Grecos79 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Φίλτατε Nik1239 το θέμα Android ή iOS είναι μεγάλο και κρύβει και πληγές και εκπλήξεις πολλές φορές! Επίσης στο Ιντερνετ και στα φορουμ εδώ θα βρεις άπειρες συζητήσεις περί αυτού Όντας κάτοχος android κινητών και κατα κόρον Samsung απο το 2015 που πούλησα το iPhone 5, που είχα τότε για 2 χρόνια χωρίς ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα, ξαναέκανα την μετάβαση πριν 2 εβδομάδες αγοράζοντας απο μέλος της κοινότητας μας το iPhone 12 mini και μπορώ να πω πως ναι μου λείπουν κάποιες "ελευθερίες" σε σχέση με το τελευταίο Android που είχα, αλλά ξέρω παράλληλα πως πήρα ένα κινητό άψογο σαν συσκευή εσωτερικά/εξωτερικά με απίστευτο οικοσύστημα , αναβαθμίσεις για τουλάχιστον 5 χρόνια (και πάντα στην ώρα τους ΟΧΙ σαν της google που της δίνει όπου γουστάρει όποτε γουστάρει) καλή κάμερα και με το σκεπτικό πως σε κάθε νέα μεγάλη αναβάθμιση το iOS θα έρχεται όλο και πιο κοντά σε Android σαν λειτουργίες , καθώς ήδη απο το 2015 έχει κάνει τεράστια βήματα μπροστά! Η αλήθεια είναι πως το JailBreak λείπει πολύ απο πολλούς χρήστες φαντάζομαι όπου εκεί έκανες παπάδες και τα iPhone αποκτούσαν μια μεγαλύτερη "¨ελευθερία κινήσεων" Πάντως όπως είπε και ενα παληκάρι στην αρχή πήγαινε σε ένα κατάστημα δες τα όλα εκεί ετσι και αλλιώς ελεύθερα κάθεσαι και παίζεις στα DEMO όταν είναι να δεις ένα κινητό είτε το αγοράσεις είτε όχι, και δες πολλές συσκευές καθώς το Android έχει να κάνει και με της κάθε εταιρείας το User Interface πλέον. Αν η Samsung είχε ελεύθερα τα MAJOR updates και όχι μόνο για 3 εκδόσεις Android τα κινητά της και μετά Αντίο, θα παρέμενα ίσως εκεί! Δυστυχώς όμως οι ανάγκες για να πουλήσουν οι εταιρείες φτάσανε και σε αυτά τα επίπεδα! Βλέπε Google και Microsoft! Καλές αγορές! 3
jimis98 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, HateMe είπε Με τον όρο πατάτα εννοώ πως είναι ΠΑΤΑΤΑ. Σε 2 μήνες και κάτι μπαίνουμε στο 2022. Θεωρείς τα 400 ευρώ καλά για ένα κινητό του 2016 ; Και σου ξανά λέω, δίνεις 550+ για ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ iPhone 11 που είναι 1000 φορές καλύτερο στα πάντα από ένα 7ρι και θα το κρατήσεις και πολλά χρόνια. Το 7ρι πόσο θα το κρατήσεις νομίζεις; Σε 1 χρόνο θα ψάχνεις πάλι κινητό και θα λες "δίκιο είχε εκείνος ο τύπος στο φορουμ" Γενικά να έχεις στο μυαλό σου πως αν θες καλό iPhone, δεν θα πας ούτε σε 7, ούτε σε 8 αλλά ούτε και στο XS max. Έχω δοκιμάσει τα πάντα λόγω δουλειάς και βάσει τιμής, απόδοσης κλπ, πας με κλειστά μάτια στο 11ρακι που είναι τίμιο. Αν αυτά τα 150+ δεν τα έχεις, κάνεις υπομονή, τα μαζεύεις και το παίρνεις. όχι είναι αρκετά ακριβά και για Android τα ίδια ισχύουν? εδώ άλλοι αλλάζουν κινητά κάθε χρόνο και χωρίς να έχουν τεράστιες διαφορές μου αρέσει όμως το 8plus λόγω touch 5 ώρες πριν, HateMe είπε Ένας λόγος παραπάνω να πας σε 11ρι για μτχ λέμε για τέτοιο μοντέλο η 64αρα γιατί είναι τόσο ακριβή από τις άλλες χωρητικότητες? Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2021 από jimis98
HateMe Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, jimis98 είπε όχι είναι αρκετά ακριβά και για Android τα ίδια ισχύουν? εδώ άλλοι αλλάζουν κινητά κάθε χρόνο και χωρίς να έχουν τεράστιες διαφορές μου αρέσει όμως το 8plus λόγω touch για μτχ λέμε για τέτοιο μοντέλο η 64αρα γιατί είναι τόσο ακριβή από τις άλλες χωρητικότητες? Δεν ασχολούμαι πλέον με android. Είχα απ το 2009 μέχρι και 1.5 χρόνο πριν. Πέρασαν πολλές συσκευές απ τα χέρια μου και το τελευταίο μου ήταν ένα Galaxy S9 το οποίο πέταγε 1.5 χρόνο που το κράτησα, δεν είχα παράπονο αν εξαιρέσεις την άθλια μπαταρία του. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα τώρα, βλέπω πως τσούζουν κάπως οι τιμές. Μου έκανε εντύπωση βέβαια αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/28198217/Xiaomi-Poco-F3-128GB-Night-Black.html Ποτέ δεν πήρα Xiaomi, αλλά αν ήταν να πάρω ένα android τώρα με λίγα λεφτά, θα ήταν αυτό. Τώρα για την 64ρα, πιστεύω πως είναι ακριβή επειδή υπάρχουν λίγα κομμάτια και μάλλον δεν βγάζουν άλλα. Δεν το χω ψάξει να σου πω την αλήθεια, αλλά υποθέτω πως κάτι τέτοιο παίζει.
