prefuse Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν κάποιος γνωρίζει για να μην περιμένω στην αναμονή για να μιλήσω με εκπρόσωπο τράπεζας. Αν πχ η κάρτα μας έχει όριο 1000€ και αγοράσουμε με 10 δόσεις κάτι που κοστίζει 1000€ δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε τίποτα άλλο τον μήνα αυτό; Και τον επόμενο που θα πληρωθούν τα 100 της πρώτης δόσεις, θα μπορούμε να αγοράσουμε μόνο για 100€; ή δεν μετράει το ποσό που χρωσταμε συνολικά στην κάρτα, παρά μόνο οι οποίες δόσεις χρεώνονται στην πιστωτική; Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2023 από prefuse
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Το ποσό που έχει μπει σε δόσεις αφαιρείται από το πιστωτικό όριο της κάρτας. Κάθε μήνα, είναι απαιτητή η δόση (και αυτή θα τοκιστεί αν δεν εξοφληθεί πλήρως) αλλά το πιστωτικό όριο μειώνεται στο σύνολο του ποσού, προφανώς. 1
gorge18 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, prefuse είπε Αν κάποιος γνωρίζει για να μην περιμένω στην αναμονή για να μιλήσω με εκπρόσωπο τράπεζας. Αν πχ η κάρτα μας έχει όριο 1000€ και αγοράσουμε με 10 δόσεις κάτι που κοστίζει 1000€ δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε τίποτα άλλο τον μήνα αυτό; Και τον επόμενο που θα πληρωθούν τα 100 της πρώτης δόσεις, θα μπορούμε να αγοράσουμε μόνο για 100€; ή δεν μετράει το ποσό που χρωσταμε συνολικά στην κάρτα, παρά μόνο οι οποίες δόσεις χρεώνονται στην πιστωτική; Αναλογα την τραπεζα. Στην πειρεως θα δείχνει 0 υπόλοιπο για καποιο διάστημα ενω στην Alpha θα σου έδειχνε 990 Για αλλες τραπεζες δεν εχω γνωμη 2
Nabuko Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 48 λεπτά πριν, prefuse είπε Αν πχ η κάρτα μας έχει όριο 1000€ και αγοράσουμε με 10 δόσεις κάτι που κοστίζει 1000€ δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε τίποτα άλλο τον μήνα αυτό; Και τον επόμενο που θα πληρωθούν τα 100 της πρώτης δόσεις, θα μπορούμε να αγοράσουμε μόνο για 100€; Αυτό ισχύει σίγουρα στην Εθνική, μιας και σου αφαιρεί όλο το ποσό απ' το διαθέσιμο υπόλοιπο και κάθε φορά που πληρώνεις μια δόση μπορεί να γίνει αυτό που γράφεις στην 2η πρόταση. Για άλλες τράπεζες δεν έχω άποψη, αλλά συμφορουμίτες έχουν αναφέρει ότι συμπεριφέρονται διαφορετικά η καθεμία. 2
prefuse Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) ευχαριστώ για τον χρονο σας. για την Πειραιως ενδιαφέρομαι, αν καποιος γνωρίζει πως λειτουργεί η συγκεκριμένη τραπεζα, ας ενημερώσει. ευχαριστώ 40 minutes ago, gorge18 said: Αναλογα την τραπεζα. Στην πειρεως θα δείχνει 0 υπόλοιπο για καποιο διάστημα ενω στην Alpha θα σου έδειχνε 990 Για αλλες τραπεζες δεν εχω γνωμη τον πρωτο μηνα που θα πληρωθει η 1 δόση, τα 100ε απο τις 10 δόσεις, θα δείχνει διαθεσιμο ποσο αγορών, 100ε ή 900ε; Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2023 από prefuse
Joshua21 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 49 minutes ago, prefuse said: Αν κάποιος γνωρίζει για να μην περιμένω στην αναμονή για να μιλήσω με εκπρόσωπο τράπεζας. Αν πχ η κάρτα μας έχει όριο 1000€ και αγοράσουμε με 10 δόσεις κάτι που κοστίζει 1000€ δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε τίποτα άλλο τον μήνα αυτό; Και τον επόμενο που θα πληρωθούν τα 100 της πρώτης δόσεις, θα μπορούμε να αγοράσουμε μόνο για 100€; ή δεν μετράει το ποσό που χρωσταμε συνολικά στην κάρτα, παρά μόνο οι οποίες δόσεις χρεώνονται στην πιστωτική; Δεν λειτουργούν όλες οι πιστωτικές κάρτες με τον ίδιο τρόπο, κάποιες έχουν διαφορετικό όριο για εφάπαξ αγορές και για αγορές με δόσεις, μόνο η τράπεζα σου μπορεί να σου πει τι ισχύει ειδικά για τη δική σου κάρτα. 1
konpat Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στην Πειραιώς στο παράδειγμα σου θα συμβεί το εξής, μετά την αγορα από τα 1000 το πιστωτικό όριο θα πάει περίπου 800, από όπου αυτά τα 200 εσύ πληρώνεις τα 100 στον επόμενο λογαριασμό και τα άλλα 100 μένουν σαν δέσμευση στο πιστωτικό σου όριο, όπου κάθε μήνα θα σου παρουσιάζεται μια καινούρια δόση των 100 μέχρι να ξεμπερδεψεις με όλες τις δόσεις, . Ελπίζω να βοήθησα. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2023 από konpat
lefkos_korakas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα.. Έχω κι εγώ μια απορία περί πιστωτικών καρτών. Για παράδειγμα, αν έχω πιστωτικό όριο 500 € (το χαμηλότερο δυνατό δηλαδή), μπορώ να κάνω αγορά (πχ) υπολογιστή που κοστίζει 750 € και να πληρώσω "προκαταβολή" 250€ με μετρητα/χρεωστική και το υπόλοιπο 500αρι σε δόσεις με την πιστωτική;
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, lefkos_korakas είπε Καλησπέρα.. Έχω κι εγώ μια απορία περί πιστωτικών καρτών. Για παράδειγμα, αν έχω πιστωτικό όριο 500 € (το χαμηλότερο δυνατό δηλαδή), μπορώ να κάνω αγορά (πχ) υπολογιστή που κοστίζει 750 € και να πληρώσω "προκαταβολή" 250€ με μετρητα/χρεωστική και το υπόλοιπο 500αρι σε δόσεις με την πιστωτική; Μπορείς να πληρώσεις μέχρι 500€/το όριο σου.Το πως θα πληρώσεις τα υπόλοιπα ειναι δικό σου ζήτημα.
SabotazNic Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, lefkos_korakas είπε Καλησπέρα.. Έχω κι εγώ μια απορία περί πιστωτικών καρτών. Για παράδειγμα, αν έχω πιστωτικό όριο 500 € (το χαμηλότερο δυνατό δηλαδή), μπορώ να κάνω αγορά (πχ) υπολογιστή που κοστίζει 750 € και να πληρώσω "προκαταβολή" 250€ με μετρητα/χρεωστική και το υπόλοιπο 500αρι σε δόσεις με την πιστωτική; Μπορεις αλλα πιο δυσκολα αν το κανεις ηλεκτρονικα. Δηλαδη θα πρεπει να επικοινωνησεις ωστε να πληρωσεις τα 250, και μετα να μπουν σε δοσεις τα υπολοιπα 500. Με φυσικη παρουσια ειναι ευκολο.
DreamAxe Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για να μην ανοίξω νέο θέμα Πλήρωσα σήμερα την κάρτα και επέλεξα να πληρώσω όλο το υπόλοιπο (λογαριασμό+τρέχον) πριν βγει ο επόμενος λογαριασμός. Όμως. Είχα δύο αγορές που είναι σε status εξουσιοδότηση από τις προηγούμενες μέρες (δεν το πρόσεξα) αλλά το κόστος τους ήταν μέσα στο σύνολο που πλήρωσα. Παρόλα αυτά εμφανίζεται ότι ακόμα τα χρωστάω. Τώρα τι γίνεται? Θα ξεχρεωθούν αυτόματα όταν περάσει η έγκριση? Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2024 από DreamAxe
l3ft3r1s Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 Η χρέωση θα οριστικοποιηθει σε λίγες ημέρες. Εάν λοιπόν το ποσό που κατέβαλλες καλύπτει και αυτές τις αγορές, τότε όταν βγει ο επόμενος λογαριασμός θα έχει μηδενικό υπόλοιπο προς πληρωμή, που είναι και αυτό που υποθέτω πως επιδίωκες.
DreamAxe Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, l3ft3r1s είπε Η χρέωση θα οριστικοποιηθει σε λίγες ημέρες. Εάν λοιπόν το ποσό που κατέβαλλες καλύπτει και αυτές τις αγορές, τότε όταν βγει ο επόμενος λογαριασμός θα έχει μηδενικό υπόλοιπο προς πληρωμή, που είναι και αυτό που υποθέτω πως επιδίωκες. Σε πρώτη φάση ήθελα να βεβαιωθώ ότι δεν θα μείνουν σαν χρέος να χρειαστεί να τρέχω να εξηγήσω στην τράπεζα αλλά με καθησύχασες. Ήλπιζα και να απελευθερώσω όλο το όριο αλλά οι δύο αγορές που εκκρεμούν σαν εξουσιοδοτήσεις δεν το άφησαν.
Neptu Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2024 προς όσους έχουν πιστωτική πειραιως. Οταν εξοφλείτε τον λογαριασμό, πότε εμφανίζεται η πληρωμή και αντίστοιχα τροποποιείται το υπόλοιπο; έκανα χθες βράδυ την πληρωμή και ενώ φαίνεται στις κινήσεις (δε φαίνεται στις κινήσεις της κάρτας όμως) δεν έχει ανανεωθεί το υπόλοιπο. Το ίδιο μου είχε κάνει και στον προηγούμενο λογαριασμό. Πλήρωσα (μέσα στην ημερομηνία εννοείται) και μετά από 2 μέρες ανανεώθηκε. Το έχουνε σύστημα; Στη eurobank πληρώνεις και το βλέπεις αμέσως, χρόνια τώρα ούτε μια φορά δεν υπήρξε καθυστέρηση.
asdfnikos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Neptu είπε προς όσους έχουν πιστωτική πειραιως. Οταν εξοφλείτε τον λογαριασμό, πότε εμφανίζεται η πληρωμή και αντίστοιχα τροποποιείται το υπόλοιπο; έκανα χθες βράδυ την πληρωμή και ενώ φαίνεται στις κινήσεις (δε φαίνεται στις κινήσεις της κάρτας όμως) δεν έχει ανανεωθεί το υπόλοιπο. Το ίδιο μου είχε κάνει και στον προηγούμενο λογαριασμό. Πλήρωσα (μέσα στην ημερομηνία εννοείται) και μετά από 2 μέρες ανανεώθηκε. Το έχουνε σύστημα; Στη eurobank πληρώνεις και το βλέπεις αμέσως, χρόνια τώρα ούτε μια φορά δεν υπήρξε καθυστέρηση. στην πειραιώς ναι. Αν πληρώσεις εργάσιμη μέρα της της 18:00;( Η 17:00 δεν θυμάμαι) Εμφανίζονται την επόμενη μέρα είτε ειναι εργάσιμη είτε μη. Π.χ. αν πληρωσεις παρασκευή 9 το βράδυ θα εκτεστεί Δευτέρα οπότε θα εμφανιστούν τρίτη αλλά θα στα δεσμεύσει απο Παρασκευή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα