Προς το περιεχόμενο

Μεγαλη διαφοροποίηση τιμής υγραέριο

μπαρμπαγιωργος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Ναι προφανώς

Από το τρακτέρ κι το κλαρκ 

Μέχρι και το φορτηγό που φέρνει το κρέας

Οκ

Αλλα 20 λεπτά; Όσο τα καύσιμα δηλαδή;

Τι να πω ρε παιδιά, 1.50 είχε, 1.70 το πήρα σήμερα, από τον ίδιο.. Θα δω και αλλού τριγύρω 

Επεξ/σία από atrigane
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πάντως στο fuel gr εφαρμογή, σου υπολογίζει και την βενζίνη που θα κάψεις μέχρι να πας στο πρατήριο. Οπότε η τιμή βενζίνης να είναι 1.62 αλλά με το πήγαινε έλα, θα είναι σαν να βάζεις 1.69.

Αλλά αν το πρατήριο είναι στον δρόμο σου, δεν χρειάζεται να υπολογίσεις την απόσταση-κόστος καυσίμου για να γεμίσεις.

Στις 7/10/2021 στις 11:22 ΠΜ, μπαρμπαγιωργος είπε

αμα τα χεις δεν σε νοιαζουν τα 10€ σε νοιαζει η ευκολια. η ποιοτητα ζωης.

οπως και να εχει ειναι κουραστικο να καθεσαι να ψαχνεις τις προσφορες στο σουπερ μαρκτετ ή το φθηνο πρατήριο ή το φθηνο συνεργειο

θα ηταν πολυ πιο ευκολο να πας στο κοντινοτερο σουπερ μαρκετ και ας ξοδεψεις 15€ παραπανω
στο πρατηριο πανω στην κηφισιας γιατι απο εκει περνας
και στην αντιπροσωπεια συνεργειο γιατι σου δινουν αυτοκινητο αντικαταστασης και δεν καθεσαι να ψαχνεις ανταλακτικα και μλκς

Ξέρεις πόσοι από την Βόρεια Ελλάδα πάνε στην Βουλγαρία , γεμίζουν τα αυτοκίνητα καύσιμα, ρούχα και τρόφιμα;

Αυτά τα 15€ παραπάνω στο σούπερ μάρκετ, ξέρεις πόσα παραπάνω είναι τον χρόνο; Ειδικά αν έχεις οικογένεια και είναι πολλαπλάσια τα έξοδα;

Επίσης πιο κουραστικό είναι να βγάλεις τα 15€ παραπάνω από το να τα χαρίσεις χωρίς λόγο.

49 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Γιατί το λες αυτό, έκατσες και υπολόγισες τις διαφορές στο κοστολόγιο από την τελευταία φορά που είχε αλλάξει τιμή έως τώρα και σου φαίνεται υπερβολική η αύξηση? Ή απλά σου φαίνονται πολλά γιατί... έτσι!?

Δε λέω, ίσως και ο συγκεκριμένος να έψαχνε ευκαιρία να χώσει αύξηση, απλά τη λογική σου δεν καταλαβαίνω.

Το καύσιμο πάντως δεν έχει ανέβει μόνο τόσο (20 λεπτά), χτες έβαλα βενζίνη με 1.73 ενώ πριν ένα χρόνο ακριβώς έβαζα με 1.40.

1ον πριν ενα χρονο ειχαμε λοκνταουν

2ον εφοσον αυξανεται οταν ανεβαινει η τιμη να το δουμε να πεφτει οταν πεσει η τιμη κατι που δεν εγινε οταν το αεριο ειχε 55 λεπτα πριν 1.5 χρονο

επισης δεν θεωρω λογικο αυξηση 10-20% στο καλαμακι/σουβλακι επειδη ανεβηκαν τα καυσιμα. θα επρεπε πρωτα γινει σε αλλα πραγματα

Τελος παντων. Ασχετο επι του θεματος

44 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Αυτά τα 15€ παραπάνω στο σούπερ μάρκετ, ξέρεις πόσα παραπάνω είναι τον χρόνο; Ειδικά αν έχεις οικογένεια και είναι πολλαπλάσια τα έξοδα;

Επίσης πιο κουραστικό είναι να βγάλεις τα 15€ παραπάνω από το να τα χαρίσεις χωρίς λόγο.

