Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, bomberb17 είπε

Ας μου εξηγήσει κάποιος με απλά λόγια πως ακριβώς μπορεί ένας hacker να κάνει phishing το 2FA μέσω SMS αλλά όχι το authenticator..?

Τα sms ειναι πολυ πιο easy to intercept, ειδικα αν εχεις το κινητο κ τν "τοποθεσια" του θυματος. 

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Η Coinbase συνιστά τη χρήση του συστήματος ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων με κλειδί ασφαλείας στην ιστοσελίδα της αλλά και τη χρήση της εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας (authenticator app). Παραθέτει τον έλεγχο ταυτότητας μέσω SMS ως την έσχατη λύση, συμβουλεύοντας τους χρήστες να κλειδώνουν τους λογαριασμούς των κινητών τους για να προστατεύονται από απάτες τύπου SIM Swapping ή απάτες κλωνοποίησης του αριθμού τηλεφώνου.

Τι εννοει ο ποιητης; Εμενα για να μπω στην binance πχ μου στελνει sms στο κινητο και καποιες φορες ζηταει και e-mail. Μιλαω παντα για 2η συσκευη ή για τον υπολογιστη, καθως στο κυριο κινητο το εχω να με βαζει αυτοματα, το οποιο σιγουρα ειναι επικινδυνο.

Μια φορα μου ειχε πεσει το κινητο. Για καλη μου τυχη μεσα στην ατυχια μου, το ειχα ρυθμισει ωστε να μη κλεινει η οθονη ποτε!! Και ειχε τυχει να το ειχα ανοικτο οταν μου επεσε απο το καπω του αυτοκινητου. Καποιος το βρηκε και με πηρε τηλεφωνο να παω να το παρω. Αν ηταν κλειδωμενο δεν ξερω τι θα το ειχε κανει.. Βιαζοταν κιολας. Μεσα ολα αθιχτα. Ειναι να σου τυχει. Και να σε θελει.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, georgeps21 είπε

Δουλεύω σε Cyber Security εταιρεία πόσο συχνές είναι οι phishing επιθέσεις δεν το φαντάζεστε. Προχθες είχα περιστατικό που σε κάποιον του έκαναν φτερά 50.000 από φισινγκ.

Μαντέψτε. Η τράπεζα δεν του τα έδωσε πίσω :P

και γιατί να σε αποζημιώσει η τράπεζα αν εσένα σου έκαναν phishing;

Φταίει η τράπεζα ή εσύ που δε μπορείς να αναγνωρίσεις τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο κόσμο του internet;

Παίδες μερικές φορές να είμαι ρεαλιστές και να κατηγορούμε όντως όταν πρέπει, όχι όποτε μας αρέσει.

Άλλο έκαναν hack την τράπεζα και έκαναν φτερά τα χρήματα μας και άλλο είμαστε χαζοί και πέσαμε θύμα phising.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, blincy είπε

και γιατί να σε αποζημιώσει η τράπεζα αν εσένα σου έκαναν phishing;

Φταίει η τράπεζα ή εσύ που δε μπορείς να αναγνωρίσεις τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο κόσμο του internet;

Παίδες μερικές φορές να είμαι ρεαλιστές και να κατηγορούμε όντως όταν πρέπει, όχι όποτε μας αρέσει.

Άλλο έκαναν hack την τράπεζα και έκαναν φτερά τα χρήματα μας και άλλο είμαστε χαζοί και πέσαμε θύμα phising.

διαβασε μια το αρθρο φιλε :)

Δημοσ.
10 ώρες πριν, BadOmen είπε

Τα sms ειναι πολυ πιο easy to intercept, ειδικα αν εχεις το κινητο κ τν "τοποθεσια" του θυματος. 

Δε νομίζω ότι τέτοιου είδους επίθεση είναι πρακτική. Όπως είπες και εσύ, πρέπει τουλάχιστον να έχεις προβλέψει να είσαι στην περιοχή με ίδια κάλυψη κελιού με το θύμα όταν αυτός επιχειρήσει να ζητήσει 2fa κωδικό. Επιπλέον, πρέπει να έχεις εξοπλισμό της ΕΥΠ..

Δημοσ.

Καλά το να σ κλέψουν το sms ενεργοποιησης δεν ειναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Αν είναι οι απατεώνες να στήνονται με βαλιτσάκια της ευπ στην περιοχή σου, πιο πρακτικό είναι να σε δέσουν χειροπόδαρα και να σου σπάσουν τα πλευρά μέχρι να τους δώσεις το κινητό παρά να στήσουν ολόκληρη κατασκοπευτική επιχείρηση.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, bomberb17 είπε

Δε νομίζω ότι τέτοιου είδους επίθεση είναι πρακτική. Όπως είπες και εσύ, πρέπει τουλάχιστον να έχεις προβλέψει να είσαι στην περιοχή με ίδια κάλυψη κελιού με το θύμα όταν αυτός επιχειρήσει να ζητήσει 2fa κωδικό. Επιπλέον, πρέπει να έχεις εξοπλισμό της ΕΥΠ

Δν ξερω τα τεχνικα αλλα το sms phising ειναι κατα κοινη παραδοχη ευκολο. Ισως επειδη ειναι ευκολο να βρεις βασικα στοιχεια για καποιον αν δν εχει το κινητο τ απορρητο.

7 ώρες πριν, Secret είπε

Arsenal μόνο.

Τί δεν λέμε τυχαίες λέξεις?

Παιζει να εννοει οτι η ρεβολουτ ειναι το καλυτερο πλατφορμ να αγορασεις κρυπτο... 🤣🤣🤣

Δημοσ.

Στην επιστολή της προς τους πελάτες, η Coinbase ανέφερε ότι διόρθωσε τα πρωτόκολλα ανάκτησης λογαριασμού μέσω SMS, μόλις έμαθε για το ζήτημα. Επίσης, θα αποζημιώσει όλους όσους έχουν χάσει τα κρυπτονομίσματά τους από αυτή την επίθεση.

Λεφτα απο που? η θα πληρωσει σε bit!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kremenarasi είπε

Στην επιστολή της προς τους πελάτες, η Coinbase ανέφερε ότι διόρθωσε τα πρωτόκολλα ανάκτησης λογαριασμού μέσω SMS, μόλις έμαθε για το ζήτημα. Επίσης, θα αποζημιώσει όλους όσους έχουν χάσει τα κρυπτονομίσματά τους από αυτή την επίθεση.

Λεφτα απο που? η θα πληρωσει σε bit!

Σωστά, λεφτά από NFTs ή bit...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Fil_X είπε

Off-topic

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Ειλικρινά με τους φυσικούς πόρους του πλανήτη να συρρικνώνονται κάθε μέρα και οι άνθρωποι καταναλώνουν 80 terawatt ετησίως για παράγωγη "αέρα", βέβαια το ίδιο ισχύει με την κλασική οικονομία αλλά τουλάχιστον εκεί παράγεις κάτι ή προσφέρεις κάποια υπηρεσία χρησιμοποιώντας ενέργεια για να πάρεις το παραδάκι

Τα κρυπτονομισματα και το mining δεν ειναι για να αντικαταστησουν καποιες δουλειες, αλλα το τραπεζικο συστημα.

Ευχαριστουμε παντως που δειχνεις οτι δεν εχεις ιδεα.

8 ώρες πριν, Lazostat είπε

Τι εννοει ο ποιητης; Εμενα για να μπω στην binance πχ μου στελνει sms στο κινητο και καποιες φορες ζηταει και e-mail. Μιλαω παντα για 2η συσκευη ή για τον υπολογιστη, καθως στο κυριο κινητο το εχω να με βαζει αυτοματα, το οποιο σιγουρα ειναι επικινδυνο.

Να το αλλαξεις στο 2fa τουλαχιστον της google με ισχυρο κωδικο στο g account σου και το αντιστοιχο 2 fa ενεργο εκει.

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παμε για κραχ? οι αμερικανοι σκεφτηκαν να κερδιζουν λεφτα με την εξορυξη,

δηλαδη μεγαλη εξαπατη. δηλαδη να πολλαπλασιαζουν οι πλουσιοι τα λεφτα τους χωρις επενδυση,

χωρις μεροκαμματα, χωρις μαγαζι, χωρις ιδρωτα, μονο με ενα μηχανημα,

δηλαδη αν καποιος δωσει 500.000 δολαρια κ φτιαξει φαρμα , να κερδιζει βιλες κ να ψωνιζει αεροπλανα κ βαπορια,

κ οι αλλοι να μαζευουν 100 ευρω το μηνα στην καλυτερη.

κ ολως τυχαιως οι κινεζοι να μην κανουν εξορυξη λογω προσασιας περιβαλλοντος, 

κ ολως τυχαιως οι κινεζοι δεν θελουν να πληρωνονται με καθρεφτακια κοινς αλλα με πραγματικα χρηματα

ή αν βγαλουν κ αυτοι δικα τους παρομοια λεφτα.

οταν αρχισουμε να πληρωνομαστε υποχρεωτικα με κοινς ..

the games begins. insert coins.

Επεξ/σία από peiraiask

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...