Fulgore Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Nik1239 είπε Το καλύτερο για κάποιον που έχει android ή παλιό iphone είναι ένα 13αρι και το κρατάει μια 6ετια και βγάζει έτσι τα λεφτά του. Δεν βγαζει έτσι τα λεφτά της η συσκευη γιατι στην ουσία παντρεύεσαι το hardware αυτης για όλα αυτα τα χρόνια. Σκέψου λοιπον ότι για 6χρόνια από σήμερα μια ζωή θα βλέπεις 60hz όταν με το 1/3 των χρημάτων βρισκεις συσκευές με 120hz οθόνη. Μια από τα ίδια και για το notch,για την μπαταρία του,την ταχυφόρτιση του,την κάμερα του και πάει λέγοντας. Το Iphone 13 είναι σημερα πολύ δυνατό,αλλά σε 2-3 χρόνια δεν θα είναι. Το καλύτερο αν το σηκώνει η τσέπη σου είναι να αλλάζεις συσκευές ανα 2 αντε 3 χρόνια που έχουν και καλή μεταπώληση. Ας σκεφτεί κάποιος ένας κάτοχος Iphone 6s/Iphone 7,πόσο κατώτερη εμπειρία χρήσης έχει σε σχέση με πρόσφατες android συσκευες των 300-350 ευρώ ή φυσικα με iphone των τελευταίων ετών πχ XS max,11 pro/12 pro κλπ. Γιατί σε αντίθεση με το Android,σε Apple δεν έχεις πολλές χρηματικά επιλογές. Σε Android για παράδειγμα βρίσκεις εξαιρετικές επιλογές μέχρι 350-400ευρώ. Η αλήθεια λοιπόν είναι κάπου στην μέση. Τωρα βεβαια που κολλάνε όλα αυτά που γράφονται σε ένα θέμα που αφορά αγορά Iphone 7 μτχ με 90ευρώ,ένας Θεός ξέρει. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2021 από Fulgore
lon-zet Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Γενικά στο iOS πληρώνεις για υπηρεσίες για τις οποίες δεν πληρώνεις στο Android (π.χ. μουσική, εφαρμογές κ.τ.λ.)? Το πρόβλημα με το Lignthning και την ασυμβατότητα του με άλλες Android συσκευές είναι έντονα αισθητό (σαν άνθρωπος ξεχνάω συχνά να πάρω μαζί μου φορτιστή)? Έχω ακούσει ότι gatdgets άλλων εταιριών (π.χ. activity trackers) δεν μπορούν να συνδεθούν με το iOS λόγω έλλειψης της εφαρμογής στο App Store. Είναι αλήθεια αυτό? Καθημερινά χρησιμοποιώ ασύρματα ακουστικά της Xiaomi, θα μπορώ να τα συνδέω με το κινητό μέσω Bluetooth ή θα χρειαστεί να αγοράσω Airpods? Η μεταφορά φωτογραφιών στον υπολογιστή είναι εύκολη διαδικασία? Μπορεί οι ερωτήσεις μου να σας φανούν γελοίες αλλά δεν είχα στο παρελθόν επαφή με προϊόντα της εταιρίας (και κατά συνέπεια με το λειτουργικό της) και ούτε μπορώ να επισκεφτώ κάποιο μεγάλο κατάστημα τεχνολογίας για να δοκιμάσω συσκευές λόγω των μέτρων κατά του Covid.
koutsis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, lon-zet είπε Γενικά στο iOS πληρώνεις για υπηρεσίες για τις οποίες δεν πληρώνεις στο Android (π.χ. μουσική, εφαρμογές κ.τ.λ.)? Το πρόβλημα με το Lignthning και την ασυμβατότητα του με άλλες Android συσκευές είναι έντονα αισθητό (σαν άνθρωπος ξεχνάω συχνά να πάρω μαζί μου φορτιστή)? Έχω ακούσει ότι gatdgets άλλων εταιριών (π.χ. activity trackers) δεν μπορούν να συνδεθούν με το iOS λόγω έλλειψης της εφαρμογής στο App Store. Είναι αλήθεια αυτό? Καθημερινά χρησιμοποιώ ασύρματα ακουστικά της Xiaomi, θα μπορώ να τα συνδέω με το κινητό μέσω Bluetooth ή θα χρειαστεί να αγοράσω Airpods? Η μεταφορά φωτογραφιών στον υπολογιστή είναι εύκολη διαδικασία? Μπορεί οι ερωτήσεις μου να σας φανούν γελοίες αλλά δεν είχα στο παρελθόν επαφή με προϊόντα της εταιρίας (και κατά συνέπεια με το λειτουργικό της) και ούτε μπορώ να επισκεφτώ κάποιο μεγάλο κατάστημα τεχνολογίας για να δοκιμάσω συσκευές λόγω των μέτρων κατά του Covid. 1. Εγώ που είχα χρόνια android και έχω 3 χρόνια iphone, ότι ήταν δωρεάν στο,android είναι και στο ios. Δεν παρατήρησα καμία διαφορά. 2. Τι εννοείς έντονα αισθητό; έχουν διαφορετικό βύσμα φόρτισης. 3. Όλα τα gadgets δουλεύουν και σε android και σε ios. Και εννοείται μπορείς να συνδέσεις ότι Bluetooth ακουστικά θέλεις! 3. Για μεταφορα φωτογραφιών από iphone στο pc είναι ένα απλό copy paste για μένα. Για να βάλεις φωτογραφίες όμως στο iphone από pc πρέπει να το κάνεις μέσω iTunes. 1
onelonelystar Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, koutsis είπε Για να βάλεις φωτογραφίες όμως στο iphone από pc πρέπει να το κάνεις μέσω iTunes. πιο εύκολα μέσω των Αρχείων ή icloud?
Nik1239 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 32 λεπτά πριν, koutsis είπε 1. Εγώ που είχα χρόνια android και έχω 3 χρόνια iphone, ότι ήταν δωρεάν στο,android είναι και στο ios. Δεν παρατήρησα καμία διαφορά. 2. Τι εννοείς έντονα αισθητό; έχουν διαφορετικό βύσμα φόρτισης. 3. Όλα τα gadgets δουλεύουν και σε android και σε ios. Και εννοείται μπορείς να συνδέσεις ότι Bluetooth ακουστικά θέλεις! 3. Για μεταφορα φωτογραφιών από iphone στο pc είναι ένα απλό copy paste για μένα. Για να βάλεις φωτογραφίες όμως στο iphone από pc πρέπει να το κάνεις μέσω iTunes. Mp3/4 αρχεία παίζει το iphone ?
lon-zet Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 30 λεπτά πριν, koutsis είπε 2. Τι εννοείς έντονα αισθητό; έχουν διαφορετικό βύσμα φόρτισης. Γενικά ξεχνάω συχνά να πάρω μαζί μου τον φορτιστή του κινητού μου όπως ανέφερα και πιο πάνω, με αποτέλεσμα να δανείζομαι από άλλους (γνωστούς) φορτιστή για να μην μείνω από μπαταρία. Με τη θύρα φόρτισης lightning που υπάρχει μόνο στα iPhones, φαντάζομαι θα έχω θέμα καθώς δεν έχουν όλοι iPhone και δεν θα βρίσκω φορτιστή, σωστά?