ναι ξερω γιατι αυτης της νοοτροπιας ειμαι
μακαρι να μην ημουν

να εβγαζα τοσα δηλαδη που να μην με ενοιαζε να γλυτωσω 20-30-40€ θυσιαζοντας 1 μερα στα σκοπια

οταν εσυ βγαζεις μεροκαματο 25-30-40-50€ τα 15 που γλυτωνεις ειναι πολλα

οταν βγαζεις 50/ωρα δε σε νοιαζουν τα 15 ομως, θα σε ενοιαζαν τα 150

anyway ασχετο επι του θεματος. ξερω το ενα φερνει το αλλο, αλλα ξεφευγουμε

Μόλις τώρα, μπαρμπαγιωργος είπε

1ον πριν ενα χρονο ειχαμε λοκνταουν

Δεν θυμάσαι καλά, πριν ένα χρόνο δεν είχαμε λοκνταουν, 5 Νοεμβρίου ξεκίνησε, αλλά και να είχαμε τι?

4 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

2ον εφοσον αυξανεται οταν ανεβαινει η τιμη να το δουμε να πεφτει οταν πεσει η τιμη κατι που δεν εγινε οταν το αεριο ειχε 55 λεπτα πριν 1.5 χρονο

Και πάλι κάνεις λάθος, δεν αυξάνεται κάθε φορά που ανεβαίνει η τιμή των καυσίμων, τώρα μόνο αυξήθηκε που ανέβηκε η τιμή των καυσίμων κατά πολύ, και μάλιστα σε ελάχιστα καταστήματα.

9 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

επισης δεν θεωρω λογικο αυξηση 10-20% στο καλαμακι/σουβλακι επειδη ανεβηκαν τα καυσιμα. θα επρεπε πρωτα γινει σε αλλα πραγματα

Με κάλυψες απόλυτα, όπως περίμενα δεν έκατσες να υπολογίσεις τίποτα, απλά το θεωρείς παράλογο επειδή... έτσι!!!

Τέλος και από μένα το off topic.

21 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν θυμάσαι καλά, πριν ένα χρόνο δεν είχαμε λοκνταουν, 5 Νοεμβρίου ξεκίνησε, αλλά και να είχαμε τι?

Και πάλι κάνεις λάθος, δεν αυξάνεται κάθε φορά που ανεβαίνει η τιμή των καυσίμων, τώρα μόνο αυξήθηκε που ανέβηκε η τιμή των καυσίμων κατά πολύ, και μάλιστα σε ελάχιστα καταστήματα.

Με κάλυψες απόλυτα, όπως περίμενα δεν έκατσες να υπολογίσεις τίποτα, απλά το θεωρείς παράλογο επειδή... έτσι!!!

Τέλος και από μένα το off topic.

to lockdown δικαιολογει χαμηλες τιμες καυσιμων. ωστοσο δεν επεσε η τιμη στο σουβλακι

λεει καπου "τιμη σουβλακιου" για topic και το εχω χασει; τι να κατσω να υπολογισω;; οτι παιρνει το χοιρινο 3€ το κιλο και πουλαει 1.7 τα 80 γραμμαρια;
και τωρα το τρακτερ καιει παραπανω οποτε θα το παρει 3.1 το κιλο
αλλα και αυτος που θα το φερει θα καψει παραπανω € καυσιμα
οποτε ειναι λογικο μια αυξηση 7.5% χωρις το φπα
γιατι ολοι αυτοι απο την αυξηση 20 λεπτων κοβουν τιμολογια οποτε βγαινει ο φπα οποτε παει στα 15 αρα.. κτλ κτλ
σιγα μην κατσω να κανω τετοια αναλυση. λες και ξερω τα κοστη των βιομηχανιων αυτων, για να βγαλω ενα σχετικα ακριβες συμπερασμα

"τελος το off topic" ...ναι και;;;  

1 λεπτό πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

"τελος το off topic" ...ναι και;;;  

Άνοιξε νέο θέμα αν θες συνέχεια της συζήτησης για σουβλάκι, εδώ δεν πρόκειται να τη συνεχίσω, αυτό.

2 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Άσχετο αλλά οκ

51 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Τελος παντων. Ασχετο επι του θεματος

anyway ασχετο επι του θεματος. ξερω το ενα φερνει το αλλο, αλλα ξεφευγουμε

λεω κατι διαφορετικο;

εσυ μου λες οτι δεν καθισα να υπολογισω για το σουβλακι ομως

36 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

0.882 η χονδρικη τιμη αεριου σημερα στα διυλιστηρια με φπα
χωρις κοστη μεταφορας, λειτουργιας πρατηριου και κερδος οπου σε ολα αυτα εχει επισης 24% ΦΠΑ

ενδεικτικα και αντιστοιχα 1.196 το πετρελαιο θερμανσης

αυριο θεωρω θα υπαρξει περαιτερω αυξηση σε ολα

• 8 μήνες μετά...
11 ώρες πριν, Georgek20 είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Κανενα τίμιο πρατήριο στη Ηλιουπολη ρε παιδιά έχετε να προτείνετε;

Λεωφορο Βουλιαγμένης βάζω στη ΕΛΙΝ δε έχω όσες φορές έχω πάει και έχει μετρηθεί. Δες και στη εφαρμογή fuel gr στο κινητό σου 

• 1 μήνα μετά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα και καλή μας εβδομάδα, μεταφέρω εδώ το ερώτημά μου από το cng topic:

Καλησπέρα μας.

Φλερτάροντας με offtopic ερώτηση, να θέσω την απορία μου με βάση την γνώση και πληροφορίες που κατέχω.

Το cng ως μη παράγωγο του πετρελαίου ήταν από τους βασικότερους λόγους αγοράς του Arona TGI από πλευράς μου. Κατά την δική μου κρίση η όποια αύξηση στην τιμή του κιλού κινδύνευε από κανένα κυβερνητικό μόνο χαράτσι σε περίοδο κρίσης/εποπτείας (διαλέξτε όποιο να ναι), όντας ανεξάρτητο από τις "πορείες" βενζίνης/πετρελαίου. Δεν υπολόγιζα το 2019 σενάρια πολέμου...

Το LPG τώρα, ως παράγωγο πετρελαίου ακολουθούσε (από απόσταση) τις ανοδικές πορείες βενζίνης/πετρελαίου, και λογικό. Βασικός ελκυστικός παράγοντας μετατροπής σε lpg ή αγορά εργοστασιακού lpg οχήματος ήταν ο Ε.Ε. κανονισμός που "κρατούσε το χαλινάρι", κρατώντας σταθερά την διαφορά τιμολόγησης μεταξύ lpg και βενζίνης στο 50%. Αυτό όμως είχε ημερομηνία λήξης το 2018. Έκτοτε υποτίθεται απελευθερώθηκε.

Οπότε, η απορία ερώτημα μου έρχεται τώρα (μπορεί πιθανότατα να έχω κάλλιστα χάσει επεισόδια από το 2019, όταν και ασχολήθηκα με cng και απάλλαξα τον εαυτό μου από σκέψεις για lpg): το lpg πώς γίνεται και παραμένει στο 1 ευρώ max το λίτρο χωρίς περαιτέρω αυξήσεις σε αντίθεση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα;;;

Επεξ/σία από draculias

1 ώρα πριν, draculias είπε

καλημέρα και καλή μας εβδομάδα, μεταφέρω εδώ το ερώτημά μου από το cng topic:

Καλησπέρα μας.

Φλερτάροντας με offtopic ερώτηση, να θέσω την απορία μου με βάση την γνώση και πληροφορίες που κατέχω.

Το cng ως μη παράγωγο του πετρελαίου ήταν από τους βασικότερους λόγους αγοράς του Arona TGI από πλευράς μου. Κατά την δική μου κρίση η όποια αύξηση στην τιμή του κιλού κινδύνευε από κανένα κυβερνητικό μόνο χαράτσι σε περίοδο κρίσης/εποπτείας (διαλέξτε όποιο να ναι), όντας ανεξάρτητο από τις "πορείες" βενζίνης/πετρελαίου. Δεν υπολόγιζα το 2019 σενάρια πολέμου...

Το LPG τώρα, ως παράγωγο πετρελαίου ακολουθούσε (από απόσταση) τις ανοδικές πορείες βενζίνης/πετρελαίου, και λογικό. Βασικός ελκυστικός παράγοντας μετατροπής σε lpg ή αγορά εργοστασιακού lpg οχήματος ήταν ο Ε.Ε. κανονισμός που "κρατούσε το χαλινάρι", κρατώντας σταθερά την διαφορά τιμολόγησης μεταξύ lpg και βενζίνης στο 50%. Αυτό όμως είχε ημερομηνία λήξης το 2018. Έκτοτε υποτίθεται απελευθερώθηκε.

Οπότε, η απορία ερώτημα μου έρχεται τώρα (μπορεί πιθανότατα να έχω κάλλιστα χάσει επεισόδια από το 2019, όταν και ασχολήθηκα με cng και απάλλαξα τον εαυτό μου από σκέψεις για lpg): το lpg πώς γίνεται και παραμένει στο 1 ευρώ max το λίτρο χωρίς περαιτέρω αυξήσεις σε αντίθεση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα;;;

Έχει χαμηλότερη τιμή αγοράς στο διυλιστήριο και χαμηλότερο ΕΦΚ (ειδικό φόρο κατανάλωσης)

Εγώ δεν θέλω να το πολυψαξω, γιατί όσο το σκαλίζεις τόσο από στόμα σε στόμα θα πάει και δεν ξέρεις ποτέ 

Είναι και πιο οικολογικό

Θεωρώ το πετρέλαιο θα έπρεπε να είναι πιο ακριβό από τη βενζίνη, λόγω περιβαλλοντικού αποτυπώματος (όπως στην Αγγλία). Και για τους επαγγελματίες και μόνο να γίνεται κάποια αποφορολογηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...