Basilhs23___ Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μια ερώτηση που αφορά φίλο που θέλει να πάρει δίπλωμα, εγώ δεν είμαι καθολου σχετικός με αυτά. Καποιος που έχει λάβει δίπλωμα οδήγησης, επιτρέπεται να οδηγήσει αμάξι που ανήκει στο όνομα αλλου ατόμου; Αν γίνει έλεγχος από τροχαία στον δρόμο πρέπει να επιδείξει διπλωμσ και κάποιο χαρτί ότι ο κάτοχος του έχει παραχωρήσει το αυτοκίνητο για να το οδηγεί; Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2021 από Basilhs23___
greekfragma Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Θα πρέπει να είναι δηλωμένος στο ασφαλιστήριο ως οδηγός επίσης. 2
SilentVoice Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Μια ερώτηση που αφορά φίλο που θέλει να πάρει δίπλωμα, εγώ δεν είμαι καθολου σχετικός με αυτά. Καποιος που έχει λάβει δίπλωμα οδήγησης, επιτρέπεται να οδηγήσει αμάξι που ανήκει στο όνομα αλλου ατόμου; Αν γίνει έλεγχος από τροχαία στον δρόμο πρέπει να επιδείξει διπλωμσ και κάποιο χαρτί ότι ο κάτοχος του έχει παραχωρήσει το αυτοκίνητο για να το οδηγεί; Φυσικά και μπορεί να το οδηγήσει. Αρκεί να έχει δίπλωμα και το αυτοκίνητο να είναι ασφαλισμένο και να έχει όλα τα χαρτιά. Απλά αν δεν είναι δηλωμένος οδηγός στην ασφαλιστική, δεν θα καλύψει η ασφαλιστική άμεσα σε περίπτωση ατυχήματος. Θα πρέπει να γίνει δικαστήριο και εκεί θα φανεί αν θα καλύψει η ασφάλεια τελικά ή οχι. Π.χ. Θα καλύψει δηλαδή τις άλλες ζημιές η ασφαλιστική, αλλά αν πρέπει να γίνει χρήση της μικτής ασφάλισης , δεν θα δώσει λεφτά η ασφαλιστική γιατί δεν δίνει για κανέναν νέο οδηγό λεφτά η ασφαλιστική για χρήση μικτής. Εκτός και αν η ασφάλεια έχει ήδη δηλωμένο οδηγό με νέο δίπλωμα, όπου έχει ήδη αυξημένα τα ασφάλιστρα, οπότε θα καλύψει οποιοδήποτε άλλον νέο οδηγό, μετά από δικαστήριο φυσικά. 1
papoys1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, greekfragma είπε Θα πρέπει να είναι δηλωμένος στο ασφαλιστήριο ως οδηγός επίσης. 3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Μια ερώτηση που αφορά φίλο που θέλει να πάρει δίπλωμα, εγώ δεν είμαι καθολου σχετικός με αυτά. Καποιος που έχει λάβει δίπλωμα οδήγησης, επιτρέπεται να οδηγήσει αμάξι που ανήκει στο όνομα αλλου ατόμου; Αν γίνει έλεγχος από τροχαία στον δρόμο πρέπει να επιδείξει διπλωμσ και κάποιο χαρτί ότι ο κάτοχος του έχει παραχωρήσει το αυτοκίνητο για να το οδηγεί; Δηλώνονται στο ασφαλιστήριο άτομα κάτω των 23 ετών και άτομα με νέα άδεια οδήγησης. Στους όρους των ασφαλειών αναφέρονται.Αν δεν εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες δεν υπάρχει πρόβλημα. Για τη μικτή που ανέφερε κάποιος δεν γνωρίζω τι ισχύει. Δηλαδή αν εγώ πάρω το αυτοκίνητο της συζύγου ή αυτή το δικό μου θα είμαι παράνομος;;;; 2 1
Joshua21 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Μια ερώτηση που αφορά φίλο που θέλει να πάρει δίπλωμα, εγώ δεν είμαι καθολου σχετικός με αυτά. Καποιος που έχει λάβει δίπλωμα οδήγησης, επιτρέπεται να οδηγήσει αμάξι που ανήκει στο όνομα αλλου ατόμου; Αν γίνει έλεγχος από τροχαία στον δρόμο πρέπει να επιδείξει διπλωμσ και κάποιο χαρτί ότι ο κάτοχος του έχει παραχωρήσει το αυτοκίνητο για να το οδηγεί; Φυσικά και μπορεί να οδηγήσει κάποιος αυτοκίνητο που δεν του ανήκει, αρκεί να έχει μαζί του όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα (άδεια οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας κτλ). Όσο για το άλλο που ρωτάς όχι, δεν χρειάζεται να έχει "παραχωρητήριο". 4 ώρες πριν, greekfragma είπε Θα πρέπει να είναι δηλωμένος στο ασφαλιστήριο ως οδηγός επίσης. Ότι να ναι... 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Δηλώνονται στο ασφαλιστήριο άτομα κάτω των 23 ετών και άτομα με νέα άδεια οδήγησης. Στους όρους των ασφαλειών αναφέρονται.Αν δεν εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες δεν υπάρχει πρόβλημα. Για τη μικτή που ανέφερε κάποιος δεν γνωρίζω τι ισχύει. Δηλαδή αν εγώ πάρω το αυτοκίνητο της συζύγου ή αυτή το δικό μου θα είμαι παράνομος;;;; Έτσι ακριβώς, το μόνο πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί είναι αν το οδηγεί νέος οδηγός και δεν έχει πληρωθεί επασφάλιστρο νέου οδηγού. Ο λόγος που οι ασφαλιστικές σου ζητάνε να δηλώσεις τυχόν νέο οδηγό είναι για να χρεωθείς το επασφάλιστρο. 2 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Αν δεν υπαρχει επασφαλιστρο παλι η ασφαλιστικη θα πληρωσει για την αστικης ευθυνης μονο, αν προκαλεσει ζημια αλλα ο ιδιοκτητης θα εχει αυξηση ασφαίστρων 30% στο ετησιο ασφαλιστρο Για μικτη δεν νομιζω να καλυπτει αν υπαρχει . 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα