλαϊνά, λέει ότι είναι φυσιολογικό.  

Παντως μέχρι τώρα το θεωρώ πολύ τίμια αγορά.

Καλησπερα, εχω παραγγειλει αυτο το μοντελο Bosch KGN49LBEA , αλλα διαβαζω στο σκρουτζ περιεργες κριτικες για θορυβο. Θεωρειτε ισχυει ή με τις καταλληλες ρυθμισεις στις θερμοκρασιες δε θα λειτουργει παραπανω το μοτερ?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, kavroulis είπε

Καλησπερα, εχω παραγγειλει αυτο το μοντελο Bosch KGN49LBEA , αλλα διαβαζω στο σκρουτζ περιεργες κριτικες για θορυβο. Θεωρειτε ισχυει ή με τις καταλληλες ρυθμισεις στις θερμοκρασιες δε θα λειτουργει παραπανω το μοτερ?

Νομίζω οτι με σωστή τοποθέτηση ( αλφαδιάσματα , κενά να αερίζετε σωστά  ) δεν πρέπει να ακούγετε αλλα ίσως ειναι θέμα του μοντέλου , μονο κάτοχος μπορεί να σου πει .
στην σελιδα της bosch οι αξιολογησεις ειναι αψογες https://www.bosch-home.gr/katigories-proiontwn/psiksi/psigeiokatapsiktes/eleftheroi-psigeiokatapsiktes/KGN49LBEA#/Tabs=section-reviews/

Εγώ τελικά αγόρασα το KGN49XIDP  το οποίο ειναι ΑΘΟΡΥΒΟ και πολύ δυνατό και ευρύχωρο

• Like 1
Δημοσ.

Παλια δεν ασχολιόταν κανένας με το θόρυβο του ψυγείου, γιατί η κουζίνα ήταν σε χωριστό δωμάτιο. Στα καινούρια ή σε ανακαινίσεις δεν έχει χωριστή κουζίνα και ακούς το ψυγείο όλη την ώρα. Μπαίνουν και όχι καλής ποιότητας ανεμιστηρακια που με τον καιρό  χαλανε τα ρουλεμάν τους ή πιάνουν πάγο και αρχίζει να κάνει φασαρία. Είναι και η απόψυξη που λιώνει τον πάγο και όταν δουλεύει γίνεται συστολοδιαστολη στα τοιχώματα του ψυγείου και αρχίζει τα μπαμπα μπουπα. Οι ανεμιστήρες κάνουν τη φασαρία και με αλλαγή τους ησυχάζεις για κάποιο διάστημα.

• Like 1
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 14/10/2021 στις 11:29 ΠΜ, villasg είπε

Νομίζω οτι με σωστή τοποθέτηση ( αλφαδιάσματα , κενά να αερίζετε σωστά  ) δεν πρέπει να ακούγετε αλλα ίσως ειναι θέμα του μοντέλου , μονο κάτοχος μπορεί να σου πει .
στην σελιδα της bosch οι αξιολογησεις ειναι αψογες https://www.bosch-home.gr/katigories-proiontwn/psiksi/psigeiokatapsiktes/eleftheroi-psigeiokatapsiktes/KGN49LBEA#/Tabs=section-reviews/

Εγώ τελικά αγόρασα το KGN49XIDP  το οποίο ειναι ΑΘΟΡΥΒΟ και πολύ δυνατό και ευρύχωρο

Φίλε μου πήρα χθες το KGN49XIDP... Δε ξέρω αν περίμενα κάτι διαφορετικό...αλλά ..αφού το άφησα 24 ώρες σε όρθια θέση ...εχθές το έβαλα σε λειτουργία και μόλις έσβησε το alarm off έβαλα λίγα πράγματα μέσα ...Από σήμερα το πρωί ακούω τακτικά (περίπου ανα 40 λεπτά ) τον συμπιεστή να δουλεύει..γενικά πολύ θορυβώδες.... Έχω ψιλοαπογοητευτει..η ρύθμιση θερμοκρασίας είναι η προεγκατεστημένη..4 βαθμούς συντήρηση.. -18 ψύξη... Πήρα και στην bosch τηλέφωνο και μου είπαν ότι το πρώτο 24 Ώρο το ψυγείο συνηθίζεται να δουλεύει πιο πολύ.... Το έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ όμως το πρώτο 24ωρο 😓😓

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...