Προς το περιεχόμενο

Ο ΟΤΕ καταργεί γραμμές τηλεφώνου αν δεν συμφέρει οικονομικά η τεχνική αποκατάσταση;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μένω έξω από πόλη και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού κόπηκε η γραμμή του ΟΤΕ αποκλείοντας την πρόσβαση σε σταθερή σε 5 νοικοκυριά οπού συμπεριλαμβάνομαι και εγώ. Η προσωρινή λύση που δόθηκε ήταν από την vodafone (αυτός ήταν ο πάροχος) ήταν η λύση του giga on the spot. Ωστόσο εχθές έλαβα επιστολή από την vodafone όπου ο ΟΤΕ ουσιαστικά δεν θα προχωρούσε σε επίλυση του τεχνικού θέματος στην περιοχή και ότι το δίκτυο χαλκού ουσιαστικά καταργείτε. Από την πλευρά της στην επιστολή που αναφέρει η vodafone θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης λόγω ανωτέρας βίας καθώς δεν μπορεί να μου παρέχει υπηρεσίες. Σε ερώτηση μου στο τοπικό κατάστημα της cosmote μου δήλωσε πως είναι αναρμόδιο καθώς καθολικός πάροχος είναι η forthnet όπου παρέχει σε αυτές τις περιπτώσεις δορυφορική πρόσβαση και δεν έχει ευθύνη ο ΟΤΕ. Πήγα και στην forthnet όπου μου έδωσαν προσφορά δορυφορική σύνδεση στα 29,90 αλλά με 20gb με ταχύτητα έως 20 mbps όπου αν καταναλωθούν θα πέφτει η ταχύτητα στα 256kbps και με επιπλέον χρέωση στα 10εύρω απεριόριστη χρήση με 11:00-07:00 ωστόσο θα επιβαρυνθώ το κόστος του εξοπλισμού + τέλη (τέλος ενεργοποίησης 137,51 + router wifi 50,41 + modem-δορυφορικό πιάτο στα 413,33 + τέλος εγκατάστασης εξοπλισμού 80,65) σύνολο 682 ευρώ  . Δεν ξέρω τι θα κάνω να κάνω δορυφορική σύνδεση ή να παραμείνω στο giga on the spot;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπορεις να βαλεις ιντερνετ και απο τις κινητές, το εχεις ψάξει?

Διαβάζω την συμβαση που υπέγραψε το 2016 σαν καθολικός υπέροχος, απίστευτα πράγματα, οποτε δεν υπάρχει περίπτωση να παρεις γραμμή εκει ουτε στην δευτέρα παρουσία.

"Η Forthnet ανακοινώνει ότι αναδείχθηκε υπερθεματιστής στην σημερινή δημοπρασία της ΕΕΤΤ για την ανάδειξη παρόχου καθολικής υπηρεσίας για υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία για τα επόμενα χρόνια θα εξυπηρετεί σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες αιτήματα για παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας, όσο απομακρυσμένο και αν είναι αυτό από υφιστάμενα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.
Η λύση σταθερής τηλεφωνίας μέσω satellite broadband που πρότεινε η Forthnet, και έγινε αποδεκτή μετά από ενδελεχή τεχνικό έλεγχο από την EETT, ήταν πολύ ανταγωνιστικότερη από τις προτάσεις των υπολοίπων παρόχων, που τελικά αποσύρθηκαν από την διαδικασία της δημοπρασίας."
😂

