Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν δοκιμάσω να παίξω τότε θα εμφανιστεί μαύρη οθόνη μετά από λίγο. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Επεξ/σία από James Bon
Δημοσ.

Μηπως εννοεις το site playchess.com? Αν νια, σε ποια διανομη? Με ποιον browser? Με το hardware acceleration του ενεργο ή ανενεργο?

Αν μιλαμε για καποιο site, δινοντας playchess.com στον browser μου, με κανει redirect στο play.chessbase.com και ζηταει credentials για να με αφησει να παιξω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/10/2021 στις 9:12 ΠΜ, jim_p είπε

Μηπως εννοεις το site playchess.com? Αν νια, σε ποια διανομη? Με ποιον browser? Με το hardware acceleration του ενεργο ή ανενεργο?

Αν μιλαμε για καποιο site, δινοντας playchess.com στον browser μου, με κανει redirect στο play.chessbase.com και ζηταει credentials για να με αφησει να παιξω.

υπαρχει μια εφαρμογη που λεγετε playchess / chessbase γραμμένη σε windows ... λογικά @James Bon θέλει το cb να δουλεύει σε linux μεσω wine

αμα θελει να εχει τα παιχνιδια σκακιου ως  db υπάρχει scidvspc 

Επεξ/σία από jemadux
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 03/10/2021 at 09:12, jim_p said:

Σωστά, αναφέρομαι στην εφαρμογή της Chessbase. Στο Ubuntu 20.04.3 LTS χρησιμοποιώ τον Chromium κι έχω το hardware acceleration ενεργό. Μετά από λίγα λεπτά υπερθερμαίνεται ο επεξεργαστής και σβήνει η οθόνη.

Επεξ/σία από James Bon
Δημοσ.

Πως κατέληξες ότι υπερθερμαίνεται ο επεξεργαστής? Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο δε σβήνει απλά η οθόνη αλλα συνήθως γίνεται επανεκκίνηση αυτόματα για την προστασία του επεξεργαστή. Το σβήσιμο της οθόνης περισσότερο σε πρόβλημα σχετικό είναι με την κάρτα γραφικών γραφικών παραπέμπει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, James Bon είπε

@dancer_69  Το Lichess.org πάντως ανταποκρίνεται κανονικά.

κατσε θελεις να συγκρινουμε τα sites ?

άλλο η εφαρμοργή της cb και είναι γραμμένη σε windows και άλλο να χρησιμοποείς τον browser σου . 
αμα ήμουν στην θέση σου , θα εβάζα μόνο windows 11 + wsl . 

τώρα άμα είχα ενα παλιο μηχανήμα για windows 11  θα έκανα dual boot ( windows + linux ) και στo windows θα ετρέχα cb για να εχω όλη την cpu και να μην 
χρησιμοποιώ emulator . ( τώρα τι διανομή θα του εβάζα δεν ξέρω)  ή αμα είχα πολυ ram ίσως σκεφτόμουν το virtualization . 

το lichess είναι πολυ ελαφρύ ένας φίλος παίζει σκάκι εκει και έχει ενα υπολογιστή 13ετιας (λαπτοπ) με 2 GB ram και ρολλάρει κανονικά . 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...