Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, θέλω να ρωτήσω ποιος είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να φτάσει κάποιος από το αεροδρόμιο της Αθήνας στο Ρέθυμνο.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Messi99 είπε

Καλησπέρα παιδιά, θέλω να ρωτήσω ποιος είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να φτάσει κάποιος από το αεροδρόμιο της Αθήνας στο Ρέθυμνο.

Ο πιο εύκολος είναι με αεροπλάνο (πας στο γκισέ, βγάζεις εισητήριο, πετάς), ο πιο φτηνός θέλει ψάξιμο στην ημερομηνία που σε ενδιαφέρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Messi99 είπε

Απο το αεροδρόμιο της Αθήνας ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος είναι να κλείσεις νωρίτερα εισητήρια με την Ryanair προς Χανιά και απο εκεί πας Ρέθυμνο με λεωφορείο.

Επεξ/σία από bad_freddy
Δημοσ.

Το αεροπλάνο είναι δεδομένο, από κει και πέρα είναι καλύτερα από Χανιά ή Ηράκλειο; Έχει συχνά λεωφορεία και κτελ;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Messi99 είπε

Το αεροπλάνο είναι δεδομένο, από κει και πέρα είναι καλύτερα από Χανιά ή Ηράκλειο; Έχει συχνά λεωφορεία και κτελ;

Είσαι τσακωμένος με τον γκούγκλη?

Δρομολόγια ΚΤΕΛ Χανιά - Ηράκλειο: https://www.e-ktel.com/images/pdfs/2021/oct/AIRPORT_FROM__01.10.2021_TO_30.10.2021.pdf

Όσο για το αν είναι καλύτερο από Χανιά ή Ηράκλειο, όπως έγραψα και παραπάνω θα πρέπει να το ψάξεις στην ημερομηνία που σε ενδιαφέρει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχεδόν μια ώρα+ αποσταση...από Χανιά 60κμ κ από Ρέθυμνο 80km 

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Messi99 είπε

Ναι, έχει συχνά δρομολόγια, κάθε μέρα. Τα δρομολόγιο Χανιά - Ηράκλειο/Ηράκλειο - Χανιά είναι κάθε μια ώρα νομίζω και όλα περνάνε από Ρέθυμνο (δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα express που πάνε από την μια πόλη στην άλλη απ'ευθείας, χωρίς στάσεις).
Απόσταση Χανιά - Ρέθυμνο ~ 1 ώρα ενώ Ηράκλειο - Ρέθυμνο ~ 1μιση ώρα. Οπότε δεν έχει τόση σημασία το Χανιά/Ηράκλειο -> Ρέθυμνο, όσο το Αθήνα -> Κρήτη.

Δημοσ.

Το αεροδρόμιο των Χανίων είναι προς την πλευρά του Ρεθύμνου, ενώ του Ηρακλείου είναι λίγο εκτός πόλης, προς την πλευρά του Αγ. Νικολάου, άρα ακόμα μακρύτερα από το Ρέθυμνο από όσο το Ηράκλειο. Έχουν 10 λεπτά διαφορά μεταξύ τους οι επιλογές σου, αλλά από Χανιά είναι 30χλμ λιγότερο σχεδόν και ο δρόμος πολύ καλύτερος.

Επιπλέον, είμαι 90% σίγουρος ότι υπάρχει απευθείας ΚΤΕΛ από τη Σούδα (αεροδρόμιο χανίων), ενώ είμαι 100% σίγουρος ότι δεν υπάρχει απευθείας δρομολόγιο από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου προς το Ρέθυμνο.

Αυτοί οι δύο παράγοντες καθιστούν αυτονόητη επιλογή το Αθήνα - Χανιά με πλοίο ή αεροπλάνο. Από εκεί και μετά, ό,τι νομίζεις. Ενοικίαση - ταξί - ΚΤΕΛ θα έχουν μικρότερο κόστος σε αυτή τη διαδρομή, ο χρόνος θα είναι περίπου ίδιος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Το αεροδρόμιο των Χανίων είναι προς την πλευρά του Ρεθύμνου, ενώ του Ηρακλείου είναι λίγο εκτός πόλης, προς την πλευρά του Αγ. Νικολάου, άρα ακόμα μακρύτερα από το Ρέθυμνο από όσο το Ηράκλειο. Έχουν 10 λεπτά διαφορά μεταξύ τους οι επιλογές σου, αλλά από Χανιά είναι 30χλμ λιγότερο σχεδόν και ο δρόμος πολύ καλύτερος.

Δεν ισχύει αυτό. Το αεροδρόμιο Χανίων είναι στο Ακρωτήρι, καμιά σχέση με Σούδα που γράφεις παρακάτω (15-20 λεπτά απόσταση) ή το δρόμο από Χανιά προς Ρέθυμνο.
Έχεις όμως δίκιο, υπάρχει λεωφορείο που πάει απευθείας Ρέθυμνο μέσω Σούδας (όχι τόσο συχνό δρομολόγιο όσο αυτά που σε πηγαίνουν στο κέντρο) .
Αν βρεις πτήση που να σε εξυπηρετεί αυτό το δρομολόγιο (που λογικά θα βρεις, μιας και λογικά τα δρομολόγιο θα είναι σεταρισμένα έτσι ώστε να ακολουθούν πτήσεις από Αθήνα) , σίγουρα θα σε βολέψει πολύ.

Επεξ/σία από vadou
Δημοσ.
3 ώρες πριν, vadou είπε

Τα δρομολόγιο Χανιά - Ηράκλειο/Ηράκλειο - Χανιά είναι κάθε μια ώρα νομίζω και όλα περνάνε από Ρέθυμνο (δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα express που πάνε από την μια πόλη στην άλλη απ'ευθείας, χωρίς στάσεις).

Δεν έχει express, το Σεπτέμβρη που πήγα Ηράκλειο είδα ότι υπάρχουν 2 λεωφορεία το ένα λεωφορείο πάει για Ρέθυμνο και το άλλο λεωφορείο για Ηράκλειο κάνει και στάση στο Ρέθυμνο για να μοιραστούν καλύτερα οι επιβάτες στα λεωφορεία επειδή ανεβαίνουν πολλοί τουρίστες στις στάσεις. 

Γενικά η διαδρομή από Χανιά για Ρέθυμνο είναι πιο άνετη  είναι σχεδόν ευθεία ενώ από Ηράκλειο για Ρέθυμνο έχει λίγες στροφές. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vadou είπε

Δεν ισχύει αυτό. Το αεροδρόμιο Χανίων είναι στο Ακρωτήρι, καμιά σχέση με Σούδα που γράφεις παρακάτω (15-20 λεπτά απόσταση) ή το δρόμο από Χανιά προς Ρέθυμνο.
Έχεις όμως δίκιο, υπάρχει λεωφορείο που πάει απευθείας Ρέθυμνο μέσω Σούδας (όχι τόσο συχνό δρομολόγιο όσο αυτά που σε πηγαίνουν στο κέντρο) .
Αν βρεις πτήση που να σε εξυπηρετεί αυτό το δρομολόγιο (που λογικά θα βρεις, μιας και λογικά τα δρομολόγιο θα είναι σεταρισμένα έτσι ώστε να ακολουθούν πτήσεις από Αθήνα) , σίγουρα θα σε βολέψει πολύ.

Πράγματι, έχω πολλά χρόνια να πάω αεροπορικώς Χανιά, καθώς η καταγωγή μου είναι από την ακριβώς αντίστροφη πλευρά της Κρήτης. Το είχα κάνει το 2014 τελευταία φορά αεροπορικώς, το 2018 τελευταία φορά ακτοπλοϊκώς, κι έτσι κάπως συνδέθηκε στο νου μου το αεροδρόμιο με το λιμάνι, ενώ απέχουν. Όχι πολύ, αλλά δεν είναι και κολλητά όπως νόμιζα.

Στα υπόλοιπα συμφωνούμε επομένως, το  Αεροδρόμιο Χανίων - Ρέθυμνο είναι από όλες τις απόψεις οικονομικότερο και ανετότερο από το Αεροδρόμιο στο Ηράκλειο - Ρέθυμνο, ακόμα κι αν η διαφορά χρόνου είναι μικρή εν τέλει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...