21 ώρες πριν, user_ είπε

Μένω έξω από πόλη και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού κόπηκε η γραμμή του ΟΤΕ αποκλείοντας την πρόσβαση σε σταθερή σε 5 νοικοκυριά οπού συμπεριλαμβάνομαι και εγώ. Η προσωρινή λύση που δόθηκε ήταν από την vodafone (αυτός ήταν ο πάροχος) ήταν η λύση του giga on the spot. Ωστόσο εχθές έλαβα επιστολή από την vodafone όπου ο ΟΤΕ ουσιαστικά δεν θα προχωρούσε σε επίλυση του τεχνικού θέματος στην περιοχή και ότι το δίκτυο χαλκού ουσιαστικά καταργείτε. Από την πλευρά της στην επιστολή που αναφέρει η vodafone θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης λόγω ανωτέρας βίας καθώς δεν μπορεί να μου παρέχει υπηρεσίες. Σε ερώτηση μου στο τοπικό κατάστημα της cosmote μου δήλωσε πως είναι αναρμόδιο καθώς καθολικός πάροχος είναι η forthnet όπου παρέχει σε αυτές τις περιπτώσεις δορυφορική πρόσβαση και δεν έχει ευθύνη ο ΟΤΕ. Πήγα και στην forthnet όπου μου έδωσαν προσφορά δορυφορική σύνδεση στα 29,90 αλλά με 20gb με ταχύτητα έως 20 mbps όπου αν καταναλωθούν θα πέφτει η ταχύτητα στα 256kbps και με επιπλέον χρέωση στα 10εύρω απεριόριστη χρήση με 11:00-07:00 ωστόσο θα επιβαρυνθώ το κόστος του εξοπλισμού + τέλη (τέλος ενεργοποίησης 137,51 + router wifi 50,41 + modem-δορυφορικό πιάτο στα 413,33 + τέλος εγκατάστασης εξοπλισμού 80,65) σύνολο 682 ευρώ  . Δεν ξέρω τι θα κάνω να κάνω δορυφορική σύνδεση ή να παραμείνω στο giga on the spot;

To δορυφορικό είναι για περιπτώσεις που δεν πιάνει ούτε η κινητή, γενικά σαν υπηρεσία αυτό που υπάρχει σήμερα διαθέσιμο δεν μοιάζει καθόλου με την σταθερή σύνδεση ή με σύνδεση δεδομένων κινητής

Ή παραμένεις στο on the spot που είναι οικονομική λύση αν σε καλύπτουν 40 gb ή 80 gb το μήνα, ή κοιτάς για συμβόλαιο κινητής με απεριόριστα με αρκετά μεγαλύτερο κόστος (και δέσμευση)
https://www.vodafone.gr/eshop/vodafone-mobile/c-100121/

1η λύση που δεν την λες λύση: Δορυφορικό internet Νοva

2η λύση: COSMOTE Satellite Internet

3η λύση: COSMOTE GIGAMAX οπού μου έδωσαν προσφορά -10%

Να πάω σε unlimited και να πάρω extra sim και να την κουμπώσω σε modem router ή δορυφορικό internet;

Ενδιαφέρομαι για την υπηρεσία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγα σε unlimited gigamax με extra sim σύνολο 60ευρώ και αγόρασα ένα εξωτερικό modem router (κόστισε λίγο ακριβά) οπότε αναμένω να έρθει το modem router και να εγκατασταθεί

Το εξωτερικό modem router

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δηλαδή πλήρωσες 500+ € για το 4G modem; Την ώρα που υπάρχουν με λιγότερο από 100€; 

Στο πρότειναν ως κατάλληλο για την περίπτωσή σου ή μπήκες pyblic και yolo αγορά; 

2 ώρες πριν, csontheline είπε

Δηλαδή πλήρωσες 500+ € για το 4G modem; Την ώρα που υπάρχουν με λιγότερο από 100€; 

Στο πρότειναν ως κατάλληλο για την περίπτωσή σου ή μπήκες pyblic και yolo αγορά; 

Τωρα το πηρε, πάει το μισο χιλιάρικο πέταξε

• Sad 1

6 ώρες πριν, csontheline είπε

Αυτό που πήρα υποστηρίζει 5G

Αλλά μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία γιατί είναι κατόπιν παραγγελίας οπότε θα αργήσει να έρθει

Μάλλον δεν έχει νόημα το 5G, λογικά δεν θα πιάνεις έξω από την πόλη. 

Ότι τα αξίζει τα λεφτά του το modem, τα αξίζει. Το θέμα είναι αν σε καλύπτει ένα μικρότερο με αρκετά λιγότερα €. Αν έχεις εκεί κοντά κεραία 4G και ήδη πιάνεις με το κινητό πολύ καλά, τότε - λογικά - θα σε καλύψει το μικρότερο. 

Υπόψιν, όλα αυτά είναι εικασίες γιατί δεν έχουμε πλήρη εικόνα (πλήθος συσκευών, μορφολογία χώρου, θέση κεραίας κλπ) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...