Sheogorath Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους, ήμουν ανάμεσα στο να το βάλω εδώ το θέμα, και στο νέα συστήματα-αναβαθμίσεις, αλλά επειδή είναι ερώτηση software καλύτερα εδώ. Λοιπόν, έχω στα χέρια μου (ή περιμένω) σύστημα με Opteron 12 core, 16GB ram (ίσως πάω σε 32), και Nvidia Tesla K10 (GTX 690 με 8GB αλλά όχι εξόδους εικόνας). Το μηχάνημα θέλω να τρέχει ταυτόχρονα 2 VM, και τα δύο με Windows αλλά θέλω να τρέχουν διαφορετικά πράγματα την ίδια στιγμή, για αυτό δεν θέλω μόνο μια εγκατάσταση (ή ένα linux ένα Win10, αλλά πιο πιθανό δυο Win10). Θα χρειαστεί να βάλω άλλη κάρτα γραφικών για να γίνει εγκατάσταση λογικά, αλλά μετά τι κάνω; Τι εγκαθιστώ για να έχω VM, πως χωρίζω τα resources (πχ 6+6 πυρήνες και ένα core κάρτας ανα VM). Δεν έχω ιδέα απο αυτά, το πιο κοντινό που έχω κάνει είναι εγκατάσταση μέσω VMware tools σε μηχάνημα που μου δώθηκε πρόσβαση κτλ κτλ. Τίποτα απο το τι χρειάστηκε απο πίσω δηλαδή. Η μητρική δεν έχει IPMI. Ιδανικά θέλω να μπορεί να τρέξει και Game streaming απο το ένα VM. Έχω δει ότι γίνεται απο αυτόν τον τύπο https://www.youtube.com/c/CraftComputing που έχει τρέξει και με παρόμοια κάρτα cloud gaming (την Κ80). Any suggestions?
micos000 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν γνωρίζω ιδιαίτερα πολλά με το θέμα αλλά είχα δει ένα βίντεο του linus όπου είχε στήσει 4 λειτουργικά σε έναν threadripper και είχε πει ότι δεν μπορείς να μοιράσεις την κάρτα γραφικών έτσι απλά (νομίζω θέλει server λειτουργικό όπου θα τρέχει τα vms) και χρησιμοποίησε 4 κάρτες με risers. Μετά όρισε πυρήνες και μνήμη για το κάθε λειτουργικό, έστησε οπτική ίνα για την πρόσβαση από τα τερματικά και έβαλε 4 τερματικά όπου το καθένα συνδεόταν σε ένα vm με remote desktop. Βρήκα κάτι οδηγίες https://www.sysprobs.com/multiple-remote-displays-sun-virtualbox Δεν το έχω κάνει ποτέ, οπότε προχώρα με τα βασικά μέχρι να σε βοηθήσει κάποιος που θα ξέρει τι να κάνεις. Δες και αυτό. https://community.spiceworks.com/topic/491259-multiple-rdp-sessions-to-same-physical-box-using-ms-virtual-pc-vmware-etc Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2021 από micos000 1 1
Sheogorath Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Ωραίος, μου έδωσες υλικό για διάβασμα Η κάρτα λογικά μοιράζεται γιατί είναι dual gpu, έχει δυο cores πάνω.
micos000 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δεν ξέρω για την κάρτα και δεν μπορώ να βρω το βίντεο του linus. Περιμένω να μάθω αποτελέσματα γιατί είναι ενδιαφέρον το θέμα. 2
Sheogorath Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Όταν έρθει η μητρική, γιατί αυτό περιμένω, θα δοκιμάσω και ενημερώνω
headbanger Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Proxmox δοκίμασες; βασίζεται στο KVM Και το χρησιμοποιούσα στο σπίτι για χρόνια. Δεν έκανα pass through κάρτα γραφικών όμως ποτέ.
duffyduck Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, headbanger είπε Proxmox δοκίμασες; βασίζεται στο KVM Και το χρησιμοποιούσα στο σπίτι για χρόνια. Δεν έκανα pass through κάρτα γραφικών όμως ποτέ. Αυτό χρησιμοποιεί και ο Craft Computing. Νομιζω ότι (το Proxmox ή κατι παρομοιο) ειναι μονόδρομος για αυτό που θέλει να κάνει (cores assignment και για cpu και για gpu), αλλωστε το μηχανημα θα ειναι server. Στον 3700X με 32GB RAM μπορω και τρεχω ταυτοχρονα 3 VMs (Win7, Win10, LinuxMint στο VMware Workstation) με 8GB σε καθεμια VM και 4 cores ( 2 cpus x 2 cores), χωρις pass through της κάρτας γραφικών (αφου έχω μια μόνο). Τις 2 VMs τις σηκώνει ποιο καλά. Για παιχνιδια ομως δεν είναι. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2021 από duffyduck
Aris_ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 για να κάνεις passthrough πρέπει να ορισης το hardware id της κάρτας στο vm με τις dual gpu δεν νομίζω γιατί έχουν ένα από όσο ξέρω
tsofras Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Στις 4/10/2021 στις 12:45 ΜΜ, micos000 είπε Δεν ξέρω για την κάρτα και δεν μπορώ να βρω το βίντεο του linus. Περιμένω να μάθω αποτελέσματα γιατί είναι ενδιαφέρον το θέμα. Μήπως αναφέρεσαι σε αυτό ? 22 ώρες πριν, Sheogorath είπε Όταν έρθει η μητρική, γιατί αυτό περιμένω, θα δοκιμάσω και ενημερώνω Μπορείς να ρίξεις και μία ματιά σε αυτό 1
Sheogorath Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Ναι, τα έχω δει ολα σχεδόν του Jeff, απο εκεί πήρα την ιδέα πρακτικά. 2
duffyduck Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 για να λειτουργήσει το vGPU πρεπει να έχεις:
Sheogorath Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, duffyduck είπε για να λειτουργήσει το vGPU πρεπει να έχεις: Μοίρασε και μια Κ80 Χάρις σε αυτό έχω ελπίδες. Αλλιώς με βλέπω ένα λειτουργικό κλασσικά, και μοιράζω χεριοκίνητα σε εφαρμογές τα resources.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα