Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Για πιστωτική μιλάει το νημα. Είναι πιστωτική κάρτα μόνο, δεν έχει συνδεδεμένο λογαριασμό και γίνονται κανονικά αναλήψεις.

Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση αλλά το θέμα μας δεν είναι αν γίνονται αναλήψεις, αυτό το ξέρουμε ότι γίνεται. Το θέμα μας είναι αν μέσω ebanking μπορείς να μεταφέρεις χρήματα από την πιστωτική σε λογαριασμό καταθέσεων

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση αλλά το θέμα μας δεν είναι αν γίνονται αναλήψεις, αυτό το ξέρουμε ότι γίνεται. Το θέμα μας είναι αν μέσω ebanking μπορείς να μεταφέρεις χρήματα από την πιστωτική σε λογαριασμό καταθέσεων

Το ίδιο ακριβώς είναι. Δες την εικόνα που ανέβασα, τα χρήματα πάνε σε έναν λογαριασμό μου καταθετικό, εγώ τον έχω ονομάσει έτσι, μπορώ να στο δείξω και με άλλον, απ' το λογαριασμό μετά τα κάνεις ότι θέλεις

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Conan2046 είπε

Το ίδιο ακριβώς είναι. Δες την εικόνα που ανέβασα, τα χρήματα πάνε σε έναν λογαριασμό μου καταθετικό, εγώ τον έχω ονομάσει έτσι, μπορώ να στο δείξω και με άλλον, απ' το λογαριασμό μετά τα κάνεις ότι θέλεις

Ωραία, άρα στη eurobank γίνεται. Στην Εθνική όμως δεν γίνεται. Με τις υπόλοιπες τράπεζες δεν γνωρίζω τι ισχύει. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ωραία, άρα στη eurobank γίνεται. Στην Εθνική όμως δεν γίνεται. Με τις υπόλοιπες τράπεζες δεν γνωρίζω τι ισχύει. 

Δεν έχω πιστωτική στην Εθνική βέβαια αλλά δεν το νομίζω, εφ όσον επιτρέπονται οι αναλήψεις από κάρτα πιστωτική προφανώς επιτρέπεται και η μεταφορά του ποσού που γίνεται η ανάληψη, αν παρέχεται η δυνατότητα αυτή μέσω ebanking δεν μπορώ να το ελέγξω

Δημοσ.
On 03/10/2021 at 14:11, teodoulke said:

Δεν θέλω να μπλέκω γενικά με τράπεζες, με δάνεια και πιστωτικές αλλά ο μόνος λόγος που θέλω να βγάλω πιστωτική είναι να μπορέσω να πάρω κάτι με δόσεις. 

Δεν έχω πάρει ποτέ μου δάνεια, η με δόσεις αλλά εφόσον οι άτοκες δόσεις με βολεύουν λέω να το προσπαθήσω (γιατί όχι, αφού είναι μια διευκόλυνση στην ουσία, πιστεύω). 

Από το να δίνω ντούκου τα λεφτά είναι καλύτερα μεν αλλά μερικές φορές "μένω πίσω" οικονομικά και μου ήρθε ειδοποίηση από την εθνική ότι μπορώ να βγάλω πιστωτική. 

Λοιπόν, θέλω να μάθω, επειδή είναι τελείως ασχέτως, ας πούμε ότι βγάζω πιστωτική με όριο 1000ε και παίρνω με 24 δόσεις ένα, ας πούμε, λαπτοπ που έχει 900ε, άρα η δόση είναι στα 37,5€. Η κάθε δόση θα πληρώνετε, κάθε μήνα από την κάρτα δηλαδή τον μήνα από 900ε θα έχει στην ουσία 862.5€, και μετά εγώ πως πληρώνω τα 37.5€ στην κάρτα? 

Τα κάνω μεταφορά μέσω του λογαριασμού μου στην κάρτα ή τα τραβάει κάθε μήνα αυτόματα η κάρτα από τον μισθό που μπαίνει κάθε μήνα στον λογαριασμό μου? 

Επίσης, ας πούμε ότι δεν την χρησιμοποιώ καθόλου την κάρτα απλά την έχω να στέκεται για περίπτωση που θέλω να πάρω κάτι αναγκαίο, θα επιβαρύνω με κάποιο τόκο η κάτι άλλο τον λογαριασμό μου? 

Για παράδειγμα θέλω να πάρω κάτι αναγκαία είδη για την δουλειά μου όπως λαπτοπ και κάποια άλλα πράγματα από τον κωτσοβολο και με το πλάνο δόσεων, βγαίνει περίπου 200€ παραπάνω ενώ με πιστωτική και άτοκες δόσεις βγαίνει ακριβώς το ίδιο ποσό, γιατί όχι με πιστωτική όμως?

Βάλ´την αυτομάτου εξοφλήσεως για να παίρνει η τράπεζα ολόκληρη τη δόση μια φορά το μήνα μόνη της. Τα υπόλοιπα ότι είπαν τα παιδιά. ΜΗΝ διανοηθείς ποτέ να δώσεις μόνο την ελάχιστη καταβολή. Αυτό περιμένουν για να σε σκίσουν με το επιτόκιο, ούτε μετρητά να πάρεις μέσω πιστωτικής πάντα. Μέλος στη visa από το 1994. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bomber-21 είπε

Πάντως εγώ αν δεν είχα πιστωτική δεν θα μπορούσα ποτέ ούτε έπιπλα να αγοράσω ούτε ηλεκτρικές συσκευές όταν μετακόμισα.  Άλλο είναι να δώσεις 4000 ντούκου και άλλο σε 12 δόσεις.

Όπως είπα και στην προηγούμενη σελίδα, είναι ένα καλό εργαλείο αν ξέρεις να την χρησιμοποιείς. Για κάτι τέτοια είναι καλό να υπάρχει μια πιστωτική, πότε δεν ξέρεις πότε θα σου τύχει να χαλάσει καμία οικιακή συσκευή, ή καμιά μετακόμιση

• Like 1
Δημοσ.

ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ

πάντα ολοκληρο το ποσό όπως εγραψαν ολοι.

Αλλιως θα βρεθειτε χωρις να το καταλαβετε με χρέος τριων μηδενικών.

Δημοσ.

Όντας και εγώ άσχετος με τις πιστωτικές, πριν καιρό έπεσα σε αυτά εδώ τα άρθρα και με βοήθησαν αρκετά να καταλάβω πως λειτουργούν αλλά και τις παγίδες που κρύβουν. Σε γενικές γραμμές ισχύουν αυτά που ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω αλλά θα σου πρότεινα να του ρίξεις μια μάτια.

https://www.ourwallet.gr/pistotiki-ergaleio-h-dikopo-maxairi/

https://www.ourwallet.gr/pistotiki-oplo-sto-portofoli-sas/

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα, αν από το υπόλοιπο πιστωτικής 450ε, εγώ πληρώσω για αυτόν τον μήνα τα 350 ευρώ, τότε το υπόλοιπο 100αρι θα τοκιστεί; Θα υπάρχει προσαύξηση δηλαδή στον επόμενο μήνα; Για Πειραιώς ο λόγος. Σκοπός μου είναι να μείνει ένα μικρό υπόλοιπο που θα αποπληρώσω τον επόμενο μήνα. 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Ptotal είπε

Καλημέρα, αν από το υπόλοιπο πιστωτικής 450ε, εγώ πληρώσω για αυτόν τον μήνα τα 350 ευρώ, τότε το υπόλοιπο 100αρι θα τοκιστεί; Θα υπάρχει προσαύξηση δηλαδή στον επόμενο μήνα; Για Πειραιώς ο λόγος. Σκοπός μου είναι να μείνει ένα μικρό υπόλοιπο που θα αποπληρώσω τον επόμενο μήνα. 

Ναι.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Ptotal είπε

τότε το υπόλοιπο 100αρι θα τοκιστεί; Θα υπάρχει προσαύξηση δηλαδή στον επόμενο μήνα;

Θα είναι ένα ελάχιστο ποσό, τόσο μικρό που αξίζει η διευκόλυνση που θα κάνεις στον εαυτό σου.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Ptotal είπε

Θα τοκιστεί το συνολικό ποσό των 450 ευρώ , από την ημερομηνία που εμφανίστηκε η κάθε αγορά στον λογαριασμό , μέχρι και την ημερομηνία πληρωμής. 

Από την ημερομηνία πληρωμής και μετά θα τοκιστούν μόνο τα 100 ευρώ. 

Για να μην εκτοκιστεί τίποτα απολύτως πρέπει να εξοφλήσεις το σύνολο του λογαριασμού μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού. 

• Like 1
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 3/10/2021 στις 4:04 ΜΜ, Bitbit είπε

για μένα υπάρχουν 2 κατηγορίες πελατών όσον αφορά τις πιστωτικές.

1. είναι αυτοί που δε διαθέτουν τα χρήματα και αναζητούν κάποιον δάνειο (διότι η πιστωτική είναι δάνειο), οπότε καταφεύγουν στη λύση της πιστωτικής
  2. και αυτοί που διαθέτουν τα χρήματα να αγοράσουν ό,τι επιθυμούν μετρητοίς απλά επιλέγουν την πιστωτική σαν μια ευκολία. Δηλαδή και να μην είχαν την πιστωτική, δε θα είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να αγοράσουν -πληρώσουν αυτό που θέλουν.

όποιος ανήκει στην πρώτη κατηγορία καλά θα κάνει να το σκεφτεί διπλά. τώρα πολλοί λένε, θέλω να πάρω μια τηλεόραση, θα βγάλω πιστωτική και θα την πληρώσω με άτοκες δόσεις οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θεωρητικά ναι, στην πράξη όμως πολλοί παρασύρονται και λένε, ας πάρω κι αυτό μωρέ κι όταν πληρωθώ το εξοφλώ...κι εκεί ξεκινάει η κατρακύλα. Διότι πολύ απλά, δεν ξέρεις αν αύριο έχεις δουλειά και θα μπορείς να εξοφλείς τις δόσεις.

Φίλος μου ξεκίνησε πρόσφατα δουλειά και σε έναν μήνα τον σταματήσανε. αν πάνω στη χαρά του έπαιρνε με δόσεις κάτι τι θα γινόταν; Θα έφταιγαν οι τράπεζες προφανώς.....κλασικά 

Ναι η μονή περιπτοση ειναι αν εισε επαγκελματιας, έχεις θεμα με ρευστοτιτα και αγωρασεις καπιο εξαρτιμα που ξέρεις ότι θα σου αυξισει το εισοδημα πχ καπιο εργαλειο για ηχοληπτες κλπ που το χρηαζεσε για να κανεις καπιες δουλείες που ζητανε πελατες. που και παλι περνεις ρίσκο αλλα αν τα πραγματα πανε καλα κερδιζεις κατι τουλαχιστον. Για κατανολοτικους σκοπους οι δόσεις ειναι απλα ενα ρίσκο που δεν εχεις λογο να παρεις για καταναλοτικες αγορες που δεν ειναι απαρετιτες γιατι οταν αποπληρωσεις τις δωσεις δεν θα βγεις κερδισμένος καπος.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Απορια και εγω ,γιατι αραγε σαν μετρο αποτροπης κλοπης κτλ δεν υιοθετήθηκε ποτε η φωτογραφια του κατοχου πανω στην καρτα οπως σε αλλα εγγραφα ,πχ ταυτοτητες ,διαβατηρια ,διπλωματα.

Αν κατι επρεπε να εχει φωτο ιδιοκτητη πανω η πιστωτικη καρτα θα ηταν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...