Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους. 
Εχω στην κατοχη μου ενα παλιο μηχανακι chaly (cf-50 νομιζω) απο τον πατερα μου. Ειναι σε ακινησια εδω και καμια 5ετια λογω καποιας βλαβης. Στο μεταξυ ο πατερας μου που ηταν στο ονομα του μας αφησε, εγω το κληρονομησα, το εκανα μεταβιβαση στο ονομα μου και αφου πληρωσα και ολα τα κερατιατικα που απαιτουνταν (αδειες ασφαλειες ανανεωσεις παραβολα κλπ) το εκανα διαγραφη απο την τροχαια κανονικοτατα και νομιμοτατα. Το θεμα ειναι οτι το εχω και πιανει χωρο και θελω να το ξεφορτωθω αλλα να βγαλω πισω καποια χρηματα τουλαχιστον αυτα που εδωσα και επισης να μην βρω κανενα μπελα.
Τι διαδικασια χρειαζεται για να το πουλησω ετσι οπως ειναι για ανταλλακτικα ή παλιοσιδερα και να ειμαι καλυμμενος για παν ενδεχομενο σε περιπτωση που οποιος το παρει αποφασισει να το φτιαξει και να το κυκλοφορησει; Δε με απασχολει καθολου το τι θα το κανει ο αγοραστης, αυτο που με απασχολει ειναι να φυγει εντελως απο εμενα.
Παρακαλω πολυ ας απαντησει καποιος/οι με σιγουρια ή σχετικη εμπειρια. Αν ειναι να πληρωσω και κατι για τη διαδικασια (ή για τις πληροφοριες) δε με πειραζει, αρκει να ειναι εγκυρες και ασφαλεις.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εάν έκανες διαγραφή δε ξαναβγάζει άδεια. Το βάζεις αγγελία για ανταλλακτικά γράφοντας οτι είναι ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ για ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ.

Το συγκεκριμένο πάντως στο car άντε να σου δώσει κάνα 200ευρώ αν είναι πένα σε κατάσταση αν κάποιος θέλει να κάνει ανακατασκευή το δικό του.

Εφόσον το πουλήσεις με χαρτί ΚΕΠ της αγοραπωλησίας και αποδεικτικό κατάθεσης των χρημάτων σε μελλοντικό πρόβλημα είσαι καλυμμένος.

• Like 3
Δημοσ.

Άλλο το "θέλω να ξεφορτωθώ ένα μηχανάκι" που γράφεις στον τίτλο, και άλλο το "θέλω να πουλήσω ένα μηχανάκι" που πραγματικά εννοείς.

Νομίμως δεν μπορείς να το πουλήσεις, ως μηχανάκι τουλάχιστον, μόνο να πουλήσεις όσα ανταλλακτικά έχει πάνω εκτός του σκελετού.

Αν θέλεις να το δώσεις όπως είναι και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, σβήσε τον αριθμό πλαισίου από τον σκελετό του.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, lector είπε

Καλημερα σε ολους. 
Εχω στην κατοχη μου ενα παλιο μηχανακι chaly (cf-50 νομιζω) απο τον πατερα μου. Ειναι σε ακινησια εδω και καμια 5ετια λογω καποιας βλαβης. Στο μεταξυ ο πατερας μου που ηταν στο ονομα του μας αφησε, εγω το κληρονομησα, το εκανα μεταβιβαση στο ονομα μου και αφου πληρωσα και ολα τα κερατιατικα που απαιτουνταν (αδειες ασφαλειες ανανεωσεις παραβολα κλπ) το εκανα διαγραφη απο την τροχαια κανονικοτατα και νομιμοτατα. Το θεμα ειναι οτι το εχω και πιανει χωρο και θελω να το ξεφορτωθω αλλα να βγαλω πισω καποια χρηματα τουλαχιστον αυτα που εδωσα και επισης να μην βρω κανενα μπελα.
Τι διαδικασια χρειαζεται για να το πουλησω ετσι οπως ειναι για ανταλλακτικα ή παλιοσιδερα και να ειμαι καλυμμενος για παν ενδεχομενο σε περιπτωση που οποιος το παρει αποφασισει να το φτιαξει και να το κυκλοφορησει; Δε με απασχολει καθολου το τι θα το κανει ο αγοραστης, αυτο που με απασχολει ειναι να φυγει εντελως απο εμενα.
Παρακαλω πολυ ας απαντησει καποιος/οι με σιγουρια ή σχετικη εμπειρια. Αν ειναι να πληρωσω και κατι για τη διαδικασια (ή για τις πληροφοριες) δε με πειραζει, αρκει να ειναι εγκυρες και ασφαλεις.

Χτυπάς τα νούμερα του μοτέρ με ένα σφυρακι και αν έχει και στο σασί. Το βάζεις αγγελία για ανταλλακτικά και είσαι σειφ. Αν βαριέσαι να μπλέκεις με αγγελίες, ρώτησε έναν μαντρά για να έρθει να το πάρει.

Κάποτε πιτσιρικάδες τα ζηταγαμε όλοι στην παρέα αυτά τα chaly. Ωραία μηχανάκια! Σκέψου πάντως και το ενδεχόμενο , να κρεμασεις κάπου τον σκελετό για διακοσμητικό και ενθύμιο.

Επεξ/σία από SilentVoice
  • Like 3
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά πλήρωσες τα πάντα και το έκανες διαγραφή? Ποιός ο λόγος? 14ε τον χρόνο που ειναι τα παράβολα για την ανανέωση της άδειας μοτοποδηλάτου?

Απλά με αυτή την κίνηση διέγραψες και κάθε πιθανότητα να βγάλεις...αρκετά παραπάνω απο το να το πουλήσεις απλά σαν ανταλακτικα.

Για την ιστορία τον Απρίλιο βγήκε νόμος που όσα χρόνια και αν χρωστάει ανανεώσεις το μοτοποδήλατο παραγραφονται και πληρώνεις μόνο της τελευταίας πενταετίας (70ε), μιλάμε για μηχανάκι που αν ήθελες να το δώσεις άμεσα και το έβαζες 500ε θα έφευγε σε 1 ώρα...τωρα κανένα 100αρικο και αυτό αν τα ανταλλακτικά του αξίζουν...υπάρχουν clubs (και στην Ελλάδα) που ψάχνουν ακόμα και σε κοτέτσια για τέτοια Chally, Chappy,  DAX, C50

Επεξ/σία από vaggos2586
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταθεση πινακιδων μπορουσες να κανεις.Θα σου κραταγε η τροχαια πινακιδα και αδεια κυκλοφοριας και οποτε ηθελες μπορουσες να τα παρεις πισω.

Επεξ/σία από Mr_Terror
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mr_Terror είπε

Καταθεση πινακιδων μπορουσες να κανεις.Θα σου κραταγε η τροχαια πινακιδα και αδεια κυκλοφοριας και οποτε ηθελες μπορουσες να τα παρεις πισω.

Δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία (προσωρινή ακινησία) για μοτοποδήλατα, μόνο για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

Το εχω κανει στο δικο μου σκουτερ γιαυτο το λεω.

Ενδιαφέρον, πως ακριβώς κατάφερες να κάνεις αυτό που δεν προβλέπεται? Για εξήγησε το μας λίγο.

Εκτός και αν το σκούτερ σου ήταν πάνω από 50 κυβικά, οπότε παίρνει άδεια από τη διεύθυνση μεταφορών και μπορούσες να κάνεις ακινησία κανονικά παραδίδοντας άδεια/πινακίδες στην εφορία (πλέον ηλεκτρονικά) και όχι στην τροχαία όπως έγραψες.

Εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι πολύ πρόσφατα.

Δημοσ.

το εκανα πριν 4 χρονια.Τροχαια αγιας παρασκευης με ρωτησε αν θελω διαγραφη η καταθεση πινακιδας.Το σκουτερ ειναι 50 κυβικα οπου πληρωνα καθε χρονο παραβολο στην τροχαια για την ανανεωση αδειας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τροχαια μου ειπε οποτε θελω παιρνω πισω την αδεια κυκλοφοριας.Απαντησα στο παιδι που ανοιξε το θεμα.Το προσωρινη ακινησια δεν ειναι περιπου το ιδιο με το να καταθεσεις πινακιδες?Δεν γνωριζω ρωταω.Οπως και να εχει υπαρχει η επιλογη  να παραδωσεις πινακιδα και στο μελλον τις ξαναπαιρνεις.

Επεξ/σία από Mr_Terror
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mr_Terror είπε

Η τροχαια μου ειπε οποτε θελω παιρνω πισω την αδεια κυκλοφοριας.Απαντησα στο παιδι που ανοιξε το θεμα.Το προσωρινη ακινησια δεν ειναι περιπου το ιδιο με το να καταθεσεις πινακιδες?Δεν γνωριζω ρωταω.Οπως και να εχει υπαρχει η επιλογη  να παραδωσεις πινακιδα και στο μελλον τις ξαναπαιρνεις.

Η κατάθεση πινακίδας είναι κάτι γενικό, μπορεί να γίνει για πάρα πολλούς λόγους.

Όσο για αυτό στα bold έχεις κάποιο νόμο, κάποιο link, κάποιο έντυπο, οτιδήποτε?

Στο επίσημο site της αστυνομίας πάντως έχει πληροφορίες για όλες τις διαδικασίες σχετικές με μοτοποδήλατα, δεν βρήκα κάτι σχετικό με προσωρινή ακινησία όμως.

Δημοσ.
Στις 3/10/2021 στις 2:16 ΜΜ, SilentVoice είπε

Χτυπάς τα νούμερα του μοτέρ με ένα σφυρακι και αν έχει και στο σασί.

ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ "ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ"

Προφανως και δεν κανεις αυτο που λεει ο φιλος παραπανω,ακομα και με σβουρακι να τα "φας" τα νουμερα θα βρεθουν παραμεσα.

Εχει γινει ιδιο σκηνικο με κλεμμενο μηχανακι με "φαγωμενα" νουμερα,και τελικα μια χαρα τα βρηκαν.

Ομοιως,αυτοκινητο που δοθηκε σε γυφτο για παλιοσιδερα,ενεπλακη αργοτερα σε θανατηφορο τροχαιο και ο ιδιοκτητης ετρεχε και δεν εφτανε.

Στις 3/10/2021 στις 11:36 ΠΜ, lector είπε

Αν ειναι να πληρωσω και κατι για τη διαδικασια (ή για τις πληροφοριες) δε με πειραζει, αρκει να ειναι εγκυρες και ασφαλεις.

Ρωτας τροχαια ή υπουργειο αν μπορει να  ξαναβγαλει αδεια,αν και δε νομιζω.

Αν βγαλει παντως,βγαζεις καλα λεφτα απο το chally,ειναι αγαπημενο μηχανακι.

Χωρις αδεια δε θα βγαλεις και πολλα.

Ακομα και την αδεια μπορουσες να πουλησεις που λεει ο λογος,αλλα χωρις αδεια ειναι σχεδον αχρηστο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...