Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπεύθυνη δήλωση, να αναγράφει στοιχεία πωλητή, αγοραστή, οχήματος (πλαίσιο και κινητήρα) και να αναφέρεται στην δήλωση πως γνωστοποιείς με την παρούσα πως το όχημα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορήσει, αλλά πωλείτε για ανταλλακτικά. 

&

Υπεύθυνη δήλωση από τον αγοραστή πως έλαβε γνώση ότι το όχημα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορήσει, αλλά πωλείτε για ανταλλακτικά. 

&

Επίσης ιδιωτικό συμφωνητικό με τα ως άνω στοιχεία.

Τα ως άνω εις διπλούν, με την ένδειξη πως "το παρών συντάσσεται εις διπλούν, ένα αντίγραφο για τον κάθε αναγραφόμενο"

Αυτο έκανα εγώ μετά από οριστική διαγραφή από τροχαίο. 

Επεξ/σία από SoullessRider
  • Like 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Τι να πω θα το πάρει κάποιος να το φτιάξει και να κυκλοφορήσει;;;; Ποιος και για ποιο λόγο να ρίξει ευθύνη στον πρώην κάτοχο από τη στιγμή που αυτός που το κυκλοφορεί δεν έχει κάποια έγκριση του πρώην ιδιοκτήτη. Τόσα αυτοκίνητα αποσύρονται και τα πάνε για ανταλλακτικά σε μάντρες. Αν κάποιος αγοράσει όλο το αυτοκίνητο το επισκευάσει και το κυκλοφορεί θα έχει ευθύνη ο πρώην ιδιοκτήτης;;; Ευθύνη έχει αυτός που θα το πάρει και θα το θέσει παράνομα σε κυκλοφορία.

Αυτοκίνητα ολόκληρα από μάντρες για ανταλλακτικά απαγορεύεται να πωλούνται ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Εάν κάποιος θέλει ένα ολόκληρο, το κόβουν στη μέση και μετά του το του πουλάνε. Στη μέση κανονικά στο ύψος του παρπριζ, και το παίρνει σε 2 κομμάτια.  Μπορείς να μπλέξεις πάρα πολύ εύκολα εάν κάποιος έχει το ίδιο τρακαρισμένο πχ  αυτοκίνητο και θέλει απλά να βάλει τις πινακίδες του σε ένα άλλο, και εκεί δεν σώζεσαι ούτε με υπεύθυνες δηλώσεις ούτε με τίποτα καθώς ο νόμος λέει μετά τη διαγραφή ανακύκλωση. Αν έχεις το χαρτί της ανακύκλωσης είσαι οκ, γιατί από εκεί μπορεί όντως να πουληθεί για ανταλλακτικά αλλά μόνο κομμένο.

• Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, G.bar είπε

καθώς ο νόμος λέει μετά τη διαγραφή ανακύκλωση

αυτό ήθελα να γράψω κι εγώ! Πώς σου έκαναν διαγραφή, δεν ζήτησαν χαρτί από κέντρο ανακύκλωσης; Για δες το, μπορεί να έχεις κάνει οριστική ακινησία στην εφορία μόνο, αλλά στο Μεταφορών να είναι ακόμα ο φάκελος ανοιχτός, δεν ξέρω και ακριβώς τι γίνεται με τα μηχανάκια.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mechpanos είπε

αυτό ήθελα να γράψω κι εγώ! Πώς σου έκαναν διαγραφή, δεν ζήτησαν χαρτί από κέντρο ανακύκλωσης; Για δες το, μπορεί να έχεις κάνει οριστική ακινησία στην εφορία μόνο, αλλά στο Μεταφορών να είναι ακόμα ο φάκελος ανοιχτός, δεν ξέρω και ακριβώς τι γίνεται με τα μηχανάκια.

Τα μηχανάκια (50cc) δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το μεταφορών, ούτε με την εφορία, σε κανένα από τα δύο δεν έχουν φάκελο.

Η άδεια κυκλοφορίας τους εκδίδεται από την τροχαία, και επίσης δεν προβλέπεται βεβαίωση από διαλυτήριο για να γίνει οριστική διαγραφή.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 3/10/2021 στις 11:45 ΠΜ, greekfragma είπε

Εάν έκανες διαγραφή δε ξαναβγάζει άδεια. Το βάζεις αγγελία για ανταλλακτικά γράφοντας οτι είναι ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ για ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

Το συγκεκριμένο πάντως στο car άντε να σου δώσει κάνα 200ευρώ αν είναι πένα σε κατάσταση αν κάποιος θέλει να κάνει ανακατασκευή το δικό του.

Εφόσον το πουλήσεις με χαρτί ΚΕΠ της αγοραπωλησίας και αποδεικτικό κατάθεσης των χρημάτων σε μελλοντικό πρόβλημα είσαι καλυμμένος.

Υπαρχει η πραξη της "Αρσης οριστικης διαγραφης" το μηχανακι μπορει να ξαναβγαλει νεα αδεια , με νεα πινακιδα και εφοσον περασει ΚΤΕΟ  να ξανακυκλοφορησει κανονικα. Προυποθεση ειναι να μην εχει περασει 1 ετος γιατι μετα ο φακελος της αδειας παει για καταστροφη οποτε μετα δε γινεται τιποτα. Αυτο το εκανα εγω σε μηχανακι που ηθελα να πουλησω για ανταλλακτικα μετα απο οριστικη διαγραφη αλλα ο αγοραστης ηθελε να το φτιαξει και να το κυκλοφορησει. Τωρα βεβαια δεν ξερω εαν μπορει να γινει για μοτοποδηλατο γιατι οι φακελοι τους δεν ειναι στο υπουργειο συγκοινωνιων αλλα στην τροχαια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pink-shop είπε

Υπαρχει η πραξη της "Αρσης οριστικης διαγραφης" το μηχανακι μπορει να ξαναβγαλει νεα αδεια , με νεα πινακιδα και εφοσον περασει ΚΤΕΟ  να ξανακυκλοφορησει κανονικα. Προυποθεση ειναι να μην εχει περασει 1 ετος γιατι μετα ο φακελος της αδειας παει για καταστροφη οποτε μετα δε γινεται τιποτα. Αυτο το εκανα εγω σε μηχανακι που ηθελα να πουλησω για ανταλλακτικα μετα απο οριστικη διαγραφη αλλα ο αγοραστης ηθελε να το φτιαξει και να το κυκλοφορησει. Τωρα βεβαια δεν ξερω εαν μπορει να γινει για μοτοποδηλατο γιατι οι φακελοι τους δεν ειναι στο υπουργειο συγκοινωνιων αλλα στην τροχαια.

Δεν ισχύει για τα μοτοποδήλατα, δεν περνάνε ΚΤΕΟ και όπως είπες υπάγονται στην τροχαία!

Δημοσ.

Παιδια μην τσακωνεστε.Λοιπον βρηκα και το χαρτι που μου εδωσε η τροχαια.Γραφει οτι κατεθεσα  αδεια και πινακιδα λογο ακινησιας.Δεν γραφει για οριστικη διαγραφη.Το αναφερω μηπως βοηθησει και βγαλουμε ακρη.Αυτο που λεω ειναι οτι δεν ειναι μονοδρομος αν θες να καταθεσεις νουμερα σε 50αρι σκουτετ να γινει μονο με οριστικη διαγραφη.Για το κτεο οντως δεν παιρνανε τα μηχανακια που ειναι η αδεια τους απο την τροχαια.Καποια στιγμη μπορει να γινει και αυτο.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, lector είπε

Ο λογος ειναι οτι δεν ειχα ουτε το χρονο ουτε τα χρηματα να ασχοληθω για να το φτιαξω και επισης δεν ηθελα να πληρωνω ουτε παραβολα ουτε ασφαλειες... Ισως ειμαι και χαζος αλλα απλα δεν ειχα την ορεξη... Αν εχεις καποιο τετοιο club να μου προτεινεις που θα το ηθελε για ανταλλακτικα μετα χαρας...

Αδεια δε με ενδιαφερει να ξαναβγαλω, ουτε να ασχοληθω να το φτιαξω... αν το πουλησω για ανταλλακτικα με υπευθυνη δηλωση οπως εχει γραφτει και παραπανω ειμαι καλυμμενος; Δε θελω να τρεχω και να μη φτανω... Θελω απλα να φυγει απο πανω μου χωρις μπελαδες, και αν βγαλω εστω τα σπασμενα εχει καλως...

οκ το καταλαβαίνω απλά κρίμα και για το μηχανάκι αλλά και για το κέρδος σου, βάλτο στο marketplace και θα σε βρούν τα παιδιά!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

Παιδια μην τσακωνεστε.Λοιπον βρηκα και το χαρτι που μου εδωσε η τροχαια.Γραφει οτι κατεθεσα  αδεια και πινακιδα λογο ακινησιας.Δεν γραφει για οριστικη διαγραφη.Το αναφερω μηπως βοηθησει και βγαλουμε ακρη.Αυτο που λεω ειναι οτι δεν ειναι μονοδρομος αν θες να καταθεσεις νουμερα σε 50αρι σκουτετ να γινει μονο με οριστικη διαγραφη.Για το κτεο οντως δεν παιρνανε τα μηχανακια που ειναι η αδεια τους απο την τροχαια.Καποια στιγμη μπορει να γινει και αυτο.

Αν σου είναι εύκολο ανέβασε εδώ το χαρτί της τροχαίας. Εννοείται αφού σβήσεις προσωπικά στοιχεία, αριθμό κυκλοφορίας κτλ.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

λογικά αν πας τροχαία και πληρώσεις τέλη θα σου την σφραγίσουν και θα στη δώσουν πίσω 

μπορείς να δοκιμάσεις να πουλήσεις το μηχανάκι με κανονικά χαρτιά, θεωρώ ότι με κανονική άδεια θα έχει αξία 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, vaggos2586 είπε

Για την ιστορία τον Απρίλιο βγήκε νόμος που όσα χρόνια και αν χρωστάει ανανεώσεις το μοτοποδήλατο παραγράφονται και πληρώνεις μόνο της τελευταίας πενταετίας (70ε)

Αυτός ο νόμος σίγουρα πιάνει και τα μοτοποδήλατα?.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Apaleytos80 είπε

Αυτός ο νόμος σίγουρα πιάνει και τα μοτοποδήλατα?.

κανονικότατα, το έκανε φίλος που είχε να ανανεώσει απο το 90!

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

λογικά αν πας τροχαία και πληρώσεις τέλη θα σου την σφραγίσουν και θα στη δώσουν πίσω 

μπορείς να δοκιμάσεις να πουλήσεις το μηχανάκι με κανονικά χαρτιά, θεωρώ ότι με κανονική άδεια θα έχει αξία 

Θα παω τροχαια καποια στιγμη να ρωτησω τι πραγματικα ισχυει.Παντως το χαρτι που μου εδωσαν αναφερει ακινησια οχι οριστικη διαγραφη.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, SoullessRider είπε

Υπεύθυνη δήλωση, να αναγράφει στοιχεία πωλητή, αγοραστή, οχήματος (πλαίσιο και κινητήρα) και να αναφέρεται στην δήλωση πως γνωστοποιείς με την παρούσα πως το όχημα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορήσει, αλλά πωλείτε για ανταλλακτικά. 

&

Υπεύθυνη δήλωση από τον αγοραστή πως έλαβε γνώση ότι το όχημα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορήσει, αλλά πωλείτε για ανταλλακτικά. 

&

Επίσης ιδιωτικό συμφωνητικό με τα ως άνω στοιχεία.

Τα ως άνω εις διπλούν, με την ένδειξη πως "το παρών συντάσσεται εις διπλούν, ένα αντίγραφο για τον κάθε αναγραφόμενο"

Αυτο έκανα εγώ μετά από οριστική διαγραφή από τροχαίο. 

Αυτα να φανταστω υπογραφονται στο ΚΕΠ με σφραγιδες κλπ; Η στην αστυνομια;

Αν δε σε βαζω σε μπελα, και αν εχεις κρατησει τα συγκεκριμενα εγγραφα, υπαρχει δυνατοτητα να μου τα στειλεις μια φωτο το καθενα; Χωρις τα προσωπικα στοιχεια εννοειται. Απλα για να φτιαξω κι εγω τα ιδια οταν ερθει η ωρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...