Προς το περιεχόμενο

Μεγαλη διαφοροποίηση τιμής υγραέριο

μπαρμπαγιωργος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, papoys1 είπε

Αυτό λέω ενδεχομένως κάποιοι δεν παίρνουν στην ίδια τιμή. Στην Ελλάδα το παζάρι υπάρχει. Μας έμεινε από Τουρκοκρατίας. Υπάρχουν δύο διυλιστήρια κάποιοι δεσμεύονται να πάρουν από κάποιο από τα δύο . Το λέω χωρίς να ξέρω κάτι αλλά ενδεχομένως κάποιοι που έχουν επιλογή πετυχαίνουν καλύτερη τιμή.

Αν ήταν έτσι η Shell με τόσα εκατοντάδες "μαμα" πρατήρια θα είχε το πιο φθηνό αέριο
Και όχι η Εκο του μήτσου ή το ΑΠ που έχει 2 πρατήρια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

22 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Αν ήταν έτσι η Shell με τόσα εκατοντάδες "μαμα" πρατήρια θα είχε το πιο φθηνό αέριο
Και όχι η Εκο του μήτσου ή το ΑΠ που έχει 2 πρατήρια

Δεν το ξέρεις καλά η shell όπως και η ΕΚΟ  έχει πολλά πρατήρια τα οποία εκμισθώνει στο Μήτσο , στο Γιώργο , στο Χρήστο  ή ο Μήτσος ο Γιώργος ο Χρήστος έχει το χώρο και η shell του βάζει την εγκατάσταση και ο καθένας παζαρεύει μόνος του την τιμή ανάλογα με τη δουλειά και το τζίρο που κάνει. Τώρα κάποιοι που προτιμούν και εμπιστεύονται τα shell αν και ακριβότερα τι να πω. Επιλογή τους είναι και τη σέβομαι.

Στην Αναπαύσεως υπάρχει πρατήριο shell με τιμή υγραερίου 76 λεπτά , λίγο πιο κάτω από μένα στα 2-3 χιλιόμετρα υπάρχει πρατήριο με 86 λεπτά και στην Κηφισιά με 90 λεπτά. Σου λέει κάτι αυτό;;; 

7 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Δεν το ξέρεις καλά η shell όπως και η ΕΚΟ  έχει πολλά πρατήρια τα οποία εκμισθώνει στο Μήτσο , στο Γιώργο , στο Χρήστο  ή ο Μήτσος ο Γιώργος ο Χρήστος έχει το χώρο και η shell του βάζει την εγκατάσταση και ο καθένας παζαρεύει μόνος του την τιμή ανάλογα με τη δουλειά και το τζίρο που κάνει. Τώρα κάποιοι που προτιμούν και εμπιστεύονται τα shell αν και ακριβότερα τι να πω. Επιλογή τους είναι και τη σέβομαι.

Στην Αναπαύσεως υπάρχει πρατήριο shell με τιμή υγραερίου 76 λεπτά , λίγο πιο κάτω από μένα στα 2-3 χιλιόμετρα υπάρχει πρατήριο με 86 λεπτά και στην Κηφισιά με 90 λεπτά. Σου λέει κάτι αυτό;;; 

Η shell συγκεκριμενα έχει τα ΕΡΜΗΣ, τα ΜΥΡΤΕΑ τα οποια ειναι μαμα
Τα υπολοιπα ειναι με franchise οπως λες
Το πρατηριο στην αναπαυσεως εχει το αεριο 0.878 και ειναι μαμα ΕΡΜΗΣ, λιγο πιο κατω που λες στην Δημοκρατιας επισης ΕΜΡΗΣ με 0.898 και στην Κηφισιας (οχι Κηφισια) ειναι ΜΥΡΤΕΑ με 0.948

Στην αναπαυσεως τερμα εχει μια silkoil με 0.738. Ο συγκεκριμενος νομιζω εχει 2-3 πρατηρια. Ε δεν γινεται να παιρνει φθηνοτερα απο shell. Και αντε, ποσο φθηνοτερα; 2 λεπτα; εδω μιλαμε για διαφορα 20 λεπτων

Το σαββατο ειχε 0.62 στο διυλ. με φπα 24% παει 0.7688,

βάλε και τα εξοδα μεταφορας, κερδος (γυρω στο 6% ειναι), εξοδα λειτουργιας κτλ

ολα αυτα να μην ειναι τουλαχιστον 10 λεπτα; αρα παει στα 0.87 ωστοσο καποιοι το πουλανε 0.74 αυτο σημαινει οτι πρεπει να το παιρνουν απο το διυλ. 0.5 εκ των οποιων 24 λεπτα/λιτρο ειναι ο ειδικος φορος και νομιζω υπαρχει και ενας ακομη ΡΑΕ 20λεπτα/ λιτρο, και κάτι ακόμη 0.5% και 1.2%

Δεν βγαινει...

Στο αέριο,τουλάχιστον μέχρι και πριν δυο χρόνια αλλά δεν νομίζω να έχει αλλάξει,δεν υπάρχει σύστημα εισροών εκροών στα πρατήρια  αλλά ούτε και το σύστημα στα βυτία που το μεταφέρουν.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται πάρτυ με τη νοθεία και το λαθρεμπόριο.

18 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Η shell συγκεκριμενα έχει τα ΕΡΜΗΣ, τα ΜΥΡΤΕΑ τα οποια ειναι μαμα
Τα υπολοιπα ειναι με franchise οπως λες
Το πρατηριο στην αναπαυσεως εχει το αεριο 0.878 και ειναι μαμα ΕΡΜΗΣ, λιγο πιο κατω που λες στην Δημοκρατιας επισης ΕΜΡΗΣ με 0.898 και στην Κηφισιας (οχι Κηφισια) ειναι ΜΥΡΤΕΑ με 0.948

Στην αναπαυσεως τερμα εχει μια silkoil με 0.738. Ο συγκεκριμενος νομιζω εχει 2-3 πρατηρια. Ε δεν γινεται να παιρνει φθηνοτερα απο shell. Και αντε, ποσο φθηνοτερα; 2 λεπτα; εδω μιλαμε για διαφορα 20 λεπτων

Το σαββατο ειχε 0.62 στο διυλ. με φπα 24% παει 0.7688,

βάλε και τα εξοδα μεταφορας, κερδος (γυρω στο 6% ειναι), εξοδα λειτουργιας κτλ

ολα αυτα να μην ειναι τουλαχιστον 10 λεπτα; αρα παει στα 0.87 ωστοσο καποιοι το πουλανε 0.74 αυτο σημαινει οτι πρεπει να το παιρνουν απο το διυλ. 0.5 εκ των οποιων 24 λεπτα/λιτρο ειναι ο ειδικος φορος και νομιζω υπαρχει και ενας ακομη ΡΑΕ 20λεπτα/ λιτρο, και κάτι ακόμη 0.5% και 1.2%

Δεν βγαινει...

88 στην αναπαύσεως;;;; 😵Πότε το πήγε;;;; Πολύ καλά κάνει αν πουλάει. Μάγκας. 

Εγώ βάζω από το silk που λες με 73,8 . Έχει τέσσερα στην περιοχή εγώ βάζω από ένα του Γέρακα που είναι δίπλα μου πάνω από δύο χρόνια. Σου είπα έχω 201.000 με υγραέριο και 329.000 κοντερίσια με μηχανούλα ανέγγιχτη ίδιες βαλβίδες άρα θεωρούμαι από τους πιο έμπειρους στο υγραέριο και μπορώ αμέσως να καταλάβω αν κάποιο καύσιμο δεν είναι καλό ή κάποιος κλέβει. Α και σύστημα χωρίς ψεκασμούς και κουραφέξαλα. Γυρίζοντας μόνο υγραέριο.

Αν περνάς από Αναπαύσεως δες στο silk πόσα βυτία καυσίμων έχει ο άνθρωπος στο χώρο του πρατηρίου και πόσα ακόμη στο δίπλα οικόπεδο που νοικιάζει. Δε μιλάμε για περιπτερά καυσίμων αλλά για πολυκατάστημα.

Τι να πω ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του.

3 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Εγώ βάζω από το silk που λες με 73,8 . Έχει τέσσερα στην περιοχή εγώ βάζω από ένα του Γέρακα που είναι δίπλα μου πάνω από δύο χρόνια. Σου είπα έχω 201.000 με υγραέριο και 329.000 κοντερίσια με μηχανούλα ανέγγιχτη ίδιες βαλβίδες άρα θεωρούμαι από τους πιο έμπειρους στο υγραέριο και μπορώ αμέσως να καταλάβω αν κάποιο καύσιμο δεν είναι καλό ή κάποιος κλέβει. Α και σύστημα χωρίς ψεκασμούς και κουραφέξαλα. Γυρίζοντας μόνο υγραέριο.

Αν περνάς από Αναπαύσεως δες στο silk πόσα βυτία καυσίμων έχει ο άνθρωπος στο χώρο του πρατηρίου και πόσα ακόμη στο δίπλα οικόπεδο που νοικιάζει. Δε μιλάμε για περιπτερά καυσίμων αλλά για πολυκατάστημα.

και εγω εχω 380.000 με αεριο απο τις 90. και εχω και δευτερο αμαξι με 190000 με αεριο απο το 1ο χλμ
επι παρα πολλα χρονια εβαζα στην silk. Απλα τωρα δεν με παει ο δρομος απο εκει ποια.
εγω βεβαια εχω ψεκασμος βενζινης, το θεωρω παρα πολυ σημαντικο αν πηγαινεις γρηγορα, γενικά για οταν εχει η μηχανη φορτιο, πχ φροτωμενο αμαξι ή ανηφορα κτλ

Μόλις τώρα, μπαρμπαγιωργος είπε

και εγω εχω 380.000 με αεριο απο τις 90. και εχω και δευτερο αμαξι με 190000 με αεριο απο το 1ο χλμ
επι παρα πολλα χρονια εβαζα στην silk. Απλα τωρα δεν με παει ο δρομος απο εκει ποια.
εγω βεβαια εχω ψεκασμος βενζινης, το θεωρω παρα πολυ σημαντικο αν πηγαινεις γρηγορα, γενικά για οταν εχει η μηχανη φορτιο, πχ φροτωμενο αμαξι ή ανηφορα κτλ

απλα ψαχνομαι επειδη δεν εχω καπου να βαλω τωρα

6 λεπτά πριν, papoys1 είπε

θα ανεβει και η silk ακομη 7-10 λεπτα πιστευω. ο χρονος θα δειξει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

θα ανεβει και η silk ακομη 7-10 λεπτα πιστευω. ο χρονος θα δειξει

Η silk μόνο αν τα βρει με τα ΕΤΕΚΑ της Λαυρίου . Είναι και αυτοί στην ίδια τιμή , τίμιο καύσιμο έβαζα παλαιότερα και από εκεί πριν ανοίξει το silk στη Μαραθώνος.

Θυμάμαι πριν 4-5 χρόνια πρέπει να έκαναν μία απόπειρα να τα βρουν και να ανέβουν αλλά κάποιος έσπασε και ξανάπεσαν στην κόντρα πάλι . Επίσης είναι και τα άλλα δύο το ένα δίπλα από το Υπουργείο Συγκοινωνιών στην Αγία Παρασκευή και το άλλο στην Κλεισθένους πριν την Αττική οδό που το παλεύουν χωρίς μεγάλη διαφορά. 1 , 2 λεπτά παραπάνω από τους δύο. Άρα πρέπει να τα βρουν όλοι μαζί να ανέβουν 7-10 λεπτά όπως λες.

Εύχομαι  να μην τα βρούνε να απολαμβάνουμε φτηνές τιμές.😁

Επεξεργασία. Και ο Ασμάτογλου που λες για Καλυψώ (εκεί τα έχει) δεν τον βλέπω καλά. Πότε έχει πότε δεν έχει αέριο και τιμές στο θεό. Δουλειά ελάχιστη έως μηδενική στο υγραέριο μόνο αυτό στην κάθοδο της Κλεισθένους, για βενζίνη πετρέλαιο γιατί αέριο δεν έχει ,που παλαιότερα έκαναν ουρές.

Επεξ/σία από papoys1

Επειδή υπάρχουν γείτονες στο νήμα...να πεταχτώ κι εγώ.

Στο αμάξι της οικογένειας βάζαμε συνέχεια Silk Oil...To αμάξι ξεκίνησε να βαράει συνέχεια πυράκια. Αλλάξαμε λοιπόν και βάλαμε Shell (Coral Gas) και τα πυράκια έχω 2 βδομάδες να τα ακούσω. 
Πολύ πιθανό το αμάξι να έχει κάποιο ψιλο-πρόβλημα καθώς βαράει πυράκια και με τις ψευτο95 οκτάνια βενζίνες αλλά αφού σταμάτησε να βαράει, αυτό από μόνο του δείχνει πόσο ανώτερο ποιοτικά είναι το υγραέριο της Shell (περισσότερα οκτάνια) ή πόσο μεγάλη νοθεία πέφτει στα διάφορα πρατήρια.

1 ώρα πριν, giannos13 είπε

Στο αμάξι της οικογένειας βάζαμε συνέχεια Silk Oil...To αμάξι ξεκίνησε να βαράει συνέχεια πυράκια. Αλλάξαμε λοιπόν και βάλαμε Shell (Coral Gas) και τα πυράκια έχω 2 βδομάδες να τα ακούσω. 
Πολύ πιθανό το αμάξι να έχει κάποιο ψιλο-πρόβλημα καθώς βαράει πυράκια και με τις ψευτο95 οκτάνια βενζίνες αλλά αφού σταμάτησε να βαράει, αυτό από μόνο του δείχνει πόσο ανώτερο ποιοτικά είναι το υγραέριο της Shell (περισσότερα οκτάνια) ή πόσο μεγάλη νοθεία πέφτει στα διάφορα πρατήρια.

Ψεκασμό βενιζνης έχει μαζί με αέριο;

vag να μαντέψω; 

Διαφορά στην κατανάλωση είδες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, giannos13 είπε

Το υγραέριο δεν είναι βενζίνη να έχει οκτάνια φίλε. Κάποιοι βάζουν βενζίνη και όχι υγραέριο από τα shell 98 οκτάνια που λένε. Για μένα είναι ένα παραμύθι. Δεν αλλάζει η λειτουργία του κινητήρα όταν αυτός έχει προδιαγραφές να δουλεύει με βενζίνη 95άρα. Έχουν ένα παλιό αυτοκίνητο 15-20 χρόνων πολλές φορές και κακοδουλεμένο και νομίζουν ότι αν του βάλουν 98άρα θα αλλάξει η λειτουργία του.

Τέλος πάντων ο καθένας μπορεί να βάζει ότι καύσιμο θέλει και να το πληρώνει όσο θέλει. 

Πληροφοριακά πάντα είχε και γύρω από την πλατεία Δουκίσσης Πλακεντίας 4 πρατήρια τα οποία έχουν και αυτά συναγωνισμό και πουλάνε όπως είδα 7,38 το υγραέριο. Κάποιους που κινούνται Κηφησίας τους βολεύει να πάνουν μία μικρή παράκαμψη να εφοδιασθούν με φθηνό καύσιμο.

Εδώ χάρτης που έχει τιμές καυσίμων για όλη τη χώρα. Κάντε επιλογή καυσίμου υγραέριο - βενζίνη κ.λ.π. να δείτε και να συγκρίνετε τιμές. Λειτουργεί και σε κινητά.

https://fuelgr.gr/web/

Επεξεργασία . Είχα μέρες να μπώ αλλά βλέπω πως οι τιμές έχουν ξεφύγει πολύ. 96 και 97 λεπτά βλέπω σε κάποια πρατήρια στη Φιλαδέφεια. 😵Γενικά έρχεται ακρίβεια παντού οπότε μην ανοίγεστε. Λένε ότι μέχρι Μάρτιο θα ζήσουμε τις πιο δύσκολες μέρες των τελευταίων χρόνων.

Επεξ/σία από papoys1

5 ώρες πριν, papoys1 είπε

Το υγραέριο δεν είναι βενζίνη να έχει οκτάνια φίλε.

Φυσικά και έχει, τα οκτάνια είναι δείκτης αντικροτικότητας, δείχνει τον βαθμό αντικρουστικής ικανότητας του καυσίμου. Η βενζίνη έχει κάπου 95-100, το υγραέριο κάπου 105, και το φυσικό αέριο κάπου 120-130.

Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν στο υγραέριο λέγεται κάπως αλλιώς, στο ντίζελ ξέρω σίγουρα πως δεν λέγονται οκτάνια αλλά κετάνια.

23 ώρες πριν, papoys1 είπε

Oι τιμές καθορίζονται και απο τον κοντινό ανταγωνισμο.Αν οι γυρω πουλάνε φτηνά θα πουλήσει και η Σελλ φτηνα

2 ώρες πριν, dude33 είπε

Oι τιμές καθορίζονται και απο τον κοντινό ανταγωνισμο.Αν οι γυρω πουλάνε φτηνά θα πουλήσει και η Σελλ φτηνα

Όπως στην Αναπαύσεως στο Γέρακα   shell  υγραέριο 88 λεπτά , 800 μέτρα πιο κάτω silk 73,8 .   ........... 14 λεπτά διαφορά.............  ή 

silk Λ.Μαραθώνος Γέρακα  73,8  shell Λ. Μαραθώνος Γέρακα 500 μέτρα πιο πέρα  84,7..........11 λεπτά διαφορά.....

Πολύ κοντά μια ανάσα.

12 ώρες πριν, papoys1 είπε

Κάποιοι βάζουν βενζίνη και όχι υγραέριο από τα shell 98 οκτάνια που λένε. Για μένα είναι ένα παραμύθι. Δεν αλλάζει η λειτουργία του κινητήρα όταν αυτός έχει προδιαγραφές να δουλεύει με βενζίνη 95άρα. Έχουν ένα παλιό αυτοκίνητο 15-20 χρόνων πολλές φορές και κακοδουλεμένο και νομίζουν ότι αν του βάλουν 98άρα θα αλλάξει η λειτουργία του.

Δε νομίζω ότι βάζουν βενζίνη >95 οκτανίων για να δουν αύξηση στην απόδοση του κινητήρα, όσο επειδή δεν εμπιστεύονται τις απλές 95άρες, ένας θεός να τις κάνει.

12 ώρες πριν, papoys1 είπε

Τέλος πάντων ο καθένας μπορεί να βάζει ότι καύσιμο θέλει και να το πληρώνει όσο θέλει. 

Μπα, κάτι μου λέει ότι πονάς όταν σκέφτεσαι ότι κάποιοι βάζουν σε ακριβά πρατήρια ή/και ενισχυμένα καύσιμα γιατί θεωρείς ότι παίρνει μπάλα και τους υπόλοιπους, και κυρίως εσένα.

Εσύ είσαι ικανός να περνάς έξω από βενζινάδικο που έχει το υγραέριο 80 λεπτά και να προτιμήσεις να κάνεις αναστροφή επειδή είδες ότι το απέναντι το έχει 79 λεπτά.

Πάντως την 100ρα -έχω σύστημα που ψεκάζει και βενζίνη λόγω τούρμπο και ιπποδύναμης- την πίνει νεράκι απόπου και αν βάλω. Σε σχέση με την 95ρα. Δοκιμασμένο και επαναλαμβανόμενο πολλές φορές. Χωρίς να ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό για τους 2 τύπους βενζινών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...