Nik1239 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, lon-zet είπε Γενικά ξεχνάω συχνά να πάρω μαζί μου τον φορτιστή του κινητού μου όπως ανέφερα και πιο πάνω, με αποτέλεσμα να δανείζομαι από άλλους (γνωστούς) φορτιστή για να μην μείνω από μπαταρία. Με τη θύρα φόρτισης lightning που υπάρχει μόνο στα iPhones, φαντάζομαι θα έχω θέμα καθώς δεν έχουν όλοι iPhone και δεν θα βρίσκω φορτιστή, σωστά? Δες αν βολευεσαι με ένα powerbank 1
koutsis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 23 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Mp3/4 αρχεία παίζει το iphone ? Εννοείται 18 λεπτά πριν, lon-zet είπε Γενικά ξεχνάω συχνά να πάρω μαζί μου τον φορτιστή του κινητού μου όπως ανέφερα και πιο πάνω, με αποτέλεσμα να δανείζομαι από άλλους (γνωστούς) φορτιστή για να μην μείνω από μπαταρία. Με τη θύρα φόρτισης lightning που υπάρχει μόνο στα iPhones, φαντάζομαι θα έχω θέμα καθώς δεν έχουν όλοι iPhone και δεν θα βρίσκω φορτιστή, σωστά? Αν δεν μπορείς να βρεις καλώδιο lighting δεν μπορείς να φορτίσεις! Λογικό δεν είναι; γιατί το ρωτάς σε εμάς αυτό;; 🤔 1
Fulgore Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, koutsis είπε 2. Τι εννοείς έντονα αισθητό; έχουν διαφορετικό βύσμα φόρτισης. 3. Όλα τα gadgets δουλεύουν και σε android και σε ios. Και εννοείται μπορείς να συνδέσεις ότι Bluetooth ακουστικά θέλεις! 3. Για μεταφορα φωτογραφιών από iphone στο pc είναι ένα απλό copy paste για μένα. Για να βάλεις φωτογραφίες όμως στο iphone από pc πρέπει να το κάνεις μέσω iTunes. 2.Εννοεί ότι αλλιώς είναι να έχεις typeC θύρα που χρησιμοποιούν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές,και αλλίως lightning που χρησιμοποιούν μόνο τα iphone και μερικά προιόντα της Apple. 3.Δυστηχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σε smartwatch από Samsung και Huawei,δεν λειτουργούν πλήρως σε ios μεριά όπως σε Android. Βασικά τα νέα galaxy watch δεν λειτουργούν καθόλου σε ios συσκευές όπως τα apple watch σε android. Και σε huawei ακουστικά θυμαμαι που ειχαν αναφέρει χρηστες ios οτι η εφαρμογη τους στο store ηταν παλια και δεν τα υποστήριζε(freebuds 4i). Σε πολλά προιόντα ενα από τα πρώτα πράγματα που ρωτάει ο κοσμος σε σχόλια σε youtube είναι αν δουλευουν σε ios συσκευές για αυτο το λόγο. Είναι μερικά από τα παράπονα που έκανα και στο δίπλα forum που οι άλλοι σφύριζαν αδιάφορα,επειδή αυτοί αγόραζαν μόνο προιόντα της Apple. 4.Τέλος γενικά για windows pc δυστηχώς χρειάζεται το itunes για πολλά πράγματα(τραγούδια,αρχεία κλπ) που δεν είναι ότι το καλύτερο,ενω σε android μεριά η συσκευή λειτουργεί σαν να συνδέεις ένα usb στικ,δηλαδή copy paste τα πάντα. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2021 από Fulgore
Nik1239 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Να ρωτήσω εγώ κάτι ; Για να μεταφέρω mp3/4 αρχεία από pc/άλλο κινητό σε iphone χρειάζεται αναγκαστικά κάποιο πρόγραμμα; Και αυτά τα αρχεία παίζουν μια χαρα στο iphone ή για μουσική πρέπει να έχω συνδρομή σε κάποια εφαρμογή (βλ. Spotify, apple music κλπ)
koutsis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 16 λεπτά πριν, Fulgore είπε 2.Εννοεί ότι αλλιώς είναι να έχεις typeC θύρα που χρησιμοποιούν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές,και αλλίως lightning που χρησιμοποιούν μόνο τα iphone και μερικά προιόντα της Apple. 3.Δυστηχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σε smartwatch από Samsung και Huawei,δεν λειτουργούν πλήρως σε ios μεριά όπως σε Android. Βασικά τα νέα galaxy watch δεν λειτουργούν καθόλου σε ios συσκευές όπως τα apple watch σε android. Και σε huawei ακουστικά θυμαμαι που ειχαν αναφέρει χρηστες ios οτι η εφαρμογη τους στο store ηταν παλια και δεν τα υποστήριζε(freebuds 4i). Σε πολλά προιόντα ενα από τα πρώτα πράγματα που ρωτάει ο κοσμος σε σχόλια σε youtube είναι αν δουλευουν σε ios συσκευές για αυτο το λόγο. Είναι μερικά από τα παράπονα που έκανα και στο δίπλα forum που οι άλλοι σφύριζαν αδιάφορα,επειδή αυτοί αγόραζαν μόνο προιόντα της Apple. 4.Τέλος γενικά για windows pc δυστηχώς χρειάζεται το itunes για πολλά πράγματα(τραγούδια,αρχεία κλπ) που δεν είναι ότι το καλύτερο,ενω σε android μεριά η συσκευή λειτουργεί σαν να συνδέεις ένα usb στικ,δηλαδή copy paste τα πάντα. Να σου πω την αλήθεια δεν το ήξερα αυτό για το galaxy watch. Εγώ πάντως όσα ακουστικά και smart watches δοκίμασα δούλευαν μια χαρά σε iphone, προφανώς δεν μπορώ να ξέρω αν δουλεύουν σωστά τα πάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα